90 آیه‌ قرآن؛ محور برنامه‌سازی شبكه‌های رادیویی در ماه‌های رجب، شعبان و رمضان

دبیر شورای قرآن معاونت صدا رسانه ملی، از اجرای طرح ویژه این شورا در ماه‌های رجب، شعبان و رمضان خبر داد و گفت: در این طرح، 60 آیه در ماه‌های رجب و شعبان و 30 آیه در ماه مبارك رمضان محور برنامه‌سازی شبكه‌های رادیویی در تولید محتوای این حوزه قرار می‌گیرد.

1405/07/13
|
10:58
|

به گزارش روابط عمومی شبكه رادیویی قرآن، احمد فراهانی، دبیر شورای قرآن معاونت صدای رسانه ملی، با تشریح چهارمین جلسه شورای قرآن معاونت صدا اظهار كرد: این جلسه كه با حضور تمامی نمایندگان شبكه‌های رادیویی برگزار شد، میزبان حجت‌الاسلام والمسلمین شفیعی، معاون امور استان‌های سازمان دارالقرآن الكریم، و امیرحسین قزل‌ایاغ، مسئول دبیرخانه طرح ملی «زندگی با آیه‌ها»، به در سالن جلسات شبكه رادیویی قرآن بود.

وی افزود: در این جلسه، مهمانان به ارائه طرح‌ها و برنامه‌های خود پرداختند و گزارشی از فعالیت‌های انجام‌شده در قالب طرح «زندگی با آیه‌ها» و همچنین آثار و تولیدات صورت‌گرفته در این زمینه ارائه كردند كه در ادامه درباره شكل‌گیری یك طرح مشترك میان معاونت صدا و دارالقرآن الكریم به توافق رسیدیم و قرار شد این طرح از ماه رجب آغاز و تا ماه رمضان ادامه پیدا كند و قله اجرای این طرح نیز در ماه مبارك رمضان باشد.

فراهانی ادامه داد: بر اساس این طرح، قرار است در مجموع به 90 آیه قرآن كریم پرداخته شود؛ به این صورت كه 60 آیه در ماه‌های رجب و شعبان و 30 آیه نیز در ماه مبارك رمضان محور تولید و برنامه‌سازی شبكه‌های رادیویی در این حوزه قرار گیرد. هدف این است كه با بهره‌گیری از ظرفیت شبكه‌های مختلف رادیویی، این آیات با شیوه‌های متناسب با مخاطبان و قالب‌های برنامه‌سازی هر شبكه معرفی و تبیین شوند.

دبیر شورای قرآن معاونت صدا همچنین از برنامه‌ریزی برای بازدید نمایندگان شبكه‌های رادیویی از مجموعه سازمان دارالقرآن الكریم خبر داد و گفت: در این نشست، دوستان ما در دارالقرآن پیشنهاد كردند كه نمایندگان شبكه‌ها از بخش‌های مختلف این مجموعه، از جمله حوزه تصحیح قرآن كریم، چاپ و نشر قرآن و دیگر فعالیت‌های تخصصی این مركز بازدید داشته باشند. این بازدید می‌تواند برای نمایندگان شبكه‌ها و آشنایی بیشتر آنها با ظرفیت‌های دارالقرآن الكریم بسیار مفید باشد. بر همین اساس مقرر شد در جلسه آینده شورای قرآن به اتفاق نمایندگان شبكه‌های رادیویی مهمان دارالقرآن الكریم باشیم و از بخش‌های مختلف این مجموعه بازدید كنیم.

وی با اشاره به تشكیل كارگروه محتوایی مشترك میان معاونت صدا و سازمان دارالقرآن الكریم اظهار كرد: یكی دیگر از تصمیمات این جلسه، تشكیل كارگروه محتوایی برای انتخاب آیات و بررسی نحوه پرداختن به آنها در شبكه‌های رادیویی بود. این موضوع به‌ویژه برای رادیو قرآن و رادیو معارف اهمیت بیشتری دارد؛ چراكه برنامه‌های این دو شبكه بدون موسیقی تولید می‌شود و به همین دلیل، تولید محتوای غنی، دقیق، جامع و برخوردار از پشتوانه كارشناسی در آنها اهمیت ویژه‌ای دارد.

فراهانی افزود: البته نحوه پرداختن به موضوع در سایر شبكه‌های رادیویی كه از قالب‌های متنوع‌تر، موسیقی و شیوه‌های مختلف برنامه‌سازی استفاده می‌كنند، متفاوت خواهد بود و تلاش می‌كنیم متناسب با ظرفیت و مخاطبان هر شبكه، قالب مناسب برای ارائه مفاهیم قرآنی طراحی شود.

دبیر شورای قرآن معاونت صدا در ادامه به دیگر برنامه‌های پیش‌بینی‌شده برای این طرح اشاره كرد و گفت: مقرر شد اداره كل نمایش نیز برای ایام ماه مبارك رمضان، نمایش‌های كوتاه سه تا پنج دقیقه‌ای با موضوعات قرآنی تولید كند كه این آثار از تمامی شبكه‌های رادیویی پخش خواهد شد. این نمایش‌ها می‌تواند در كنار سایر قالب‌های برنامه‌سازی، به انتقال مفاهیم آیات و ایجاد ارتباط بیشتر مخاطبان با آموزه‌های قرآنی كمك كند.

فراهانی در پایان خاطرنشان كرد: در كنار این برنامه مشترك، تولیدات دیگری نیز برای طرح پیش‌بینی شده است كه از جمله آنها می‌توان به نمایش‌های كوتاه، پادكست‌های قرآنی و بهره‌گیری از بیانات و كلام رهبر معظم انقلاب اشاره كرد. تلاش ما این است كه با استفاده از ظرفیت همه شبكه‌های رادیویی و بهره‌گیری از قالب‌های متنوع رسانه‌ای، زمینه انس بیشتر مخاطبان با آیات قرآن كریم را فراهم كنیم.

دسترسی سریع