حجت‌الاسلام حسینی خبر داد: احتمال برگزاری مسابقات قرآن دانشجویان مسلمان با دیگر رقابت‌های بین‌المللی ایران

حجت الاسلام حسینی با اشاره به اینكه در سی و پنجمین دوره مسابقات بین‌المللی قرآن بخش بزرگسالان، بانوان، ‌طلاب و نابینایان همانند سال قبل همزمان برگزار می‌شود، گفت:مسابقات بین‌المللی قرآن دانشجویان مسلمان نیز در كنار این رقابت ها برگزار شود.

1396/10/30
|
16:46

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی رادیو قرآن به نقل از خبرگزاری(ایكنا)، حجت‌الاسلام والمسلمین سیدمصطفی حسینی،‌ رئیس مركز امور قرآنی سازمان اوقاف و امور خیریه ، امروز، 30 دی‌ماه در گفت‌وگو با برنامه افق رادیو قرآن با اشاره به اتفاق مبارك ادغام دو آزمون قرآنی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و سازمان اوقاف و امور خیریه،‌ گفت: بعد از نشستی مفصل با همكاران در معاونت قرآن وزارت ارشاد این اتفاق رخ داد تا بزر‌گ‌ترین آزمون قرآنی جمهوری اسلامی ایران با تعامل دو مجموعه بزرگ به صورت مشترك برگزار شود.
وی با اشاره به اینكه ثبت نام برای حضور در این آزمون از 18 آذر شروع شده و روز آزمون هم دهم اسفندماه خواهد بود، افزود: بعد از فرمایش مقام معظم رهبری مبنی بر داشتن 10 میلیون حافظ قرآن، یك روح جدیدی در فعالیت‌های قرآنی دمیده شد،‌ به طوری كه از سال 91 ستاد طرح ملی حفظ قرآن در سازمان اوقاف تشكیل شد.
وی با اشاره به اینكه بعد از ادغام این دو آزمون در صحنه عمل با ظرفیت‌های بسیار مشتركی با معاونت قرآنی وزارت ارشاد آشنا شدیم،‌ بیان كرد: طی این مدت، ظرفیت‌های بسیار خوبی كشف شد كه كمتر مورد توجه قرار گرفته بودند كه از جمله آنها می‌توان به ظرفیت بقاع متبركه اشاره كرد، آمار نشان می‌دهد چقدر این ظرفیت خوب بوده و ما از آن غافل بوده‌ایم.
حسینی اظهار كرد: در سال‌های گذشته تنها 70 هزار نفر در این آزمون حضور می‌یافتند، اما امسال و تاكنون 134 هزار نفر ثبت نام كرده‌اند در عین اینكه یك هفته دیگر برای ثبت نام زمان باقی مانده است. این یعنی چیزی حدود دو برابر سال‌های قبل، در آزمون امسال حضور خواهند داشت. آزمون امسال در چهار بخش و 26 رشته برگزار می‌شود.
رئیس مركز امور قرآنی سازمان اوقاف در بخش دیگری از این گفت‌وگو در پاسخ به این سوال كه آیا 134 هزار نفر عدد قابل قبولی است یا خیر؟ گفت: ‌اگر من توقع خودم را بگویم با توجه به امكاناتی كه در كشور داریم، عدد بدی نیست. من همیشه به افراد قرآنی كه نسبت به آمار این آزمون نقد داشته و آن را كم می‌دانند، سوال می‌كنم كه آیا در این مدت كه از زمان مطالبه مقام معظم رهبری در مورد حفظ قرآن می‌گذرد، خود آن فرد قرآنی به عنوان یك فعال قرآنی چند صفحه قرآن حفظ كرده و آیا خانواده را مجاب به این كار كرده است.
وی با تأكید بر اینكه اگر با همین امكاناتی كه داریم بخواهیم خوب عمل كنیم حداقل باید سه میلیون نفر در آزمون حضور یابند، ‌بیان كرد: ما توقع نداریم در حال حاضر سه میلیون حافظ قرآن كریم داشته باشیم،‌ اما اینكه توقع داشته باشیم اكنون سه میلیون نفر در آزمون سراسری قرآن كریم كه حافظ جزء 30 قرآن كریم هم باشند، حضور یابند، توقع بالایی نیست؛ چرا كه در حال حاضر بسیاری از مردم بیش از نیمی از سوره‌های كوتاه قرآن كریم را حفظ هستند، اما شرایط حضور در آزمون را به دلایل مختلف ندارند.



احتمال برگزاری مسابقات قرآن دانشجویان مسلمان با دیگر مسابقات بین‌المللی ایران

حسینی در ادامه صحبت‌های خود به ارائه طرحی در ستاد راهبری طرح ملی حفظ قرآن اشاره و اظهار كرد: در ستاد راهبری حفظ قرآن طرحی كه مطرح شد كه بر اساس آن اولویت با حفظ جزء 30 قرآن است. ما در 10 سال گذشته بسیار پراكنده عمل كرده‌ایم و حال اینكه می‌توانستیم منسجم‌تر عمل كنیم. اتفاق عملی كه وجود دارد این است كه برای سال آینده یك اقدام متمركز داشته باشیم این در حالی است كه در سال‌های گذشته هر دستگاه كار خود را انجام داده است.
رئیس مركز امور قرآنی سازمان اوقاف و امور خیریه اذعان كرد: ما نمی‌توانیم پراكنده‌كاری داشته باشیم و در عین حال یك خروجی منسجم هم مطالبه كنیم،‌ امسال ما و وزارت ارشاد كار را شروع كرده‌ایم و امیدواریم سال‌های آینده هم سایر نهادها به ما بپیوندند.
وی همچنین در مورد تقسیم كاری كه بین وزارت ارشاد و سازمان اوقاف در این آزمون صورت گرفته است،‌ گفت: بخش فناوری كار، بر عهده وزارت ارشاد است، همچنین جریان تبلیغات و اطلاع‌رسانی بر عهده سازمان اوقاف است؛ اما هماهنگی‌های رسانه‌ای را وزارت ارشاد انجام می‌دهد. در بخش فنی و علمی و طرح سوال نیز سازمان اوقاف اقدام می‌كند و امور پشتیبانی نیز بر عهده وزارت ارشاد قرار گرفته است. كمال هماهنگی و همدلی در ستاد به صورت مشترك برقرار است.
حسینی در ادامه این بخش از صحبت‌های خود در مورد میزان حضور استان‌ها در این جشنواره نیز بیان كرد: براساس تعداد افراد ثبت‌ نام كننده در آزمون استان‌های اصفهان، فارس، تهران، ‌كرمانشاه، خراسان رضوی،‌ قم، یزد، البرز، آذربایجان شرقی و خوزستان رتبه‌های اول تا دهم را به دست آورده‌اند. همچینن براساس جمعیت نیز استان‌های قم، خراسان جنوبی، ‌كرمانشاه، یزد، اصفهان، سمنان، اردبیل، زنجان، مركزی و فارس رتبه‌های اول تا دهم را دارند. در این بخش استان‌ تهران از آخر رتبه سوم را كسب كرده است. همچنین بالغ بر 70 درصد شركت كنندگان در آزمون بانوان و 30 درصد هم آقایان هستند.
رئیس مركز امور قرآنی سازمان اوقاف و امور خیریه در پایان این بخش از صحبت‌های خود خاطرنشان كرد: اهمیت حضور در آزمون از این جهت است كه این آزمون تبلور عزم ملی ایرانیان در راستای برداشتن قدمی برای اعتلای قرآن است. اگر هر كدام از ما دست خانواده خود را بگیریم تا در آزمون حضور یابند، به اعتقاد من در راستای تعظیم شعائر گام برداشته‌ایم.
حسینی در بخش دیگری از صحبت‌های خود به بحث در مورد مسابقات بین‌المللی قرآن پرداخت و گفت: برنامه‌ریزی برای برگزاری سی و پنجمین دوره بعد از مسابقات دوره سی و چهارم آغاز شد. امسال مسابقات در بخش بزرگسالان، بانوان، ‌طلاب و نابینایان برگزار می‌شود و به احتمال بسیار مسابقات بین‌المللی قرآن دانشجویان مسلمان نیز در كنار این مسابقات برگزار شود.
وی افزود: ما تحلیلی بر روی كارنامه چند سال گذشته مسابقات انجام داده‌ایم، بر اساس این تحلیل امسال از 20 كشور دعوت كرده‌ایم تا در هر دو رشته قرائت و حفظ كل قرآن نماینده اعزام كنند. این موضوعی است كه در دیگر كشورها نیز تقریباً اجرا می‌شود. امسال تأكید شده است فایل صوتی شركت كنندگان مورد گزینش قرار بگیرد و بعد از آن اجازه حضور آنها در مسابقات داده شود.
رئیس مركز امور قرآنی سازمان اوقاف و امور خیریه همچنین به برخی اشكالات ادوار گذشته اشاره و اظهار كرد: سال قبل همزمان مسابقات بانوان و آقایان در مصلی برگزار می‌شد و لذا تداخل كوچكی ایجاد شد‌، امسال اما برای جلوگیری از این تداخل محل برگزاری مسابقات بانوان به محل اسكان آنها انتقال داده شده است.
حسینی در پایان با اشاره به اینكه مسابقات قرآن بخش طلاب در شهر مقدس قم برگزار می‌شود، گفت: امسال تلاش شد تا اگر به جهت ساختاری نقدهایی وجود داشته است،‌ آنها را برطرف كنیم، همچنین در تلاش هستیم تا در دوره سی و پنجم شاهد حضور میهمانانی از كشورهای دیگر باشیم.

دسترسی سریع