معاون اداره كل امور فرهنگی و هنری بنیاد شهید و امور ایثارگران و مسئول سازمان قرآن و عترت بسیج سپاه محمد رسول الله تهران بزرگ با حضور در برنامه رادیویی "افق" به تشریح مهمترین فعالیت های قرآنی سازمان خود پرداختند.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی رادیو قرآن، حجت الاسلام علی خلیل ارجمندی، معاون اداره كل امور فرهنگی و هنری بنیاد شهید و امور ایثارگران و دكتر رحیم قربانی، مسئول سازمان قرآن و عترت بسیج سپاه محمد رسول الله تهران بزرگ با حضور در برنامه رادیویی "افق" به تشریح مهمترین فعالیت های قرآنی سازمان خود پرداختند.
حجت الاسلام ارجمندی در ابتدای این برنامه با بیان اینكه اداره قرآن و معارف بنیاد جانبازان و بنیاد شهید از سال 68 فعالیت خود را آغاز كرده است، گفت: ما در طول سال 278 فعالیت در امور قرآن و معارف انجام می دهیم، این در حالی است كه در سال 93 در طرح پایش از طرف شورای توسعه فرهنگ قرآنی جز 8 دستگاه برتر قرآنی كشور قرار گرفتیم.
وی با بیان اینكه هر سال بین 400 تا 600 هزار نفر مخاطب قرآنی حضوری و غیر حضوری داریم، خاطرنشان كرد: از حدود 3 میلیون و 300 هزار نفر از خانواده های شهدا و جانبازان و آزادگان تقریبا 500 حافظ كل قرآن، بین 150 تا 200 قاری قرآن و 10 هزار نفر حافظ از 5 جز به بالا داریم.
حجت الاسلام ارجمندی با بیان اینكه حدود 2 هزار نفر پیشتاز قرآنی در بنیاد وجود دارد، تصریح كرد: پیشتاز قرآنی به این معنی كه افراد در رشته های حفظ، قرائت، مفاهیم و تفاسیر در مسابقات شهرستانی، استانی و كشوری بنیاد مقام اول، دوم و سوم كسب كرده اند.
معاون اداره كل امور فرهنگی و هنری بنیاد شهید و امور ایثارگران با بیان اینكه ما عضو كمیسیون آموزش عمومی قرآن كشور و عضو كمیسیون تبلیغ و ترویج قرآن وزارت ارشاد هستیم، ادامه داد: ما علاوه بر تاكید به كمیت و كیفیت فعالیت های قرآنی بنیاد به فعالیت های همگانی قرآن نیز توجه می كنیم.
شناسایی 1500 شهید قرآنی در ستاد شهدای قرآنی
دكتر قربانی در ادامه این برنامه با بیان اینكه انتظار سازمان قرآن و عترت بسیج این بود كه از سالیان گذشته مسئولان بنیاد پا پیش بگذارند تا شهدای قاری و حافظ و استاد شناسایی شوند، گفت: با توجه به عدم وجود آرشیوی از شهدای قرآنی از سال 92 پیشنهاد شد كه از طرف سازمان قرآن و عترت بسیج ستاد شهدای قرآنی جهت ساماندهی، شناسایی و معرفی شهدای قرآنی تشكیل شود.
وی با بیان اینكه این ستاد با هدف رواج فرهنگ ایثار و جهاد و شهادت در جامعه قرآنی تشكیل شد، خاطرنشان كرد: تكریم خانواده های شهدا و الگو سازی شهدا به عنوان الگوهای عینی و عملی آیات قرآن كریم از دیگر اهداف این ستاد است در این راستا از سال 92 تا الان بیش از 1500 شهید قرآنی در سراسر كشور شناسایی شده و پیشی بینی می كنیم كه بیش از 2500 شهید قرآنی شناسایی شوند.
قربانی با اشاره به برگزاری همایش های سالانه سوره های سرخ به همت سازمان قرآن و عترت بسیج اظهار كرد: چندی پیش پنجمین همایش سوره های سرخ با رویكرد آوا و نما برگزار شد، همچنین امسال بیش از 175 فیلم مستند با معرفی شهدای قرآنی تولید و از شبكه قرآن و سه سیما پخش شده است.
مسئول سازمان قرآن و عترت بسیج سپاه محمد رسول الله تهران تصریح كرد: دیدار با خانواده های شهدای قرآنی در روزهای چهارشنبه هر هفته یكی دیگر از اقدامات ماست و تا كنون 268 دیدار انجام شده است و این افتخاری برای ماست تا شهدای قرآنی را به جوانان بشناسانیم.
وی با اشاره به برخی از فعالیت های گروه محمد رسول الله ادامه داد: این گروه متشكل از 13 گروه همخوانی در داخل كشور است كه به نام شهدا در سال 94 جمع شدند و برای شهدای قرآنی در همایش سوره های سرخ اولین كار خود را اجرا كردند.
قربانی با بیان اینكه این گروه با حضور در مناطق عملیاتی جنوب چهار اثر تولید كردند، افزود: دو اثر چند روز پیش رونمایی شده و دو كار به زودی رونمایی می شود، همچنین به مناسبت 8 سال دفاع مقدس آلبومی با هشت اثر فاخر برای شهدا منتشر خواهد شد.
نماینده ای از بنیاد شهید در دیدارهای هفتگی خانواده های شهدای قرآنی همراه ما باشد
مسئول سازمان قرآن و عترت بسیج سپاه محمد رسول الله تهران با گلایه ای از مسئولان بنیاد شهید در بی توجهی به دیدارهای خانواده های شهدا گفت: متاسفانه مسئولان بنیاد شهید در دیدارهای هفتگی حضور ندارند این در حالی است كه خانواده های شهدا حرف ها و درخواست هایی دارند كه به ما می گویند تا به گوش مسئولان برسانیم پیشنهاد می كنم نماینده ای از بنیاد شهید در دیدارهای هفتگی كنار ما باشد تا قوت قلبی برای خانواده های شهدا باشد.
وی خاطرنشان كرد: همچنین انتظار می رود كه مدیران سطح بالای قرآنی به این دیدارها اهمیت بدهند و برای یك بار هم كه شده به تاسی از دیدارهای رهبری با خانواده های شهدا همراه ما به خانه های شهدا بیایند.
حجت الاسلام ارجمندی در ادامه گفت: من نیز به نوبه خود از همین جا از دكتر قربانی برای حضور در شورای قرآنی بنیاد دعوت می كنم و به صورت انفرادی نیز از محضرشان استفاده خواهم كرد تا برنامه هایی را با هم هماهنگ كنیم.
معاون اداره كل امور فرهنگی و هنری بنیاد شهید و امور ایثارگران با اشاره به مهمترین فعالیت های قرآنی بنیاد شهید اظهار كرد: اجرای طرح سی ساله روخوانی و روانخوانی قرآن كریم و طرح آموزشی ده هزار نفری برای هر استان به همراه توزیع سی دی های روخوانی و روانخوانی در كلاس های حضوری از جمله برنامه های این اداره كل می باشد.
توسعه جلسات خانگی قرآن كریم با مدیریت خانواده های شهدا
وی با بیان اینكه به دنبال تشكیل و ترویج و توسعه جلسات خانگی قرآن كریم با مدیریت خانواده های شهدا هستیم، تصریح كرد: با توجه به اینكه بسیاری از منازل شهدا تبدیل به حسینیه شده، دو سه سالی است كه تلاش می كنیم این جلسات را با مدیریت خانواده های شهدا و پشتیبانی بنیاد استان و شهرستان توسعه دهیم.
حجت الاسلام ارجمندی با بیان اینكه سرآمدان قرآنی جامعه هدف در این جلسات به عنوان استاد حضور خواهند داشت، تاكید كرد: در صدد احیای نهضت قرآن خوانی و قرآن آموزی در میان خانواده های شهدا و ایثارگران هستیم.
معاون اداره كل امور فرهنگی و هنری بنیاد شهید و امور ایثارگران با اشاره به اجرای طرح آموزشی معلمان قرآنی مقطع ابتدایی مدارس شهدا با همكاری آموزش و پرورش ادامه داد: این طرح برای 6500 معلم قرآنی با برگزاری 45 همایش در استان های سراسر كشور و توزیع 14 هزار حلقه سی دی آموزشی برگزار شده است.
وی با اشاره به بحث ترجمه و مفاهیم قرآنی در میان خانواده های شهدا و ایثارگران افزود: توزیع فلش كارت های قرآنی، اجرای طرح قرآن در خانه، برگزاری دوره های آموزشی برای 700 نفر از ممتازان پیشتاز قرآنی جهت تربیت مربی قرآنی در سراسر كشور از دیگر برنامه های بنیاد شهید می باشد.
حجت الاسلام ارجمندی با اشاره به نظرسنجی فعالیت های قرآنی بنیاد شهید از مخاطبان خود، گفت: اخیرا فرم های نظرسنجی فعالیت های قرآنی را به 32 استان كشور ارسال كردیم و به این ترتیب 10 فعالیت برتر خود را ارزیابی كردیم.
قربانی در ادامه این برنامه خاطرنشان كرد: دشمنان تلاش می كنند با توطئه های مختلف روحیه ایثار، مقاومت و شهادت را در كشور ما كم رنگ كنند در حالی كه این مساله نقطه قوت ماست و ما توانسته ایم با این روحیه در مقابل مشكلات و توطئه ها ایستادگی كنیم.
وی با بیان اینكه دشمن با ابزارهای مختلفی در صدد است تا بحث شهادت را زیر سوال ببرد، اظهار كرد: انتظار است كه بتوانیم راه بیش از 225 هزار شهید را ادامه دهیم چرا كه مدیون آنها هستیم كاری نكنیم كه این دین بر گردن ما بماند لذا باید فرهنگ شناساندن شهدا به نسل جوان را نهادینه كنیم تا در همین دنیا الگو باشند.
حجت الاسلام ارجمندی در پایان گفت: تولید و پخش مستند مادرانه ویژه گفتگو با مادران شهدا به مناسبت ولادت حضرت فاطمه زهرا (س) و روز زن از دیگر برنامه های بنیاد شهید و امور ایثارگران می باشد.