معاون مركز امور قرآنی سازمان اوقاف با بیان اینكه تصمیم گرفته شد رتبه بندی مسابقات از نفر اول تا سوم به سطوح عالی و ممتاز ارتقا پیدا كند، گفت: مسابقات بین المللی قرآن از 30 فروردین تا 6 اردیبهشت با حضور 100 نفر از 46 كشور برگزار می شود.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی رادیو قرآن، حجت الاسلام علی مقنی، معاون مركز امور قرآنی سازمان اوقاف و امور خیریه با حضور در برنامه رادیویی "افق" با بیان اینكه از دو سال قبل رتبه بندی مسابقات به سطح بندی ارتقا پیدا كرد، گفت: به این صورت كه طی دو سال گذشته بر اساس مطالعاتی كه در حوزه مسابقات انجام شد، در كمیته فنی ستاد عالی مسابقات و بین صاحب نظران قرآنی تصمیم گرفته شد رتبه بندی مسابقات از نفر اول تا سوم به سطوح عالی و ممتاز ارتقا پیدا كند.
وی با اشاره به علت این مساله خاطرنشان كرد: در سیستم رتبه بندی از نفر اول تا پنجم ممكن بود كسی با اختلاف چند صدم دوم یا سوم شود این در حالی است كه در این میان سلیقه داور و اشتباهات داوری وجود دارد.
حجت الاسلام مقنی ادامه داد: بنابراین سیستم سطح بندی این اجازه را می دهد كه افراد با امیتازی مشخص ممتاز شناخته شود به طور مثال در رشته حفظ نمرات 93 تا 100 ممتاز است شاید یك نفر، دو نفر یا بیشتر ممتاز شوند و نمرات پایین تر در رتبه عالی قرار بگیرند علت این بود كه جزییات نمرات امتیازات را تحت تاثیر قرار ندهد و زحمات بچه ها هدر نرود.
معاون مركز امور قرآنی سازمان اوقاف با بیان اینكه در نظام سطح بندی مسابقات افراد بیشتری می توانند خود را مورد ارزیابی قرار دهند، اظهار كرد: اگر این نظر تصویب شده یك سال طول كشیده تا اجرا شد، بحث های كارشناسی زیاد شد و مخالفان زیادی داشت ولی در این دو سه سال آنچه كه بررسی كردیم، اكثر داوران و متسابقین اذعان كردند كه طرح امتیاز بندی نتایج خوبی داشته است.
وی با بیان اینكه این طرح متضمن یك سری هزینه هایی است، تصریح كرد: اجرای طرح سطح بندی علاوه بر هزینه های بسیار برای سازمان اوقاف تاثیر خود را بر روی كیفیت مسابقات و متسابقین گذاشته است.
حجت الاسلام مقنی با بیان اینكه سی و پنجمین مسابقات بین المللی قرآن از 30 فروردین تا 6 اردیبهشت ماه طی هشت روز در مصلی بزرگ تهران برگزار می شود، تاكید كرد: بر اساس گزارش كمیته تشریفات و بین الملل تا كنون نزدیك 100 نفر از 46 كشور جهان در این مسابقات حضور خواهند داشت.
معاون مركز امور قرآنی سازمان اوقاف با بیان اینكه امسال نیز همانند سال قبل 5 مسابقه بین المللی برگزار می شود، افزود: دومین دوره مسابقات بانوان در رشته حفظ، سومین دوره مسابقات نابینایان در رشته حفظ و قرائت، دومین دوره مسابقات طلاب جهان اسلام در رشته حفظ و تفسیر و قرائت و تفسیر و خطابه و مسابقات دانشجویان جهان اسلام برگزار خواهد شد.
وی در پاسخ به سوالی مبنی بر عدم برگزاری مسابقات بین المللی جانبازان گفت: برگزاری مسابقات بین المللی شرایطی خاص دارد كه تصمیمش را خود دستگاه متولی می گیرد به طور مثال پیشنهاد مسابقات نابینایان از طرف سازمان بهزیستی به ستاد عالی مسابقات داده شده است و سازمان اوقاف و ستاد عالی در این مساله نقشی ندارد.
حجت الاسلام مقنی با بیان اینكه تصمیم اولیه دستگاه مربوطه در برگزاری مسابقات هر سازمان موثر است، خاطرنشان كرد: ما مسابقات قرآن را با هدف هم افزایی، یكسان سازی، حذف موازی كاری و صرفه جویی در هزینه ها در كنار هم برگزار می كنیم.
معاون مركز امور قرآنی سازمان اوقاف با بیان اینكه چهل و یكمین مسابقات سراسری قرآن در سه بخش آوایی شامل رشته های حفظ و قرائت، معارفی در سه رشته و آواها و نغمات دینی برگزار می شود، خاطرنشان كرد: در این دوره از مسابقات در مجموع 15 رشته حضور دارد.
وی با بیان اینكه در بخش معارفی رشته های حفظ و معارف موضوعی قرآن، حفظ و معارف احادیث و تفسیر قرآن كریم در سه مرحله شهرستانی، استانی و كشوری برگزار می شود، اظهار كرد: بخش آواها و نغمات در دو مرحله مقدماتی و نهایی و در رشته های همسرایی و همخوانی قرآن، مقطع خوانی گروهی قرآن، انشاد انفرادی و آثار چند زبانه و اذان و دعا خوانی برگزار می شود.
حجت الاسلام مقنی تصریح كرد: انشاد انفرادی سرودها و آواهایی است كه تك خوان محور اجرا می شود و اساتیدی در داخل و خارج از كشور آن را اجرا می كنند و به اناشید در سایر كشورها معروف است.
معاون مركز امور قرآنی سازمان اوقاف با بیان اینكه ثبت نام بخش آواها و نغمات از 10 بهمن شروع شده است، ادامه داد: ثبت نام بقیه رشته ها از 20 بهمن ماه از طریق سایت رسمی مسابقات شروع شده است.
معاون مركز امور قرآنی سازمان اوقاف با اشاره به محدودیت سنی در این دوره از مسابقات افزود: امسال حداقل 18 و حداكثر 40 سال را برای شركت كنندگان در نظر گرفتیم این در حالی است كه در بخش معارفی سقف 40 سال برداشته شده است.
وی گفت: هر تصمیمی كه در سیر مسابقات در هر بخش گرفته می شود وقت برایش گذاشته می شود به طور مثال رشته حفظ موضوعی همیشه مورد تاكید آیت الله مكارم شیرازی، جوادی آملی و برخی از مراجع بود كه حفظ موضوعی، تفسیر و نكات موضوعی در دستور كار قرار گیرد بر این اساس ما شروع كردیم در اوقاف حفظ موضوعی را از برنامه های خود قرار دادیم و این رشته بعد از چند سال تجربه و آموزش در بقاع متبركه، از سال قبل در سیر مسابقات وارد شد.
حجت الاسلام مقنی با اشاره به رونمایی از كتاب "نقش قرآن محوری در بین مردم تهران" خاطرنشان كرد: ما یك مسابقات قرآن كریم داریم كه به صورت رسمی برگزار می شود و سابقه چهل ساله دارد و نقش خود را به خوبی در ارتقای سطح قرآنی در فرهنگ عمومی پیدا كرده است این در حالی است كه مسابقات عمومی نیست و مردم نمی توانند با آن ارتباط گیرند، یك تعریف قهرمانی از مسابقات داریم و تمامی تصمیمات مبتنی بر نیاز سنجی مخاطبان بوده است.
معاون مركز امور قرآنی سازمان اوقاف با اشاره به نقش اندك مخاطبان در مشاركت جدی مسابقات، اظهار كرد: به طور مثال در بحث مخاطبان آیین نامه مسابقات برای همه شفاف و شناخته شده نیست و تعریف نشده و در این راستا كار اساسی صورت نگرفته است.
وی تصریح كرد: از دو سال پیش طرح ساماندهی داوران كلید خورد و الان همه كسانی كه داوری می كنند و علاقه مند به داوری هستند می توانند به سابت رسمی مسابقات مراجعه و در فاز اول كه شناسایی و سطح بندی است ثبت نام كنند.