میدانی تشریح كرد: هیچ ارتشی مانند ارتش جمهوری اسلامی قرآن‌بنیان نیست

رئیس مركز قرآن، عترت و نماز ارتش جمهوری اسلامی ایران ضمن تشریح فعالیت‌های قرآنی ارتش، اظهار كرد: هیچ ارتشی مانند ارتش جمهوری اسلامی قرآن‌بنیان نیست.

1398/10/15
|
09:49

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی رادیو قرآن؛ برنامه افق روز، 14 دی‌ماه با حضور سرهنگ مهدی میدانی، رئیس مركز قرآن، عترت و نماز ارتش جمهوری اسلامی ایران با موضوع فعالیت‌های قرآنی ارتش به روی امواج رادیو قرآن رفت.
میدانی در ابتدای سخنان خود ضمن عرض تسلیت و تبریك شهادت سردار شهید سپهبد قاسم سلیمانی به محضر امام زمان(عج)، مقام معظم رهبری و فرمانده كل قوا و همه مسلمانان و آزادی‌خواهان جهان به ویژه خانواده نیروهای مسلح، در رابطه با شهادت این سردار رشید اسلام، اظهار كرد: همه سرداران و همه نظامیان در جمهوری اسلامی ایران عاشق شهادت هستند و مقام معظم رهبری نیز برای سربازان خود دعا كرده‌اند تا به آرزوی دیرین خود برسند و طعم شیرین شهادت را بچشند.
وی در مورد سردار شهید سلیمانی بیان كرد: شهید بزرگوار سردار سپهبد سلیمانی با جان‌فشانی و ایثارگری به همراه همرزمان خود در دفع فتنه داعش نقش اساسی داشت و مردم فهیم ما كاملاً به این موضوع واقف هستند و می‌دانند اگر سرزمین ما مورد تهدید واقع شود، انسان‌های غیور و مسئول همانند سردار شهید سلیمانی به میدان آمده و از جان و مال و ناموس این ملت دفاع خواهند كرد.
میدانی تصریح كرد: سردار سلیمانی و همرزمانشان برای ایران اسلامی و مسلمانان جهان جان‌فشانی كردند و بالاخره به فیض عظیم شهادت نیز نائل شدند. امروز ما هزاران هزار صیاد شیرازی و سردار سلیمانی داریم كه در آینده نشان خواهند داد كه این كشور را هر روز بهتر از گذشته اداره و فتنه‌ها را دفع می‌كنند.
وی در مورد تأثیر فعالیت‌های قرآنی در نیروهای مسلح نیز اظهار كرد: در مسائل رزمی و نظامی، دو بخش اساسی مطرح است. یك بخش مربوط به توان رزمی نیروهاست كه شامل تجهیزات و ادوات جنگی و قدرت نظامی می‌شود كه در این بخش ما با اتكای به خود به موفقیت‌های خوبی دست پیدا كره‌ادیم. اما بخش دیگر، بحث آمادگی رزمی است كه این آمادگی به روحیه ایثار، جهاد و شهادت‌طلبی بازمی‌گردد. همه ارتش‌های دنیا توان رزمی را در حد خود دارند، اما در بحث آمادگی رزمی، بسیاری از نیروهای مسلح لنگ می‌زنند. این آمادگی رزمی نیروهای مسلح ما را از سایر ارتش‌های دنیا ممتاز می‌كند.
میدانی ادامه داد: شهید سلیمانی شخصی بود كه بنا بر سخنان مقام معظم رهبری از تربیت‌شدگان اسلام و مكتب امام(ره) بود. مكتب امام خمینی(ره) مكتب قرآن و اسلام است. بنابراین آمادگی رزمی، ویژگی منحصر به فرد نیروهای مسلح ماست. نیروهای مسلح ما در سایه قرآن و اهل بیت(ع) هم توان رزمی و هم آمادگی رزمی دارند.
رئیس مركز قرآن، عترت و نماز ارتش جمهوری اسلامی ایران در مورد فعالیت‌های قرآنی ارتش نیز با بیان اینكه این فعالیت‌ها تقریباً همزمان با پیروزی انقلاب اسلامی آغاز شده است، گفت: امام راحل(ره) با جدیت تمام مقابل برخی افراد كه دم از انحلال ارتش می‌زدند، ایستادند؛ چراكه بدنه ارتش را انسان‌های مؤمن، مسلمان و اهل مسجدی تشكیل می‌دادند كه در دفاع مقدس جان‌فشانی‌های فراوانی كردند. از اوایل انقلاب اسلامی، اساتیدی همچون استاد عباس سلیمی، استاد میرموسایی و ... به برنامه‌ریزی فعالیت‌های قرآنی در ارتش جمهوری اسلامی پرداختند و آن را پیش بردند.
میدانی با بیان اینكه اولین دوره مسابقات قرآن ارتش جمهوری اسلامی در سال 59 و برای كاركنان پایور و وظیفه برگزار شد، گفت: امسال نیز به حول و قوه الهی، سی و نهمین دوره مسابقات قرآن ارتش را در كنار حرم امام رضا(ع) برگزار كردیم. با آغاز مسابقات قرآن ارتش جمهوری اسلامی، طبق نیازهایی كه دیده شد، در سال‌های بعدی مسابقات قرآن را برای خانواده‌ها و سپس دانشجویان برگزار كردیم كه امسال نیز نوزدهمین دوره مسابقات قرآن خانواده‌های ارتش و هجدهمین دوره مسابقات دانشجویان برگزار شد.
وی افزود: بنابراین ارتش از همان روزهای آغازین انقلاب اسلامی بنا به فرمایشات امام راحل(ره) با دستی قرآن و با دست دیگر سلاح گرفت و از سرحدات جمهوری اسلامی دفاع كرد. امروز بیش از 25 هزار نفر در مسابقات قرآن ما به صورت تخصصی شركت می‌كنند. كلاس‌های قرآنی كه تعداد آن‌ها به بیش از هفت هزار كلاس می‌رسد، طی روزهای سه‎شنبه هر هفته برای ارتشیان برگزار می‌شود. خروجی نیروهای مسلح ما شهدایی همچون صیاد شیرازی‌ها، بابایی‌ها، همدانی‌ها و سلیمانی‌ها هستند كه همگی این عزیزان از قرآن الهام گرفته بودند.
میدانی با بیان اینكه پیش از انقلاب اسلامی، فعالیت قرآنی سیستمی در ارتش وجود نداشت، اظهار كرد: با پیروزی انقلاب اسلامی فعالیت‌های قرآنی به صورت منسجم و هدفمند در ارتش آغاز شد تا جایی كه امروز ارتش ما در بین كشورهای اسلامی می‌درخشد. ارتش جمهوری اسلامی اولین دوره مسابقات قرآن ارتش‌های جهان اسلام را در سال 72 برگزار كرد. البته ارتش‌های كشورهای اسلامی در مسابقات قرآن ارتش‌ها شركت می‌كنند، اما هیچ ارتشی مانند ارتش ما قرآن‌بنیان نیست.
رئیس مركز قرآن، عترت و نماز ارتش جمهوری اسلامی ایران بیان كرد: در سال 72 ارتش جمهوری اسلامی ایران مقام اول را در مسابقات ارتش‌های كشورهای اسلامی به دست آورد و در هشت دوره‌ای كه از این مسابقات می‌گذرد، ارتش جمهوری اسلامی شش دوره مقام اول، یك دوره مقام دوم و یك دوره نیز مقام سوم را به دست آورده است.
میدانی با بیان اینكه سه دوره ابتدایی مسابقات ارتش‌های كشورهای اسلامی در تهران برگزار شد، تصریح كرد: پس از این سه دوره بود كه تازه كشورهایی مانند عربستان به فكر میزبانی این مسابقات افتادند. در همان دوره‌ای كه عربستان میزبان مسابقات بود، ارتش جمهوری اسلامی ایران مقام اول و میزبان نیز مقام پنجم را كسب كردند.
وی در مورد فعالیت‌های قرآنی در بدنه ارتش نیز بیان كرد: برنامه‌های قرآنی ارتش در بخش‌های مختلف پیگیری می‌شود. بخش اول كاركنان پایور ارتش را شامل می‌شود كه خود در دو قسمت آموزش عمومی و آموزش تخصصی تعریف می‌شود. در قسمت آموزش عمومی، كلاس‌های قرآنی در رشته‌های روخوانی و روان‌خوانی، تجوید، صوت و لحن، مفاهیم و تفسیر طی روزهای سه‌شنبه هر هفته و تمام روزهای ماه مبارك برگزار می‌شود.
رئیس مركز قرآن، عترت و نماز ارتش جمهوری اسلامی ایران در مورد بخش تخصصی آموزش‌های قرآنی ارتش نیز گفت: در این راستا، اردوهای قرآنی فراوانی در ارتش برگزار می‌شود و به صورت تخصصی به بحث حفظ، قرائت، اذان و تفسیر قرآن ‌پرداخته می‌شود.
میدانی با بیان اینكه برنامه‌های قرآنی دانشجویان ارتش نیز به همین صورت انجام می‌شود، ادامه داد: در بحث خانواده‌‌ها نیز امروز چندین هزار خانواده ارتش در مسابقات قرآنی ارتش جمهوری اسلامی شركت می‌كنند و امسال نیز خانواده‌های ارتش توانستند مقام اول مسابقات قرآن نیروهای مسلح را به دست آورند.
وی بیان كرد: برای نیروهای وظیفه نیز آموزش‌های قرآنی به صورت جدی انجام می‌شود و ایشان نیز از همان ارشدیت‌هایی كه مقام معظم رهبری تصویب كردند، بهره می‌برند. حافظان قرآن وظیفه نیز از ارشدیت‌های مصوب مربوط به خود بهره ‌می‌برند و امتیازات خاصی برای ایشان در نظر گرفته شده است.
رئیس مركز قرآن، عترت و نماز ارتش جمهوری اسلامی ایران در مورد بیانات قرآنی رهبر معظم انقلاب اسلامی در رابطه با مسئله حفظ قرآن نیز كه هر سال در دیدار با جامعه قرآنی ایراد می‌‎كنند، گفت: بعضی از سال‌ها معظم له تأكیداتی در مورد ترجمه قرآن و مفاهیم داشتند كه برنامه‌های خوبی را در حوزه مفاهیم برای دانشگاه‌ها و نیز در حوزه ترجمه برای كاركنان داشتیم.
میدانی بیان كرد: همچنین مقام معظم رهبری بر روی مسئله حفظ قرآن و تربیت 10 میلیون حافظ قرآن تأكید دارند. در این زمینه، برنامه‌های بسیار خوبی در ارتش انجام شد كه پس از رصد وضعیت موجود و احصای دارالقرآن‌های فعال در سطح ارتش كه تعداد آن‌ها به 192 دارالقرآن در یگان‌ها می‌رسد، به این نتیجه رسیدیم كه تعداد 3343 نفر حافظ قرآن از یك جزء تا كل در ارتش فعالیت می‌كنند. بنا به فرمایشات رهبر معظم انقلاب اسلامی و بررسی كه در این زمینه انجام شد، مشخص شد كه سهم ما در ارتش در راستای تربیت حفاظ قرآن كریم، 65 هزار نفر است كه با برنامه‌ریزی كه انجام شد، با یك برنامه 10 ساله به این تعداد دست پیدا خواهیم كرد.
وی با بیان اینكه در دو سال گذشته توانستیم كه به توفیق الهی تعداد 9 هزار نفر را به تعداد حفاظ یك تا 10 جزء اضافه كنیم، تصریح كرد: هم‌اكنون تعداد 12 هزار و سیصد حافظ قرآن در ارتش تربیت شده‌اند و امیدوار هستیم تا در مدت زمان 10 ساله به تعداد 65 هزار حافظ قرآن دست پیدا كنیم.
میدانی در مورد فعالیت‌های ارتش در حوزه نماز نیز بیان كرد: بعد از انقلاب اسلامی 500 مكان مذهبی اعم از مسجد و حسینیه در یگان‌ها و كوی‌ها سازمانی ارتش ایجاد شد و هر روز تعداد 450 نفر از روحانیون برای نماز در یگان‌ها و كوی‌های سازمانی به اقامه نماز جماعت می‌پردازند. در مورد بخش عترت نیز رویكرد ما در گام دوم انقلاب اسلامی جوان‌گرایی در بحث حدیث است. در این راستا تاكنون هشت دوره جشنواره حدیث را برگزار كرده‌ایم كه یك دوره آن نیز یادواره شهدادی مدافع حرم ارتش بود. امسال نیز كتابچه حدیث را برای محصلان از ابتدایی تا دبیرستان چاپ كرده و در اختیار ایشان قرار خواهیم داد. همچنین امسال برای نخستین بار جشنواره حدیث را برای نوجوانان زیر 15 سال برگزار می‌كنیم.

دسترسی سریع