حمید محمدی: نهادهای مختلف اسناد سه‌گانه شورا را اجرایی كنند/ شفاف‌سازی بودجه شورای توسعه

دبیر شورای توسعه فرهنگ قرآنی كشور از شفاف‌سازی بودجه این شورا در پایگاه اطلاع‌رسانی شورا خبر داد و از نهادهای مختلف خواست تا اسناد سه‌گانه شورا را اجرایی كنند.

1398/02/15
|
14:47

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی رادیو قرآن؛ برنامه افق كه شنبه‌ها به صورت زنده از رادیو قرآن پخش می‌شود، روز شنبه، 14 اردیبهشت‌ماه، به موضوع تحلیل و بررسی همكاری‌های شورای توسعه فرهنگ قرآنی كشور با فراكسیون قرآن و عترت مجلس پرداخت. این برنامه با حضور حجت‌الاسلام‌ والمسلمین حمید محمدی، دبیر شورای توسعه فرهنگ قرآنی كشور تولید و پخش شد.
حجت‌الاسلام محمدی در این برنامه در رابطه با محوریت قرآن در برنامه‌های آموزش و‌ پرورش با اشاره به جلسه هفته گذشته مسئولان شورا با وزیر آموزش و پرورش و نیز برخی انتقاداتی كه درباره برنامه‌های قرآنی این وزارتخانه از جمله كمبود ساعات كلاس و معلمان قرآنی، اظهار كرد: در جلسه‌ای كه با حضور وزیر آموزش و پرورش برگزار شد، مباحثی مهمی به ویژه درباره مسئله حفظ ملی قرآن در میان دانش‌آموزان تأكید و بنا بر این شد تا وزیر محترم بودجه خاصی را از سازمان مدیریت درخواست كند تا بتوانیم خیلی بیشتر به این موضوع به ویژه مبحث مهم تربیت 10 میلیون حافظ قرآن كریم مدنظر مقام معظم رهبری در آموزش و پرورش بپردازیم.
محمدی با بیان اینكه در سال 97 بالغ بر دو میلیون و هشتصد هزار نفر از دانش‌آموزان حافظ جزء 30 قرآن كریم شدند، به وجود 5 ركن اصلی در ساختار آموزش و پرورش شامل، مباحث آموزشی، متون درسی، معلم، شاگرد و امكانات اشاره كرد و افزود: مشكلات عمده در این بخش بیشتر مربوط به كمبود معلم، ایجاد انگیزه در دانش‌آموزان و كمبود امكانات می‌شود. در این راستا مقرر شد تا با نگاه جدیدی كه به آموزش و پرورش وجود دارد، اتفاقات جدیدی در این زمینه رخ دهد و برخی تغییرات و تحولات خوبی در حوزه برنامه‌ها و تربیت معلم ایجاد شود.
دبیر شورای توسعه فرهنگ قرآنی كشور با بیان اینكه وزیر آموزش و پرورش تأكید فراوانی بر روی مسئله حفظ قرآن دارد و در سال 97 نیز یك ساعت ویژه آموزشی به این امر اختصاص داده شد،‌ گفت: پاشنه آشیل قرآنی كشور، وزارت آموزش و پرورش است كه اگر در این باره موفق عمل كنیم، می‌توان به نهادینه شدن فرهنگ قرآنی در كشور بیش از پیش امیدوار بود. خوشبختانه امروز این اراده در وزیر و معاونت‌های مختلف آموزش و پرورش وجود دارد و احساس می‌كنم كه امسال رشد رو به جلویی را در حوزه قرآن وزارت آموزش و پرورش شاهد خواهیم بود و به توفیق الهی مشكلات نیز با یك رویكرد جدید برطرف می‌شود.
وی در ادامه با اشاره به فعالیت‌های حوزه كارگری اظهار كرد: در این زمینه اتفاقی كه باید بیفتد، این است كه پشتوانه جدیدی برای توسعه فعالیت‌ها در نظر گرفته شود. البته كارهای خوبی در بحث روخوانی و روان‌خوانی و ... شده است. در بحث مفاهیم قرآنی نیز باید انگیزه‌سازی مناسبی برای جامعه كارگری انجام شود.
دبیر شورای توسعه فرهنگ قرآنی كشور با بیان اینكه برنامه‌های فرهنگی از جمله فعالیت‌های قرآنی می‌تواند فشارهای روحی و روانی را كاهش دهد؛ تصریح كرد: باید یك گام اساسی در مسیر ارتقای معنوی جامعه كارگری برداریم و زمانی می‌توانیم كمبودها را جبران كنیم كه سرمایه‌گذاری فرهنگی خوبی به‌ویژه در ابعاد قرآنی برای این قشر زحمتكش كشور داشته باشیم.
محمدی بیان كرد: باید در مدیران مختلف جامعه كارگری كشور این روحیه شكل گیرد كه به سرمایه‌گذاری در زمینه فرهنگی و قرآنی همت گمارند كه مسئولان دو وزارتخانه صمت و رفاه می‌توانند برنامه‌ریزی خوبی در این‌باره داشته باشند. پیشنهاد بنده این است كه جامعه كارگری به‌ویژه خانه كارگر اگر بسته پیشنهادی برای حمایت از این برنامه‌ها دارند، ارائه دهند كه ما نیز در مجموعه شورای توسعه هرگونه همكاری كه در این زمینه لازم باشد را انجام دهیم.
دبیر شورای توسعه فرهنگ قرآنی كشور در مورد مسئله بودجه قرآنی كشور و نیز شفاف‌سازی بودجه شورای توسعه نیز با بیان اینكه بودجه قرآنی كشور همیشه مظلوم واقع شده است، گفت: طبق منشوری كه دولت تخصیص داده، تنها 11 درصد برای بودجه قرآنی كشور در نظر گرفته شده است كه این‌طور نگاه به قرآن درست نیست. در مقام تخصیص بودجه همواره به همه نهادها بیش از 80 درصد بودجه در نظر گرفته شده، اختصاص پیدا می‌كند، ولی این امر در مورد نهادهای قرآنی به وقوع نمی‌پیوندد. مؤسسات قرآنی در سراسر كشور به شدت محروم‌اند و نیاز به حمایت مالی دارند تا بتوانند به كار خود ادامه دهند.
وی در ادامه با اشاره به بودجه شورای توسعه فرهنگ قرآنی كشور تصریح كرد: بودجه‌ای كه برای شورا تصویب می‌شود، وارد صندوق می‌شود كه به هیچ وجه و بدون نظر كمیسیون‌های سه گانه شورای توسعه قابل برداشت نیست. پس از اعمال نظر كمیسیون‌های سه‌گانه، برنامه‌ها و مصوبات به كمیسیون تخصیص شورا اعضای آن نیز از سوی شورا انتخاب ‌شده‌اند و تنها در این شرایط است كه بودجه مورد نظر این برنامه‌ها از صندوق پرداخت می‌شود.
محمدی ادامه داد: امسال كل بودجه‌هایی كه به شورای توسعه تخصیص داده شد، بین نهادها مختلف توزیع شده و شفاف‌سازی نیز خواهد شد. ما در مجموعه شورای توسعه بودجه محدودی در اختیار داریم كه توزیع آن نیز با مشكلاتی زیادی همراه است. البته پایگاه اطلاع‌رسانی شورا تمامی این بودجه‌ها را با تفاسیر آن شفاف‌سازی می‌كند.
وی با بیان اینكه سال گذشته از از 100 میلیارد تومان بودجه‌ای كه برای شورا در نظر گرفته شده بود، تنها بیش از 30 میلیارد تومان تخصیص داده شد و امسال نیز بودجه 100 میلیاردی برای شورا مصوب شده كه هنوز كه هیچ مبلغی تخصیص داده نشده است، اظهار كرد: شورای توسعه مسئول اجرا نیست و به عنوان یك نهاد بالادستی فعالیت می‌كند تا با ایجاد هماهنگی بین نهادهای مختلف، زمینه اجرای سه سند مصوب شورا یعنی سند راهبردی تبلیغ و ترویج قرآن كریم، سند راهبردی آموزش عمومی و سند راهبردی پژوهش و آموزش عالی را فراهم كند.
دبیر شورای توسعه فرهنگ قرآنی كشور در رابطه با مسئله ادغام اتحادیه‌های قرآنی در كشور نیز بیان كرد: شورای توسعه تمام برنامه‌های لازم درباره ادغام اتحادیه‌ها از جمله تشكیل هیئت رسیدگی به امور مؤسسات قرآنی و ... را انجام داد و این روند در حال به ثمر رسیدن بود كه یكی از اتحادیه‌های مردمی به هر دلیلی اراده خود برای ادغام را تغییر داد كه باعث ایجاد اختلافات و مشكلاتی در راه ادغام اتحادیه‌ها شد.
محمدی ادامه داد: به نظر بنده تنها راه رفع این مشكل، تفاهم بین طرفین است و این كار تنها با همدلی جلو می‌رود. این مسئله باید به صورت صمیمانه و دوستانه بین دو گروه برطرف شود و مشكلات موجود نیز در یك فضای همدلی رفع شود.
وی در پایان درباره بحث مطالبه‌ گری اسناد مصوب شورای توسعه در نهادهای مختلف تصریح كرد: اسناد سه‌گانه شورای توسعه در واقع اسناد ملی جمهوری اسلامی است و بدین معناست كه تمام فعالیت‌های نهادهای مختلف باید ذیل این اسناد باشد كه باید با هر بودجه‌ای كه دریافت می‌كنند، نسبت به اجرایی شدن این مصوبات فعالیت كنند. نهادهای مختلف كشور باید راهكارها و اقدامات ملی خود را در چارچوب این اسناد انجام دهند كه البته این امر فرهنگ‌سازی ویژه خود را نیز لازم دارد.

دسترسی سریع