تا كنون هیچ گزارش تخلفی از حافظان قرآن در دریافت مزایا نداریم/ موسسات قرآنی معاف از مالیات و هزینه های آب، گاز و برق هستند


مسئول اجرایی دبیرخانه ارزیابی و اعطای مدرك تخصصی به حافظان قرآن با بیان اینكه موسسات قرآنی معاف از مالیات و هزینه های آب، گاز و برق هستند، گفت: ما تا الان هیچ گزارشی از هیچ حافظی نداریم كه در دریافت مزایا دچار مشكل شده باشد.

1397/04/10
|
09:06

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی رادیو قرآن، حسین بهبودی، مسئول اجرایی دبیرخانه ارزیابی و اعطای مدرك تخصصی به حافظان قرآن كریم در گفتگوی تلفنی با برنامه "نمای نزدیك" گفت: پس از تصویب طرح اعطای مدرك تخصصی به حافظان مسئولین دستگاه های اجرایی و دولت به تناسب درجات حفاظ در این طرح مزایایی را در چهار گروه پیش بینی كردند.
وی با بیان اینكه چهار گروه برخورداری از مزایای استخدامی، ارتقای گروه شغلی، ارتقای مقطع تحصیلی و تحصیلات رایگان دانشگاهی از جمله این مزایا می باشد، خاطرنشان كرد: البته به تناسب درجات یك تا پنج حفاظ قرآن این مزایا متفاوت است.
بهبودی با بیان اینكه برخورداری از این مزایا از جمله حوزه هایی است كه با حمایت مسئولان تقریبا همه آنچه كه تعهد شده در رابطه با حفاظی كه پیگیری حقوق خود بودند، تعلق گرفته است، اظهار كرد: سازمان دارالقرآن صرف دبیرخانه ارزیابی و اعطای مدرك است و وظیفه ارزیابی حافظان را با برگزاری آزمون های سالانه دارد ولی پیگیری حقوق و مزایای طرح اعطای مدرك توسط شورای توسعه فرهنگ قرآنی صورت خواهد گرفت.
مسئول اجرایی دبیرخانه ارزیابی و اعطای مدرك تخصصی به حافظان قرآن با بیان اینكه وظیفه خود می دانیم كه حفاظ در خصوص بهره مندی از مزایا اگر با مشكلی مواجه بودند به ما بگویند و ما پیگیری خواهیم كرد، تصریح كرد: در خبرها اغلب كسانی كه مصاحبه شونده بودند اذعان داشتند كه خودشان از مزایا بهره مند بودند ولی دوستانشان بهره مند نبودند.
وی ادامه داد: ما تا الان هیچ گزارشی از هیچ حافظی نداریم كه در دریافت مزایا دچار مشكل شده باشد و شاید قریب به اتفاق حفاظ بهره مند شدند، همچنین از این تریبون اعلام آمادگی می كنیم اگر نقصی و مانعی در این زمینه باشد پیگیری می كنیم تا حفاظ از مزایا بهره مند شوند.
بهبودی با اشاره به مشكلات موسسه نور ولایت در كرمان و تعطیلی این موسسه افزود: حمایت از تشكل های مردمی و قرآنی با بضاعت محدود خود یكی از وظایف دولت در راس فعالیت های دستگاه های متولی بوده و در دو دهه كه شیب تاسیس مراكز قرآنی بیشتر شده حمایت هم بیشتر شده است، البته توان دولت هم محدود است.
مسئول اجرایی دبیرخانه هیات رسیدگی به موسسات قرآنی با بیان اینكه اگر دستگاه های متولی این مشكلات را به هیات رسیدگی منعكس كنند ما به نسبت تناسب توان خود كمك خواهیم كرد، گفت: در سه سال گذشته ریالی اعتبار ویژه برای حمیات از موسسات مردمی قرآنی دریافت نكردیم.
وی با بیان اینكه سازمان دارالقرآن و وزارت فرهنگ در اعتبارات سالانه خود حمایتی را در بضاعت خود از موسسات دارند، خاطرنشان كرد: امیدواریم با تحقق اعتبارات منشور توسعه شورای توسعه فرهنگ قرآنی كه با افت جدی مواجه شده توسط دولت ما شرمنده موسسات نشویم و بتوانیم بخشی از هزینه ها را تامین كنیم.
بهبودی با بیان اینكه با حمایت مجلس، موسسات قرآنی از مالیات و هرینه های آب، برق و گاز مصرفی معافیت دارند، اظهار كرد: مشكلات موسسه نور ولایت كرمان بر حسب تجربه دلایل مختلفی باید داشته باشد ولی كلیات امر این است كه بر اساس ماده 13 آیین نامه بخشی از مقررات مالی دولت تمامی موسسات قرآنی از پرداخت هزینه های مصرفی معاف هستند ولی طبیعتا تبصره هایی دارد و در صورتی موسسات از این مساله بهره مند می شوند كه باید كنترها مستقل باشد بعضی از موسسات كنتر مشترك با ملكی دارند بنابراین از معافیت این كنتر ها اجتناب می شود و اگر در یك شهرستانی كارشناسی غفلت كند اگر منعكس گردد با هماهنگی با مجموعه مركزی مشكل حل شده است.
مسئول اجرایی دبیرخانه هیات رسیدگی به امور موسسات گفت: قانون معافیت همه موسسات قرآنی كه دارای مجوز هستند از سال 94 اعمال می شود و در اصلاحیه قانون این تصویب و شفاف شد و اگر موسسه ای مشكل دارد باید منعكس كند البته موسسات باید مداك لازم را برای بهره مندی از معافیت به وزارت دارایی ارسال كرده باشند و اظهارنامه مالیاتی تكمیل كنند و ارائه دهند تا بهره مند شوند.

دسترسی سریع