برنامه افق روز شنبه 19 آذر ماه به بررسی كاركرد و وظایف شورای عالی انقلاب فرهنگی پرداخت.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی رادیو قرآن؛ محمد حسین فریدونی در نشستی كه در تالار وحدت با حضور رییس جمهور در سالروز تشكیل شورایعالی انقلاب فرهنگی برگزار شد، ضمن انتقاد به جایگاه فرهنگ در برنامه های توسعه كشور بیان كرد: « فرهنگ محترم است اما جدی نیست». فریدونی با اشاره به تغییر و تحولات ساختار فرهنگی كشور طبق نظر مقام معظم رهبری در طی جلسات متعددی كه در سال جاری تشكیل شده اذعان كرد: « حاصل این جلسات سند تحولی بود كه بخش عمده آن تغییر ساختار بوده است . پیش از آن در شورایعالی انقلاب فرهنگی یك ستاد علم وجود داشت و یك ستاد فرهنگ كه اینها در حد قائم مقام دبیر شورایعالی انقلاب فرهنگی بودند كه این دو ستاد اكنون تبدیل شده به چهار ستاد یعنی یك ستاد تعلیم و تربیت برای پیگیری بحث اجرای سند تحول در آموزش و پرورش ایجاد شده است و شورای فرهنگی اجتماعی زنان هم به یك ستاد مجزا تبدیل شده است.»
فریدونی همچنین در خصوص بحث تحول در امور فرهنگی، تقلیل در امور ساختارها، رصد دائم تغییرات فرهنگی طبق فرمایشات رهبری و بحث مهندسی فرهنگی یا شناخت و اصلاح گزاره های غلط در جامعه فرهنگی اظهار داشتند :« در دستگاه های مختلف كشور علی الخصوص دستگاه های امنیتی كشور مرتبا رصد صورت میگیرد. و مراكز تصمیم گیری كشور از جمله اعضای شورای عالی انقلاب فرهنگی به این گونه گزارش ها دسترسی دارند. اما فرآیند تبدیل این گزارشهای رصدی به سیاستها و خط مشی ها و بعد حتی برنامه های كلان راهبردی كه منجر به تغییر ساختارها شود فرآیند ساده ای نیست و نیاز به عزمی جدی و نیروی انسانی معتقد و متعهد و همكاری دستگاههای مختلف دارد. »
وی در خصوص تاریخچه شورای توسعه قرآنی و انقلاب فرهنگی اینطور ادامه دادند:« تا سال 1377 سه موضوع بحث قرآن در مصوبات شورای عالی انقلاب فرهنگی بود پس از آن كمیته ای غیر رسمی در سال 1379 تحت عنوان كمیته هماهنگی و گسترش فعالیتهای قرآنی تشكیل شد. این كمیته در ابتدا رسمیت نداشت اما حضور مدیران بخشهای قرآنی و فعالان و كارشناسان قرآنی در این كمیته جدی بود. دبیر كمیته ایجاد شده جناب آقای سید محمد جواد سادات فاطمی بودند. كمیته هماهنگی و گسترش فعالیتهای قرآنی از سال 79 تا سال 87 با ارائه طرح شورای توسعه فرهنگ قرآنی و اسناد سیاستهای راهبردی و بعد ازآن در جلسه مهندسی فرهنگی پس از پیشنهاد تلفیق سیاستها و راهبردها و تهیه منشور توسعه فرهنگ قرآنی رسمیت پیدا كرد و نامگذاری شد. پس از آن هم رسما دبیرخانه شورای توسعه فرهنگ قرآنی از سال 88 تشكیل شد.»
فریدونی در مورد آسیب شناسی، ایرادات و مشكلاتی كه در رابطه با عملكرد دستگاهها وجود دارد، بیان كرد:« تصویب سند كفایت نمی كند و این اسناد باید پیگیری و اجرا شود و برای این كار یك سری لوازمی نیاز است كه یكی از این لوازم نظام مستشاری می باشد به این معنی كه افرادی كه این سند را تدوین كرده اند باید با مجریان در ارتباط باشند. و چالشی كه در حال حاضر وجود دارد این است كه باید تغییری در مدیریت مجموعه دبیرخانه شورای توسعه فرهنگ قرآنی ایجاد شود وبرای تحقق این مهم باید فردی انتخاب شود كه كار برای او جدی باشد یعنی پیگیری برای او جدی باشد. مساله اصلی اجرای اسناد باشد و اجرای اسناد را محور تعامل قرار دهد اگر این تغییر ایجاد شود، بدنه قرآنی برای كار كردن زمینه دارد.»