تشریح فعالیت‌های قرآنی تابستان آموزش و پرورش در برنامه افق

مدیركل دفتر قرآن، عترت و نماز وزارت آموزش و پرورش فعالیت‌های قرآنی این وزارتخانه در ایام تابستان را تشریح كرد.

1398/05/06
|
11:27

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی رادیو قرآن به نقل از خبرگزاری قرآنی(ایكنا) برنامه زنده «افق» رادیو قرآن شنبه، پنجم مردادماه، به موضوع بررسی مسابقات قرآن دانش‌آموزی كشور و فعالیت‌های قرآنی وزارت آموزش و پرورش در فصل تابستان پرداخت.

این برنامه با حضور محمدرضا مسیب‌زاده، مدیركل دفتر قرآن، عترت و نماز وزارت آموزش و پرورش و اجرای جواد نصیری، مجری‌كارشناس برنامه، پخش شد. وی در ابتدای برنامه گفت: دانش‌آموزان در آغاز سال تحصیلی كه مهرماه هر سال است، می‌توانند برای شركت در مسابقات از نیمه دوم مهرماه به دفتر مدارس مراجعه و ثبت نام كنند و تا پایان آذرماه نیز فرصت دارند تا در رابطه با منابعی كه به ایشان اعلام می‌شود، آماده شوند.

وی با اشاره به اینكه مسابقات قرآن دانش‌آموزی در سه حوزه قرآن، عترت و نماز برگزار می‌شود، اظهار كرد: مرحله مدرسه‌ای مسابقات قرآن وزارت آموزش و پرورش طی آذرماه هر سال و در هفته‌ای كه با عنوان «قرآن، عترت و نماز مدارس» شناخته می‌شود، برگزار می‌شود و یك بازه زمانی 15 روزه از هفته آخر آذرماه و هفته اول دی ماه را ـ نسبت به شرایط استان‌های مختلف كشور ـ برای اجرای برنامه مسابقات دربر می‌گیرد.

مدیركل قرآن، عترت و نماز وزارت آموزش و پرورش با بیان اینكه پس از آن دانش‌آموزان عزیز وارد مرحله منطقه‌ای می‌شوند، افزود: این مرحله نیز اواخر دی‌ماه هر سال برگزار می‌شود و سپس، از بهمن‌ماه تا پایان اسفند آن سال، مرحله استانی و مرحله كشوری نیز عموماً در فصل تابستان اجرا می‌شود.

مسیب‌زاده با اشاره به اینكه به همت جمعی از عزیزان دلسوز در وزارت آموزش و پرورش و ستاد عالی مسابقات، مدت چهار سال است كه مسابقات بین‌المللی دانش‌آموزان نیز برگزار می‌شود، تصریح كرد: البته این مرحله از مسابقات به صورت دوسالانه برپا می‌شود.

هر سال در بحث قرآنی و فرهنگی باید به دنبال سوژه جدید برویم و آن را تقویت كنیم. البته در این رابطه در حوزه نماز كارهای فراوانی شده است و در حوزه قرآن نیز باید به طور ویژه به سمت اجرای تخصصی و مطلوب‌تر حركت كنیم

وی با بیان اینكه امسال سی‌‌‌ونهمین دوره از مسابقات قرآن دانش‌آموزی برگزار می‌شود، گفت: در دو سال اول برگزاری، چون مسابقات در اردوگاه شهید باهنر برگزار می‌شد و سپس، پس از دو سال مسابقات فرهنگی ـ هنری نیز آغاز شد؛ دو سال اول به مسابقات افزوده نشده و سی‌وهفتمین دوره مسابقات به شمار می‌آید وگرنه حق مطلب این است كه سی‌ونهمین دوره مسابقات برپا می‌شود. مسابقات آموزش و پرورش از بدو انقلاب اسلامی برگزار شده است.

مسیب‌زاده با اشاره به اینكه اصرار ما همواره بر این است كه دانش‌آموزان به ویژه رتبه‌های برتر به صورت تكراری در مسابقات دوره‌های بعدی شركت نكنند، گفت: نكته‌ای كه برای ما حائز اهمیت است، عدم شركت نفرات اول مسابقات كشوری در همان رشته است كه نمی‌توانند در سال بعد در همان رشته شركت كنند.

مدیركل دفتر قرآن، عترت و نماز وزارت آموزش و پرورش با بیان اینكه مسابقات به صورت پایه‌ای برگزار می‌شود و هر كسی با هر علاقه‌مندی كه دارد، می‌تواند در رشته‌های مورد نظر خود شركت كند، افزود: سه سالی است كه طرحی را با عنوان «الگوی تلاوت» در كشور راه‌اندازی كرده‌ایم كه مربوط به بحث استعدادیابی است. دانش‌آموزان بااستعداد فراوانی در كشور وجود دارند كه استعداد فراوانی در زمینه قرآنی دارند و می‌توانند در مناطق خود به امور قرآنی در آموزش و پرورش بپردازند و فضای دارالقرآن‌های آموزش و پرورش نیز آماده استفاده از ظرفیت ایشان است.

پیگیری سوژه‌های جدید

مسیب‌زاده با اشاره به اینكه تمامی فعالیت‌های آموزش و پرورش اعم از ورزشی، فرهنگی، هنری و قرآنی، همه در مسیر اخلاق قرآنی و اسلامی قرار دارند و تربیت اسلامی مد نظر است، تصریح كرد: هر سال در بحث قرآنی و فرهنگی باید به دنبال سوژه جدید برویم و آن را تقویت كنیم. البته در این رابطه در حوزه نماز كارهای فراوانی شده است و در حوزه قرآن نیز باید به طور ویژه به سمت اجرای تخصصی و مطلوب‌تر حركت كنیم.

مدیركل دفتر قرآن، عترت و نماز وزارت آموزش و پرورش در رابطه با مشوق‌های درنظر گرفته شده برای دانش‌آموزان در رابطه با مسابقات نیز گفت: در جمهوری اسلامی فضای خوبی مهیا شده تا دانش‌آموزان عزیز در مسیر معنوی قرار گیرند و خود را مطرح كنند. دانش‌آموزان نیز باید زكات علم را بپردازند و سفیری برای جذب به قرآن باشند.

وی ادامه داد: در حوزه مسابقات بین‌المللی دانش‌آموزان، نفرات اول بدون كنكور و در رشته‌های مرتبط وارد دانشگاه می‌شوند و اعتقاد قلبی داریم كه دانش‌آموزان حوزه فعالیت‌های قرآنی، دانش‌آموزان سرآمد و باهوشی هستند. بسیاری از عزیزان هستند كه رشته‌های عالی را طی كرده‌اند و در مسابقات قرآنی نیز جایگاه ویژه‌ای دارند. البته زیاد به دنبال این تسهیلات نیستیم، با وجود اینكه اعتقاد داریم كه باید مشوق‌هایی برای جذب افراد وجود داشته باشد كه در این راستا نیز همه نخبگان قرآنی به كانون نخبگان معرفی می‌شوند.

مسابقات كشوری در تابستان 98

مسیب‌زاده با اشاره به نحوه بهره‌گیری و انتخاب داوران مسابقات دانش‌آموزان نیز ادامه داد: قطع به یقین، اولویت اول ما به ویژه در مراحل مدرسه‌ای و مناطق خود فرهنگیان هستند. شرط احراز داوران به غیر از اطلاعات علمی و تخصصی كه دارند، مسائل اخلاق داوری است. ما اصلا به دنبال حرفه‌ای شدن نیستم، اما فضای عدالت حاكم بر مسابقه وظیفه اصلی ماست و به همین دلیل در مسابقات كشوری و بین‌المللی سراغ بهترین‌ها می‌رویم. خوشبختانه ارتباط خوبی در آموزش و پرورش با ستاد عالی مسابقات برقرار است و داوران را با مشورت عزیزان در ستاد انتخاب می‌كنیم كه شاید امروز از وجود بیش از 200 نفر از داوران بین‌المللی در این زمینه بهره می‌بریم.

مدیركل دفتر قرآن، عترت و نماز وزارت آموزش و پرورش با اشاره به مسابقات اخیری كه قرار است در مشهد مقدس برگزار شود نیز گفت: از روز دوشنبه، هفتم مردادماه، مسابقات بخش آوایی در بخش پسران و در رشته‌های قرائت تحقیق و ترتیل، حفظ قرآن، اذان و مداحی(در بخش دختران دو رشته اذان و مداحی نیست) آغاز می‌شود. همچنین، مسابقه همخوانی قرآن كریم به صورت مستقل اجرا می‌شود. مسابقات بخش بانوان نیز از روز 11 مردادماه در مشهد مقدس برگزار خواهد شد. در مجموع حدود دو هزار نفر از دانش‌آموزان در این مرحله از مسابقات به رقابت می‌پردازد.
شایان ذكر است؛ برنامه افق، كاری از گروه اطلاع رسانی با موضوع بررسی و آسیب شناسی فعالیت های قرآنی كشور به تهیه كنندگی فاطمه رحمانی و كارشنای مجری جواد نصیری ، روزهای شنبه از ساعت 14:15 الی 15:00 از شبكه رادیویی قرآن بر روی آنتن می رود.

دسترسی سریع