حجت‌الاسلام عادل تشریح كرد: برنامه‌های سازمان اوقاف برای جلوگیری از بیماری كرونا و طرح «افق»

معاون فرهنگی، اجتماعی سازمان اوقاف و امور خیریه برنامه‌های این سازمان برای جلوگیری از بیماری كرونا در بقاع متبركه و نیز طرح «افق» را تشریح كرد.

1398/12/19
|
09:58

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی رادیو قرآن؛ برنامه افق شنبه، 17 اسفند‌ماه با حضور حجت‌الاسلام والمسلمین غلامرضا عادل، معاون فرهنگی، اجتماعی سازمان اوقاف و امور خیریه با موضوع طرح «افق» و برنامه‌های سازمان اوقاف در رابطه با بیماری كرونا به روی امواج شبكه رادیویی قرآن رفت.
حجت‌الاسلام عادل ضمن تبریك به مناسبت میلاد مولی الموحدین امیرالمؤمنین علی(ع) و ایام ماه رجب المرجب، با اشاره به لغو مراسم اعتكاف و مراسم مختلف در كشور به دلیل شیوع كرونا ویروس، اظهار كرد: امیدواریم كه تمامی آحاد ملت بزرگوار ایران اسلامی با رعایت نكات بهداشتی و دوری از اجتماعات، زمینه‌ساز ریشه‌كنی این ویروس از كشور شوند.
وی در رابطه با اقدامات سازمان اوقاف برای پیشگیری و جلوگیری از شیوع ویروس كرونا بیان كرد: پیش از اینكه این بیماری در كشور شیوع پیدا كند و با توجه به ورود به ماه رجب و اعیاد این ماه، برنامه‌های فرهنگی فراوانی برای اجرا در بقاع متبركه در نظر گرفته شده بود، اما پس از شیوع این بیماری در كشور و توصیه‌های مكرر مسئولان وزارت بهداشت و نیز با توجه به فتاوای مراجع عظام تقلید مبنی بر دوری مردم از اجتماعات برای جلوگیری از انتشار ویرس كرونا، مراسم فرهنگی و برپایی نمازهای جماعت در بقاع متبركه و امامزادگان لغو شد.
وی ادامه داد: همچنین در این راستا، امكان حضور مردم در كنار ضریح امام‌زادگان فعلاً وجود ندارد و هیئت‌های امنا و خدام امامزادگان نیز مكلف شدند تا تمام نقاطی كه محل تجمع و حضور عمومی مردم است را ضدعفونی كنند. همچنین، در رابطه با جنبه ایجابی نیز داوطلبان گرامی و عزیز در بسیاری از امامزادگان ما حضور پیدا كرده و با قرار دادن چندین چرخ خیاطی همراه با رعایت نكات بهداشتی اقدام به تولید ماسك می‌كنند كه این ماسك‌ها با هماهنگی دانشگاه‌های علوم پزشكی در اختیار مردم و نیازمندان قرار خواهد گرفت.
حجت‌الاسلام عادل افزود: عده‌ای از طلاب داوطلب نیز برای خدمت‌رسانی و تقدیر از كادر پزشكی و پرستاری كشور كه در خط مقدم مبارزه با ویروس كرونا قرار دارند، در بیمارستان‌ها حضور پیدا می‌كنند. همچنین، هیئت‌های امنا و خادمان بقاع متبركه نیز برای روحیه‌بخشی به بیماران در محل درمان بیماران حاضر شده و فعالیت می‌كنند. توزیع ژل‌های ضد عفونی كننده و لوازم بهداشتی در سطح امامزادگان برای عزیزانی كه در این مكان‌ها تردد می‌كنند نیز از برنامه‌هایی است كه در دست اجرا خواهیم داشت.
معاون فرهنگی، اجتماعی سازمان اوقاف با بیان اینكه سازمان اوقاف سازمانی مردمی است، گفت: در این زمینه سازمان اوقاف استارت كارها را زده و این خود مردم، داوطلبان، خادمان افتخاری و هیئت‌های امنا هستند كه اجرای امور را در دست دارند. بخش از لوازم اولیه این امور را نیز سازمان اوقاف از محل منابع وقفی و بخش دیگر را خیّران عزیز تأمین می‌كنند.
وی در رابطه با طرح آرماش بهاری سازمان اوقاف نیز كه به مدت 10 سال است كه همه ساله در ایام نوروز اجرا می‌شود، اظهار كرد: برنامه‌ریزی‌های فراوانی برای اجرای گسترده طرح آرامش بهاری انجام شده بود كه به دلیل شیوع بیماری كرونا، برنامه‌‌های سازمان اوقاف نیز منطبق با نظرات و توسیه‌های مسئولان بهداشتی كشور شد. در این رابطه بنا بر این شد كه برنامه‌‌هایی با عنوان مراسم مختلف در ایام نوروز در امامزاده‌ها نداشته باشیم. همچنین، به جای خیمه‌های معرفتی كه هر سال در ایام نوروز در امامزادگان و بقاع متبركه ایجاد می‌شد، قرار شد تا ایستگاه‌های سلامت در دو هزار امامزاده كشور برپا شود كه در این ایستگاه‌ها خدمات پزشكی و بهداشتی و محصولاتی همچون ژل‌های ضد عفونی كننده و ... به عزیزان ارائه می‌شود. در برخی از این ایستگاه‌ها نیز با هماهنگی‌هایی كه با مسئولان وزارت بهداشت ایجاد خواهد شد، گروهی از پزشكان گرامی نیز به خدمت‌رسانی به مردم عزیز می‌پردازند.
حجت‌الاسلام عادل در مورد طرح «افق» سازمان اوقاف نیز بیان كرد: پیش از این مراكز فرهنگی، قرآنی در امامزادگان كشور وجود داشت كه برنامه‌های مختلف قرآنی و فرهنگی را با كمك هیئت‌های امنا در بقاع متبركه كشور برگزار می‌كردند. از آنجایی كه در سال‌های اخیر حوزه اجتماعی اهمیت خاصی را در بین برنامه‌های فرهنگی پیدا كرده است، سازمان اوقاف در راستای تقویت برنامه‌های اجتماعی در امامزادگان، بحث اجتماعی را نیز به مراكز فرهنگی، قرآنی اضافه كرد كه در این زمینه مراكز اجتماعی، فرهنگی و قرآنی با نام اختصاری «افق» فعالیت خود را آغاز كرد.
وی افزود: برنامه‌های اجتماعی این طرح شامل شناسایی نیازمندان منطقه، آسیب‌های اجتماعی منطقه و برقراری ارتباط با مؤسسات خیریه و خیّران منطقه است. همچنین، در این راستا، سال گذشته اولین فعالیت مراكز افق در سطح كشور با موضوع تهیه سبدهای حمایتی از نیازماندان در امامزادگان با آرم خود امامزاده اجرایی شد كه بیش از هفتاد هزار سبد حمایتی با كمك خیّران و نیز بهره‌گیری از منابع وقفی در كشور توزیع شد كه میانگین ارزش هر بسته به طور متوسط 300 هزار تومان بود.
معاون فرهنگی، اجتماعی سازمان اوقاف ادامه داد: امسال نیز این برنامه برای شب عید در نظر گرفته شده است كه امیدواریم با كمك خیّران عزیز به خوبی انجام شود. همچنین، در ایام فاطمیه امسال نیز بسته «تبركات فاطمی» برای نیازمندان به نام حضرت زهرا(س) تهیه شد كه تعداد 10 هزار بسته تهیه و از سوی هیئت‌امنای امامزادگان در مراكز افق تهیه و در بین نیازمندانی كه در جوار امامزادگان هستند، توزیع شد.
حجت‌الاسلام عادل تصریح كرد: همچنین، در حوزه‌های فرهنگی و اجتماعی نیز كلاس‌های سبك زندگی با همكاری جهاددانشگاهی با رویكرد جدید در سه عنوان مهارت همسرداری، فرزندآوری و جلوگیری از طلاق با حضور مربیان دوره دیده و تربیت شده برگزار شد. این كلاس‌ها به صورت كارگاهی و كلاسی و همراه با طرح درس و آزمون‌های مشخص برای خانواده‌هایی كه ثبت نام كردند (بانوان)، با عنوان دوره‌های سبك زندگی در حوزه اجتماعی برگزار شد.
وی بیان كرد: در حوزه برنامه‌های فرهنگی نیز در طول سال، ویژ‌برنامه‌های مختلف فرهنگی در مناسبت‌ها و ایام مختلف با رویكرد برنامه‌های انقلابی در محل بقاع مبركه و امامزادگان كشور اجرا می‌شود. در رابطه با برنامه‌های قرآنی سازمان در بقاع نیز با هماهنگی مركز امور قرآنی سازمان، مراكز قرآنی افق نیز امسال فعال شده كه در راستای آن محافل انس با قرآن، دعوت از قراء بین‌المللی برای حضور در امامزادگان، پخش اذان زنده، برگزاری دوره‌های حفظ قرآن، دوره‌های تفسیر و ... در امامزادگان و بقاع متبركه كشور برگزار خواهد شد.
معاون فرهنگی، اجتماعی سازمان اوقاف در رابطه با وقف‌های قرآنی و نیز وقف‌ با موضوعات جدید نیز با بیان اینكه از ابتدای سال تاكنون بیش از هزار وقف با موضوعات جدید به ثبت رسیده است، گفت: از این تعداد، 340 وقف در حوزه مساجد، اعیانی‌ها و رقبات مربوطه كه برای مسجد وقف شده، 216 وقف در حوزه اهل بیت(ع) و قرآن، 201 وقف در حوزه موضوعات اجتماعی، 157 وقف در زمینه امور خیریه و رسیدگی به نیازمندان و ایتام، 43 وقف در مورد امامزادگان و 19 وقف نیز در حوزه مدارس علوم دینی ثبت شده است.
حجت‌الاسلام عادل با اشاره به اینكه تعداد 1385 موقوفه برای درمان و امور مربوط به آن از جمله درمانگاه‌ها و ... در كشور وجود دارد، تصریح كرد: در رابطه با موضوعاتی كه امروز لازم است تا مردم برای وقف‌های خویش بدان‌ها توجه كنند، می‌توان به موضوعات برنامه‌های دانش‌بنیان، حمایت از نخبگان و ... اشاره كرد. همچنین، یكی از حوزه‌هایی كه مردم عزیز ما می‌توانند وقوف خود را در آن ایجاد كنند، موضوعات قرآنی است كه بسیار حائز اهمیت است. در حوزه جوانان نیز هر چقدر میزان وقوف مردم بیشتر باشد، به ویژه با توجه به مشكلات اقتصادی كه امروز در كشور وجود دارد، این امر بسیار تأثیرگذار خواهد بود.

دسترسی سریع