در برنامه افق رادیو قرآن مطرح شد؛ واكاوی دلایل عدم حمایت‌ از فعالیت‌های قرآنی و مسكوت ماندن مسابقات قرآنی نابینایان

كارشناسان برنامه «افق» رادیو قرآن ضمن اشاره به موضوع مشكلات و دغدغه‌های فعالیت‌های قرآنی نابینایان، از عدم حمایت‌های رسانه‌ها و مسئولان و مسكوت ماندن مسابقات قرآنی این رشته گله كردند.

1402/07/23
|
11:08

به گزارش خبرنگار پایگاه اطلاع رسانی رادیو قرآن، برنامه گفت‌وگومحور و زنده «افق» بعدازظهر شنبه، 22 مهرماه با حضور پروین قربانیان، مدیر اداره فرهنگی و تربیت بدنی سازمان آموزش و پرورش استثنایی كشور، ارتباط تلفنی با آرزو اسلامی، حافظ روشندل كل قرآن كریم و عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی و همچنین مرتضی نیكزاد، مدیرعامل بنیاد قرآنی روشندلان اصفهان با موضوع فعالیت‌های قرآنی نابینایان، به مناسبت 23 مهر روز عصای سفید به روی آنتن رادیو قرآن رفت. پروین قربانیان، مدیر اداره فرهنگی و تربیت بدنی سازمان آموزش و پرورش استثنایی كشور در ابتدای این برنامه ضمن تبریك روز جهانی نابینایان و گرامیداشت روز عصای سفید، گفت: امیدواریم كه این روز به نوعی فرصتی برای بازنگری فعالیت‌ها، نیازمندی‌ها و برنامه‌های نابینایان باشد تا بتوانیم شرایط احقاق حقوق نابینایان را بیش از پیش احیا بكنیم. وی با بیان اینكه اكثر همكاران ما متخصصین آموزش كودكان استثنایی هستند، گفت: گاهی اوقات به دلیل كمبود نیرو در آموزش و پرورش، مجبور می‌شویم از سایر همكارانمان در آموزش و پرورش استفاده كنیم، اما برای این عزیزان نیز دوره‌های آموزش تخصصی را برگزار می‌كنیم. البته در سازمان آموزش و پرورش استثنایی كشور طیف‌های مختلفی از دانش‌آموزان با آسیب‌های مختلف وجود دارد و میزان بهره‌گیری آن‌ها به اشكال مختلف است. مدیر اداره فرهنگی و تربیت بدنی سازمان آموزش و پرورش استثنایی كشور با اشاره به اینكه امروز حدود 83 هزار دانش‌آموز استثنایی در مدارس خاص و 70 هزار دانش‌آموز استثنایی در مدارس معمولی تحصیل می‌كنند، گفت: از این تعداد هزار و 975 دانش‌آموز نابینا در مدارس خاص و حدود 5 هزار نفر در مدارس پذیرا معلولیت بینایی دارند. در كل كشور 8 هزار و 909 نفر دانش‌آموز با آسیب بینایی مشغول به تحصیل در همه مقاطع هستند. قربانیان در خصوص مناسب‌سازی فضا و تجهیزات نابینایان در مدارس در حوزه قرآن و ادعیه، گفت: یكی از ساحت‌های تربیتی سند تحول بنیادین آموزش و پرورش ساحت عبادی و اخلاقی است كه در این خصوص فعالیت‌های ویژه‌ای در نظر گرفته شده است. ازجمله این فعالیت‌ها، قرآنی است كه امسال مرحله كشوری هجدهمین دوره مسابقات قرآن و عترت را برای دانش‌آموزان و مسابقات قرآنی را برای همكارانمان برگزار كردیم. وی تصریح كرد: این مسابقات در دوره‌های حفظ عمومی، حفظ ویژه، تفسیر قرآن كریم، قرائت و ترتیل برگزار شد كه بیش از 500 دانش‌آموز در این مسابقات شركت كردند و برای این مسابقات محتوای مناسب آموزشی برای دانش‌آموزان در رده آسیب‌های مختلف تدارك دیده شد.
مدیر اداره فرهنگی و تربیت بدنی سازمان آموزش و پرورش استثنایی كشور در خصوص كتب درسی مخصوصاً دین و قرآن نیز برای دانش‌آموزان با آسیب‌های بینایی، كفت: این كتب به شكل بریل و برخی كتب به شكل درشت‌خط چاپ و آماده‌سازی شده و در اختیار دانش‌آموزان قرار گرفت. ما كتاب قرآن را هم تبدیل به بریل كرده‌ایم كه 720 جلد آن به زودی در اختیار دانش‌آموزان قرار می‌گیرد و كتب معارفی نیز به زودی توزیع خواهد شد. قربانیان در ادامه اظهار كرد: همه فعالیت‌های این دانش‌آموزان نیاز به حمایت مالی و معنوی خیرین دارد و ما در این حوزه دست پر مهر خیرین را می‌فشاریم چراكه در حوزه تأمین منابع آموزشی و كمك آموزشی ویژه این دانش‌آموزان مخصوصاً در حوزه كتب دینی و قرآنی كمبود بودجه و امكانات داریم؛ لذا از همه خیرین برای این حوزه دعوت می‌كنیم. بخش دیگر این برنامه ارتباط تلفنی با آرزو اسلامی، حافظ روشندل كل قرآن و عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی، بود كه وی در خصوص مشكلات و مسائل روشندلان در حوزه آموزش قرآنی گفت: متأسفانه در كشور تنها وقتی هفته جهانی نابینایان یا روز عصای سفید است به این مسائل پرداخته می‌شود، لذا رسانه ملی باید آموزش‌های لازم را در خصوص فعالیت‌های نابینایان علی الخصوص فعالیت‌های قرآنی ارائه بدهد. رسانه ملی می‌توانست عملكرد خوبی در این حوزه داشته باشد، اما در این خصوص عملكرد قابل قبولی نداشته است. متأسفانه نابینایان با هم یكصدا نیستند. رسانه ملی باید صدای نابینایان باشد. وی افزود: امروز سازمان بهزیستی، متولی اصلی مسابقات قرآن ویژه نابینایان است. درحالی كه این مسابقات را تا سال 1393 برگزار می‌كرد، اما از آن سال به بعد این مسابقات برگزار نشده است. با پیگیری كه انجام شد اعلام كردند هیچ بودجه‌ای برای فعالیت‌های قرآنی نابینایان از سوی بهزیستی در نظر گرفته نشده است چراكه مسابقات كشوری این حوزه كارایی ندارد. اما سؤال اینجاست كه سازمان بهزیستی چرا مسابقات ملی قرآن نابینایان را برگزار نمی‌كند و این حوزه مسكوت مانده است؟ چرا ردیف بودجه‌ای در این خصوص قرار نمی‌دهد؟ ما هر سال مسابقات بهزیستی در حوزه قرآن را داشتیم و الان نزدیك به 5 سال است كه این مسابقات برگزار نمی‌شود. همچنین مسابقات مختلفی در كشور در حوزه قرآن برگزار می‌شود كه نمونه آن دارالقران امام علی(ع) است كه هیچكدام برای نابینایان مناسب‌سازی نشده است. ارتباط تلفنی با مرتضی نیكزاد، مدیرعامل بنیاد قرآنی روشندلان اصفهان، بخش دیگر این برنامه بود. وی در ابتدا با بیان اینكه 720 جلد قرآن به سفارش آموزش و پرپروش استثنایی كشور در انتشارات قرآنی روشندلان آماده و چاپ شده است، گفت: از سازمان آموزش و پرورش استثنایی درخواست می‌كنیم كه این كتاب‌ها را هرچه سریع‌تر تحویل بگیرند و در میان دانش‌آموزان توزیع كنند. این درحالی است كه در حال حاضر این كتب آماده شده و در انبار خاك می‌خورد.
مدیرعامل بنیاد قرآنی روشندلان اصفهان در ادامه مهم‌ترین زمان برای آموزش علوم قرآنی را مقاطع ابتدایی و متوسطه اول و دوم دانست و اظهار كرد: امروز دانش‌آموزان نابینا و روشندل ابتدای‌ی كشور زیر نظر آموزش و پرورش استثنایی هستند. زمانی به آقای مصیبی، مدیركل وقت، قرآن و عترت آموزش و پرورش پیشنهاد كردیم كه آمادگی ارسال مربی برای هر مدرسه قرآنی ویژه نابینایان را آن هم به شكل رایگان در سراسر كشور داریم تا دانش‌آموزان را آموزش دهند، استعدادیابی و با توجه به ظرفیتشان در حوزه قرآنی تقویت كنند، اما متأسفانه امكان ورود به ما را ندادند. این در حالی است كه آموزش و پرورش به مربی موسیقی مجوز ورود می‌دهد، اما به مربی قرآن اجازه داده نمی‌شود. بعد‌ها با پیگیری‌های بسیار، نامه‌ای را برای این كار انجام دادیم، كه در نهایت به در بسته خوردیم. وی گفت: بنده برای دانش‌آموزان نابینا مطالبه‌گر هستم. حتی چهارمین دوره آزمون‌های عمومی حفظ قرآن را برگزار كردیم كه از آموزش و پرورش استثنایی خواستیم دانش‌آموزان نابینا را به ما معرفی كنند تا ضمن شناسایی استعداد‌ها به شكل رایگان آن‌ها را آموزش دهیم كه این كار را هم نكردند.. گفتنی است؛ برنامه افق با محوریت پیگیری مطالبات رهبری از جامعه قرآنی شنبه ها ساعت 14:25 از شبكه رادیویی قرآن پخش می شود. بررسی و آسیب شناسی فعالیت های قرآنی كشور، ارائه گزارش از برنامه های مختلف قرآنی در سطح كشور و گفتگو با مسئولان قرآنی از مهمترین بخش های این برنامه است. برنامه افق، كاری از گروه اطلاع رسانی رادیو قرآن به تهیه كنندگی محبوبه كلانتر و اجرای كارشناسی جواد نصیری است كه روزهای شنبه از ساعت 14:25 الی 15:00 به روی آنتن می رود.

مخاطبان در سرتاسر دنیا می توانند از طریق وب سایتWWW.radioquran.IR از پخش زنده شبكه استفاده و در جریان آخرین خبرهای رادیو قرآن قرار بگیرند. از طریق موج اف.ام ردیف 100 مگاهرتز شنونده ما باشید.

📻 fm 100 mhz

آدرس صفحات رادیو قرآن در فضای مجازی:

🌐 www.radioquran.ir

http://sapp.ir/radioquran 🆔

https://ble.ir/radioquran_ir 🆔

https://eitaa.com/radioquran_ir 🆔

راه های ارتباطی ما:

📩 30000100

☎️ 02122051632_02122043017

تلفن گویا:

☎️ 02127860100

دسترسی سریع