پیش بینی سه هزار جایزه نقدی بین 300 هزار تا یك میلیون تومان/هیچ اختلافی با آموزش و پرورش نداریم

دبیر ستاد اجرایی آزمون سراسری حفظ و مفاهیم فرآن كریم با بیان اینكه در این آزمون سه هزار جایزه نقدی بین 300 هزار تومان تا یك میلیون تومان پیش بینی شده است، گفت: هیچ اختلافی با آموزش و پرورش در برگزاری آزمون نداریم.

1396/12/06
|
09:43

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی رادیو قرآن، مرتضی خدمتكار، دبیر ستاد اجرایی آزمون سراسری حفظ و مفاهیم فرآن كریم با حضور در برنامه رادیویی "افق" با اشاره به نزدیك شدن به ایام برگزاری شانزدهمین دوره آزمون سراسری حفظ قرآن كریم گفت: یكی از فعالیت های ثابت و مستمر در معاونت قرآن و عترت وزارت ارشاد علی رغم تغییر مدیریت ها برگزاری 16 دوره آزمون سراسری قرآن و عترت می باشد.
وی با بیان اینكه این آزمون از سال 87 برگزار شده است، خاطرنشان كرد: این آزمون هر سال بدون وقفه و با قوت و رشد به لحاظ كمی و كیفی برگزار شده و تا سال 95 هر سال در دو نوبت برگزار شده است.
خدمتكار با بیان اینكه این آزمون تا سال گذشته هر سال در اردیبهشت و آبان ماه برگزار می شده است، اظهار كرد: شانزدهمین دوره این آزمون از امسال به دلیل محدودیت های اعتباری و مالی و تراكم برنامه ها و فعالیت ها در یك نوبت و با مشاركت سازمان اوقاف و امور خیریه برگزار می شود.
معاون اداره كل آموزش و توسعه مشاركت های معاونت قرآن و عترت وزارت ارشاد تصریح كرد: این كار مشترك باعث هم افزایی بین دو نهاد قرآنی كه نقش اصلی در توسعه فعالیت های ترویجی و تبلیغی قرآن كریم در جامعه دارند، خواهد بود و امیدواریم طلیعه ای برای مشاركت های قرآنی شود.
وی با بیان اینكه امیدواریم برگزاری این برنامه مشترك با یك همدلی و صمیمیت از موازی كاری ها جلوگیری كند، ادامه داد: این آزمون هر سال آبان ماه از سوی معاونت قرآن و عترت و اواخر بهمن و اوایل اسفند از سوی مركز امور قرآنی سازمان اوقاف برگزار می شد كه سال گذشته در پایان سال مدیران دو مجموعه در جلسه ای به صورت خودجوش تصمیم گرفتند كه این دو آزمون ادغام شده و به صورت یك آزمون فراگیر و مشترك برگزار شود.
خدمتكار با بیان اینكه تا كنون تمامی مراحل این آزمون با كمترین حاشیه و چالش برگزار شده است، افزود: این آزمون پنجشنبه دهم اسفند ماه به صورت همزمان در سراسر كشور برگزار می شود.
معاون اداره كل آموزش و توسعه مشاركت های معاونت قرآن و عترت وزارت ارشاد با بیان اینكه در این آزمون سعی كردیم تا یك بستر تبلیغی و ترویجی قرآن كریم با محوریت حفظ قرآن را فراهم كنیم، گفت: به بهانه این آزمون از تمام ظرفیت های رسانه و فضای مجازی استفاده كردیم.
وی با بیان اینكه حدود 242 هزار نفر بدون محدودیت سنی در این آزمون ثبت نام كرده اند، خاطرنشان كرد: در فضای مردمی تحقق این رقم در اولین سال فعالیت مشترك بسیار مطلوب است.
خدمتكار با بیان اینكه سعی كردیم محتوای آزمون را به سمتی ببریم كه تمامی فعالیت های آموزشی موسسات مردمی مستقل و مراكز قرآنی بقاع متبركه و آستان امامزادگان را پوشش دهیم، اظهار كرد: این آزمون در سه رشته اصلی حفظ قرآن با ثبت نام 80 درصدی مخاطبان، ترجمه و مفاهیم قرآن كریم با 14 درصد ثبت نام و معارف اهل بیت در دو زیرمجموعه مفاهیم نهج البلاغه و صحیفه سجادیه برگزار می شود.
معاون اداره كل آموزش و توسعه مشاركت های معاونت قرآن و عترت وزارت ارشاد گفت: این آزمون علاوه بر برگزاری كتبی و شفاهی به صورت الكترونیكی برگزار می شود به این صورت كه افراد بعد از ثبت نام وارد یك دوره آموزشی شده و 12 اسفند ماه در آزمون مجازی شركت می كنند.
وی با بیان اینكه 5 هزار نفر در این آزمون مجازی ثبت نام كرده اند، تصریح كرد: در برگزاری آزمون الكترونیكی از ظرفیت های مردمی استفاده كردیم و به این ترتیب موسسه نورالمجتبی در قم انتخاب شد تا با استفاده از بستر مجازی این افراد را مورد آموزش قرآنی قرار دهد.
خدمتكار با بیان اینكه یكی از اشكالات فعالیت های قرآنی بحث اطلاع رسانی است، ادامه داد: امسال از ظرفیت های مختلف فضای مجازی و رسانه ملی استفاده كردیم به طوری كه یكی از برنامه های ثابت برنامه رصد تبلیغ برای این آزمون بود.
معاون اداره كل آموزش و توسعه مشاركت های معاونت قرآن و عترت وزارت ارشاد گفت: امسال تقریبا تمامی موسسات و مراكز قرآنی در سطح كشور ذیل معاونت قرآن و عترت و مركز امور قرآنی اوقاف با مشاركت هم اطلاع رسانی خوبی داشتند به طوری كه در مقایسه آمار ثبت نامی سال گذشته با 65 هزار نفر و امسال با 242 هزار نفر به نقش مفید اطلاع رسانی واقف می شویم.
وی با اشاره به جوایز این آزمون خاطرنشان كرد: در این آزمون سه هزار جایزه نقدی بین 300 هزار تومان تا یك میلیون تومان با منابع بیش از 500 میلیون تومان پیش بینی شده است این در حالی است كه سرانه حمایتی در معاونت قرآن و عترت جهت فعالیت های آموزشی قرآن كریم در موسسات شاخص در نظر گرفته شده است.
خدمتكار ادامه داد: به این ترتیب موسسات بر اساس عملكرد، مشاركت و سطح قبولی در آزمون سنجیده می شوند و از سرانه حمایتی معاونت برخوردار خواهند شد.
معاون اداره كل آموزش و توسعه مشاركت های معاونت قرآن و عترت وزارت ارشاد با اشاره به اختلافات جزیی با وزارت آموزش و پرورش در برگزاری آزمون افزود: با توجه به اینكه وزارت آموزش و پرورش تا آخرین روزهای اطلاع رسانی یك ضلع اصلی بود ولی در آخرین دقایق به دلایلی كه محدودیت داشت از ادامه همكاری صرف نظر كرد.
وی گفت: اصل محدودیت در دریافت حق ثبت نام بود به این ترتیب كه ما 5 هزار تومان حق ثبت نام برای هر نفر در نظر گرفته بودیم ولی آموزش و پرورش در ساختار خود از دریافت مبلغ از دانش آموزان منع قانونی دارد و این یك موضوع مقبول از سوی هر دو طرف بود.
خدمتكار با بیان اینكه با وجود این بخش عمده مخاطبان آزمون دانش آموزان مشغول به آموزش در موسسات و مراكز قرآنی هستند، خاطرنشان كرد: همچنین گروه سنی 18 تا 35 سال بیشترین مشاركت در ثبت نام را داشته اند.
معاون اداره كل آموزش و توسعه مشاركت های معاونت قرآن و عترت وزارت ارشاد با اشاره به استان هایی كه بیشترین آمار ثبت نام را به خود اختصاص داده اند، اظهار كرد: استان تهران با توجه به جمعیت خود، با 34 هزار نفر ثبت نامی در رتبه اول و استان های اصفهان، فارس، خراسان رضوی و كرمانشاه به ترتیب در رتبه های بعدی قرار دارند.
وی با اشاره به مهمترین آسیب ها و مشكلات در روند اجرای این طرح تصریح كرد: امیدواریم به زودی زود فارغ از عنوان هر دستگاهی بتوانیم یك آزمون استاندارد با مشاركت همه دستگاه های قرآنی دولتی و عمومی و مردمی برگزار كنیم تا شاهد یك مانور قرآنی فراگیر و بزرگ در هر سال در سراسر كشور باشیم.
خدمتكار با بیان اینكه دو میلیارد تومان هزینه برگزاری و جوایز آزمون شده است، ادامه داد: این در حالی است كه یك میلیارد و دویست میلیون تومان از محل ثبت نام و 800 میلیون تومان از دیگر منابع تامین شده است.
معاون اداره كل آموزش و توسعه مشاركت های معاونت قرآن و عترت وزارت ارشاد افزود: سعی كردیم آزمون را از ساختار دولتی خارج كنیم و با استفاده از ظرفیت های مردمی آن را در آینده به بدنه مجموعه مردمی واگذار نماییم به طوری كه سیاستگذاری كلی كار در معاونت قرآن و عترت انجام گیرد ولی اجرای كار به عهده مجموعه مردمی باشد.
وی با بیان اینكه امیدواریم از سال آینده صد درصد كار در اجرا به مجموعه مردمی واگذار شود و مجری آزمون موسسات باشند، اظهار كرد: به این ترتیب موسسات قرآنی بزرگ و موفق محوریت كار را در اجرا به عهده خواهند گرفت.
خدمتكار با بیان اینكه تا كنون خیرین به كمك برگزاری آزمون نیامده اند، تصریح كرد: شاید در فرصت باقیمانده بتوانیم از ظرفیت های خیرین در بخش جوایز استفاده كنیم به طوریكه خیرین جوایز استان خود را بر عهده بگیرند.
معاون اداره كل آموزش و توسعه مشاركت های معاونت قرآن و عترت وزارت ارشاد با بیان اینكه شركت كنندگان آزمون در حال حاضر می توانند با مراجعه به سامانه كارت ورود به جلسه خود را دریافت كنند، گفت: این آزمون پنجشنبه در 410 شهرستان به صورت همزمان برگزار می شود.
وی با بیان اینكه این آزمون در شهرهای مختلف در مكان هایی مانند مدارس، دانشگاه ها و بقاع متبركه و آستان امامزادگان برگزار می شود، گفت: به طور مثال این آزمون در شهر اصفهان با 6 هزار نفر ثبت نام در مصلی برگزار می شود.

دسترسی سریع