در برنامه افق مطرح شد؛ تاكید معاونت علمی بر عمق بخشیدن به اندیشه قرآنی و دینی در آثار قرآنی نمایشگاه

معاون علمی نمایشگاه قرآن گفت: كار معاونت علمی عمق بخشیدن به اندیشه قرآنی و دینی است، اگر چنانچه آثار قرآنی سطحی باشد و عمقی نداشته باشد افراد را نسبت به دین و قرآن زده می كندو باید بتوانیم نمایشگاه قرآن را در تمام حوزه ها غنای بیشتری بخشیم.

1397/03/20
|
09:31

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی رادیو قرآن، حجت الاسلام محمدعلی خسروی، معاون علمی بیست و ششمین نمایشگاه بین المللی قرآن كریم در گفتگو با برنامه "افق" با بیان اینكه از سه سال قبل در بخش های محتوایی و علمی نمایشگاه همكاری داشتم، گفت: از حدود 17، 18 سالگی كلاس های آموزش قرآن را به سبك جدید شروع كردم به طوریكه به مدت یك ماه روزی 45 دقیقه جلساتی داشتیم برای دانش آموزان مقطع دوم و سوم ابتدایی در سال های 50، 51 و 52 كه قرآن آموزان ظرف یك ماه با قرآن آشنا می شدند.
وی با بیان اینكه شیوه من این بود كه در این جلسات نیم ساعت به قرآن می پرداختم و یك ربع داستان قرآنی می گفتم، خاطرنشان كرد: در زمان رژیم گذشته كلاس های ما تعطیل شد و ما را دستگیر كردند كه شما در داستان هایتان فرعون را مطرح می كنید گفتم قرآن فرعون را گفته آنها گفتند شما به گونه ای مطرح می كنید كه شاه دنباله رو فرعون است.
حجت الاسلام خسروی با بیان اینكه در تحقیقات قرآنی بر روی تفاسیر كار كردم، اظهار كرد: قرآنی را به عنوان صدمین سال ولادت امام خمینی (ره) به عنوان قرآن نفیس سازمان اوقاف منتشر كردیم، به این ترتین سال گذشته در رشته مدیریت به عنوان خادم قرآن انتخاب شدم.
معاون علمی بیست و ششمین نمایشگاه بین المللی قرآن كریم با اشاره به لزوم ارائه آثار قرآنی با غنای لازم در نمایشگاه تصریح كرد: كار معاونت علمی عمق بخشیدن به اندیشه قرآنی و دینی است، اگر چنانچه آثار قرآنی سطحی باشد و عمقی نداشته باشد افراد را نسبت به دین و قرآن زده می كند و اگر بتوانیم نمایشگاه قرآن را در تمام حوزه ها غنای بیشتری بخشیم كسانی كه وارد نمایشگاه می شوند با دست پر بر می گردند.
وی ادامه داد: برای عمق بخشیدن به اندیشه های دینی تنها حضور در نمایشگاه كافی نیست بلكه در طول سال باید نهادهای مختلف مانند فرهنگسراها، آموزش و پرورش و هنرمندان مستقل كار كنند تا در نمایشگاه قرآن كه جشنواره قرآنی است آثار زحمات آنها عرصه شود و اگر این پشتوانه را نداشته باشیم آثار ضعیف به نمایش در می آید.
حجت الاسلام خسروی افزود: به عنوان مثال چرا فقط خوشنویسان آیه "و ان یكاد" را می نویسند ولی از آیات مفهومی و اجتماعی قرآن غافل هستند بنابراین اگر ما اعلام كنیم كسانی كه در زمینه اجتماعی، اعتقادی و تربیتی بهترین خط را بنویسند در نمایشگاه سال بعد تقدیر می شوند، آثار بهتری عرضه می شود ولی می گذاریم چند روز مانده به نمایشگاه این را مطرح می كنیم كه آثار تكراری می شود.
مدیر كل آموزش و توسعه مشاركت های مردمی معاونت قرآن و عترت با بیان اینكه بیش از دو هزار موسسه قرآنی در سطح كشور با ما در ارتباط هستند و به بررسی مشكلات آنها می پردازیم، گفت: با توجه به ارتقای سطح علمی موسسات، با ایجاد كارگاه های آموزشی و دعوت از اساتید برجسته در حوزه قرآن، نهج البلاغه و صحیفه سجادیه سعی می كنیم قرآن آموزانی با علمیت بیشتری تربیت كنیم.
وی خاطرنشان كرد: در تجزیه و تحلیل و ارزیابی امور نمایشگاه می توانیم یك وقت بگوییم قله كجاست و ما چقدر با آن فاصله داریم و یك وقت بگوییم اگر این برنامه نبود چه خلایی در جامعه بود، ولی واقعیت این است كه اگر چنین برنامه ای نداشتیم این همه فعالیت و شور در حوزه هنرمندان ایجاد نمی شد.
حجت الاسلام خسروی با بیان اینكه سال اول كه نمایشگاه قرآن از سوی آقای مسجدجامعی مطرح شد برای همه نا آشنا بود، اظهار كرد: ولی شاهد بودیم این طرح سال به سال تكمیل شد تا جایی كه خوشنویسانی كه فقط شعر حافظ و سعدی می نوشتند و دستشان به آیات قرآنی آشنا نبود به شوق مطرح شدن در نمایشگاه وارد كار شدند.
معاون علمی بیست و ششمین نمایشگاه بین المللی قرآن كریم با بیان اینكه در زمینه معرق نوآوری هایی بوده است، تصریح كرد: البته ما راضی به سرعت كار نیستیم به طوریكه در میانه راه فعالیت ها تكراری شد ولی در سال های اخیر آهنگ حركت زده شده و امیدواریم نتیجه ارزیابی ها را در سال آینده ببینیم.
وی با بیان اینكه از دو سه ماه قبل از آغاز نمایشگاه مجامع مشورتی و شورای برنامه ریزی تشكیل شد و در زمینه نشست ها بحث های مفصل شد و تلاش شد در زمینه جذب مخاطبین هم تلاش شود، ادامه داد: شاید برگزاری پنجاه، شصت درصد نشست ها موفقیت آمیز بود زیرا مخاطبان خاص آن دعوت شده بودند اما بعضی از نشست ها علی رغم حضور اساتید برجسته از حضور مخاطبان كمتری بهره مند بود ولی بخش بین الملل با وبینار ها و نشست های علمی موفق عمل كرد.
حجت الاسلام خسروی با بیان اینكه امسال در بخش های مختلف از پیش طرح خواستیم برای اینكه ببینیم افرادی كه در نمایشگاه شركت می كنند از نظر محتوایی و علمی در چه پایه ای هستند، افزود: ولی در بخش انتشارات این فرصت نبود البته اگر بخواهیم كنترل شدید شود جلوی نوآوری گرفته می شود و باید به ناشر قرآنی اعتماد كنیم لذا گروه رصد داشتیم كه نظارت می كردند و موارد نادری را كه پیش آمد تذكر دادند و در مجموع مشكل عمده ای در این زمینه نداشتیم حتی من خودم تابلو ها را هم بررسی كردم و خواستیم نمایشگاه برای همه سلیقه ها و اقشار آرام باشد.
معاون علمی بیست و ششمین نمایشگاه بین المللی قرآن كریم با بیان اینكه قرآن از جنس هنر است و هنر مقوله نامتناهی است كه در هیچ كجا متوقف نمی شود، گفت: قرآن چون از جنس هنر است باید دائم زایش داشته باشد لذا ما معتقدیم هر سال نمایشگاه باید یك قدم جلوتر رود مخصوصا در جنبه های هنری، بنابراین اعلام كردیم اگر كسی نوآوری و ایده پردازی دارد ارائه كند همچنین در طول سال در معاونت قرآن و عترت در خدمت شخصیت ها و هنرمندان هستیم تا اگر طرح نویی دارند ارائه كنند.
وی با اشاره به انتقادهایی در بخش فروش قرآن و انگشتر و سنگ خاطرنشان كرد: ما باید بخش ها را به گونه ای طراحی كنیم تا كسانی كه می آیند با علوم قرآن و حقایق قرآن آشنا شوند این در حالی است كه ما با این گونه اندیشه ها شدیدا مخالفیم و صرف اینكه یك كار هنرمندانه است نباید در مورد آن تبلیغ و ترویج كنیم زیرا اینها برای خود بازار دارند.
حجت الاسلام خسروی با اشاره به بخش پرمخاطب آسمان نما در نمایشگاه اظهار كرد: در مقابل سعی كردیم این بخش را تقویت كنیم در این بخش كسانی كه می آمدند تحت تاثیر قرار می گرفتند زیرا مسائل بسیار جذاب را به گونه علمی مطرح می كرد، بنابراین از نظر ما جلوی اینها را به خاطر اینكه ضرر عمده نداشت نگرفتیم.
معاون علمی بیست و ششمین نمایشگاه بین المللی قرآن كریم ادامه داد: بخش حجاب و عفاف دو بخش داشت یك بخش فروش بود كه به حوزه ما ارتباط نداشت و استقبال خوبی شد و یك بخش فرهنگی حجاب و عفاف بود كه در آن نوآوری در زمینه پوشش اسلامی مطرح می شد، جلساتی تشكیل شد و شب شعری در این زمینه برگزار گردید.
وی با بیان اینكه اصل كاركرد نمایشگاه این است كه یا دانش افزایی كند یا ایمان افزایی، یا انسان را فكر وادارد یا دل را تحت تاثیر قرار دهد، افزود: نمایشگاه یعنی معرض، بنابراین كیفیت نگاه به آن مهم است و ما در پی این اهداف هستیم.
حجت الاسلام خسروی با اشاره به مهمترین نقطه قوت نمایشگاه قرآن گفت: نمایشگاه امسال با اینكه تیم اداره كننده آن جدید بودند خوب برگزار شد به این دلیل كه تیم جدید نوآوری هایی داشتند و از تجارب تیم قبل استفاده كردند، اما به هیچ وجه قانع كننده نیست زیرا با توجه به گستردگی مباحث هنری قرآن كه هنرمندان برجسته ای داریم امیدواریم از حالا برنامه ریزی برای نمایشگاه سال آینده داشته باشیم.

دسترسی سریع