رئیس مركز امور قرآنی سازمان اوقاف با اشاره به اعلام قبلی مبنی بر برگزاری حضوری مسابقات سراسری قرآن، گفت: با توجه به اوجگیری شیوع كرونا در روزهای اخیر، تصمیم گرفته شد تا این مسابقات همچون مسابقات بینالمللی قرآن به صورت مجازی برگزار شود.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی رادیو قرآن، مهدی قرهشیخلو، رئیس مركز امور قرآنی سازمان اوقاف و امور خیریه عصر روز، پنجم مهرماه در برنامه زنده افق رادیو قرآن به ارائه گزارشی از وضعیت مرحله استانی چهلوسومین دوره مسابقات سراسری قرآن پرداخت و گفت: مرحله استانی در 31 استان به اتمام رسید. با توجه به وضعیت كرونا، مدل اجرا در استانها متفاوت بود. شیوه اجرا تفویض اختیار شده بود و هر استان به توجه به شرایطی كه داشت، مسابقات خود را برگزار كرد. خوشبختانه این مرحله بر اساس زمانبندی، تا پایان شهریورماه به سرانجام رسید.
وی افزود: مرحله كشوری هم آبانماه و در هفته وحدت برگزار خواهد شد. ابتدا قصد داشتیم مرحله كشوری را به صورت حضوری برگزار كنیم و حتی اطلاعرسانی هم كرده بودیم كه مسابقات حضوری برگزار میشود. مقدمات این كار هم فراهم شده بود، اما با توجه به اوجگیری شیوع كرونا در هفته اخیر، ضمن مشورت با ریاست محترم سازمان اوقاف و ارتباط با وزیر بهداشت، به این نتیجه رسیدیم كه مسابقات كشوری هم به صورت مجازی برگزار شود. تلاش كرده بودیم دستورالعملها را رعایت كنیم، اما رعایت این دستورالعملها برای زمانی بود كه سیر نزولی شیوع كرونا را شاهد بودیم، در حالی كه وضعیت شیوع رو به افزایش است، ناچار شدیم مسابقات مجازی برگزار شود.
قرهشیخلو به برگزاری جلسه با مدیران شبكه قرآن و معارف سیما برای هماهنگی جهت به خدمت گرفتن ظرفیتها اشاره و تصریح كرد: هر كاری برای برگزاری مطلوب این مسابقات انجام دهیم، باز هم به برگزاری حضوری آن نمیرسیم، بنابر این باید همه كمك كنیم تا مسابقات به صورت مطلوب برگزار شود.
رئیس مركز امور قرآنی سازمان اوقاف و امور خیریه در مورد شیوههای برگزاری غیر حضوری مسابقات بیان كرد: مسابقات غیر حضوری را به دو صورت میتوان اجرا كرد. یك شكل این است كه از ظرفیت صدا و سیما استفاده كنیم و با صدا و سیمای استانها مرتبط شویم. شكل دوم هم این است كه از ظرفیت داخلی سازمان اوقاف استفاده و مسابقات را به صورت ویدئوكنفرانس برگزار كنیم. در حال بررسی هستیم تا هر كدام كیفیت بهتری داشته باشد، به اجرا در بیاوریم. این تصمیم طی 10 روز آینده نهایی خواهد شد.
وی درباره مسابقات بینالمللی نیز بیان كرد: مقرر شده است مسابقات بینالمللی در بهمنماه برگزار شود. بستر آن مسابقات اینترنت است و كار مقداری گستردهتر است. با توجه به اینكه قرار بود فروردین برگزار شود، نفرات و كشورها مشخص شده است و اطلاعرسانی به آنها هم صورت گرفته است تا برای تاریخ اعلام شده، آماده حضور مجازی در مسابقات باشند كه كمك سازمان فرهنگ و ارتباطات و وزارت امور خارجه را میطلبد.
قرهشیخلو به انتخاب معاون آموزشی در مركز امور قرآنی اوقاف اشاره كرد و گفت: سابقه همكاری خوبی با آقای بحرالعلوم در سازمان دارالقرآن داشتیم. در مركز دو مأموریت اصلی داریم كه شامل مسابقات و آموزش است. در گذشته، بخش مسابقات خیلی پررنگ شده بود و تمام امكانات صرف این بخش شده بود، در حالی كه ما حتی برای مسابقات نیز نیاز به آموزش داریم، لذا تصمیم گرفته شد از یك چهره آموزشی استفاده شود. به نظر من حضور ایشان در مركز طی یك سال آینده به یك جهش در آموزش منجر خواهد شد.
رئیس مركز امور قرآنی سازمان اوقاف و امور خیریه در مورد آخرین وضعیت ساماندهی داوران نیز اظهار كرد: آییننامه به اتمام رسیده و برای 170 نفر ارسال شده و نظرات دریافت شده است. در مراحل آخر در شورای معین بررسی میشود و در جلسه ستاد عالی مسابقات به تصویب نهایی خواهد رسید. بنا بر این شده است كه این طرح در شش ماه دوم سال اجرایی شود و تا پایان سه ماهه اول سال 1400 اجرای اولین دوره طرح به اتمام برسد. در مسابقات استانی كه از نزدیك رصد كردم، بسیاری از شركتكنندگان نسبت به این موضوع نظراتی داشتند. برای سنجش داوران سه مرحله در نظر گرفته شده است كه مرحله اول آزمون كتبی، مرحله دوم شبیهسازی و سوم مصاحبه علمی است. كسانی كه از این سه مرحله عبور كنند، داوران خواهند بود كه مهارت آنها به تأیید رسیده است.
وی در مورد آییننامه فنی مسابقات نیز تصریح كرد: برای آینده و با توجه به اینكه یكی از موارد، ساماندهی داوران و آییننامه مسابقات است كه بازبینیهایی صورت گرفته و تغییراتی داشته است. الان در مرحله ارسال برای برخی قرآنیان در سراسر كشور است تا نظرات جمعآوری شود. اگر این كار صورت بگیرد، در دو بخش مهم به ثبات خواهیم رسید. بنا بر این است كه آییننامهها را در دورههای سهساله تا پنجساله تغییر ندهیم.
قرهشیخلو درباره آخرین وضعیت تأسیس صندوق حمایت از فعالان قرآنی، از پیگیری مقدمات آن خبر داد و گفت: علاوه بر پیگیری كارهای صندوق، مجموعه حمایتهای دیگری صورت گرفته است. در همین راستا، هفته گذشته هدایایی از طرف سازمان اوقاف به تعدادی از افراد حقیقی قرآنی كه از كرونا آسیب دیده بودند، اهدا و قرار شد تعداد این حمایتها افزایش پیدا كند و ادامهدار باشد. این كمكها حداقلی است و امیدوارم بتوانیم روند را ادامه دهیم، با راهاندازی صندوق، میتوانیم این حمایتها را گسترش دهیم.
وی همچنین ضمن گرامیداشت هفته دفاع مقدس، درباره حضور خود در دوران دفاع مقدس گفت: سه بار به جبهه اعزام شدم، بار اول در حالی كه 15 سال داشتم، در قالب كاروان قرآنی برای كارهای آموزشی و تلاوت اعزام شدم. اعزام این كاروان به مدت چهار سال و هر سال در ایام نوروز ادامه داشت. كار اثرگذاری بود و خوشبختانه سه سال توفیق داشتم در ایام نوروز در این كاروان حاضر باشم.
قرهشیخلو گفت: پس از آن اولین بار كه به صورت رسمی وارد جبهه شدم، سال 65 به عنوان نیروی امدادگر عملیاتی اعزام شدم. انتخاب به عنوان امدادگر هم بر اساس رشته تحصیلی بود. یك دوره 54 روزه امدادگری را گذراندم و بعد اعزام شدم كه دوران بسیار شیرینی بود، در مقطع سوم هم به عنوان نیروی رزمنده اعزام شدم كه با محمد عباسی، پیشكسوت قرآنی كشورمان با هم بودیم كه آقای عباسی هم قبل از عملیات مرصاد در جاده اهواز _ خرمشهر مجروح شد. در مجموع حدود شش ماه در جبهه بودم.
برنامه افق روزهای شنبه ساعت 16 به تهیهكنندگی فاطمه رحمانی و اجرا و كارشناسی جواد نصیری به صورت زنده پخش میشود.