مدیركل قرآن، عترت و نماز وزارت آموزش و پرورش به پایش انجام شده از سوی ستاد راهبری حفظ قرآن از این دستگاه اشاره كرد و گفت: طرحهای حفظ شامل طرح نور(حفظ ترتیبی آیات الهی)، حفظ موضوعی و حفظ جزء سیام قرآن تمهید شده است.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی رادیو قرآن؛ برنامه افق از سوی شبكه رادیویی قرآن روز، 11 بهمنماه با حضور محمدرضا مسیبزاده، مدیركل قرآن، عترت و نماز وزارت آموزش و پرورش و با موضوع دستاوردهای انقلاب اسلامی در حوزه آموزش و پرورش و تشریح فعالیتهای ایام دهه فجر به روی آنتن رفت.
مسیبزاده درباره فعالیتهای قرآنی، فرهنگی و پرورشی دانشآموزان در ایام كرونا، گفت: راهاندازی شبكه شاد طی این ایام، اتفاق بزرگی بود كه با تلاش بسیاری محقق شد، چنانكه طی سالیان گذشته نیز همت برای راهاندازی شبكه شاد بود، اما در زیستبوم جدید و تهدید كرونا، این مسئله به فرصت تبدیل شد و این شبكه راهاندازی شد. در این ایام كرونا برای فعالیتهای پرورشی، زمینه خوبی مهیا شد، چرا كه در گذشته زمان خالی در ساعت رسمی آموزش و پرورش، برای فعالیتهای پرورشی نبود و معلمان یا بخشی از ساعت رسمی آموزشی را یا در قالب ساعتهای فوق برنامه به فعالیتهای پرورشی و فرهنگی میپرداختند، بنابراین استفاده از فضای مجازی، برای فعالیتهای این بخش نوعی فرصت بود.
مدیركل قرآن، عترت و نماز وزارت آموزش و پرورش درباره اینكه آیا پس از بهبود كرونا، فعالیتهای مجازی تعطیل خواهد شد، ادامه داد: ما به گذشته برنخواهیم گشت، بلكه با برنامهریزی و در كنار استفاده شایسته از شرایط مجازی، براساس تأكیدات مقام معظم رهبری بر فضای مجازی، از فعالیت در فضای حقیقی نیز غافل نخواهیم شد. فعالیت در فضای مجازی درست است كه در مدیریت هزینههای مالی نقش چشمگیری دارد، اما هیچ چیزی جایگزین فعالیت حضوری و چهره به چهره نخواهد شد.
وی درباره نمونه كارها در سال 99 در بستر شبكه شاد، افزود: سال تحصیلی گذشته به دلیل شرایط پیش آمده از كرونا، زمینه خوبی برای بحث و بررسی مسائل آموزش و پرورشی دانشآموزان در بستر فضای مجازی بود. فعالیتهای اجرایی را مد نظر داشتیم و در تابستانی كه گذشت، فضای خوبی بود تا برنامهریزی را انجام دهیم و قرارگاهی را طراحی و راهاندازی كنیم.
مسیبزاده با اشاره به اینكه دانشآموزان در زمینه سواد رسانهای قوی هستند، بیان كرد: بنابراین در راستای بازآموزی معلمان در زمینه سواد رسانهای سه دوره را در كنار شناسایی معلمان در سطح مدارس، مناطق و ... از مقدماتی، پیشرفته و تكمیلی برای راهاندازی قرارگاه مجازی برگزار كردیم.
وی با اشاره به راهاندازی قرارگاه مجازی و تولید محتوا در 17 كانال، ادامه داد: این 17 كانال قرارگاه مجازی در حوزه حفظ قرآن، قرارگاه هیئتهای مذهبی، انتظار و مهدویت، مصباحالهدی، مسابقات فرهنگیان و دانشآموزان، محافل انس با قرآن، تقلید و مرجعیت، جشن شكوفههای نماز و ... هستند. به معنای دیگر با استفاده از ظرفیتهای مختلف برای دانشآموزان و معلمان، سبد فرهنگی و مذهبی مهیا شد كه هر دانشآموز بنابر میل خود و به فراخور حال و میل خود، میتواند از محتوای این كانال استفاده كند.
مسیبزاده با اشاره به اینكه فعالیت حوزه فوق، جدا از آموزش قرآن است كه در ساعت رسمی آموزشی است، بیان كرد: آموزش قرآن در شش سال اول ابتدایی بنا بر مصوبه شورای عالی آموزش و پرورش، با تدریس معلم پایه انجام میشود و در سایر مقاطع (متوسطه اول ودوم) معلم قرآن و معارف به آموزش قرآن میپردازد.
وی در ادامه به آماری از نصب برنامه شاد اشاره كرد و گفت: شبكه آموزشی شاد 20 میلیون بار نصب شده كه از این تعداد 12 و نیم میلیون كاربر فعال هستند و دارای فعالیت مستمر هستند و دو و نیم میلیون نفر نیز فعالیتی ندارند.
مدیركل قرآن، عترت و نماز وزارت آموزش و پرورش درباره پایش اخیر ستاد راهبری حفظ در آموزش و پرورش ونتایج آن، اضافه كرد: این پایش موجب شد كه در بدنه معاونت پرورشی و فرهنگی، نگاهی به فعالیت گذشته و طرحها و برنامهها نیز داشته باشیم. طرحهای مختلف قرآنی چون طرح نور(حفظ ترتیبی آیات الهی) در هفت بخش حفظ 3، 7، 10، 15، 20 و 25 جزء و حفظ كل و حفظ موضوعی قرآن با محوریت حفظ 25 تا 40 آیه متناسب با هر پایه تحصیلی و متناسب با كتابهای درسی، اجرا شد.
وی ادامه داد: در حفظ ترتیبی طرح نور حدود سه میلیون و 500 هزار نفر ثبت نام كردهاند و هرچند این عدد شاید نسبت به جامعه مخاطب دانشآموزی آموزش و پرورش كه حدود 15 و نیم میلیون دانشآموز هستند، از سوی عدهای كم تلقی شود، اما همین كه با تبلیغات، توانستیم عدهای را جذب حفظ قرآن كنیم، نوید خوبی دارد. همچنین در حوزه حفظ موضوعی نیز دو میلیون و 300 هزار نفر شركتكننده برای هر سال داشتیم.
مسیبزاده بیان كرد: از دیگر فعالیتهای فوقبرنامه دانشآموزان حفظ جزء سیام قرآن در سه بخش بوده است، كاری كه با همكاری شبكه قرآن و معارف سیما، شبكه رادیویی قرآن، ستاد راهبری حفظ قرآن و سازمان اوقاف و امور خیریه آغاز كردیم و بنابر آمار سال گذشته، 2 میلیون و 800 هزار نفر از دانشآموز و فرهنگیان در طرح حفظ جزء سیام قرآن ثبتنام كردند و از این تعداد یك میلیون و 400 هزار نفر توانستند جزء سیام را حفظ كنند، از این تعداد نیز 450 هزار نفر توانستند كل جزء سیام را حفظ كنند و سایرین نیز یك سوم یا دو سوم جزء سیام را حفظ كردند.
وی با تأكید بر اینكه با اعلام این آمار و ارقام به دنبال به دست آوردن موضوعی نیستیم، ادامه داد: ما به دنبال فرهنگسازی در آموزش و پرورش، میان دانشآموزان و خانوادههای آنها و فرهنگیان هستیم.
مسیبزاده درباره فعالیتهای ایام دهه فجر، بیان كرد: محافل انس با قرآن، طی 10 شب از آغازین روز ایام دهه فجر در حرم مطهر امام رضا(ع) با دعوت از قاریان تراز دانشآموزی و بینالمللی و ملی در بستر شبكه شاد برگزار خواهد شد.
وی ادامه داد: چهارمین دوره مسابقات مدیحهسرایی و همخوانی قرآن مراكز دارالقرآنهای آموزش و پرورش كل كشور، 14 و 15 بهمنماه برگزار میشود. این مرحله با راهیابی 10 گروه از دختران و 10 گروه از پسران به صورت مجازی، اما با حضور داوران در دبیرخانه این دوره از مسابقات در سمنان برگزار خواهد شد. همچنین بزرگترین گردهمایی مدیران قرآنی كشور، پنجمین دوسالانه مدیران مراكز دارالقرآنالكریم در شهر تهران، 27 تا 29 بهمنماه به میزبانی ادارهكل آموزش و پرورش شهر تهران، اما در بستر فضای مجازی برگزار خواهد شد. آموزش وپرورش دارای 750 مركز دارالقرآن الكریم در سراسر كشور است.
یادآور میشود، برنامه افق، كاری از گروه اطلاعرسانی به تهیهكنندگی فاطمه رحمانی و كارشناس مجری جواد نصیری، روزهای شنبه از ساعت 16:15 تا 17:00 از شبكه رادیویی قرآن بر روی آنتن میرود. این برنامه به بررسی و آسیبشناسی فعالیتهای قرآنی كشور، همچنین ارائه گزارش از برنامههای مختلف قرآنی در سطح كشور و گفتگو با مسئولان قرآنی، میپردازد.