مدیركل فرهنگی نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاهها با اشاره برگزاری جشنواره ملی قرآن و عترت دانشجویان كشور از سوی وزارت بهداشت، گفت: انصافاً این دوره از جشنواره به بهترین وضع و بهترین شكل برگزار شد و ما به این سطح از برگزاری و این طرازی كه ثبت شد، افتخار میكنیم.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی رادیو قرآن، برنامه افق رادیو قرآن امروز 24 شهریورماه با موضوع بررسی سی و هشتمین دوره جشنواره ملی قرآن و عترت دانشجویان كشور با حضور جواد باقریبیلندی، رئیس مركز قرآن و عترت وزارت بهداشت و نیز حجتالاسلام والمسلمین سعید كرمی، مدیركل فرهنگی نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاهها و محمدحسین رضایی، مسئول كمیته دانشجویی جشنواره ملی قرآن و عترت دانشجویان (به صورت تلفنی) به روی امواج این شبكه رادیویی رفت.
در ابتدای این برنامه كه با اجرای جواد نصیری، همراه بود، جواد باقریبیلندی به ارائه آماری از جشنواره سی و هشتم قرآن و عترت پرداخت و گفت: در این جشنواره 600 نفر از راهیافتگان به بخش نهایی حضور داشتند كه بخشی از این عزیزان در رشتههای غیر آوایی به عنوان نفرات برگزیده و برای تجلیل و تقدیر در مراسم اختتامیه آمده بودند و بخش دیگر برای برگزاری رقابت در بخش آوایی حضور داشتند.
برگزاری جشنواره در فضای دانشگاه
باقریبیلندی در ادامه به برخی اقدامات صورت گرفته در این دوره اشاره و اظهار كرد: یكی از كارهای خوبی كه امسال انجام دادیم، برگزاری جشنواره در محیط دانشگاه بود، امسال علاوه بر جشنواره ملی قرآن و عترت دانشجویان كه به میزبانی دانشگاه علوم پزشكی تبریز و در فضای این دانشگاه برگزار شد، بیست و هشتمین دوره جشنواره سراسری قرآن و عترت وزارت بهداشت را نیز در فضای دانشگاه و به میزبانی دانشگاه علوم پزشكی تبریز برگزار كردیم كه آوردههای بسیار خوبی برای ما به همراه داشت.
وی در ادامه در پاسخ به سؤالی در مورد انعكاس رسانهای این جشنواره، افزود: به موازات ستاد مركزی جشنواره كه در مركز قرآن و عترت وزارت بهداشت فعال شد، از آذرماه ستاد اجرایی جشنواره را در دانشگاه علوم پزشكی تبریز فعال كردیم. بر اساس پیوستی كه به این دانشگاه ارائه شد، مقرر شد تشكیل و فعالسازی كمیتههای مختلف مربوط به جشنواره را در دانشگاه انجام دهند. بر همین اساس دوستان ما در این دانشگاه در بحث رسانهای هماهنگیهای استانی و محلی را انجام داده بودند.
رئیس مركز قرآن و عترت وزارت بهداشت با اشاره به انعكاس این جشنواره از شبكه سلامت، گفت: جا دارد از همه رسانهها و از جمله رادیو قرآن، شبكه قرآن، شبكه سلامت و به خصوص خبرگزاری بینالمللی قرآن كه نمایندگانشان در تبریز مستقر شده بودند، قدردانی كنم. به لحاظ فضای رسانهای كارهای خوبی صورت گرفت هرچند امكان اینكه بیشتر فعالیت شود هم وجود داشت و انتظاری كه از دستگاههای محلی داشتیم، بیشتر از این بود.
باقری با اشاره به اینكه علاقهمند بودیم مجموعه استان و خاصه دوستان ما در صدا و سیمای استان آذربایجان شرقی پای كار باشند، گفت: اگر قرار بود پخش زندهای از جشنواره وجود داشته باشد ابتدا باید فضای محلی پای كار بیاید و زیرساخت را برای پخش سراسری آماده كند، البته این دوستان زحمات كشیدند و تشكر میكنم.
بر اساس این گزارش در بخش دیگری از این برنامه حجتالاسلام سعید كرمی، مدیركل فرهنگی نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاهها نیز به صورت تلفنی به بیان نكاتی در مورد جشنواره ملی قرآن و عترت دانشجویان كشور پرداخت.
وی در ابتدای صحبتهای خود از برگزاری جشنواره ملی قرآن و عترت دانشجویان كشور از سوی وزارت بهداشت قدردانی كرد و گفت: انصافاً جشنواره سی و هشتم به بهترین وضع برگزار شد و ما به این سطح از برگزاری و این طرازی كه ثبت شد، افتخار میكنیم.
كرمی در ادامه در مورد پوشش رسانهای این مسابقات به خصوص از رسانه ملی، بیان كرد: در سالهای قبل روال به این شكل بود كه دوستان ما در صدا و سیما به خوبی پای كار قرار میگرفتند و البته الان هم كمك میكنند، اما فكر اینكه در یك استانی جشنوارهای برگزار كنیم و بخواهیم پیگیریهای كشوری را هم انجام دهیم نكرده بودیم، این در حالی است كه صدا و سیمای استان خود باید میزبان باشد و آنتن و هماهنگی را انجام دهد.
مدیركل فرهنگی نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاهها تصریح كرد: معمولاً آنچه تجربه كردهایم، این بود كه عطش و گرایشی از طرف صدا و سیما استانها برای درخشش در برنامههای ملی وجود داشته است، اما متأسفانه دلیل اینكه در جشنواره ملی اینگونه نبوده است را نمیدانیم، این در حالی بوده كه شاهد میزبانی خوبی از سوی دانشگاه علوم پزشكی تبریز و اهتمام استاندار و امام جمعه محترم و سایر مقامات محلی بودهایم، اما صدا و سیما آنگونه كه باید حق مطلب را ادا نكرد.
وی بیان كرد: شاید اگر میدانستیم این اتفاق میافتد، قبل از برگزاری جشنواره در سطح ملی پیگیریهای لازم را از صدا و سیما انجام میدادیم، به هر ترتیب این دوره تجربهای شد تا قبل از سطح ملی هر سال پیگیریهای لازم را انجام دهیم.
كرمی بیان كرد: البته جای گلایه هم دارد وقتی در صدا و سمیا شورای معارف و شبكههای تخصصی در حوزه قرآن داریم یعنی اینكه سازمان به موضوع قرآن عنایت دارد، اما چه میشود كه بزرگترین جشنواره قرآنی كشور در بخش دانشجویی كه امسال با رشد 40 درصدی مواجه بوده و از كف دانشگاه تا سطح ملی را درگیر خود كرده است، مورد اقبال رسانه قرار نمیگیرد؟ رسانه باید قدردان این باشد كه دستگاهی اهتمام به خرج داده و این تعداد دانشجوی جوان را كه عطش معنویت دارند، پای كار آورده است. با تمام این تفاسیر فكر اینكه لازم است هر سال از طریق شورای هماهنگی برای انعكاس جشنواره از رسانه ملی اقدام كنیم را نكرده بودیم.
وی در بخش پایانی صحبتهای خود از زحمات رسانههای قرآنی به خصوص رادیو قرآن، شبكه قرآن و خبرگزاری بینالمللی قرآن قدردانی كرد و گفت: این رسانهها بازوی ما هستند و امیدوارم مطالبهگری را به سمت دستگاههای مسئول ببرند.
بر اساس این گزارش در بخش دیگری از این برنامه جواد باقریبیلندی، رئیس مركز قرآن و عترت وزارت بهداشت به بیان نكات دیگری پرداخت و گفت: یكی از اقدامات مؤثر جشنواره در این دوره صدور كارنامه برای تمام رشتهها بود. این كار در راستای شفافسازی صورت گرفت تا متسابق از طریق آن با نقاط ضعف و قوت خود در جشنواره آشنا شود.
وی افزود: یكی دیگر از نگاههایی كه در چند سال گذشته در جشنواره قرآنی وزارت بهداشت حاكم شده و امسال در جشنواره ملی برای اولین بار اجرا كردیم، معرفی نفرات برتر مشترك در برخی رشتهها بوده است. در رشتههایی كه اختلاف نمره نفرات برتر با یكدیگر اندك بود، نفرات را به صورت رتبه برتر مشترك معرفی كردیم. این یك كار تبلیغی و ترویجی مناسبی بود كه در راستای فضای قرآنی در دانشگاهها صورت گرفت و بازخورد بسیار خوبی در دانشگاهها داشته است.
رئیس مركز قرآن و عترت وزارت بهداشت در ادامه به اجرای طرح خادم القرآن قبل از شروع جشنواره اشاره و اظهار كرد: امسال برای اولین بار دانشگاه علوم پزشكی تبریز سه ماه قبل از آغاز جشنواره طرح خادم القرآن را اجرا كرد. فراخوان مربوط به این كار انجام شد و در نهایت 100 دانشجو به عنوان خادم القرآن صفر تا صد كارهای اجرایی جشنواره را بر عهده گرفتند.
در بخش دیگری از این برنامه محمدحسین رضایی، دبیر كمیته دانشجویی سی و هشتمین دوره جشنواره ملی قرآن و عترت دانشجویان روی خط برنامه آمد و به بیان برخی اقدامات این كمیته پرداخت.
وی گفت: بعد از اینكه میزبانی دانشگاه علوم پزشكی تبریز از جشنواره ملی مشخص و نهایی شد، متناظر با ستاد اجرایی یك ستاد دانشجویی نیز راهاندازی كردیم كه مجموعاً حدود 100 نفر از دانشجویان در آن حضور داشتند. این افراد طی فرایندهای بسیار متعددی از گزینش تا مصاحبه و گذراندن دورههای مختلف انتخاب شدند.
وی افزود: بعد از شروع فرایند جشنواره گروههای استقبال در فرودگاه، ترمینال اتوبوسرانی و راهآهن مستقر شد تا استقبال خوبی از متسابقان و مسئولان داشته باشند. استقرار مدیران، ناظران و مسئولان صدور كارنامه در سالنهای محل برگزاری جشنواره یكی دیگر از اقدامات این كمیته بود. همچنین برای اولین بار پخش زنده مسابقات در بخش آوایی آقایان از طریق فضای مجازی را به همت این كمیته انجام دادیم.
رضایی تصریح كرد: یكی دیگر كارهای این كمیته برگزاری كارگاههای معرفتی بود كه در همین راستا چهار كارگاه برگزار شد و با استقبال خوب دانشجویان همراه شد، در بحث تبلیغ و ترویج و فضاسازی محیط دانشگاه و هتلها هم اقداماتی از سوی این كمیته انجام شد.