محسن بادپا مطرح كرد: برای رونق پیدا كردن جلسات قرآن، اساتید باید پاسخگوی سؤالات و نیازهای شركت كنندگان باشند

پیشكسوت قرآنی كشور گفت: برای رونق پیدا كردن جلسات قرآن باید یك استاد قرآن صرف نظر از صوت و لحن و ... جوابگوی سؤالات و نیازهای شركت‌كنندگان در جلسه قرآن باشد كه هر مشكلی كه در ذهن آن‌ها بود را با قرآن برطرف كند.

1397/10/09
|
09:30

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی رادیو قرآن؛ برنامه افق رادیو قرآن كه به صورت زنده روی آنتن شبكه رادیویی قرآن می‌رود، روز شنبه هشتم دی‌ماه به موضوع بررسی جلسات و محافل قرآنی قبل و پس از انقلاب ‌پرداخت. این برنامه با حضور محسن بادپا، پیشكسوت قرآنی كشور و حسن ربیعیان، قاری ممتاز و بین‌المللی كشورمان تولید و پخش شد.
در ابتدای این برنامه، محسن بادپا در رابطه با حال و هوای جلسات قرآنی پیش از انقلاب اسلامی اظهار كرد: در زمان پیش از انقلاب جلسات قرآن، محل جذب و تفریح و خودسازی متدینینی بود كه دوست داشتند تا در وادی قرآن باشند.
وی افزود: پدر بنده كه مرشد و استاد اول بنده نیز هستند، ما را به عنوان تفریح به جلسه خود می‌بردند. حقیقت امر این است كه ما در آن زمان هدفی نداشتیم، چون در سنین پایین بودیم، ولی پدر و مادر چنان رفتار می‌كردند كه رفته رفته عشق به قرآن در وجود ما نهادینه شد.
بادپا با بیان اینكه برگزاری جلسات قرآن در محل مساجد اهمیت بسیار فراوانی دارد، تصریح كرد: اگر پدران و مادران علاقه‌ دارند تا فرزندانشان به جلسه قرآن بروند و با قرآن انس بگیرند، فقط به مساجد رجوع كنند، چراكه قداست مساجد در این امر بسیار مؤثر است.
در ادامه، حسن ربیعیان نیز در رابطه با جلسات قرآن قبل و بعد از انقلاب اظهار كرد: مرحوم استاد اربابی اصالتا لویزانی بودند. برادران بنده از شاگردان مرحوم اربابی بودند كه بنده نیز از طریق ایشان با جلسه استاد آشنا شدم تا اینكه در سن 11 سالگی آموزش جدی قرآن كریم را نزد ایشان آغاز كردم. استاد اربابی ابتدا با علاقه فراوان جلسات خود را در منازل برگزار می‌كردند. سپس، این جلسات مدتی در مسجد جامع لویزان برگزار می‌شد تا اینكه در نهایت جلسه مرحوم استاد در امامزاده پنج تن(ع) لویزان برقرار شد.
ربیعیان ادامه داد: مرحوم اربابی وصیت كرده بودند كه پس از ایشان چراغ این جلسه قرآن همواره روشن نگه داشته شود كه به توفیق الهی جلسه قرآن مرحوم استاد اربابی همچنان طی روزهای چهارشنبه هر هفته در لویزان برگزار می‌شود.
در ادامه، محسن بادپا در رابطه با علل كمرنگ شدن جلسات قرآنی امروز نسبت به گذشته و نیز كاهش میزان شور و شوقی كه در گذشته درباره این امر وجود داشت، بیان كرد: در این مورد، عوامل متعددی دخیل هستند. درواقع برآیند تصمیم و اراده مردم باعث می‌شود كه ما بگوییم كه جلسات قرآن رونق دارد یا نه. بنده اگر هنوز هم قاری خوبی از مصر به ایران سفر كند، كار و فعالیت خود را تعطیل می‌كنم و برای شنیدن صدای این قاری به محفل قرآن وی خواهم رفت.
وی گفت: اعتبار جلسه قرآن به استاد جلسه است. امروز اگر شخصی مانند مرحوم استاد مولایی دوباره تكرار می‌شد، همان اقبال مردمی نیز وجود داشت. باید بدانیم كه شخصیت استاد تعیین‌كننده است و موجب اقبال مردم می‌شود.
در ادامه این برنامه، حسن ربیعیان در رابطه با موضوع شخصیت استاد در جلسات قرآن و تأثیر آن بر اقبال مردمی اظهار كرد: وقتی كه یك استاد مانند مرحوم اربابی خود بشخصه قرآن را خوب بخواند و در كنار این امر در سطح جامعه نیز محبوب باشد، این مسئله باعث می‌شود تا اقبال مردمی از جلسه قرآن این استاد فراوان شود و افراد علاقه‌مندانه در آن شركت كنند.
وی اظهار كرد: از زمان مرحوم استاد اربابی و هم‌اكنون نیز كه بنده مسئولیت تداوم جلسه ایشان را دارم، برنامه تلاوت قرآن، سخنرانی و مداحی در سی شب ماه رمضان و نیز مناسبت‌های مختلف برگزار می‌شود.
در ادامه، محسن بادپا بیان كرد: علت اصلی و كلی كاهش اقبال برخی از مردم به جلسات قرآن در مقایسه با گذشته این است كه ما توقعی كه مردم از اهل قرآن داشتند را برآورده نكردیم و مردم نیز آن را به حساب این گذاشتند كه توقعشان از قرآن برآورده نشد.
وی افزود: ما همواره در جلسات گفته‌ایم كه قرآن نور است، اما با آن حتی زاویه تاریكی را روشن نكردیم. ما خواصی از قرآن را به سمع و نظر و زندگی مردم هدیه نكردیم. وقتی قرآن محدود به صوت و لحن شد، نمی‌توان توقع دیگری داشت. اگر قرآن در صدر اسلام تا آن حد فراوان رونق یافت، به خاطر این بود كه قرآن در دست كسانی بود كه خاصیت قرآن را بروز می‌دادند.
بادپا گفت: برای رونق پیدا كردن جلسات قرآن باید یك استاد قرآن صرف نظر از صوت و لحن و ... جوابگوی سؤالات و نیازهای شركت‌كنندگان در جلسه قرآن باشد كه هر مشكلی كه در ذهن آن‌ها بود را با قرآن برطرف كند. امروز در جلسات قرآن ذكر اهل بیت(ع) وجود ندارد، درحالی‌كه خود قرآن از اهل بیت(ع) به ویژه پیامبر اكرم(ص) بارها یاد كرده است.
وی ادامه داد: یكی از آسیب‌هایی كه در رابطه با جلسات قرآن و رونق آن‌ها وجود دارد، پرداختن صرف به برگزاری مسابقات قرائت قرآن است. بسیاری از جلسات و افراد حاضر در آن به این دلیل به این سمت حركت می‌كنند كه در مسابقات شركت كنند و حائز رتبه شوند كه این موضوع باعث می‌شود تا عشق به قرآن تبدیل به عشق به رتبه شود.
پیشكسوت قرآنی كشور در پایان بیان كرد: گره خوردن مسائل مادی و مالی به قرائت قرآن نیز مشكل دیگری است كه وجود دارد. متأسفانه بودجه‌های دولتی به چند قاری خاص اختصاص پیدا كرده كه از این بودجه‌ها به شكل پاكت‌های هدیه و پول بهره می‌برند و هیچ‌گونه مساواتی نیز در این مورد رعایت نمی‌شود. مسئولان نباید كاری كنند كه بیت‌المال این‌طور خرج تعداد معدودی از قراء شود كه دیگران خود را با آن‌ها مقایسه كرده و ناامید شوند.

دسترسی سریع