واریز 14 میلیارد تومان به صندوق مشاركت توسعه فرهنگ قرآنی

نایب رئیس كمیته تخصیص اعتبارات قرآنی كشور گفت: از بودجه قرآنی سال 97 حدود 18میلیارد تومان ابلاغ شده و 14 میلیارد به صندوق مشاركت توسعه فرهنگ قرآنی كشور واریز شده است.

1397/04/31
|
09:25

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی رادیو قرآن، دكتر حسن محمدی، نایب رئیس كمیته تخصیص اعتبارات قرآنی كشور در گفتگوی حضوری با برنامه "افق" گفت: چند سالی است كه درگیر پروسه ادغام و وحدت بخشی دو اتحادیه هستیم البته یك موانعی وجود داشت كه سال 96 این موانع با همدلی و ساختار سازی مناسب در نهادها حل شد و شاهد اتمام ادغام اتحادیه های استانی بودیم، در این روند اعتراضات و شكایاتی بود كه در حال رسیدگی است و امیدواریم پروسه قانونی برای ایجاد زیرساختاهای اتحادیه مدغم كشوری به پایان برسد و شاهد اتحادیه واحد كشوری باشیم.
وی با اشاره به روند تخصیص و واریز بودجه قرآنی از سال 93 خاطرنشان كرد: سال 93 واریز اعتبار 98 میلیاردی داشتیم و كمیسیون ها و دستگاه ها و نهادها از این اعتبارات استفاده كردند، سال 94 و 95 اعتباری نداشتیم و هیچ اعتباری از اعتبار مصوب تخصیص داده نشد این در حالی است كه اعتبارات برنامه ای مثل اعتبارات اجرای منشور توسعه فرهنگ قرآنی اگر تا پایان سال پرداخت نشود سوخت شده و منتقل به سال آتی نمی شود.
محمدی ادامه داد: در این راستا ما 200 میلیارد تومان اعتبار مصوب داشتیم و انتظار داشتیم در سال 96 جبران شود ولی در كمال تعجب این مقدار 100 میلیارد تومان شد كه این هم متاسفانه یك ریال اختصاص داده نشد.
نایب رئیس كمیته تخصیص اعتبارات قرآنی كشور افزود: البته یك اعتباری از تتمه سال 93 داشتیم و یك اعتباری از سال 95 داشتیم كه از 200 میلیارد 9 میلیارد و 900 میلیون تومان محقق شد و بر اساس سیاست های مصوب شورای توسعه فرهنگ قرآنی و كمیته تخصیص تقسیم شد
وی با بیان اینكه سال 96 زمزمه هایی بود كه 10 میلیارد تومان مصوب شده و دستور تخصیص داده شد كه در كش و قوس اداری به آخر سال خورد و متاسفانه به آخر سال نرسید و سوخت شد، اظهار كرد: امسال 40 میلیارد مصوبه داشتیم كه در تعاملی با مجلس در نهایت به 100 میلیارد تومان ارتقا پیدا كرد این در حالی است كه اعتبار ما در عرض چهار سال از 200 میلیارد به 40 میلیارد تومان تقلیل پیدا كرد.
محمدی تصریح كرد: بخشی از تقصیر تقلیل اعتبارات به گردن مسئولان كم لطف و كم توجه به جایگاه قرآن در فرهنگ است و بخش اعظم تقصیر بر گردن نهادهای قرآنی به خاطر سو مدیریت، سو پیگیری و كم كاری در پیگیری اعتبارات می باشد، البته ارتقای چهل درصد دستاورد خوبی بود ولی در مجموع در برآیند كار در پیگیری مطالبات جامعه قرآنی كوتاهی كردیم.
نایب رئیس كمیته تخصیص اعتبارات قرآنی كشور با بیان اینكه شورای توسعه فرهنگ قرآنی و كمیته تخصیص نهاد بالادستی این پیگیری هاست، گفت: با توجه به اینكه كمیته تخصیص بازوی اجرایی شوراست در مصوبه ای كه در كمیته تخصیص گذشت از سه وزیر حاضر در شورا نامه ای تنظیم كردیم و امضا گرفتیم كه بودجه قرآنی به حداكثر برسد كه این نامه بی تاثیر نبود.
وی با بیان اینكه مجلس علت كاهش اعتبارات را عدم برنامه مدون می داند، خاطرنشان كرد: بنده در جلساتی كه با كمیسیون فرهنگی و فراكسیون قرآن و عترت مجلس داشتم شاهد هستم كه سه كیمسیون بالغ بر دو هزار میلیارد تومان برنامه مدون، فاخر، وزین و قابل اجرا به دولت ارائه كرده است.
محمدی با بیان اینكه از بودجه سال 97 كه قبلا در لایحه چهل میلیارد به تصویب رسید و با تعامل به صد میلیارد افزایش پیدا كرد، حدود 18میلیارد تومان ابلاغ داده شده و 14 میلیارد به صندوق شورای توسعه واریز شده است، اظهار كرد: البته یك 10 میلیارد واریز شده كه به نوعی جبران 10 میلیاردی است كه قرار بوده در آخرین روزهای سال 96 واریز شود كه نشد و از 8 میلیارد چهار میلیارد نیز واریز شده است.
نایب رئیس كمیته تخصیص اعتبارات قرآنی كشور با بیان اینكه بالغ بر 27 نهاد قرآنی عضو شورای توسعه از این اغتبارات بهره مند می شوند، تصریح كرد: از 9 میلیارد و 900 میلیون سال 95 كه سال 96 هزینه شد قرادادی با دستگاه ها بسته شد و چهل درصد قرارداد به آنها داده شد و الان 60 درصد بقیه باید داده شود.
وی با بیان اینكه بر اساس برنامه هایی كه از طرف دستگاه ها به شورای توسعه داده می شود اعتبارات مصوب می شود ولی به میزان درصدی كه اعتبارات محقق و واریز شود به همین میزان اعتبار تخصیص داده می شود، ادامه داد: وقتی یك نهاد بالادستی با حضور دستگاه ها شكل می گیرد و یك انسجام و هم افزایی در كشور صورت می گیرد اگر قرار است اعتبارات كاهش پیدا كند اعتبار ملی نباید كاهش پیدا كند.
محمدی افزود: ما یك شبكه عظیم كشوری در حوزه موسسات، محافل و دستگاه های قرآنی هستیم و می توانیم با آگاهی بخشی و تبیین جایگاه قرآن این تفكر و نگاه را ایجاد كنیم و شاهد باشیم كه مسئولان با این نگاه راهبردی به اعتبارات قرآنی نگاه كنند و حتما با این وفاق و همدلی و حركت ملی كه باید با نهادهای سیاست گذار راهبری شود یك جریان سازی در خصوص آگاهی بخشی ایجاد می شود و امیدواریم برای سال 98 این وفاق پیگیری شود و شاهد جبران عقب ماندگی در این حوزه شود.
نایب رئیس كمیته تخصیص اعتبارات قرآنی كشور گفت: سال گذشته كه 10 میلیارد اعتبار داشتیم چون بنا داشتیم 25 میلیارد تومان اختصاص داده شود قراردادی با دستگاه ها بستیم مبنی بر اینكه این مقدار را به صورت برنامه ای اختصاص دهیم ولی چون فعلا 10 میلیارد شده بود چهل درصد بستیم به این ترتیب كه چهل درصد الان می دهیم و 60 درصد هم وقتی 15 میلیارد مابقی واریز شود و الان مجبوریم در تتمه قرارداد 15 میلیارد را اختصاص دهیم، 15 میلیارد از این 18 میلیارد انگار قبلا با دستگاه ها قرارداد شده است.
وی با بیان اینكه برای 3 میلیارد مابقی نیز سیاستگذاری می شود، خاطرنشان كرد: یكی از سیاست های مصوب این است كه حداقل 50 درصد اعتبارات به نهادهای مردمی داده شود كه می توانند با اعتبارات كمتر اتفاقات بزرگتری انجام دهند و یك بخشی از اعتبار به كمیته قرآنی استان ها اختصاص داده می شود كه تصمیم به فعالیت های قرآنی استان می گیرند.
محمدی ادامه داد: همچنین اعتباری برای حمایت از فعالیت های اتحادیه های مدغم استانی اختصاص داده خواهد شد و حدود 30 میلیون تومان به هر اتحادیه مدغم كه طی مقدمات قانونی گزارش بدهد، اختصاص می یابد.
نایب رئیس كمیته تخصیص اعتبارات قرآنی كشور با اشاره به روند ادغام اتحادیه های كشوری اظهار كرد: حدودا از سال 88 بحث اتحادیه واحد كشوری مطرح شد و مقدماتی انجام گرفت ولی خیلی جدی پیگیری نمی شد تا اینكه سال های اخیر با استقرار شورای توسعه فرهنگ قرآنی و هیات رسیدگی به امور موسسات این ادغام جدی تر شد ولی برخی موانع وجود داشت ولی برخی از افكار و سازمان ها خیلی این ادغام و انسجام و اقتدار را نمی پسندیدند همین امر باعث شد كه موانعی ایجاد شود و این فرآیند را طولانی تر كند.
وی تصریح كرد: به هر تقدیر فكر می كنم به سرانجام كار نزدیك شده ایم به طوریكه الان اتحادیه های استانی به صورت واحد و منسجم و مدغم فعالیت می كنند، یك پروسه قانونی وجود دارد و هر اتحادیه اساسنامه واحدی دارند در حال حاضر در مرحله تصویب اساسنامه اتحادیه كشوری هستیم البته اختلافاتی وجود دارد كه در جلسات آتی این اختلاف نظر حل خواهد شد و شاهد استقرار اتحادیه واحد كشوری كه امیدواریم اتحادیه مقتدر و متحد باشد، باشیم.
محمدی گفت: با توجه به پروسه خیلی خوب روند ادغام اتحادیه های استانی در دو ماه تابستان حدود 30 استان مجمع مدغمشان تشكیل شد، پیش بینی می كردیم تا پایان سال 96 این اتفاق به سرانجام برسد ولی با توجه به تخلفات در بعضی از استان ها پروسه رسیدگی طول كشید نهایتا استان تهران در فروردین ماه مجمع دوم خود را تشكیل داد و اتحادیه مدغم تشكیل شد و الان فرایند تشكیل و برگزاری مجمع عمومی كشوری در حال اجراست و فكر می كنم تا پایان سال 97 اگر مشكلی پیش نیاید شكل بگیرد.
نایب رئیس كمیته تخصیص اعتبارات قرآنی كشور خاطرنشان كرد: یكی از دلایل عمده این تاخیر و اتفاقات این است كه بسیاری از افراد و نهادها و دستگاه ها استقلال و هویت مستقل اتحادیه ها را در نظر نمی گیرند و دخالت می كنند ما هم به عنوان اتحادیه تشكل های قرآنی بر این باور هستیم كه باید اتحادیه به عنوان نهاد مستقل و مقتدر به رسمیت شناخته شود تا خود اتحادیه ها این روند ادغام را ایجاد كنند.

دسترسی سریع