اقدامات اجرایی دستگاه های عضو ستاد راهبری طرح ملی حفظ ابلاغ شد/ وجود حدود 40 هزار حافظ كل قرآن

دبیر ستاد راهبری طرح ملی حفظ قرآن كریم با بیان اینكه در حال حاضر حدود 40 هزار حافظ كل قرآن در حوزه عمومی و تخصصی وجود دارد، گفت: اقدامات اجرایی دستگاه های عضو ستاد راهبری طرح ملی حفظ امروز ابلاغ شد.

1396/12/13
|
09:55

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی رادیو قرآن، محمد انجم شعاع، دبیر ستاد راهبری طرح ملی حفظ قرآن كریم با حضور در برنامه "افق" با اشاره به عمل به منویات مقام معظم رهبری مبنی بر تربیت ده میلیون حافظ قرآن گفت: آنچه كه در مورد تصویب سند راهبری طرح ملی حفظ اتفاق افتاد در پی فرمایش یازدهم مرداد سال 90 مقام معظم رهبری مبنی بر تربیت ده میلون حافظ قرآن بود.
وی خاطرنشان كرد: این عدد شاید در ابتدا كمی سنگین باشد ولی با توجه به اطلاعات و آمارها و ظرفیت سرمایه های انسانی از حیث منابع و اساتید و فراهم شدن زیرساخت های آن، این امید را ایجاد می كند كه تحقق آن دست یافتنی است.
انجم شعاع اظهار كرد: هر چند كسانی هستند كه معتقدند این عدد محقق نمی شود ولی در جلسه 25 و 26 شورای توسعه فرهنگ قرآنی با حضور 27 دستگاه مرتبط در مورد تحقق این چشم انداز كمی گفتگو شد و دو عدد كمی پیش بینی گردید.
دبیر ستاد راهبری طرح ملی حفظ قرآن كریم با بیان اینكه در چشم انداز اول مقرر شد تا 1404 و 8 سال آینده با همت و عزم و اراده عدد سه و نیم میلیون حافظ قرآن در سند پیش بینی شود، تصریح كرد: همچنین تا سال 1414 یعنی تا 18 سال آینده این عدد به 10 میلیون حافظ برسد.
وی با بیان اینكه این ستاد از 5 ماه گذشته تشكیل شد، ادامه داد: در این راستا ریاست ستاد بر عهده حجت الاسلام حمید محمدی تا یك سال قرار گرفت و حجت الاسلام علی محمدی، رئیس سازمان اوقاف به عنوان نایب رئیس ستاد مشخص شد.
انجم شعاع افزود: به این ترتیب با یك كار جهادی مجموعه اقدامات ملی ذیل سند با مشاركت دستگاه های مرتبط و شناسایی ظرفیت ها و تجارب دستگاه ها تعریف شد و مقرر گردید از تمامی ظرفیت های موجود دستگاه ها در جهت تحقق سند استفاده شود.
دبیر ستاد راهبری طرح ملی حفظ قرآن كریم در پاسخ به سوالی مبنی بر تاخیر شش ساله در تحقق فرمایش رهبری از سال 90 تا 96 گفت: وقتی قرار است كه كار بزرگ برای اولین بار در جهان اسلام انجام گیرد باید فعالیت های گذشته شناسایی و آسیب شناسی شود و در مورد آن مطالعات میدانی صورت گیرد تا نتیجه آن قابل قبول باشد.
وی با بیان اینكه بنابراین یك مطالعه میدانی در خصوص این موضوع هم در داخل كشور و هم در جهان اسلام صورت گرفت، خاطرنشان كرد: در این راستا دو جلد كتاب منتشر و یك دبیرخانه موقت تشكیل شد و 13 جلسه نیز با حضور نمایندگان و اساتید قرآن كریم برگزار گردید و مقرر شد كه علاوه بر مطالعات و پژوهش های میدانی سندی به تصویب برسد و این امر با نظر كارشناسان در فاز مطالعاتی قرار گرفت.
حجت الاسلام محمدی، دبیر شورای توسعه فرهنگ قرآنی در ادامه این برنامه در گفتگوی تلفنی با اشاره به ابلاغ اقدامات اجرایی دستگاه های عضو ستاد راهبری طرح ملی حفظ اظهار كرد: این مساله دو ابلاغیه داشت یكی وظایف ملی دستگاه ها نسبت به اجرایی كردن سند طرح ملی و دیگری اقدامات اجرایی دستگاه ها بود.
وی با بیان اینكه طی جلسات فشرده و متعدد راهبردها و اقدامات ملی دستگاه ها كه وظایف خاصی دارند معلوم شد، تصریح كرد: همچنین طی تفاهم نامه كلی دستگاه های متولی و همكار مشخص شدند بنابراین با ابلاغ این سند در 12 اسفند 96 هیچ دستگاهی نسبت به وظایف خود در حفظ قرآن كریم مشكلی نخواهد داشت.
حجت الاسلام محمدی با بیان اینكه نظارت بر اجرای سند در سه سطح صورت می گیرد، ادامه داد: یك نظارت دستگاهی است، یك نظارت با كمیسیون آموزش عمومی و تبلیغ و ترویج و یك نظارت راهبردی بر روی اقدامات دستگاه هاست كه بر عهده دبیرخانه می باشد.
رئیس ستاد راهبری طرح ملی حفظ قرآن كریم با بیان اینكه بخشی از این طرح برای سال آینده در قالب طرح 1452 سازمان صدا و سیما اجرا می شود، افزود: بنابراین مقرر شد سالانه یك جز از 5 جز آخر قرآن كریم در دستور كار باشد و امسال نیز حفظ جز 30 قرآن كریم به عنوان یك راهبرد اساسی مطرح شد.
وی با بیان اینكه در این راستا در 6 ماه اول سال طرح ملی تحت پوشش طرح 1452 قرار خواهد گرفت، تاكید كرد: بر این اساس در ماه رمضان هر روز یك موضوع جز 30 قرآن محور حفظ و برنامه های صدا و سیما قرار می گیرد و تابستان نیز جز 30 در برنامه های سازمان تحلیل و تبیین قرائت و حفظ و غیره می شود.
حجت الاسلام محمدی با بیان اینكه در 6 ماه دوم سال جز 30 در دستور كار آموزش و پرورش و وزارت علوم در دانشگاه ها و مدارس قرار می گیرد، گفت: بنا براین امیدواریم سه و نیم میلیون حافظ جز 30 قرآن كریم تربیت خواهند شد.
رئیس ستاد راهبری طرح ملی حفظ قرآن كریم با بیان اینكه البته یك و نیم میلیون نفر به عدد سه و نیم اضافه شد و این عدد به 5 میلیون تغییر یافته است، خاطرنشان كرد: امروز نیز وظایف و اقدامات اصلی صدا و سیما در طرح 1452 و حفظ جز 30 قرآن كریم اعلام شد.
وی با بیان اینكه گزارش این اقدام ملی به محضر مقام معظم رهبری خواهد رسید، اظهار كرد: البته ما معتقدیم منظور حضرت آقا از حفظ قرآن حفظ كل است و هدف حافظانی است كه حفظ اجمالی داشته و آگاهی نسبی از ترجمه داشته باشند.
حجت الاسلام محمدی با بیان اینكه در ستاد راهبری طرح ملی حفظ دستگاه های مردمی مانند اتحادیه مدغم عضو هستند و در این مساله نقش آفرینی می كنند، تصریح كرد: برای اقبال مردم به سمت حفظ قرآن نیازمند كار عمیق و گسترده رسانه هستیم بنابراین اگر ضرورت حفظ، جایگاه حفظ و نقش آفرینی حافظ تبیین شود قصه حفظ زودتر به سرانجام می رسد و لازمه اش نیز بسیج ظرفیت دستگاه ها و برگزاری مسابقات قرآن می باشد.
انجم شعاع نیز در ادامه این برنامه با اشاره به آمار دقیق از تعداد حافظان قرآن كریم در كشور ادامه داد: در ستاد راهبری حفظ تجمیع بانك های اطلاعاتی نیز یكی از كارهای ماست در این راستا در آموزش و پرورش چهار میلیون و 300 هزار، در سازمان اوقاف یك میلیون و 300 هزار، در وزارت ارشاد 104 هزار نفر و در سازمان تبلیغات 7 هزار نفر بر مبنای یك جز و سور كوچك قرار دارد.
وی با بیان اینكه به این ترتیب عدد 9 میلیون و اندی حاصل می شود، افزود: این عدد به جهت تكرار آمارها و عدم ارزیابی مشترك واقعی نیست بنابراین این موضوع در شورای توسعه فرهنگ قرآنی مطرح شد و ما مكلف شدیم تا تمام اطلاعات را تجمیع كنیم و در این راستا سامانه جامع حفظ قرآن كریم پایان هفته جاری با حضور دكتر مخبر دزفولی، دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی رونمایی می شود.
انجم شعاع با بیان اینكه بر مبنای آزمون های داخلی دستگاه ها حافظان مشخص می شوند، گفت: با توجه به سابقه سازمان تبلیغات اسلامی آیین نامه ارزیابی عمومی تدوین توسط این سازمان تدوین می شود و بر مبنای یك آیین نامه واحد حافظان مورد ارزیابی قرار می گیرند.
دبیر ستاد راهبری طرح ملی حفظ قرآن كریم با بیان اینكه تمامی وضعیت موجود، مطلوب و فاصله شهرستان ها و استان ها به وسیله یك داشبورد نشان داده می شود، خاطرنشان كرد: این سامانه جامع ترین بانك اطلاعاتی است كه حتی تمامی دستگاه های خدمات رسانی نیز به آن وصل هستند.
وی با بیان اینكه در حال حاضر حدود 40 هزار حافظ كل قرآن كریم در حوزه عمومی و تخصصی در كشور وجود دارد به اعتبارات و امتیازات به حافظان كل اشاره كرد و گفت: از سال 75 مجلس شورای اسلامی اولین گام را در این حوزه برداشت و اعطای مدرك تحصیلی به حفاظ را به تصویب رساند به این ترتیب حافظان در هر سن و سالی كه باشند در صورت موفقیت در آزمون های حفظ معادل مدرك تحصیلی می گیرند.
انجم شعاع با بیان اینكه با پیگیری های سازمان دارالقرآن مدارك درجه یك و دو و سه و چهار به حفاظ كل معادل دكترا، كارشناسی ارشد، كارشناسی تعلق می گیرد، خاطرنشان كرد: همچنین اولویت استخدام برای حفاظ در نظر گرفته شده است.
دبیر ستاد راهبری طرح ملی حفظ قرآن كریم اظهار كرد: در سند راهبری طرح ملی حفظ وزارت ارشاد مكلف شد برای ارتقای این امتیازات برای حفاظ گام بردارد و با تمام نمایندگان دستگاه های مرتبط رایزنی هایی صورت گرفت.
وی با بیان اینكه تا پایان امسال به همه دستگاه ها ابلاغ شد كه بسته پیش بینی برای حفاظ خود را ارائه دهند، تصریح كرد: نقطه اصلی این گره مشكل تبلیغات و فضا سازی در سازمان صدا و سیماست و لازم است كه همه اقدامات ملی پیوست تبلیغی و ترویجی در صدا و سیما داشته باشد.
انجم شعاع با بیان اینكه مسئولیت اصلی این كار بر عهده شورای توسعه فرهنگ عمومی به مدت یك سال است، گفت: ولی سازمان اوقاف به عنوان محوری ترین دستگاه در این حوزه موثر می باشد و امیدواریم با ابلاغ این سند از كارهای پراكنده پرهیز شود و تمامی فعالیت های حفظ در حلقه ارتباطی با ستاد باشد.

دسترسی سریع