دبیر سی و پنجمین دوره مسابقات بین المللی قرآن با بیان اینكه در اولین فرصت پیش از ماه رمضان جلسه تحلیل مسابقات برگزار می شود، گفت: تاكید ویژه شده كه مسابقات فقط در ساحت حفظ و قرائت رقم نخورد بلكه آموزه های قرآن را با ابزار هنری منتقل كنیم.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی رادیو قرآن، حجت الاسلام مصطفی حسینی دبیر سی و پنجمین دوره مسابقات بین المللی قرآن كریم در گفتگو با برنامه "افق" با ارزیابی روند برگزاری این دوره از مسابقات گفت: تصورم این است كه مسابقات سی و پنجم یك گام یا چند گام رو به جلو بود، اگر سال گذشته در برگزاری اولین دوره مسابقات بانوان كارشناسان ملاحظاتی را داشتند امسال بخش عمده ای از آن مرتفع شده بود و اگر سال گذشته در اولین دوره مسابقات طلاب و علوم دینی ملاحظاتی بود بخش عمده ای از آن نیز برطرف شده بود.
وی ادامه داد: به طور مثال سال گذشته اشكال وارد بود كه چرا مسابقات بانوان در فضای مصلی و در سالنی كه مجزا نیست برگزار می شد، امسال برگزاری مسابقات در سالن همایش های هتل ارم با امكان و فضاسازی و تمهیدات بهتر برگزار شد.
حجت الاسلام حسینی با اشاره به انجام كارهای فنی در مسابقات بخش نابینایان و آقایان خاطرنشان كرد: اولا پافشاری جدی تری انجام شد تا فایل های صوتی واصل شود و كشورهایی كه نتوانسته بودیم ارزیابی فنی دقیق را پیش از حضور نماینده كشورشان انجام دهیم پس از حضور نماینده در ایران انجام شد و تعدادی از افرادی كه علی رغم معرفی رسمی از كشورهایشان به ایران آمده بودند وقتی دیدیم توان فنی شان استاندارد نیست مانع حضورشان در جایگاه مسابقه شدیم.
دبیر سی و پنجمین دوره مسابقات بین المللی قرآن كریم با اشاره به تغییرات احتمالی مسابقات سال آینده اظهار كرد: امسال در پنجمین دوره مسابقات دانشجویان كه در مشهد در حال برگزاری است، همكاران ما در سازمان فعالیت های قرآنی دانشجویان مرحله مقدماتی را به صورت غیر حضوری برگزار كردند از طریق دریافت فایل ها و داوری آن در قالب برنامه اسرا و ما این مساله را مورد مطالعه قرار دادیم كه مرحله مقدماتی مسابقات بین المللی را به صورت غیر حضوری برگزار كنیم و در مسابقات سی و ششم فقط مرحله نهایی برگزار شود اگر چه حرف و حدیث و حواشی و نكات و ملاحظات زیادی خواهد داشت.
وی با بیان اینكه امسال هم در اصل مسابقه هم در حاشیه اتفاقات خوبی افتاد، تصریح كرد: با توجه به بعضی از رهنمودهای مقام معظم رهبری در سال گذشته مبنی بر اینكه ادیبان، شعرا و هنرمندان در مورد آموزه های قرآنی كار كنند و آنها را به بینات جامعه اسلامی تبدیل كنند، امسال دو جشنواره برگزار شد؛ جشنواره بینات با حضور سی شاعر از شش كشور و جشنواره مشكات بود كه آثارش در سالن اصلی اكران می شد.
حجت الاسلام حسینی با بیان اینكه برپایی نمایشگاه در حاشیه مسابقات امسال موثرتر و با برنامه بهتر به كار خود پایان داد، ادامه داد: اتفاقی كه در رسانه، در تبلیغات محیطی و در ارتباط با محتواهای فضای مجازی افتاد از برنامه هایی بود كه مسابقات را از آنچه كه بود قدری جلوتر برد.
دبیر سی و پنجمین دوره مسابقات بین المللی قرآن كریم افزود: یك موضوعی كه هم از فرمایشات مقام معظم رهبری استفاده كردیم و هم در جلسه امروز صبح با ریاست سازمان اوقاف مطرح شد پیوند موضوع هنر با مسابقات قرآن بود، تاكید ویژه شد كه مسابقات فقط در ساحت حفظ و قرائت رقم نخورد بلكه آموزه های قرآن را با ابزار هنری منتقل كنیم.
وی با بیان اینكه یك تیزر متفاوت، یك كلیپ مفهومی و یك پیام در قالب پوستر جذاب می تواند افراد را دقایقی به تفكر در ارتباط با مسائل قرآنی وادار كند، گفت: در حقیقت آن مطالبه مقام معظم رهبری از مسابقات در طول سال ها كه می فرمودند؛ مسابقات مقدمه است و باید به تدبر و عمل به آن برسیم، همه اینها ما را وادار می كند كه یك بسته جامع و كامل طراحی كنیم؛ زیرا فقط نمی توانیم حوزه فنی را تقویت كنیم، این در حالی است كه توجه مردم به مسابقات، كارگردانی محتوا و تولیدات رسانه ای بود كه به غنای برنامه بخشیده بود.
حجت الاسلام حسینی با بیان اینكه در هر كدام از این ساحت ها با همكاران هم پیمان شدیم كه اتفاقات پیش رو ما را غافل از مسابقات سی و ششم نكند، خاطرنشان كرد: در دو هفته آینده ماه رمضان را در پیش داریم كه وظیفه سنگینی در برگزاری آیین تلفیق خوانی در بقاع متبركه، برگزاری محافل قرآنی، دعوت از قاریان خارجی و اعزام قاریان، همكاری با وزارت ارشاد در برپایی نمایشگاه قرآن و مسابقات استانی و كشوری، را بر عهده ما گذاشته ولی با همكاران هم پیمان شدیم كه خط تولید محتوا و برنامه ریزی برای مسابقات بین المللی طوری برنامه ریزی شود كه به هیچ كدام از این برنامه ها خدشه وارد نكند.
دبیر سی و پنجمین دوره مسابقات بین المللی قرآن كریم اظهار كرد: امروز ریاست ستاد عالی مسابقات دستور دادند جلسه فوق العاده تشكیل و مسابقات جمع بندی شود و در اولین فرصت پیش از ماه رمضان جلسه تحلیل مسابقات برگزار گردد تا مطالبات جامعه قرآنی تامین شود.
وی با اشاره به تجمیع گزارشات توسط كمیته ارزیابی مسابقات و ارائه گزارش ستاد مسابقات بین المللی تصریح كرد: بنابراین داریم نزدیك می شویم به تشكیل دبیرخانه دائمی مسابقات اگرچه اسما دایر بوده اما كار خود را رسما چند ماه قبل از مسابقات آغاز می كرده، ظرف یك ماه آینده تعیین می كنیم كه در سال آینده در چه مدلی مسابقات طراحی و اجرا می شود و خط و مشی ما در دعوت از كشورها، در سهمیه بندی كشورها، در تعامل با رسانه و موسسات قرآنی تعیین می شود.
حجت الاسلام حسینی با اشاره به ارزیابی داوری مسابقات سی و پنجم ادامه داد: ما امیدواریم تحولات عمیق تری در بحث داوری داشته باشیم ما هنوز در داوری از فناوری ها استفاده نمی كنیم اگرچه نمرات و اسامی وارد سامانه می شود و كارنامه سیستمی ارائه می گردد ولی یك اتفاق خوبی كه امسال در بخش مسابقات اجرایی شد این بود كه داوران اطلاعی نداشتند كه شخصی كه تلاوت می كند كیست و از كدام كشور است و بر اساس كد داوری می كردند تصویر قاری در اتاق داوری به نمایش در نمی آمد و فقط صدا را می شنیدند و به این ترتیب شائبه ای كه به وجود می آمد كه شخص ایرانی و غیر ایرانی است، مرتفع می شد.
دبیر سی و پنجمین دوره مسابقات بین المللی قرآن كریم با اشاره به اینكه امسال داوران غیر ایرانی دو برابر داور ایرانی بود البته ناظرانی برای نظارت بودند، افزود: استفاده از داوران جوان و استفاده از برخی از داورانی كه تا به حال از آنها استفاده نكرده بودیم از اتفاقات بسیار خوب این دوره بود، به طوریكه امسال از 14 كشور داور اولی داشتیم.
وی با بیان اینكه بخش كارشناسی و تحلیل مسابقات توسط استاد امین پویا بازخورد و انعكاس خوبی داشت، گفت: جلسات توجیهی برای داوران برگزار شد، آیین نامه را از قبل ارسال كردیم و فیلمی از این كار در سه زبان فارسی، عربی و انگلیسی برای كشورها ارسال شد كه به طور كامل امور فنی و اجرایی را توضیح می داد.
حسین اخوان اقدم از داوران این دوره از مسابقات در ادامه برنامه پشت خط تلفن قرار گرفت و گفت: امسال اولین سالی بود كه بنده و دو نفر دیگر از اساتید در رشته تجوید استاد پورزرگری و در رشته صوت استاد دغاغله را برای داوری مسابقات بین المللی دعوت كردند، این یك اتفاق خوب بود و امیدواریم این رویه ادامه پیدا كند و داوران دیگر از این امكان بهره مند شوند.
وی با اشاره به اتفاقات خوب در روند برگزاری مسابقات خاطرنشان كرد: برگزاری مسابقات با این طول و عرض، دعوت از این تعداد متسابقین از كشورهای مختلف و داوران، آماده سازی محل مسابقه، اسكان و پذیرایی شركت كنندگان و امور اجرایی و فنی كار طاقت فرسایی است و باید نمره بسیار خوبی به این رویداد داد.
اخوان اقدم با بیان اینكه من نمره بالای 18 به این دوره از مسابقات می دهم، اظهار كرد: به عقیده بنده اگر اندك ضعفی هم بود كه طبیعی است در كل همه چیز خوب بود، همه چیز سر جای خودش قرار داشت، تیم داوری و رئیس هیت داوری و ناظرین در روال شایسته حركت می كرد.
داور مسابقات بین المللی قرآن تصریح كرد: عدالت پیشگی و عدالت ورزی امسال چشم گیر بود به طوریكه ما داوران تصویر سالن و شركت كننده ها را نداشتیم و هیچ اسمی را نمی دانستیم و وقتی قاری و حافظ شروع به خواندن می كرد ما فقط صدای قاری را داشتیم تا هیچ تاثیری در داوران نداشته باشد كه دیدیم نتایچ هم قابل قبول بود.
حجت الاسلام حسینی در ادامه با اشاره به برگزاری مسابقات بین المللی نیروهای مسلح ادامه داد: در بعضی از موضوعات مثل نیروهای مسلح كه چند سالی است مسابقاتش با وقفه مواجه شده، در صدد هستیم كه تدارك كنیم، در این فاصله با ستاد كل نیروهای مسلح گفتگوهایی داشتیم تا این مسابقات را به المپیاد بزرگ قرآنی ملحق كنیم.
دبیر سی و پنجمین دوره مسابقات بین المللی قرآن كریم افزود: البته معتقد نیستم كه برای همه اقشار، مسابقه ویژه در سطح بین المللی داشته باشیم و الان زمینه را برای آن مناسب نمی بینم، اگر در بحث نابینایان و طلاب و دانشجویان مسابقات ویژه داشتیم به دلایل زیادی بود كه ما را متقاعد كرد؛ چراكه ما گروه های مرجعی داریم كه اگر آنان را دریابیم زمینه را برای قرآنی كردن عموم جامعه تسهیل می كنند، اگر حوزه و دانشگاه ما قرآنی نباشد هرگز جامعه ما قرآنی نخواهد بود و تا جایی این امور را می شود افزایش داد كه مخل اصل غرض نباشد، البته من معتقدم توان ایران بالاتر از این حرفاست و چیزی كه الان اتفاق می افتد توان كوچكی است اگر ایران اراده كند چند مسابقه را در چند قاره جهان برگزار می كند.
وی با بیان اینكه توان ایران برای ارتقا و رشد و تعالی برنامه های قرآنی بیشتر از این است، تاكید كرد: ما در آغاز كار هستیم و تا جایی كه بتوانیم این كار را گسترش می دهیم در این راستا یك جاهایی كار را ادغام كردیم مثل مسابقات دانش آموزی و شكوفه ها و جاهایی آن را بسط دادیم زیرا در ستاد عالی مسابقات مطالعه صورت می گیرد، بحث مسابقات طلاب و بانوان با همین هدف بود.
حجت الاسلام حسینی در پایان گفت: من فكر می كنم در ایران سالنی مانند مصلی با این امكانات و خدمات نداریم لذا هر چه ما برنامه ریزی بهتری داشته باشیم خروجی بهتری را خواهیم داشت.