آینده پژوهی دانش و هنری است كه به انسان كمك می كند تا وقایع، فرصتها، تهدیدات و موقعیتها را در آینده به خوبی بشناسد و هوشمندانه از بین فرصت های ممكن، باوركردنی و محتمل ، به انتخاب آینده مطلوب بپردازد و آینده را بسازد.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی رادیو قرآن؛ موضوع برنامه افق روز شنبه سوم دیماه 1401 در خصوص آینده پژوهی در فعالیتهای قرآنی كشور بود و جناب آقای ولی الله یاراحمدی از خادمان قرآن كریم و عضو كمیسیون توسعه فعالیتهای تبلیغی و ترویجی قرآن كریم و از مدیران سابق حوزه امور قرآنی میهمان برنامه بودند كه در این خصوص نكاتی را مطرح نمودند.
یار احمدی در ابتدای این گفتگو ضمن تسلیت ایام فاطمیه بیان كرد: «موضوع آینده یكی از بدیهیاتی است كه بشر از گذشته تاكنون با آن سر و كار داشته و یكی از دغدغه های بشر بوده به این معنا كه " حال امتداد گذشته است و به نوعی آینده هم امتداد امروز و حال».
آینده پژوهی به شیوه علمی به عنوان یك علم نو و كارآمد تقریبا از نیمه دوم قرن بیستم مطرح شد و كارهای جدی در این زمینه انجام شده است. در واقع به نوعی می شود آینده پژوهی را دانش و هنری دانست كه به انسان كمك می كند تا وقایع، فرصتها، تهدیدات و موقعیتها را در آینده بخوبی بشناسد و هوشمندانه از بین فرصت های ممكن باوركردنی و محتمل ، به انتخاب آینده مطلوب را برگزیند. و با این رویكرد آینده را بسازد.
در خصوص نگاه علمی در فعالیتهای قرآنی مدیران ایشان معتقد بودند كه چنین نگرشی در مدیرانی كه فعالیتهای قرآنی را هماهنگ می كنند و بدنه دولتی و مردمی را برای یك نگاه آینده نگرانه به حركت درمی آورند وجود ندارد.
وی ادامه داد:« اگر مسئولان كشور در همه حوزه ها به ویژه حوزه فرهنگ و قرآن با این رشدی كه فن آوری و علم دارند پیش روند در آینده تا حدودی می توانیم آنها را پیش بینی كنیم و برای آنها خود را آماده كنیم و این مسائل را به فرصت تبدیل كنیم در غیر این صورت تهدیدی خواهند بود كه وضعیت فرهنگی اجتماعی جامعه را به چالش میكشند.
یاراحمدی در ادامه صحبتهای خود در خصوص آینده نگری و آینده پژوهی بیان كردند:« دو روش وجود دارد كه یكی از آنها روش استنتاج روند است به این معنی كه بر اساس مطالعه اسناد اقدامات و فرآیندهایی كه از گذشته تاكنون در حوزه فعالیتهای قرآنی میزان موفقیتهای آنها در دستییابی به اهداف و همچنین بررسی میزان اثربخشی آنها میتوان نتایجی گرفت كه اگر ما با همین روشها پیش برویم در 10 سال آینده در كجا قرار داریم. این یك مدل است یعنی به نوعی آینده فعالیتهای قرآنی تامینی از وضعیت گذشته آنها و حال است.
همچنین در بخش دیگری از برنامه، رضا سلامت پناه، معاون دبیرخانه شورای توسعه فرهنگ قرآنی طی تماسی تلفنی عنوان كرد:« در شورای توسعه فرهنگ قرآنی بنا است نگاهی آینده پژوهانه در تدوین مصوبات در شناخت مسائل و مشكلات برای رفع معضلات و مسائل شكل بگیرد.
یاراحمدی در خصوص چالشهای اساسی كه در حوزه فعالیتهای قرآنی موجود است بیان كرد:«ما نمی توانیم منتظر بمانیم تا شگفتی رخ دهد و باید آینده را ساخت و این آمادگی برای ساخت آینده وجود ندارد. اسناد خوبی نوشته شده ولی متاسفانه عمدتا تحلیل محیطی مناسب و واقع گرایانه ای نداشته اند یعنی نتوانسته ایم وضع موجود كه میراث گذشته عملكردی ماست را به یك جمع بندی اثرگذاری برسانیم».
مخاطبان در سرتاسر دنیا می توانند از طریق وب سایتWWW.radioquran.IR از پخش زنده شبكه استفاده و در جریان آخرین خبرهای رادیو قرآن قرار بگیرند.
از طریق موج اف.ام ردیف 100 مگاهرتز شنونده ما باشید.
📻 fm 100 mhz
آدرس صفحات رادیو قرآن در فضای مجازی:
🌐 www.radioquran.ir
http://sapp.ir/radioquran 🆔
https://www.aparat.com/radioquran.ir 🆔
https://ble.ir/radioquran_ir 🆔
https://eitaa.com/radioquran_ir 🆔
https://rubika.ir/radioquran_ir 🆔
راه های ارتباطی ما:
📩 30000100
☎️ 02122051632_02122043017
تلفن گویا:
☎️ 02127860100