در برنامه «افق»، مدیركل فرهنگی دانشگاه فرهنگیان و معاون فرهنگی و دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات تهران به تشریح برنامههای قرآنی این دو دانشگاه در ایام هفته قرآن و دانشگاه پرداختند.
به گزارش روابط عمومی شبكه رادیویی قرآن، برنامه افق این هفته با حضور مصطفی قاضیمرادی، معاون فرهنگی و دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات تهران و فاطمه موسوی، مدیركل فرهنگی دانشگاه فرهنگیان (به صورت تلفنی) و به منظور بررسی فعالیتهای قرآنی دانشگاهها، با اجرای جواد نصیری به روی امواج رادیو قرآن رفت.
در ابتدای این برنامه قاضیمرادی، معاون فرهنگی و دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات تهران به بیان نكاتی در مورد فعالیتهای فرهنگی در دانشگاه آزاد پرداخت و گفت: یكی از اسناد بالادستی تصویب شده در دانشگاه آزاد اسلامی كه براساس رهنمودهای حضرت امام خمینی(ره) و منویات مقام معظم رهبری تدوین شده، سند تحول دانشگاه است.
وی افزود: در سند تحول دانشگاه آزاد و در راهبردهای مربوط به حوزه فرهنگ آن چیزی كه در دست اجرا و ما مأمور به پیادهسازی آن هستیم، حركت از سمت برنامههای فرهنگی ناكارآمد به سمت برنامههای تربیتی و فرهنگی كه هویت ملی و دینی را تقویت میكند، است، حركتی كه در نهایت به سمت وحدت بخشیدن ملی سوق پیدا میكند.
قاضیمرادی تصریح كرد: مورد تاكید شده در این سند مورد تأكید این است، كه این راهبرد از سوی قطبهای فرهنگی دانشگاه باید اجرایی شود، یعنی این كار لزوماً از سوی بدنه كارمندی دانشگاه اداره و اجرا نمیشود، بلكه قرار است از سوی قطبهای فرهنگی دانشگاه مانند دانشجویان، اساتید و تشكلهایی همچون كانونها و نشریات دانشجویی اجرایی شود.
معاون فرهنگی و دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات تهران بیان كرد: در این راهبرد محور كار این قرار گرفته كه دانشگاه پرورشگر قوه عاقله و توسعهدهنده فضای انقلاب باشد، در سند تحول برای هر كدام از راهبردها و از جمله راهبردهای حوزه فرهنگ بستههای كاری و برای هر بسته اقداماتی تعریف شده است.
وی با اشاره به اینكه این سند در سال 1400 تدوین و اجرایی شده و بازه زمانی اجرای آن چهارساله است، گفت: بر اساس این برنامه تا كنون باید حدود سه چهارم مأموریتها انجام شده باشد، نكتهای كه در اینجا باید مورد تأكید قرار دهم این است كه خوشبختانه قطبهای فرهنگی خوبی در دانشگاه شكل گرفته است و میتوان این راهبردها را اجرایی سازد. به عنوان مثال در دانشگاه آزاد واحد علوم و تحقیقات تهران بالغ بر 26 كانون دانشجویی در حوزههای مختلف دارای فعالیت است.
در بخش دیگری از این برنامه فاطمه موسوی، مدیركل فرهنگی دانشگاه فرهنگیان نیز به صورت تلفنی به بیان نكاتی در مورد فعالیتهای قرآنی این دانشگاه پرداخت و گفت: با توجه به ویژگی خاصی كه دانشجویان حاضر در دانشگاه فرهنگیان دارند و قرار است در آیندهِ نزدیك معلم شوند، لذا هرچه بتوانیم بسترسازی خوبی برای نزدیك شدن این دانشجویان به قرآن داشته باشیم، اثر آن را در آموزش و پرورش خواهیم دید.
وی افزود: یكی از كارهای خوبی كه در دانشگاه فرهنگیان داشتهایم و همچنان هم در دست اجرا هست، طرح ارزیابی و سنجش سواد قرآنی دانشجومعلمان است. این طرح تا پایان سال تحصیلی آینده كامل خواهد شد و سواد قرآنی تمام 100 هزار دانشجومعلم حاضر در دانشگاه فرهنگیان سنجش خواهد شد.
موسوی تصریح كرد: این طرح ابتدا برای ورودیهای 1400 آغاز شد و به مرور ورودیهای سایر سالهای تحصیلی نیز به آن اضافه شدهاند به طوری كه تاكنون 17 هزار دانشجومعلم ارزیابی شده و نمره حدنصاب را دریافت كردهاند. در این طرح دانشجویان به صورت شفاهی و كتبی ارزیابی خواهند شد، این طرح به گونهای برنامهریزی شده است كه در آن دانشجومعلمان باید به روانخوانی چهار جزء اول قرآن كریم، حفظ 10 صفحه از جزء 30 و درك معنا و تدبر در 72 آیه از پنج جز قرآن كریم تسلط پیدا كنند. در كنار این فصیحخوانی نماز نیز مورد ارزیابی قرار خواهد گرفت.
مدیركل فرهنگی دانشگاه فرهنگیان در ادامه اظهار كرد: كسانی كه در این طرح حدنصاب لازم را دریافت كنند از 100 تا 150 ساعت آموزش ضمن خدمت كه در رتبهبندی نیز لحاظ خواهد شد، بهرهمند میشوند، این مصوبه برای اجرا به وزارت آموزش و پرورش و دانشگاه فرهنگیان ابلاغ شده است.
وی در پاسخ به این سوال كه طرح ارزیابی و سنجش سواد قرآنی دانشجومعلمان اجباری است یا اختیاری؟ بیان كرد: در این طرح به حدی مباحث تشویقی و انگیزشی برای دانشجویان در نظر گرفته شده است كه خود دانشجومعلمان برای حضور در آن ترغیب شدهاند.
موسوی به دیگر برنامههای دانشگاه فرهنگیان در حوزه قرآن كریم اشاره و اظهار كرد: به مناسبت هفته قرآن و دانشگاه یك سری پویشها تعریف شده است و از جمله آنها پویش «یك نفس با قرآن» و «من قرآن را دوست دارم» است.
مدیركل فرهنگی دانشگاه فرهنگیان در پایان از برگزاری همایش بزرگ دانشجویان قرآنی این دانشگاه در روز 21 آبانماه خبر داد و گفت: این همایش در حرم حضرت عبدالعظیم حسنی(ع) و به مناسبت هفته قرآن و دانشگاه برگزار خواهد شد.
همچنین در بخش دیگری از این برنامه مصطفی قاضیمرادی، معاون فرهنگی و دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات تهران به اجرای سه برنامه قرآنی و اهل بیتی در این دانشگاه اشاره و اظهار كرد: یكی از این برنامهها بیستونهمین دوره جشنواره قرآن و عترت دانشگاه آزاد است كه ویژه دانشجویان، اساتید و كاركنان برگزار میشود.
وی افزود: این جشنواره در بخشهای آوایی، معارفی، هنری، پژوهشی، مقالهنویسی، تلخیص، فناوری و ... برگزار میشود. این جشنواره از سوی نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاهها اجرا میشود و مخاطبان میتوانند همزمان در همه بخشها ثبتنام كنند.
براساس گزارش ایكنا، قاضیمرادی بیان كرد: دومین جشنواره، در حوزه امامت و مهدویت است، واحد علوم و تحقیقات برای چهارمین سال پیاپی به عنوان دبیرخانه این جشنواره معرفی شده و شامل امامت، مهدویت و زیارت جامعه كبیره بوده حضور عموم مردم در آن آزاد اعلام شده است. در كنار این دو برنامه برنامه مسابقات پژوهشی مهدویت كه بیشتر پژوهشی است نیز در دست اجراست.