فرصت دوهفته‌ای شورای توسعه برای اعلام نهایی ادغام كشوری اتحادیه‌های قرآنی

در تجمع بیش از 150 نفر از مدیران عامل اتحادیه‌های استانی و فعالان، مدیران و نمایندگان مؤسسات قرآنی در ساختمان شورای عالی انقلاب فرهنگی، مطالبات آنها از سوی نماینده رئیس شورای توسعه فرهنگ قرآنی شنیده و خواسته‌های افراد در چهار بند اعلام شد.

1398/04/01
|
16:29

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی رادیو قرآن به نقل از خبرگزاری ایكنا؛ رحیم قربانی، مدیرعامل اتحادیه مؤسسات و تشكل‌های فرهنگی ـ مردمی قرآن و عترت كشور، در برنامه «افق» رادیو قرآن درباره فرایند و روند ادغام اتحادیه‌های قرآنی در سطح كشور اظهار كرد: سرنوشت چهار هزار مؤسسه قرآنی ـ مردمی كشور به این موضوع مرتبط است و امیدواریم وضعیت مطلوبی برای این تشكل‌های قرآنی فراهم شود
وی در ادامه به ارائه گزارشی از روند ادغام پرداخت و گفت: انقلاب ما انقلاب قرآنی بود و جمهوری اسلامی هم مردمی و هم قرآنی است و در این زمینه هم مردم نقش ویژه دارند و هم مباحث قرآن و عترت. لذا همیشه روند آن بود كه فعالیت‌های قرآنی و عترتی به صورت خودجوش و مردمی انجام می‌شود، چنانكه هیئات مذهبی نیز به این گونه ادامه پیدا می‌كنند.
پیشنهاد ادغام اتحاد‌یه‌ها از سوی اتحادیه‌ تشكل‌ها مطرح شد
قربانی با اشاره به گسترش فعالیت مؤسسات قرآنی پس از پیروزی انقلاب اسلامی و روند صعودی آن، بیان كرد: از دهه 80 لزوم تشكیل اتحادیه و مجموعه‌ای برای انسجام فعالیت‌های قرآنی احساس شد كه آن زمان اتحادیه تشكل‌های قرآن و عترت كشور به عنوان نخستین اتحادیه شكل گرفت تا مؤسسات دارای مجوز از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی را تحت پوشش قرار دهد. همچنین سال 88 نیز سازمان تبلیغات اسلامی نیز در زمینه صدور مجوز برای فعالیت مؤسسات قرآنی اقدام كرد و سپس اتحادیه مرتبط با آن با عنوان اتحادیه مؤسسات مردمی ـ قرآنی تشكیل شد و از سال 1391 درباره ادغام دو اتحادیه تصمیم‌گیری شد.
مدیرعامل اتحادیه مؤسسات و تشكل‌های فرهنگی ـ مردمی قرآن و عترت كشور با تأكید بر اینكه چنانكه در سراسر كشور نیز هر صنفی یك اتحادیه دارد، اظهار كرد: اتفاقاً پیشنهاد اولیه برای تشكیل اتحادیه مدغم از سوی اتحادیه تشكل‌ها مطرح شد كه آن زمان به دلیل موضع‌های سازمان تبلیغات اسلامی، این امر پذیرفته نشد تا اینكه حدود دو یا سه سال اخیر این موضوع به شورای توسعه فرهنگ قرآنی، به عنوان نهاد بالادستی، ارجاع شد.
برگزاری بیش از 100 جلسه در مورد ادغام
وی ادامه داد: تشكیل هیئت رسیدگی به منظور تدوین اساسنامه و پیشبرد روند ادغام در اتحادیه‌های استانی و برگزاری بیش از 80 جلسه، صرف هزینه‌ها و وقت‌ و تشكیل حدود 22 جلسه از سوی شورای توسعه از جمله مواردی بود كه در زمینه ادغام ادتحادیه‌های قرآنی انجام شد.
قربانی با اشاره به اینكه در حال حاضر در 31 استان ادغام اتحادیه‌های قرآنی استان‌ها انجام شده، اظهار كرد: سپس به مرحله تشكیل ادغام اتحادیه‌ها در سطح كشور رسیدیم كه به دلایلی به تعویق افتاد و موجب شد به دلیل حرف و حدیث‌هایی مجمع عمومی اتحادیه‌ قرآنی كشور با تأخیر در هشتم آذرماه سال 97 در جوار حرم حضرت معصومه(س) برگزار شود و سپس 18 نفر از كاندیداها با رأی اكثریت حاضران از نمایندگان فعالان، مؤسسات و تشكل‌های قرآنی استان‌ها در مجمع عمومی سال گذشته به عنوان اعضای هیئت مدیره اتحادیه مؤسسات و تشكل‌های فرهنگی ـ مردمی قرآن و عترت كشور انتخاب شدند.
وی با اشاره به جزئیات بیشتر از مجوز 107 عضو هیئت مدیره اتحادیه‌های استانی، بیان كرد: از این تعداد حدود 90 نفر دارای مؤسسه با مجوز از سازمان تبلیغات اسلامی‌اند و سایرین مجوزشان را از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی اخذ كرده‌اند.

چرایی به هم زدن روند ادغام
قربانی درباره چرایی به هم زدن روند ادغام از سوی اتحادیه تشكل‌های قرآن و عترت، اضافه كرد: سؤالمان از این افراد این است كه اگر این سیر روند ادغام اتحادیه‌ها مشكل داشت، چرا سر جریان ادغام در اتحادیه كشور این مسائل مطرح شد؟ در حالی كه خودشان در جریان این روند حضور داشتند و مصوبات آن را نیز امضا كرده‌اند؟!
وی با تأكید بر اینكه ادغام، مصوبه شورای توسعه فرهنگ قرآنی است، اظهار كرد: احساس می‌شود شاید به دلیل اینكه آن‌گونه كه می‌خواستند جریان ادغام در سطح كشور پیش نرفت، با وجود امضایشان بر مصوبات بر تعهداتشان باقی نماندند و به اصطلاح خود از آن خارج شده‌اند.
تعلل و اهمال شورای توسعه در به سرانجام رسیدن ادغام
مدیرعامل اتحادیه مؤسسات و تشكل‌های فرهنگی ـ مردمی قرآن و عترت كشور با اشاره به اعتراضاتی كه گاه از سوی اتحادیه تشكل‌های قرآن و عترت كشور در خصوص ادغام در استان‌ها رخ داد، بیان كرد: دو اتحادیه مجموعه به خوبی پیش می‌رفتند كه نوعی هم‌افزایی ویژه بود كه اگر اتفاق می‌افتد تشكل قوی و منسجمی رخ می‌داد اما تعلل و اهمال از سوی برخی از مسئولان و اعضای شورای توسعه فرهنگ قرآنی و شورای عالی انقلاب فرهنگی كشور در به سرانجام رسیدن این جریان بی‌تأثیر نیست. مسئولان و اعضای شورای توسعه فرهنگ قرآنی باید پای كار بیایند و قاطعانه در این زمینه، كه مصوبه قطعی شورای بوده، عمل كنند.
قربانی با اشاره به تجمع هفته گذشته بیش از 150 نفر از مدیران عامل اتحادیه‌های استانی و فعالان، مدیران و نمایندگان مؤسسات قرآنی سراسر كشور با هدف مطالبه قرآنی، اظهار كرد: این تجمع در داخل ساختمان شورای عالی انقلاب فرهنگی انجام شد و تنها خواسته آن‌ها محقق شدن خواسته و مطالبه آن‌ها درباره اجرای مصوبه خود شورا توسعه بوده است تا بلكه جریان ادغام اتحادیه‌ها در سطح كشور نیز محقق شود. این تجمع در حاشیه مجمع عمومی اتحادیه مؤسسات و تشكل‌های فرهنگی ـ مردمی قرآن و عترت و مراسم تجدید میثاق با بنیانگذار كبیر انقلاب و نیز در حاشیه نشست نقش مؤسسات در تحقق بیانیه گام دوم انقلاب و ... در 29 خردادماه برگزار شد.
وی ادامه داد: طی این تجمع در حضور نماینده رئیس شورای توسعه فرهنگ قرآنی، مطالبات دوستان و خواسته‌های افراد در چهار بند مطرح و مقرر شد طی دو هفته آینده، تصمیم قاطع شورای توسعه فرهنگ قرآنی مبنی بر ادغام به مراجع رسمی اعلام شود. اگر این موضوع از جانب شورای توسعه عملی شد، اكنون از آن‌ها تشكر می‌كنیم، وگرنه دوستان تا زمانی كه به حق خودشان نرسند و خواسته‌‌هایشان محقق نشود، كوتاه نخواهند آمد و پیگیر مطالباتشان خواهند بود.
یادآور می‌شود این گفت‌وگو با موضوع «ادغام اتحادیه‌های قرآنی در سطح كشور» در برنامه رادیویی «افق» امروز، اول تیرماه، به صورت زنده پخش شد. همچنین طی این برنامه بارها با حسن محمدی، مدیرعامل اتحادیه تشكل‌های قرآن و عترت كشور، تماس گرفته شد كه پاسخگو نبود.
برنامه «افق»، كه تهیه‌كنندگی آن را فاطمه رحمانی برعهده دارد، كاری از گروه اطلاع‌رسانی و فضای مجازی رادیو قرآن است كه شنبه‌ها از ساعت 14:30از رادیو قرآن به سمع شنوندگان می‌رسد.

دسترسی سریع