دبیر اجرایی سی و پنجمین مسابقات بین المللی قرآن گفت: از مجموعه های توانمند در راستای تولید كالای ایرانی دعوت می كنیم تا بخشی از جوایز مسابقات را جهت تشویق مردم برای حضور در مسابقات تامین كنند.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی رادیو قرآن، حجت الاسلام سید مصطفی حسینی، مدیر برگزاری سی و پنجمین مسابقات بین المللی قرآن با حضور در برنامه "افق" با اشاره به روند برگزاری مسابقات گفت: مسابقات قرآنی ایران امسال مصادف شده است با بهار طبیعت و به لطف خداوند متعال تلاش شده از ظرفیت مسابقات قرآنی استفاده بهینه شود مخصوصا در این دو سال گذشته كه دستگاه های دیگر نیز مشاركت كردند.
وی با بیان اینكه امسال نیر همانند سال گذشته 5 مسابقه بین المللی از 30 فروردین در ایران آغاز خواهد شد، خاطرنشان كرد: مسابقات در بخش های آقایان، بانوان، طلاب علوم دینی، دانشجویان و نابینایان جهان اسلام برگزار می شود.
حجت الاسلام حسینی با اشاره به حضور نمایندگانی از 83 كشور جهان در این مسابقات اظهار كرد: مسابقات در بخش آقایان، دانشجویان و نابینایان در رشته های حفظ كل و قرائت قرآن كریم برگزار می شود، در بخش خانم ها فقط رشته حفظ كل و در بخش طلاب علوم دینی با توجه به توقعاتی كه از دانش پژوهان حوزه های علمیه می رود ما امسال خطابه قرآنی را به عنوان رشته سوم در كنار حفظ و قرائت داریم، به این ترتیب كه محورهایی در 7 موضوع به آنها اعلام شده و همچنین رشته تفسیر را در كنار حفظ كل و قرائت خواهند داشت.
دبیر اجرایی سی و پنجمین مسابقات بین المللی قرآن با اشاره به دیدار با مراجع عظام تقلید در روز پنجشنه هفته گذشته تصریح كرد: این توفیق حاصل شد كه به محضر مراجع تقلید عظام همچون آیت الله سبحانی، آیت الله مكارم شیرازی، آیت الله صافی گلپایگانی، آیت الله علوی گرگانی، آیت الله نوری همدانی و آیت الله جوادی آملی مشرف شویم.
وی با بیان اینكه هر سال در چند نوبت به نسبت فعالیت های سازمان اوقاف به محضر مراجع مشرف می شویم، ادامه داد: سال گذشته در آستانه مسابقات این دیدار صورت گرفت، هر كدام از مراجع 70 سال یا بیشتر از عمر خود را در راستای نشر معارف قرآن كریم و اهل بیت و درك و تعلیم و تعلم معارف قرآن صرف كردند وقتی انسان پای صحبت آنها می نشیند بسیار كاربردی و شیرین است.
حجت الاسلام حسینی با اشاره به نكات مورد توجه مراجع افزود: از جملاتی كه همه آقایان اتفاق نظر داشتند این بود كه برگزاری مسابقات یك پاسخ عملی است به كسانی كه ترویج می كنند موضوع عدم پرداختن به قرآن در جهان تشیع، اینكه شیعه به قرآن نمی پردازد و وقتی عملا یك شخصی از كشور دیگر دعوت شود و عشق و علاقه و شور و نشاط را در ایران و بین هزاران جوان در حوزه حفظ و قرائت قران ببیند، یك پاسخ عملی است.
دبیر اجرایی سی و پنجمین مسابقات بین المللی قرآن با بیان اینكه در هر كدام از تشرف ها آقایان تكالیفی به ما می دهند و در سال بعد از ما جویا می شوند، تاكید كرد: امسال در دیداری كه با حضرت آیت الله نوری همدانی داشتیم ایشان فرمودند؛ شما علاوه بر اینكه حفظ و قرائت كار می كنید به موضوعات قرآنی بپردازید، آیات را دسته بندی كنید و به حفظ موضوعی توجه نمایید.
وی گفت: همچنین آیت الله مكارم شیرازی فرمودند؛ انعكاس كاری كه می كنید را اهتمام كنید و در مورد آن اخبار خوب منتشر كنید این در حالی است كه در هیچ كجای جهان مشاهده نمی كنیم كه چند مسابقه با این میزان مشاركت به همراه همایش های گوناگون برگزار شود.
وی با اشاره به مكاتباتی كه با معاونت سیما و صدا و شبكه جهت پوشش خبری و رسانه ای صورت گرفته است، خاطرنشان كرد: در بخش خواهران 28 كشور در رشته حفظ كل مشاركت دارند، در بخش طلاب 67 نفر، در بخش روشندلان 31 نفر، بخش دانشجویان 44 نفر و بیشترین شكرت كننده در مسابقات در بخش آقایان است با 86 نفر كه 40 نفر قاری و 46 نفر حافظ كل حضور خواهند داشت.
حجت الاسلام حسینی با بیان اینكه سومین دوره مسابقات نابینایان، ششمین دوره مسابقات دانشجویان و دومین دوره مسابقات طلاب و بانوان امسال همزمان با مسابقات بین المللی برگزار می شود، اظهار كرد: مسابقات با حضور 300 نفر از قاریان و حافظان كشورهای مختلف برگزار می شود و تعداد میهمانان خارجی نسبت به دو سال گذشته سه برابر شده است.
دبیر اجرایی سی و پنجمین مسابقات بین المللی قرآن با بیان اینكه مسابقات پنجشنبه 30 فروردین ساعت 17 در مصلی بزرگ امام خمینی برگزار می شود، تصریح كرد: مسابقات جمعه 31 فروردین ماه به طور رسمی در دو نوبت صبح و بعد از ظهر آغاز می شود.
وی با بیان اینكه مرحله مقدماتی مسابقات در بخش برادران و نابینایان در نوبت صبح طی چهار روز تا سوم اردیبهشت برگزار می شود، ادامه داد: علاوه بر این نیز بعد از ظهر ها تا اول اردیبهشت نیز مرحله مقدماتی برگزار می شود و از دوم اردیبهشت مرحله نهایی مسابقات آغاز شده و تا چهارم ادامه دارد.
حجت الاسلام حسینی با بیان اینكه ورود برای عموم مردم آزاد است، افزود: مسابقات در نوبت عصر از ساعت 16 تا 20 و در نوبت صبح از ساعت 9 تا 13 برگزار می شود.
دبیر اجرایی سی و پنجمین مسابقات بین المللی قرآن با بیان اینكه مسابقات بخش خواهران در هتل ارم برگزار می شود، گفت: یكی از اشكالات سال گذشته این بود كه ما دوست داشتیم همه مسابقات در یك مجموعه برگزار شود ولی این گنجایش در مصلی نبود و امكانات به صورت كافی و كامل نبود بنابراین امسال با توجه به اینكه محل اسكان خواهران هتل ارم است و سالن همایشی آنجا وجود دارد مسابقات خواهران در هتل ارم برگزار می شود.
وی تاكیدكرد: با توجه به اینكه امسال یكی از فعال ترین كمیته ها كمیته مدعوین است، در حوزه تشریفات، استقبال و تكریم بسیار خوب كار كرده است، امسال همكاران خیلی زحمت كشیدند و هماهنگی خوبی با مجامع قرآنی، اساتید و جلسات صورت گرفته است.
حجت الاسلام حسینی با بیان اینكه امكان ساخت یك مكان خاص ویژه برگزاری مسابقات قرآن سازمان اوقاف با معماری مناسب موضوع جدیدی نیست و داخل سازمان از دهه 60 این مساله مطرح بوده است، گفت: در اولین جلسه ستاد عالی در سال 94 این مساله از سوی حجت الاسلام حشمتی معاون وقت قرآن و عترت وزارت ارشاد مطرح شد اما ما معتقدیم باید از ظرفیت های موجود در كشور استفاده شود در حالی كه یكی از مجموعه های خوب مصلی است كه زیرساخت های خوبی دارد همچنین استقبال مسئولان مصلی نیز وجود دارد.
دبیر اجرایی سی و پنجمین مسابقات بین المللی قرآن با اشاره به نقش مردم در مسابقات بین المللی قرآن، تاكید كرد: در چند سال گذشته تلاش كردیم مدیریت هنری و كارگردانی هنری مسابقات مستقر شود امسال نیز یكی از طراحی های ما از ماه ها قبل برای مسابقات مشاركت مخاطب و بیننده در انتخاب برگزیدگان مردمی است ما همانطور كه منتخب داوران را تجلیل می كنیم افرادی كه تلاوتشان برای مخاطبان مطلوب بوده را تكریم می كنیم.
وی خاطرنشان كرد: در بحث تبلیغات نیز با همكاری مدیران شهری مشاركت را افزایش خواهیم داد و كمپینی به مناسبت مسابقات در تهران راه افتاده است و هماهنگی متعددی انجام شده تا نقش و حضور مردم در مسابقات بیشتر شود.
حجت الاسلام حسینی با بیان اینكه پیگیر هستیم جذب حامی برای رویدادهای قرآنی داشته باشیم، اظهار كرد: بنابراین از مجموعه های توانمند كه در راستای تولید كالای ایرانی زحمت می كشند دعوت می كنیم تا بخشی از جوایز مسابقات را جهت تشویق مردم برای حضور در مسابقات تامین كنند.
دبیر اجرایی سی و پنجمین مسابقات بین المللی قرآن تصریح كرد: از چند ماه قبل در آستانه مسابقات سال جاری فراخوان رسمی در كانال مسابقات منتشر كردیم و از گروه های همسرایی و همخوانی قرآن كریم كه آمادگی ارائه كارهای فاخری دارند خواستیم آثار خود را برای ارزیابی ارائه دهند.
وی ادامه داد: بنابراین با گروه های طراز كه رتبه های برتر همسرایی و همخوانی قرآن داشتند تماس گرفتیم و حضورشان را قطعی كردیم البته اگر شخصی در سال گذشته به تلاوت پرداخته امسال جای او را به افراد جدید می دهیم مگر افراد و گروه هایی كه مردم اقبال كردند همچنین در بحث تلاوت های مجلسی و گروه های هنری این مساله را دنبال می كنیم.
حجت الاسلام حسینی تصریح كرد: مقام معظم رهبری در دیدار با متسابقین مسابقات سال گذشته فرمودند از قالب های ادبی در نشر قرآن استفاده كنید بنابراین امسال نیز جشنواره ادبی با حضور تعدادی از شعرای كشورهای دیگر كه در حوزه مسائل قرآنی سروده دارند، برگزار خواهد شد.
دبیر اجرایی سی و پنجمین مسابقات بین المللی قرآن با اشاره به تاثیر افكار سنجی از نخبگان و كارشناسان برای ارتقای كیفیت مسابقات گفت: علاوه بر نظر سنجی ستاد مسابقات در سه سال گذشته هر سال این نظر سنجی با مشاركت مراكز معتبر انجام می شود به طوریكه در سال 96 نظرسنجی توسط مركز افكار سنجی سازمان صدا و سیما در چند سطح متسابقین، داوران، عوامل و مردم صورت گرفت.
وی با بیان اینكه نظرسنجی در تصمیم گیری مسابقات موثر است، خاطرنشان كرد: نظر سنجی در اینكه مردم چه توقعی در حوزه خدمات، فنی، اجرا و رسانه دارند، بسیار مفید است به طور مثال در سال 94 كه مسابقات در سالن اجلاس برگزار شد، افكار سنجی انجام شده به میزان 5 درصد افرادی بود كه برای اولین بار در مسابقات حضور داشتند ولی زمانی كه در مصلی برگزار شد در سال 95 قریب 50 درصد افراد برای اولین بار به مسابقات آمدند.
حجت الاسلام حسینی با بیان اینكه زمان برگزاری مسابقات از ساعت 16 تا 20 نیز یكی از خروجی های افكار سنجی است، اظهار كرد: عموم مردم تمایل به ادامه مسابقات بعد از نماز مغرب و عشا را نداشتند لذا ما مسابقات را در ساعت 20 ختم می كنیم، همچنین خستگی داوران و متسابقن و مردمی كه از اطراف تهران می آمدند را در نظر گرفتیم.
دبیر اجرایی سی و پنجمین مسابقات بین المللی قرآن با بیان اینكه از هر گروه دو سوم داوران غیر ایرانی هستند به این ترتیب در هر گروه یك داور ایرانی و دو داور غیر ایرانی وجود دارد، خاطرنشان كرد: به این ترتیب تعداد 21 داور در بخش برادران و 16 داور در بخش خواهران از 16 كشور جهان در این مسابقات حضور دارند، داوران نیز از كشورهای ایران، عراق، اردن، تونس، تركیه، لبنان، برونئی، سودان، كویت، افغانستان، پاكستان، مصر، اندونزی، الجزایر می باشند.
وی با بیان اینكه مسابقات ما جز پیرترین مسابقات قرآنی در جهان است، گفت: به همین جهت در نشست بازنگری آیین نامه داوری با حضور داوران غیر ایرانی از 6 كشور در سال 94 آنها معتقد بودند حد نصاب سن تا 40 سال در مسابقات بالاست و همان سال بود كه میانگین سنی شركت كنندگان را در رشته حفظ كل 35 و قرائت 40 سال مشخص كردیم.
حجت الاسلام حسینی با اشاره به گرایش جوانان به شركت در مسابقات بین المللی خاطرنشان كرد: در سال های گذشته شاهد این بودیم كه افراد رتبه های برتر و نماینده كشورها در سنین جوان تر شركت می كنند، همچنین میانگین سنین متسابقین كشورهای دیگر 25 و 30 است حتی به 20 سال رساندند و ما نیز سن شركت كنندگان را به سنین جوانان نزدیك كردیم.
دبیر اجرایی سی و پنجمین مسابقات بین المللی قرآن با اشاره به فعالیت های جنبی در مسابقات بین المللی گفت: نمایگشاه خوبی در ورودی سالن برگزاری مسابقات در نظر گرفته شده، در كنار آن فروشگاه محصولات قرآنی با ارائه آثار فاخر قرآنی برپا می شود، همچنین غرفه های مشاوره های قرآنی و بخش ویژه كودك نیز برگزار می شود.