نگاهی به آسیب‌ها و مشكلات پیش روی آموزش عمومی قرآن در مدارس كشور در برنامه «افق»

برنامه «افق» شبكه رادیویی قرآن، موضوع جدیدترین برنامه خود را كه امروز به‌روی آنتن این شبكه رفت، به آسیب‌ها و مشكلات گذشته و پیش روی آموزش عمومی قرآن در مدارس كشور اختصاص داد.

1403/10/15
|
18:23
|

به گزارش روابط عمومی شبكه رادیویی قرآن، برنامه «افق» كه با محوریت مطالبه‌گری فعالیت‌های قرآنی كشور از شبكه رادیویی قرآن پخش می‌شود، در جدیدترین قسمت خود كه امروز (شنبه 15 دی) به روی آنتن رفت، موضوع خود را به تحلیل و بررسی آموزش عمومی قرآن در مدارس و آسیب‌ها و مشكلاتی كه بر سر راه تالیف كتب قرآن در وزارت آموزش و پرورش وجود دارد، اختصاص داد.

رسول محمدزاده، عضو گروه تألیف كتاب‌های قرآن در وزارت آموزش و پرورش و موسس مدارس قرآنی آیات، مهمان حضوری برنامه «افق» رادیو قرآن بود.

محمدزاده در ابتدای صحبت‌های خود گفت: در حوزه تعلیم قرآن در كشور، ما دچار یك سردرگمی جدی هستیم. از یك طرف روال سنتی در كشور ما جریانی بوده كه از مكتب خونه‌ها شروع شده، آموزش الفبا، توأم با آموزش قرآن، اینها به صورت تلفیقی با هم گره خورده بودند و با هم آموزش می دادند و یك كار كرده دوگانه‌ای داشت.

وی ادامه داد: همین روال بعد از انقلاب به روش‌های و اشكال مختلف ادامه پیدا كرد و این روال رایج و متعارف آموزش قرآن در كشور ما بوده و هست. الآنم همین‌طور است و شما به اكثر موسسات و مراكز آموزش قرآن مراجعه بفرمایید به‌همین منوال انجام می‌شود و این روال سنتی و رسمی در كشور ما بوده است.

محمدزاده با بیان اینكه آموزش عمومی قرآن در كشور ما روخوانی‌محور متولد شده است، گفت: از طرفی دیگر می‌بینیم كه در این چهل و چند سال كتاب‌های درسی ما هدفشان همین است و اسناد بالادستی ما هم نیز هدف اولشان این است كه مردم روخوانی قرآن رو یاد بگیرند. همه كشور ما به این سمت رفتند و الحق و الانصاف متفق‌‌علیه جامعه قرآنی ما این است كه به هیچ وجه ما نتیجه نگرفتیم و این مسیر سنتی اگر می‌خواست جواب بدهد در این چهل و چند سال جواب داده بود.

موسس مدرسه قرآنی آیات اظهار داشت: از طرفی دیگر، جریانی در كشور ما به شدت علاقه‌مند هستند با تقلید از كشورهای دیگر اسلامی ما رو به این سمت ببرند كه جریان قرائت و حفظ قرآن، به سبك و سیاق اهل سنت و سایر مسلمانان ادامه پیدا كند كه بنده معتقد هستم آن هم راه به جایی نخواهد برد.

این فعال قرآنی در ادامه گفت: ما دو نوع قرآن داریم. یك قرآنی كه یك كتاب خوشگل، زیبا خوش‌خط، خوش‌خوان و دكوری قشنگ است كه هیچ‌كس احساس نیاز به این كتاب نمی‌كند. همان چیزی كه رسانه‌های ما دارند تبلیغ و ترویج می‌كنند. اما یك نگاه دیگری به قرآن است كه قرآن را به مثابه یك داروخانه‌ای می‌بیند كه شفای فرد و جامعه در آنجا است.

«افق» با تهیه‌كنندگی محبوبه كلانتر و اجرای جواد نصیری، كاری از گروه جامعه، محافل و مسابقات شبكه رادیویی قرآن است كه شنبه‌ها حوالی ساعت 14:25 به‌صورت زنده و مستقیم تقدیم مخاطبان این شبكه می‌شود.

دسترسی سریع