دكتر اكرمی در برنامه «فهما» كه از رادیو قرآن پخش شد، با استناد به آیات قرآن كریم بر اهمیت تغذیه سالم و حلال در سلامت جسم و روح انسان تأكید كرد. وی با بیان نقش رزق پاك و پرهیز از خوراكهای حرام، به ضرورت توجه به غذای روحی از طریق عبادت، ذكر، و ارتباط با خداوند برای تعالی معنوی انسان اشاره كرد.
به گزارش خبرنگار پایگاه اطلاع رسانی رادیو قرآن ،مطالبی كه دكتر اكرمی در «فهما» بیان كردهاند، نگاهی جامع به موضوع غذا و سلامت در اسلام دارد كه ریشه در آیات قرآن و تعالیم دینی دارد. در این خصوص، برخی از نكات مورد توجه عبارتند از:
1. تأكید قرآن بر خوردن غذاهای طیب (پاك و سالم)
در قرآن كریم، آیاتی وجود دارد كه به كیفیت غذا و منشأ آن اشاره میكند. یكی از این آیات، آیه 172 سوره بقره است كه میفرماید:
>"یا أیها الذین آمنوا كلوا من طیبات ما رزقناكم واشكروا لله إن كنتم إیاه تعبدون"
> ای كسانی كه ایمان آوردهاید، از پاكیزهترین چیزهایی كه روزی شما كردهایم بخورید و شكر خدا را بجا آورید اگر فقط او را پرستش میكنید.
در این آیه، خداوند به رزق و تغذیه پاك و حلال تأكید دارد كه این موضوع مؤید اهمیت به كیفیت و منشأ غذایی است كه انسان مصرف میكند.
2. احترام به دستورهای الهی در پرهیز از برخی غذاها
اسلام به پیروان خود دستور میدهد كه از برخی خوراكها، مانند گوشت خوك، خون، مردار، و موارد مشابه پرهیز داشته باشند. این موارد در آیاتی مانند آیه 145 سوره انعام و آیه 3 سوره مائده آمده است:
>"إِنَّمَا حَرَّمَ عَلَیْكُمُ الْمَیْتَةَ وَالدَّمَ وَلَحْمَ الْخِنزِیرِ وَمَا أُهِلَّ لِغَیْرِ اللَّهِ بِهِ..."
> جز این نیست كه خداوند بر شما مردار، خون، گوشت خوك و آنچه به نام غیر خدا ذبح شده، را حرام كرده است.
حرمت این خوراكها ریشه در حفظ سلامت جسم و روح انسان دارد و از آلودگیهای جسمی و معنوی جلوگیری میكند.
3. اهمیت ظرف غذا و رزق حلال
نكته دیگری كه در صحبتهای ایشان به آن اشاره شد، ظروف غذا و رزق حلال است. اسلام به كیفیت ظرفی كه غذا در آن قرار میگیرد نیز توجه دارد، چرا كه ظرف ناپاك یا آلوده، میتواند اثر غذایی طیب را از بین ببرد. همچنین رزق حلال به عنوان یك منبع پاكیزه، باعث سلامتی روح و جسم انسان میشود.
4. غذای روحی در كنار غذای جسمی
موضوع دیگری كه مطرح شد، اهمیت تغذیه روحی در كنار تغذیه جسمی است. قرآن علاوه بر دادن دستورات مربوط به غذاهای جسم، بارها انسان را به تغذیه روح از طریق ذكر، عبادت، محبت، و پرهیزكاری دعوت كرده است. غذای روحی انسان شامل گسترش ارتباط با خداوند، تقویت اخلاق، و اهمیت دادن به سخنان افراد صالح و الهی است.
نتیجهگیری
اسلام دین جامع و همهجانبهای است كه به تمامی جنبههای زندگی انسان، از جمله تغذیه جسمی و تغذیه روحی، توجه دارد. آنچه انسان میخورد و شرایط مصرف آن (حلال بودن، طیب بودن، و استفاده از ظروف پاكیزه)، همگی در سلامت عمومی او مؤثر است. به همین دلیل قرآن و آموزههای اسلامی تأكید فراوانی بر رعایت این اصول دارد. همچنین باید توجه داشت كه غذای روحی—از طریق ارتباط با خدا، عبادت و توجه به سخنان افراد هدایتیافته—نیز برای رشد انسان ضروری است.
مخاطبان در سرتاسر دنیا می توانند از طریق وب سایت www.radioquran.ir از پخش زنده شبكه استفاده و در جریان آخرین خبرهای رادیو قرآن قرار بگیرند.
از طریق موج اف.ام ردیف 100 مگاهرتز شنونده ما باشید.
📻 fm 100 mhz
آدرس صفحات رادیو قرآن در فضای مجازی:
🌐 www.radioquran.ir
http://sapp.ir/radioquran_ir 🆔
https://ble.ir/radioquran_ir 🆔
https://eitaa.com/radioquran_ir 🆔
https://shad.ir/Radioquran_ir 🆔
راه های ارتباطی ما:
📩 30000100
☎️ 02122051632_02122043017
تلفن گویا:
☎️ 02127860100