در برنامه رادیویی «افق» مطرح شد؛ برآیند نظرات درباره انتخاب مدیرعامل اتحادیه كشوری قرآن / هیئت مدیره با 4 معاونت و 3 كمیته فعالیت می‌كند

برنامه رادیویی «افق» 11 مرداد به بررسی روند ادغام اتحادیه قرآنی كشور برآیند فعالیت‌ها و نقشه پیش روی آن با حضور مرتضی طلایی، رئیس هیئت مدیره و ارتباط تلفنی با جواد سعیدی از اعضای هیئت مدیره اتحادیه كشوری مؤسسات و تشكل‌های قرآنی پرداخت.

1399/05/12
|
06:59

برنامه رادیویی «افق» شنبه، 11 مردادماه به بررسی روند ادغام اتحادیه قرآنی كشور، برآیند فعالیت‌ها و نقشه پیش روی آن با حضور مرتضی طلایی، رئیس هیئت مدیره و ارتباط تلفنی با جواد سعیدی از اعضای هیئت مدیره اتحادیه كشوری مؤسسات و تشكل‌های قرآنی پرداخت.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی رادیو قرآن، مرتضی طلایی، رئیس هیئت مدیره اتحادیه كشوری مؤسسات و تشكل‌های قرآن و عترت در برنامه رادیویی «افق»، با اشاره به روند ادغام، گفت: این موضوع چندین سال فراز و نشیب‌های خود را داشت. در مقطعی ادغام آغاز شد و اتحادیه‌های استانی به صورت یكپارچه شكل گرفت، اما درباره شكل‌گیری اتحادیه كشوری نقطه نظرات متفاوتی وجود داشت. هرچند اتحادیه مدغم قرآنی در برهه‌ای از تاریخ شكل گرفت، اما از نگاه دستگاه حاكمیتی این مطرح شد كه جامعیت لازم را ندارد.
وی با اشاره به اینكه پس از بیانیه شورای عالی انقلاب فرهنگی، این امر به هیئت رسیدگی به امور مؤسسات فرهنگی واگذار شد، اظهار كرد: مذاكرات یك‌ساله‌ای برای این موضوع انجام شد و بالغ بر 40 جلسه به صورت پیوسته تشكیل شد. همچنین اساسنامه نیز موارد اختلافی داشت كه برطرف كردیم و مكانیزمی را برای انتخابات در نظر گرفتیم، به گونه‌ای كه بالغ بر 600 نفر از اعضای اتحادیه تشكل‌های قرآن و عترت و اتحادیه مدغم قرآنی، سوم مردادماه پای كار آمدند و آرای خود را به صندوق انداختند.
صدای واحد جامعه قرآنی در حمایت از اتحادیه مدغم
طلایی با تأكید بر اینكه عزیزان فعال در عرصه تشكل‌های قرآنی همه یك صدا و یكپارچه، پشت سر این اتحادیه متشكل از پیشكسوتان و صاحب‌نظران حوزه قرآنی، ایستادند، بیان كرد: باید توجه كنیم كه از اینجا به بعد با مسئولیت سنگینی مواجه هستیم.
وی افزود: طی چند روز گذشته، تماس‌هایی را شاهد هستیم كه عزیزان در تشكل‌های استانی این انتظار را دارند كه با توجه به مرتفع شدن مشكلات اتحادیه كشوری و با پشتیبانی دستگاه‌های حاكمیتی، روند روبه جلویی داشته باشند. امید است با تعامل، هماهنگی و همكاری با نهادها و دستگاه‌های حوزه حاكمیتی و دولت، شاهد پشیبانی و حمایت از مؤسسات و تشكل‌های قرآنی در همه حوزه‌ها باشیم.
رئیس هیئت مدیره اتحادیه كشوری مؤسسات و تشكل‌های قرآن و عترت با اشاره به اینكه بسیاری از گروه‌های مدنی، تشكل‌های مردم‌نهاد و جامعه هنری از پشتوانه حمایتی خوبی برخوردار هستند، گفت: با وجود این، در بخش مردمی جامعه قرآنی می‌بینیم انواع مشكلات چون بیمه و مسائل مالیاتی مطرح است. در روستا یا محله‌ای برای انجام كار قانونی، مؤسسه‌ای ثبت كرده‌اند، اما حالا هر روز با مشكلاتی در حوزه قانونی دست به گریبان هستند كه انتظار می‌رود اتحادیه كشوری آنها را حل كند.
طلایی درباره چرایی حضور بالغ بر 600 نفر در مجمع عمومی سوم مردادماه، بیان كرد: براساس اساسنامه جدید، برای حضور اعضا، سقفی معین شده است، به گونه‌ای كه از هر استان، پنج نفر از اعضای هیئت مدیره به عنوان عناصر اصلی و پایه در مجمع عمومی حضور داشته باشند و علاوه بر آن از سوی هر استان، در مجموع هر 25 مؤسسه، یك نماینده اضافه شود. در گذشته قرار بود به تعداد نمایندگان هر استان در مجلس شورای اسلامی در مجمع عمومی كشور حضور داشته باشند كه در اساسنامه اینگونه تغییر كرد. البته بر این اساس، تقریباً 600 نفر در مجمع عمومی باید حضور پیدا می‌كردند، اما توافق كردیم به دلیل اینكه اولین مجمع مشترك و یكپارچه است، 300 نفر عضو از هر اتحادیه دارای مجوز از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و همچنین سازمان تبلیغات اسلامی حضور داشته باشند، اما این موضوع در مجامع دیگر براساس مدل جدید انجام خواهد شد.

وی درباره تعداد اعضای هیئت مدیره و بازرسی، گفت: اعضای هیئت مدیره شامل 15 نفر عضو اصلی و سه عضو علی‌البدل است و هیئت بازرسی نیز دارای سه عضو اصلی و دو عضو علی‌البدل است.
طلایی با اشاره به مصوبات نخستین جلسه هیئت مدیره و بازرسی كه با حضور مهدی محمدی، دبیر هیئت رسیدگی به امور مؤسسات فرهنگی تشكیل شد، گفت: موضوع این جلسه تعیین اعضای هیئت رئیسه مشتمل بر مدیرعامل، رئیس هیئت مدیره، نایب رئیس، دبیر و سخنگو بود كه بنده با حداكثر آراء به عنوان رئیس هیئت مدیره انتخاب شدم، اما قرار شد درباره انتخاب مدیرعامل قدری تأمل شود.
وی ادامه داد: این فرصت ایجاد شد تا با بهره‌گیری از مشورت بیشتر و مشاركت دادن سایر استان‌ها و مؤسسات فعال و جمع‌آوری آراء و نظرات صاحب‌نظران، مدیرعامل انتخاب شود. لذا فرصت 15 روزه برای این امر اختصاص یافت تا مدیرعامل با مشورت‌های صاحب‌نظران و نظرات نهادهای داخلی و اتحادیه‎های استانی و مؤسسات و تشكل‌های فعال و كنش‌گران فعال، انتخاب شود تا حداكثر جامعیت را دارا باشد.
رئیس هیئت مدیره اتحادیه كشوری مؤسسات و تشكل‌های قرآن و عترت با توجه به اینكه اتحادیه كشوری جایگاه خدمتگزاری با شما خادمان قرآن را دارد، اظهار كرد: بنابراین در دور جدید هیئت مدیره به دنبال جمع‌آوری نظرات صاحب‌نظران و نخبگان و پیشكسوتان قرآنی هستیم.
وی با اشاره به پیشنهاد مطرح شده، گفت: قرار است هیئت مدیره سه كمیته اعم از كمیته آموزش و پژوهش، كمیته ترویج و تبلیغ و كمیته طرح و برنامه تشكیل دهد. همچنین مقرر شد تا شورای مشورتی در اتحادیه ایجاد كنیم. تشكیل شورای راهبردی و مشورتی با هدف گردآوری صاحب‌نظران و شخصیت‌های بزرگ قرآنی در این شورا به منظور بهره‌مندی از تجربیات است. همچنین پیشنهاد دیگر، راه‌اندازی كمیته حقوقی است تا پشتییبانی‌های لازم را از مؤسسات و تشكل‌هایی انجام دهد كه در پیچ و خم‌های اداری هستند. این حركت جدید می‌تواند فضایی ایجاد كند تا همه احساس مشاركت كنند و سرانجام انتخاب مدیرعامل رقم می‌خورد.
طلایی با اشاره به دیگر پیشنهاد مطرح شده، افزود: همچنین پیشنهاد شد تا در كنار مدیرعامل، چهار معاونت طرح و برنامه، روابط عمومی و امور بین‌الملل، پشتیبانی و معاونت امور استان‌ها كه قائم مقام اتحادیه نیز است، حضور داشته باشد تا ارتباط با بدنه خودمان(سه هزار مؤسسه قرآنی) و 31 اتحادیه قرآین استانی فراهم باشد. حتی امكان اینكه اتحادیه خبرگزاری و پایگاه خبری و سایت اینترنتی جامعی داشته باشد، در نظر گرفته شده است.
روند انتقال دارایی‌ها و تجهیزات
وی درباره روند انتقال دارایی‌ها و تجهیزات به اتحادیه واحد كشوری، اضافه كرد: خوشبختانه به طور طبیعی، مجموعه منابع منقول و غیرمنقول و تعهداتی كه دو اتحادیه قبلی داشتند، برعهده اتحادیه جدید است و برحسب قانون، هر دو اتحادیه باید هیئت تسویه‌ای را تشكیل دهند كه امروز صبح از سوی اتحادیه مدغم و چهارشنبه هفته گذشته از سوی اتحادیه تشكل‌های قرآن و عترت تشكیل شد و اعضای آن مشخص شدند تا مسیر قانونی این امر انجام شود، اما چون زمان‌بر است، منابع مالی، امكانات و تعهدات و هر چه هست، صورت جلسه می‌شود و به صورت موقت تحویل هیئت مدیره جدید می‌شود. پس از اینكه هیئت تسویه روال قانونی را انجام داد، آن هنگام، روند قطعی‌اش نیز انجام می‌شود.
طلایی با اشاره به صندوق قرض‌الحسنه یكی از اتحادیه‌ها كه با مصوبه هیئت مدیره، بازپرداخت‌هایی انجام شده بود و تسویه‌های آن صورت گرفته، بیان كرد: این روال خوبیست تا بتوانیم هزاران فعال قرآنی از مؤسسات و تشكل‌های مردمی را پشتیبانی كنیم و معتقدیم باید صندوق توسعه، پشتیبانی و حمایت از مؤسسات و تشكل‌های قرآنی ایجاد كنیم. امیدوارم با هماهنگی، همكاری، تعاون و همدلی، صندوق توسعه و پشتیانی مؤسسات را ایجاد كنیم، چرا كه مناطق محرومی چون سیستان بلوچستان، كردستان و سایر استان‌های مرزی، نیازمند اینگونه حمایت‌ها هستند.
وی در پاسخ به این سؤال كه آیا در این صندوق قرض‌الحسنه سرمایه و بودجه(پولی) هست یا خیر؟، گفت: چون هنوز گزارش دقیقی از آن ندارم، نمی‌توانم اظهار نظر كنم.

رئیس هیئت مدیره اتحادیه كشوری مؤسسات و تشكل‌های قرآن و عترت با اشاره به راه‌های تزریق منابع مالی به اتحادیه، گفت: اتحادیه كشوری براساس اساسنامه اصلاح‌شده، می‌تواند با تمامی دستگاه‌های حاكمیتی قرارداد منعقد و همكاری كند و امیدوارم به جایی برسیم كه تمام دستگاه‌های حاكمیتی، بخش مردمی فعالیت‌هایشان را از طریق اتحادیه كشوری استانی دنبال كنند. همچنین براساس اساسنامه، حتی دیده شده است كه اتحادیه می‌تواند به منظور همكاری مشترك با دیگر كشورهای اسلامی فعال در عرصه‌های قرآنی، حضور فعال داشته و وارد تعامل و تفاهم شود.
بیمه فعالان قرآنی
طلایی با اشاره به اینكه اعضای هیئت رئیسه برای مدت سه سال انتخاب می‌شوند، با اشاره به بیمه فعالان قرآنی و جلساتی كه با معاون قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی داشت، گفت: طی این جلسات، بیان شد طی این جلسات، بیان شد تا با هماهنگی و پشتیبانی معاونت قرآن و عترت ارشاد بتوانیم موضوع بیمه فعالان قرآنی را تا سال 1400 حل كنیم و فعالان قرآنی عرصه مؤسسات نیز از مزایای بیمه فعالان قرآنی بهره‌مند شوند. با تشكیل اتحادیه كشوری به دنبال این هستیم كه مكانیزم بیمه كردن را در اتحادیه تعریف كنیم، به گونه‌ای كه اتحادیه‌های استانی، مجرای قانونی برای معرفی فرد به ارشاد باشند.
طلایی بیان كرد: همچنین در نظر داریم تا بانك اطلاعات جامع قرآنی كشور، متشكل از آماری از مؤسسات و سطح‌بندی فعالیت آنها، نیمه فعال و غیرفعال بودن آنها، حجم و موضوع فعالیت گردآوری كنیم.
وی با اشاره به یكپارچگی مؤسسات قرآنی برای تشكیل اتحادیه كشوری، بیان كرد: امروز فصل نتیجه گرفتن از این سرمایه‌گذاری است تا بذر‌افشانی در مسیر پیش رو به ثمر برسد و با پشتیانی معاونت قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، سازمان دارالقرآن الكریم، سازمان تبلیغات اسلامی، شورای توسعه فرهنگ قرآنی و سازمان اوقاف، شهرداری‌ها و... شاهد حمایت‌‌ها و نتیجه‌گیری مطلوب باشیم. همچنین از كمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی خواستاریم تا هرچه زودتر فراكسیون قرآن و عترت در مجلس شورای اسلامی شكل بگیرد.
رواج سبك زندگی قرآنی میان آحاد جامعه
مهمان دیگر این برنامه كه به صورت تلفنی حضور داشت، جواد سعیدی، عضو هیئت مدیر اتحادیه كشوری بود، وی با تأكید بر اینكه سوم مردادماه اتفاق مهمی در جامعه قرآنی مردم‌نهاد شكل داد، گفت: بارها این كلام را شنیده‌ایم كه «حاملان قرآن، پرچم‌داران اسلام هستند»، بنابراین باید به اتحاد و همدلی توجه بیشتری داشته باشیم.
سعیدی با اشاره به اینكه جامعه قرآنی باید در خط مقدم جامه عمل پوشاندن به منویات مقام معظم رهبری با رویكرد بیانیه گام دوم انقلاب باشند، افزود: اتحادیه قرآنی كشور فعلی، بزرگترین مجموعه قرآنی ـ مردمی كشور است كه می‌توان در حوزه‌هایی چون علم، پژوهش، معنویت (گم شده قرن حاضر) و ... ورود پیدا كند و به سمت و سویی حركت كنیم كه كلاس‌ها و دوره‌های موسسات تربیت‌محور باشد.
وی با اشاره ضرورت ترویج سبك زندگی اسلامی ـ قرآنی براساس منویات مقام معظم رهبری، اضافه كرد: باید به سمت قرآن حركت كنیم تا شاهد رواج سبك زندگی قرآنی میان آحاد جامعه باشیم.
سعیدی بیان كرد: انتظار امروزه مؤسسات قرآنی از هیئت مدیره اتحادیه كشوری، تقسیم عادلانه بودجه و مبالغ حمایتی بین تشكل‌های قرآنی كشور است. باید دقت و نگاه ویژه به مناطق محروم كشور در حوزه آموزش، تبلیغ و ترویج و همچنین بحث حمایت و نظارت داشت. همچنین انتظار دیگر از نهادهای حاكمیتی این است كه به بخش مردمی اطمینان كنند و كارها را به آنها واگذار كنند؛ موضوعی كه رهبر معظم انقلاب در سخنانشان (طی دیدار با مردم آذربایجان شرقی) بر آن صحه گذاشته‌اند.
وی در پایان خواستار پیگیری وضعیت بیمه فعالان قرآنی شد.

یادآور می‌شود، برنامه رادیویی «افق» روزهای شنبه هر هفته از شبكه رادیویی قرآن پخش می‌شود. این برنامه كاری از گروه قرآن و اطلاع‌رسانی رادیو قرآن است كه ساعت 17 به تهیه‌كنندگی فاطمه رحمانی و اجرای جواد نصیری از موج FM ردیف 100 مگاهرتز پخش می‌شود.

دسترسی سریع