ویژگی‌های جدید جشنواره صد رادیو قرآن

مدیر شبكه رادیویی قرآن گفت: جشنواره صد به دنبال ترویج فرهنگ انس با قرآن و موج‌آفرینی و ایجاد انگیزه بیشتر میان توده مردم به منظور خواندن قرآن است.

1403/09/15
|
15:09
|

به گزارش روابط عمومی شبكه رادیویی قرآن، منصور قصری‌زاده؛ مدیر شبكه رادیویی قرآن در گفت‌و‌گو با ایكنا، با اشاره به اینكه جشنواره قرآنی صد در فصل جدید همان رویكرد فصول پیشین خود را دنبال می‌كند، گفت: بحث اصلی جشنواره ترویج فرهنگ انس با قرآن است و به دنبال این نكته هستیم كه قرائت قرآن را از تخصص‌گرایی مطلق خارج كنیم و به این واسطه عموم مردم بتوانند انس بیشتری با كلام وحی پیدا كنند.

وی ادامه داد: هدف از تولید و پخش این برنامه این است كه مردم احساس نكنند، فضای قرائت قرآن اختصاص به افراد خاص و ویژه‌ای با رتبه‌های برتر كشوری و بین‌المللی دارد و باید این فرهنگ نهادینه شود كه قاری كسی است كه بتواند قرآن بخواند و با آن مأنوس بوده و از آن بهره‌مند شود.

مدیر شبكه رادیویی قرآن تصریح كرد: هر چند در فصول گذشته جشنواره قرآنی صد با هدف عمومیت‌بخشی به مقوله قرائت پیش رفتیم، اما در فصل جدید این روند را هدفمندتر و قانونمندتر از گذشته پی گرفته و به سراغ طیف‌ها و طبقات مشخص اجتماعی میان توده مردم برویم و به هر كدام از آنها به شكل مستقل بپردازیم تا در نهایت بتوانیم ارزیابی كارشناسی از این روند جاری داشته باشیم، مثلاً تا چه اندازه توانستیم در میان مردم نفوذ كرده و به واسطه قرابت بیشتر آنها با قرآن، تأثیرگذار باشیم.

این قاری بین‌المللی گفت: در فصول اجرا شده از این برنامه رادیویی، هیچ ملاحظاتی را مد نظر نداشتیم و از همه اقوام ایرانی با هر زبان، قومیت و گویشی سراغ گرفتیم؛ فارغ از اینكه چه سنی، جایگاه و مرتبه اجتماعی و فرهنگی داشته باشند، تنها با این هدف كه به مقوله قرائت عمومیت دهیم.

وی با اشاره به اینكه در فصل جدید این جشنواره اصناف را مد نظر قرار داده‌ایم، گفت: این سیاست در راستای همان مطلبی است و پیشتر به آن اشاره شد، یعنی هدفمندتر شدن روال اجرایی این برنامه تا با پرداختن به هر صنف و هر طیف از مردمان جامعه، ارزیابی بهتری از میزان انس آنها با قرآن داشته باشیم.

قصری‌زاده تأكید كرد: شاید به دلیل همین سیاست هدفمندی در تهیه و تدارك این برنامه است و برخلاف فصول قبلی این جشنواره كه پخش زنده داشت، فصل جدید آن، تولیدی و ضبط شده در نظر گرفته شده است تا از بروز برخی حواشی كه ممكن است، ارتباط چندانی به موضوع ترویج فرهنگ قرائت قرآن نداشته باشد، اجتناب كنیم و بخش‌هایی را در برنامه ضبط و پخش كنیم كه انگیزشی و در عین حال برای مخاطب آموزنده‌تر باشد.

وی افزود: جشنواره قرآنی صد به دنبال موج‌آفرینی قرائت قرآن در میان جامعه است و در این راستا به دنبال دخیل كردن افرادی از جامعه هستیم كه یا ترس از قرائت قرآن در میان جمع داشته‌اند یا با تصور اینكه تسلطی كافی در زمینه روخوانی قرآن ندارند، لذا در قرائت قرآن، افراد خجولی بودند.

مدیر شبكه رادیویی قرآن گفت: مصادیق عینی ما در روند تولید این برنامه افراد شاخصی هستند كه اتفاقاً الگوی جامعه بوده و مردم نسبت به آنها وثوق كامل دارند از جمله شهدای دوران دفاع مقدس كه بعضاً تصویر یا اصواتی از آنها در اختیار داریم كه حتی ممكن است این افراد به شكل تخصصی كه مورد انتظار است، قرآن نخوانند  اما آنچنان ساده، بی‌ریا و بدون تكلف قرآن را تلاوت می‌كنند كه اتفاقاً بیشترین تأثیر را بر روی مخاطب می‌گذارد.

وی در پایان، در پاسخ به این پرسش كه آیا برای هر فصل از جشنواره قرآنی صد، بازه زمانی مشخصی تعیین شده است، اظهار كرد: با توجه به اینكه عنوان جشنواره برای آن در نظر گرفته شده، این ذهنیت وجود دارد كه باید آغاز و پایانی برای آن متصور بود، در حالی كه در واقعیت این برنامه یك دورهمی قرآنی است با توجه به همان اهدافی كه به آن اشاره شد، اما در آینده و براساس ارزیابی هدفمندی كه مورد نظر داریم، به دنبال این امر نیز هستیم تا برای هر یك از فصول اختتامیه‌ای برگزار كنیم و در آن از افرادی كه در زمینه افزایش مهارت خود در زمینه قرائت قرآن تلاش می‌كنند، تجلیل كنیم.

یادآور می‌شود، پخش فصل جدید جشنواره قرآنی صد از 3 آذرماه آغاز شده است و علاقه‌مندان می‌توانند شنبه تا چهارشنبه هر هفته ساعت 16 شنوای این برنامه از شبكه رادیویی قرآنی بر روی موج اف ام ردیف 100 مگاهرتز باشند.

دسترسی سریع