طرح ملی حفظ قرآن كریم امسال با مشاركت نهادهای مختلف و بامحوریت حفظ جزء 30 قرآن آغاز شد و در این زمینه رادیو قرآن با برنامهریزی خوب 8 شبكه رادیویی دیگر را به خدمت طرح درآورد.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی رادیو قرآن، طرح ملی حفظ قرآن كریم امسال پس از سالها انتظار كار خود را با مشاركت نهادهای مختلف آغاز كرد و قرار است در اولینگام علاقهمندان جزء سی قرآن كریم را حفظ شوند.
این طرح در سه فاز طراحی شد و طی آن مقرر شد تا بخشی از جزء سی در تابستان، بخشی در پاییز و بخشی در زمستان اجرایی شود.
مشاركت رسانهها، سازمانها و تشكلهای مردمی قرآنی در طرح را میتوان نقطه قوت دیگری دانست كه به نوعی آغاز طرح ملی حفظ به شمار میرفت و این اتفاق كمی دلسوزان این عرصه را برای تحقق تربیت 10 میلیون حافظ قرآن دلگرم كرد.
رادیو قرآن از جمله دستگاههایی است كه در این زمینه وارد عمل شده و در كنار دیگر رسانهها و دستگاهها برنامههای ویژهای طراحی و این برنامهها در كنار دیگر برنامههای تبلیغی و آموزشی تقدیم مخاطبان شد كه اغلب آنها برای گروه سنی جوان و نوجوان طراحی شده است.
البته این شبكه رادیویی از حدود 18 سال پیش با برنامه آیههای زندگی موضوع حفظ قرآن و غنیسازی اوقات فراغت را در دستور كار قرار داد كه در ادامه طرح قرآن كتاب زندگی همین راه را در رادیو قرآن دنبال كرد. همچنین در ادامه این طرح با طرح شبكه قرآن تلفیق و به صورت مشترك برنامه ها را در یك محور واحد تولید میكردند كه این همافزایی دو شبكه و رادیو قران در ادامه مشاركت همه دستگاههای قرآنی را در پی داشت.
احمد ابوالقاسمی مدیر رادیو قرآن طرح «قرآن، كتاب زندگی» را تمرین عملی حفظ قرآن برای توده مردم دانست و گفت: طی این طرح، طعم حفظ یك جزء برای فرد حاصل میشود، به گونهای كه ممكن است علاقهمندی به حفظ كل آیات نورانی كلام وحی برای وی ایجاد شود. همچنین این طرح ابداع رادیو قرآن است كه در بین شبكههای رادیویی با محوریت رادیو قرآن اجرا میشود.
وی حضور مؤسسات در این طرح را از ملزومات كار دانست و گفت: اجرای این طرح موجب میشود كه طعم حفظ یك جزء برای فردی حاصل شود و قصد حفظ كل آیات نورانی كلام وحی را كند، البته برای ورود تخصصیتر به این عرصه نیاز به حضور مؤسسات دارد.
مدیر رادیو قرآن درخصوص مشاركت دستگاهها و نهادها در این طرح گفت: به دلیل اینكه ایام اوقات فراغت دانشآموزان در تابستان بیشتر است لذا سعی كردیم تا با بهرهگیری از توانایی وزارت آموزش و پرورش و بیست و دو هزاركانون مساجد به شكل دیگری، اوقات فراغت آنها را ساماندهی كنیم. همچنین همراهی پدر و مادر با نوجوانان طی این ایام موجب تشویق بیشتر جوانان و نوجوان به حضور در این دوره بوده است.
احمد فراهانی، دبیر طرح قرآن كتاب زندگی (بشارت 1452) درخصوص طرح گفت: «قرآن كتاب زندگی» برنامهایست كه از 2 تیرماه امسال با محوریت حفظ جزء سیام به روی آنتن رادیو قرآن رفته است. این برنامه 16 سوره پایانی را از سوره ناس تا زلزال هدف قرار داد و سعیش بر این بود كه مخاطبان این سورهها را در فصل تابستان حفظ كنند. این برنامه از ساعت 17 تا 18:30 به روی آنتن رفت و دو گروه برنامهساز این برنامه را به مخاطبان و شنوندگان ارائه دادند.
فراهانی از ادامه برنامه تا پایان سال خبر داد و گفت: سعیمان بر این است كه از تابستان امسال این برنامه را در هر فصل ادامه دهیم و تا پایان زمستان، شنوندگان بتوانند حافظ جزء سیام قرآن شوند.
فراهانی با اشاره به دیگر بخشهای برنامه «قرآن، كتاب زندگی» عنوان كرد: همچنین طی آیتمی نیز ترجمه قرآن توسط مسعود وكیل و در آیتم دیگر كه به مفاهیم و معارف قرآن پرداخته شد؛ موضوعات معارفی با رویكرد اجتماعی این سورهها توسط كارشناسان مربوطه بیان شد. به عبارت دیگر در طول برنامه، علاوه بر حفظ آیات، تكنیكهای حفظ، ترجمه، معارف و مفاهیم آیات نیز بررسی شد.
وی از تولید هشت هزار و 250 دقیقه برنامه در طرح خبر داد و گفت: در این راستا برنامه قرآن كتاب زندگی با چهار هزار و 990 دقیقه، مهرتابان با دو هزار و هشتاد دقیقه و هدیههای آسمانی هم با 970 دقیقه برنامه مشاركت فعالی داشتند، همچنین 260 دقیقه برنامه هم به صورت اختصاصی برای پخش از دیگر شبكههای رادیویی تولید شد.
دبیر طرح ادامه داد: برنامه 5 دقیقهای به كارشناسی «معتز آقایی» آماده و هر روز از 8 شبكه سراسری رادیو تقدیم مخاطبان شد. سوال پیامكی طرح نیز هر روز در فواصل برنامه ها و فواصل پخش تقدیم شنوندگان شد.
فراهانی تصریح كرد: برنامه صبحگاهی مهرتابان از شنبه تا چهارشنبه هرهفته به این طرح در قالب آیتم های متنوعی پرداخت كه بدین شرح است: آیتم كارشناسی حسین محمودی شامل تفسیر سورهها در بخشی با عنوان «امن و امان»، كارشناسی مهدی عباسی كارشناس حفظ و بیان نكاتی در مورد حفظ سورهها، احسان تقیزاده و بیان سبك زندگی از منظر علم روانشناسی.
دبیر طرح قرآن كتاب زندگی افزود: برنامه «هدیههای آسمانی» نیز با هدف آموزش حفظ، روخوانی و روانخوانی جزء سیام قرآن كریم برای كودكان و نوجوانان به همت گروه آموزش شبكه رادیویی قرآن تقدیم مخاطبان شد.
وی درخصوص مشاركت رادیوهای مختلف در طرح گفت: در این طرح هشت شبكه رادیویی جوان، ورزش، پیام، نمایش، تهران، گفتوگو، ایران، فرهنگ و تولید چند رسانهای معاونت صدا مشاركت داشتند كه در این زمینه رادیو ورزش با تبلیغ طرح در برنامهها و میان برنامهها، پخش مسابقه پیامكی طرح به طور روزانه در برنامههای پرمخاطب، پخش برنامههای پنج دقیقهای ویژه طرح در برنامه اذانگاهی مشاركت خوبی داشت و رادیو فرهنگ هر روز صبح از ساعت 7:55 دقیقه تا 8:00 به طرح پرداخت.
فراهانی ادامه داد: رادیو نمایش هم در طرح قرآن كتاب زندگی با روزی دو نوبت قبل از اذان ظهر و مغرب و مسابقه پیامكی با روزی 3 نوبت پخش به كمك طرح آمد. همچنین رادیو جوان در برنامه قرار ویژه اذان ظهر و برنامه به رنگ سپیده ویژه اذان صبح دقایقی را به موضوع طرح و حفظ جزء 30 قرآن میپرداختند.