موسوی بلده: «خانه قرآن» در آینده‌ نزدیك افتتاح می‌شود / ساختارسازی؛ مهمترین برنامه شورای عالی قرآن شهرداری

مدیر شورای عالی قرآن شهرداری تهران با بیان اینكه برنامه راه‌اندازی خانه قرآن در یكی از ساختمان‌های زیبای منطقه رسالت تهران مراحل نهایی خود را طی می‌كند، ساختارسازی را مهمترین برنامه شورای عالی قرآن شهرداری تهران دانست.

1399/07/13
|
16:13

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی رادیو قرآن، برنامه افق رادیو قرآن عصر روز، شنبه 12 مهرماه با موضوع بررسی فعالیت‌های قرآنی شهری و با حضور سیدحسین موسوی بلده، مدیر شورای عالی قرآن شهرداری تهران به روی آنتن شبكه رادیویی قرآن رفت.

موسوی بلده طی سخنانی در این برنامه در رابطه با فعالیت‌های قرآنی شهر تهران، با بیان اینكه پرداختن به امور قرآنی وظیفه ذاتی شهرداری تهران نیست، اظهار كرد: رسیدگی به امور قرآنی وظیفه ذاتی نهادها و سازمان‌ها‌ی قرآنی همچون سازمان دارالقرآن، سازمان اوقاف و ... است. وظیفه ذاتی شهرداری ارائه خدمات شهری است، اما در تمام نقاط دنیا شهرداری‌ها متولی بخشی از امور فرهنگی نیز هستند كه در كشور، امر قرآن جدای از فرهنگ نیست و بخش بسیار مهمی در امور فرهنگی دارد.

وی ادامه داد: یكی از فعالیت‌های مهمی كه شورای شهر تهران در دوره جدید كاری خود اهتمام ویژه‌ای نسبت به انجام آن دارد، رسیدگی به امور فرهنگی به ویژه مبحث فعالیت‌های فرهنگی و قرآنی است كه در این راستا طی دو سه سال گذشته مصوبات فرهنگی و قرآنی كه حتی از سال 86 در شورای شهر به تصویب رسیده بود، برای اولین بار در سطح شهر تهران در حال اجرا است.

موسوی بلده با اشاره به اینكه فضاسازی قرآنی در سطح شهر تهران قابل قبول و مورد پسند نیست، بیان كرد: تمامی كشورهای دنیا المان‌های خاص خود را در فضاساری شهری دارند، ولی متأسفانه امروز جای خالی المان‌های قرآنی در شهر تهران به عنوان پایتخت ایران اسلامی كاملاً محسوس است.

مدیر شورای عالی قرآن شهرداری تهران با بیان اینكه امروز امكانات مادی و مالی همانند گذشته وجود ندارد و بودجه شهرداری تهران نیز بسیار كاهش یافته است، گفت: به دلیل نبود امكانات مالی مجبوریم تنها به اقدامات ساختاری بپردازیم. یكی از فعالیت‌های خوبی كه در این دوره انجام شد، نام‌گذاری معابر و خیابان‌ها به نام اساتید قرآنی كشور است.

وی افزود: عمر تلاوت قرآن ما به شیوه امروزی به دهه‌های 40 و 50 بازمی‌گردد و اساتید بزرگی همچون مرحوم ابراهیم پورفرزیب (مولایی)، مرحوم محمدتقی مروت، مرحوم اربابی، مرحوم سرهنگ بیگلری، مرحوم غفاری و ... بودند كه در این راه زحمت فراوان كشیده و فعالیت‌های قرآنی نوین را پایه‌گذاری كردند. فعالیت بسیار خوبی در رابطه با نام‎‌گذاری معابر و خیابان‌ها به نام اساتید قرآنی صورت گرفت كه هم‌اكنون خیابانی در منطقه 7 به نام مرحوم استاد صبحدل و خیابانی نیز در منطقه 5 به نام مرحوم استاد غفاری نام‌گذاری شده است. همچنین، تا پایان سال نیز چهار معبر شهری به نام دیگر اساتید قرآنی مزین خواهند شد.

موسوی بلده با بیان اینكه تاكنون برنامه‌ها و جشنواره‌های مختلف مجازی همانند جشنواره مجازی «نور امید» از سوی شورای عالی قرآن شهرداری تهران برگزار شده است، تصریح كرد: این جشنواره در رشته‌های مختلف خوشنویسی، آیه‌گرافی و ... اجرا شد و بسیاری از علاقه‌مندان كه حتی تخصص چندانی نیز در امور قرآنی نداشتند، در این جشنواره شركت كردند.

مدیر شورای عالی قرآن شهرداری تهران با بیان اینكه بیشتر تمركز ما بر روی برنامه‌های ساختاری است، گفت: حدود 350 سرای محله در تهران وجود دارد كه كارشناسان قرآنی در آن‌ها به صورت افتخاری و بدون دریافت هیچ‌گونه دستمزدی به ارائه خدمات قرآنی می‌پردازند كه جای قدردانی و تشكر دارد. این عزیزان در شرایط سخت اقتصادی امروز در حال فعالیت هستند.

وی با اشاره به اینكه در كنار ساختارسازی، برنامه‌های تبلیغاتی نیز در دستور كار شورای عالی قرآن شهرداری قرار داشته است، گفت: البته مردم از كمبود المان‌های قرآنی و برنامه‌های تبلیغاتی در سطح شهر گلایه‌مند هستند كه حق دارند. ما در مجموعه شورای عالی قرآن شهرداری تهران به دنبال فعالیت تشكیلاتی و ساختاری هستیم.

موسوی بلده افزود: مجموعه شهرداری تهران نیروهای قرآنی بسیاری دارد كه به دلیل عدم وجود مناصب و پست‌های ویژه برنامه‌های فرهنگی، در مناصب غیر تخصصی خود فعالیت دارند كه درصورت ایجاد یك تشكیلات منسجم این مشكل رفع خواهد شد. ما امروز آمار تمامی جلسات خانگی قرآن در سطح شهر تهران را احصا كرده‌ایم كه ظرفیت بسیار غنی برای اجرای برنامه‌های قرآنی در سطح شهر هستند.

مدیر شورای عالی قرآن شهرداری تهران با اشاره به اینكه كارشناسان دینی و قرآنی فراوانی در مجموعه شهرداری فعالیت دارند، افزود: ایجاد ساختارمنسجم قرآنی به توسعه و اجرای پژوهش‌ها و طرح‌های قرآنی در حوزه‌های مختلفی همچون معماری اسلامی و قرآنی و ... كمك شایانی خواهد كرد. با توجه به اینكه برنامه‌های ویژه ایجاد این ساختار تهیه و تدارك دیده شده است، امیدوار هستیم كه این تشكیلات طی دو سه ماه آینده راه‌اندازی شود.

وی با بیان اینكه بسیاری از برنامه‌ها و فعالیت‌های ما تحت‌الشعاع شرایط كرونایی كشور قرار گرفته و به كندی پیش می‌رود، تصریح كرد: تمامی علاقه‌مندان و عزیزانی كه قصد ورود به برنامه‌های قرآنی و ارائه خدمات قرآنی در سطح شهر تهران دارند، می‌توانند از طریق معاونت‌های فرهنگی، اجتماعی شهرداری‌های مناطق 22‌گانه تهران و نیز سراهای محله اقدام كنند.

موسوی بلده در رابطه با برنامه‌های شورای عالی قرآن و دیگر نهادهای قرآنی در مورد امور مربوط به قرآنیان به ویژه پیشكسوتان قرآنی، اظهار كرد: بزرگترین ضعف جامعه قرآنی ما فقدان خانه قرآن است. قرآنیان اگر همانند دیگر اصناف برای خود تشكیلات صنفی داشته باشند، بسیاری از مشكلات موجود به ویژه رسیدگی به امور پیشكسوتان قرآنی به راحتی قابل حل است.

مدیر شورای عالی قرآن شهرداری تهران در پایان سخنان خود از افتتاح خانه قرآن در آینده‌ای نزدیك خبر داد و گفت: برنامه‌ریزی‌ها در رابطه با راه‌اندازی خانه قرآن در تهران انجام شده و ان‌شاءالله به زودی شاهد افتتاح آن در یكی از ساختمان‌های بسیار زیبای منطقه رسالت تهران خواهیم بود. با افتتاح این خانه قرآن، فعالیت جامعه قرآنی كشور به صورت صنفی پیگیری خواهد شد و دغدغه‌های قرآنیان به ویژه اساتید پیشكسوت قرآنی كه بعضاً مشكلات فراوانی نیز دارند، مرتفع می‌شود.

دسترسی سریع