مدیرآموزش امور مساجد با اشاره به درخواست امام حسین(ع) به تلاوت قرآن و اقامه نماز در شب عاشورا، اظهار كرد: این یعنی پیوند مستحكم سیدالشهدا(ع) با قرآن كه به عنوان یك شیعه، پیرو و محب اهلبیت(ع) باید بدانیم یكی از پایههای هیئت قرائت قرآن است.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی رادیو قرآن، همزمان با ایام سوگواری اباعبدالله الحسین(ع)، حجتالاسلام پرویزی، مدیرآموزش امور مساجد و امام جماعت مسجد بقیع تهران روز 24 شهریورماه در برنامه افق در رادیو قرآن به بیان مطالبی درباره فعالیت قرآنخوانی در هیئات و بكارگیری مضامین قرآنی در هیئات و در خصوص قرآن و سیدالشهدا(ع) پرداخت.
وی در زمینه هیئت الگو و اسوه در زمینه بكارگیری مضامین قرآنی در آنها، اظهار كرد: مقام معظم رهبری نیز در فرمایشاتشان بارها و بارها به برنامه هیئات تذكر دادهاند، ایشان نسبت به فضای هیئات میفرماید كه باید از دو عنصر عاطفه و منطق برخوردار باشند یعنی علاوه بر اینكه باید در مجالس از سخنران قوی استفاده كنیم، در كنار آن از عنصر عاطفه كه همان برنامه مداحی است باید به درستی استفاده شود.
مدیرآموزش امور مساجد ادامه داد: همانطور كه در سخنرانیهای امام خمینی(ره) در مناسبتها میبینیم، در كنار سخنرانیهای قوی امام(ره)، برنامه مداحی قوی نیز انجام میگرفت. متأسفانه نكتهای كه دیده میشود این است كه هیئات نسبت به بحث منطق و سخنرانی كمتوجهی میكنند یا مباحث عاطفی در مداحیها با تحریفات همراه است كه از آسیبهای امروز است و اگر جلوی آنها را نگیریم، گرفتار خواهیم داشت.
پرویزی با اشاره به اینكه هیئتی اسوه و الگو است كه هم بحث منطق دارد و هم عواطف، اظهار كرد: الحمدلله از این نوع هیئتها كم نیستند و لذا اگر قرار است هیئتی را برپا كنیم، مسئولان هیئتها باید در ابتد از علم و آگاهی برخوردار باشند. اگر مسئول هیئتها اهل علم نباشند و نسبت به برخی از مسائل بیتوجه باشند، این موضوع آسیبهایی به بار میآورد و در درجه دوم اعضای آن هیئت كه تشكیل میشود، نسبت به بحث بصیرت بخشی و علم و آگاهی توجه داشته باشند تا بتوانیم هیئات را از لحاظ معرفتی ارتقا دهیم.
وی عنوان كرد: نكته دیگر اینست كه مقام معظم رهبری فرمودند «هیئتها نمیتوانند سكولار باشند؛ هیئتِ امام حسینِ سكولار ما نداریم! هركس علاقهمند به امام حسین(ع) است، یعنی علاقهمند به اسلام سیاسی است» این مسئلهای ست كه اگر به آن توجه نكنیم با مشكلاتی روبرو میشود. اصل حركت سیدالشهدا(ع)، سیاسی بود و اگر امروز به عنوان سخنران و مداح در جلسات حضور پیدا میكنیم و این ترس را داشته باشیم كه اگر این حرف را بزنیم ممكن است به ذائقه برخی خوشایند نیاید، اشتباه است.
پرویزی با تأكید بر اینكه منطق سخنران اینست كه نسبت به مسائل روز بصیرت افزایی داشته باشد، ادامه داد: اینكه در مجلس روضه نباید وارد مباحث اسلام سیاسی شویم، اشتباه است. دین از سیاست جدا نیست و هیئتها باید با بصیرتافزایی همراه باشد و به گونهای كه به مستعمین آگاهی به مسائل روز بدهد.
مدیرآموزش امور مساجد اظهار كرد: مقام معظم رهبری در جمعی فرمودند «هیئتهای مذهبی باید كلاس درس باشد یعنی اگر فردی چند روز رفت پای منبری نشست، باید احساس كنند كه خواص و عوام عاشورا چه افرادی بودند و ...» متأسفانه امروزه ما شاهد هستیم كه در برخی از مجالس مطالبی كه بیان میشود به تناسب حال مخاطبان و مستمعان و قابل استفاده نیست، خوشا به هیئاتی كه اینگونه هستند و مطالب و نوحههایی خوانده میشود كه برای دیگران قابل استفاده است و مقام معظم رهبری میفرمایند اینگونه هیئات كم دیده میشود.
وی عنوان كرد: اگر مسئول هیئت و متولی مسجد علم و آگاهی و بصیرت داشته باشد آن هنگام است كه از سخنران توقع میكند، اگر مسئول هیئتی علم و آگاهی نداشته باشد، شاهد آسیبهای امروز خواهیم بود. در برخی از شهرهای كشور به دلیل واعظهای خوب، جوانان زیادی به جلسات قرآن جلب شدهاند كه هم نشان دهنده علاقه جوانان به جذب در این جلسات است و هم نشان دهنده حضور سخنرانان خوب و شهیر. اگر من به عنوان سخنران و مداح بتوانم نیاز روز بشر را با گفتار خوب پاسخ دهم، حتما اقبال میشود و در این جلسات حضور پیدا میكنند.
مدیر آموزش امور مساجد درخصوص پیوند قرآن و حضرت سیدالشهدا(ع) و جایگاه خالی تفسیر قرآن در هیئات، اظهار كرد: اهلبیت(ع) قرآن ناطق هستند و اگر وجود اهلبیت(ع) نباشد، قرآن تفسیر نمیشود و این ظرائف قرآن به ما منتقل نمیشود. حركت سید الشهدا(ع) از بدو تولد تا زمانی كه به شهادت رسیدند، زندگی قرآنی بود. نه تنها ایشان بلكه تمام اهل بیت(ع) این گونه بودند، حضرت از هنگامی كه از مدینه حركت كردند آیاتی را خوانند و حتی خطبههایی هم كه قرائت كردند، در بردارنده مضامین قرآنی بود.
وی با تأكید بر اینكه هنگامی كه حضرت از مدینه خارج میشود، حركت خود را با قرائت آیه 21، سوره قصص « فَخَرَجَ مِنْها خائِفاً یَتَرَقَّبُ قالَ رَبِّ نَجِّنِی مِنَ الْقَوْمِ الظَّالِمِینَ» آغاز كرد، گفت: اگر ما به عنوان خطیب و سخنران و مداح بتوانیم به تبیین اصل فلسفه حركت حضرت از مدینه به كربلا و پیوند سیدالشهدا(ع) به قرآن اشاره كنیم، بسیاری از شبهات امروز مستعمان پاسخ داده میشود.
پرویزی با تأكید بر اینكه آیاتی كه حضرت اباعبدالله الحسین(ع) طی حركت بیان میفرمایند، نشان میدهد كه حركت كاملا قرآنی است و ظلم ستیزی در آن نهفته است، اظهار كرد: هنگامی حضرت از مكه بیرون آمدند و عدهای مقابل حضرت را گرفتند و از ایشان خواستند برگردند در تاریخ آمده است كه مقاومتی بین امام حسین(ع) و آن افراد رخ میدهد. آیه 41 سوره یونس « فَقُلْ لِی عَمَلِی وَلَكُمْ عَمَلُكُمْ ۖ أَنْتُمْ بَرِیئُونَ مِمَّا أَعْمَلُ وَأَنَا بَرِیءٌ مِمَّا تَعْمَلُونَ» را تلاوت میكنند. اگر در همین یك آیه نگاه كنیم، میتواند موضوع سرفصل سخنرانی چند شب باشد و هنگامی كه در اثنای سفر خبر شهادت مسلم و چند نفر از یارانشان را به ایشان دادند، چشمانشان از اشك لبریز میشود و آیهای از سوره احزاب را تلاوت میكنند.
وی با اشاره به درخواست حضرت برای اینكه در شب عاشورا تنها قرآن تلاوت كنند و نماز اقامه كنند، اظهار كرد: این یعنی پیوند ویژه و مستحكم سیدالشهدا(ع) با قرآن كه این نشان میدهد منی كه در تكایا و هیئات هستم، باید به عنوان شیعه و پیرو و محب اهلبیت(ع) بدانیم كه یكی از پایههای هیئت، قرآنخواندن و قرائت باشد و سپس سینهزنی و سخنرانی و ... باشد كه در این ماه باید بیشتر به قرآن توجه كنیم. متأسفانه كمتر به آن توجه میكنیم و آفتی است كه به آن دچار شدیم و هیچ چیز بهتر از قرآن به ما جواب نمیدهد.
پرویزی در پایان به بخشی از سیره آیتاللهالعظمی بهجت در زمینه قرائت زیارت عاشورا با 100 سلام و 100 لعن در هنگام خروج از خانه اشاره و عنوان كرد: این توجه بزرگان به این امر را نشان میدهد.
وی با تأكید بر برپایی روضههای خانگی و برافراشتن پرچم سیدالشهدا در منازل، اظهار كرد: این بركتی بود كه شامل تمامی اعضای خانواده و خانه و اهل آن میشد، فلذا باید سعی كنیم كه در كنار حضور در هیئات و مساجد در منزل خود نیز هیئتهایی را با نام اباعبدالله الحسین(ع) برپا كنیم.
یادآور میشود، برنامه رادیویی «افق» كه تهیهكنندگی آن را فاطمه رحمانی برعهده دارد، كاری از گروه اطلاعرسانی و فضای مجازی رادیو قرآن است كه شنبهها از ساعت 14:30 از رادیو قرآن به سمع شنوندگان میرسد.