معاون اجرایی نمایشگاه قرآن با اشاره به تقویت بعد علمی و پژوهشی در نمایشگاه بیست و ششم قرآن گفت: در باشگاه همراهان نمایشگاه اعضای باشگاه در ارتقای برنامه ها، ایده ها، نظرسنجی ها و در برخی از مسابقات و فعالیت های نمایشگاه مشاركت پیدا می كنند.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی رادیو قرآن، حجت الاسلام سیدحمید حسینی، معاون اجرایی بیست و ششمین نمایشگاه بین المللی قرآن كریم با حضور در برنامه "افق" با اشاره به روند اجرایی نمایشگاه بیست و ششم گفت: نمایشگاه قرآن یك فرصت بسیار خوب و یك رویداد بزرگ ملی است كه سال هاست در ماه مبارك رمضان برپا می شود و ظرفیت ها و دستاوردها و داشته های قرآنی كشور را در یك جا تجمیع می كند و هم در معرض دید مردم و جهانیان قرار می دهد، و هم فرصتی را برای قرآنیان فراهم می كند كه در كنار دید و بازدیدها، هم افزایی داشته باشند.
وی با بیان اینكه امسال نمایشگاه طبق روال از سوم ماه مبارك رمضان فعالیت خود را آغاز كرده است، خاطرنشان كرد: با توجه به اینكه ایام امتحانات مدارس و دانشگاه هاست نگران بودیم كه در تعداد بازدید و استقبال تاثیر منفی بگذارد ولی دل های قرآنی و فضای نورانی رمضان باعث استقبال بوده و در مقایسه با سال های گذشته امسال شاهد یك ركورد و تعداد قابل توجه از بازدید كنندگان خواهیم بود.
حجت الاسلام حسینی با بیان اینكه نمایشگاه بیست و ششم تا 19 ماه مبارك همزمان با 14 خرداد ادامه دارد، اظهار كرد: نمایشگاه هر روز از ساعت 17 تا 24 شب میزبان علاقع مندان است و امیدواریم هر روز شاهد رونق بیشتری باشیم.
معاون اجرایی بیست و ششمین نمایشگاه بین المللی قرآن با اشاره به ویژگی های این دوره از نمایشگاه تصریح كرد: این نمایشگاه جدای از نمایشگاه های گذشته نیست بلكه تكیه دارد بر تجربه ها و زحمات مدیران سابق و تلاش های سال های گذشته كه ثمرات آن آشكار می شود.
وی با بیان اینكه برای اینكه یك رویداد فرهنگی جاذبه و رونق داشته باشد و مخاطب احساس تكرار نكند، لازم است با نوآوری و تحولات و تازه هایی همراه باشد، ادامه داد: تلاش داریم در بخش نوآوری تاكید بیشتر داشته باشیم و این هدف را از طریق فراخوان طرح ها و ایده ها دنبال كردیم به طوریكه از اواخر سال گذشته فراخوان منتشر شد و از 15 فروردین سامانه نمایشگاه آماده پذیرش ایده ها و طرح های جدید بود.
حجت الاسلام حسینی افزود: به این ترتیب تا شروع نمایشگاه مهمترین فعالیت مدیران نمایشگاه بررسی این طرح ها در كمیته های تخصصی بود و صدها طرح از موسسات، نهادها، افراد و صاحب نظران دریافت شد و یك گنجینه ایده ها و طرح ها در اختیار ما قرار گرفت.
معاون اجرایی بیست و ششمین نمایشگاه بین المللی قرآن با بیان اینكه این نمایشگاه برآمده از بهترین ها و گلچین طرح هاست، گفت: تلاش ما این بود كه تمام بخش ها و طرح ها با لحاظ جنبه های نو، جذاب، تعاملی و نمایشگاهی برای بازدیدكننده نمایشگاه آورده ای به همراه داشته باشد.
وی ادامه داد: چون احساس می شد كه در بخش هایی از نمایشگاه یك گزارش كار موسسات ارائه می شود ولی برای بیننده دستاوردی نداشت امسال تلاش بود حتی سازمان ها و نهادها برنامه هایی برای مخاطب داشته باشند به همین خاطر در فضای نمایشگاه شاهد مسابقات، نمایش ها، استیج ها، جشنواره ها و محفل ها هستیم كه با مخاطب ارتباط برقرار می كند.
حجت الاسلام حسینی با اشاره به نمایشگاه های استانی در ماه مبارك رمضان، خاطرنشان كرد: در بیش از 160 شهرستان از 16 استان نمایشگاه های قرآنی و جشنواره ها و برنامه های استانی برگزار می شود كه زمینه خوبی برای بهره گیری استان ها را فراهم می كند.
معاون اجرایی بیست و ششمین نمایشگاه بین المللی قرآن با بیان اینكه در نمایشگاه بین المللی تهران تلاش كردیم شهرستانی ها را هم سهیم كنیم، اظهار كرد: یكی از اقدامات كه برای اولین بار اتفاق افتاد راه اندازی باشگاه همراهان نمایشگاه در فضای مجازی بود، این باشگاه فقط ارائه اخبار نمی كند، در این باشگاه مخاطب و اعضای باشگاه در ارتقای برنامه ها، ایده ها، نظرسنجی ها و در برخی از مسابقات و فعالیت های نمایشگاه مشاركت پیدا می كنند.
وی با بیان اینكه یكی از مهمترین امتیازات در فعالیت های تعریف شده این باشگاه، تخصیص بن های خرید از نمایشگاه است، تصریح كرد: بن خرید از نمایشگاه از طریق فعالیت های قرآنی اختصاص پیدا كند و افراد بتوانند از محصولات نمایشگاه بهره ببرند در این باشگاه هم امكان فعالیت های گوناگون پیش بینی شده و هم مسابقات قرآنی با مشاركت موسسات فعال و نهادها برگزار می شود.
حجت الاسلام حسینی با بیان اینكه یكی از اهداف ما این است كه یك فضای دائمی برای نمایشگاه های قرآن اختصاص پیدا كند و از طریق ایجاد دبیرخانه دائمی هر سال زودتر بتوانیم برنامه ریزی های نمایشگاه را انجام دهیم، ادامه داد: حدود 20 هزار نفر عضو این باشگاه شده اند، همچنین یكی از فعالیت های اعضای باشگاه كه امتیاز دارد معرفی دیگران به این باشگاه است به طوریكه هر عضو وقتی دوستان خود را وارد باشگاه كند امتیاز خود را افزایش می دهد.
معاون اجرایی بیست و ششمین نمایشگاه بین المللی قرآن با اشاره به بخش های اصلی نمایشگاه افزود: نمایشگاه در پنج بخش اصلی ساماندهی شده، بخش محتوایی كه شامل فعالیت های آموزشی، پژوهشی، مسابقات علمی، اعجاز قرآنی و موسسات فعالیت های عترت در زمینه غدیر، عاشورا، بعثت، مهدویت، امام رضا (ع) و صحیفه سجادیه است چراكه ما معتقدیم اهل بیت (ع) مفسران حقیقی قرآن هستند.
وی با اشاره به بخش تبیلغ و ترویج در نمایشگاه گفت: این بخش شامل كودكان و نوجوانان، زنان و خانواده در زمینه همسر، مادر و دختر قرآنی و بخش هنر با ارائه فاخرترین آثار هنرهای تجسمی و نمایشی و حضور اساتید برجسته در رشته های گوناگون كه آثار هنری را تولید می كنند، می باشد.
حجت الاسلام حسینی با اشاره به بخش دستاوردها و نهادهای نمایشگاه خاطرنشان كرد: در این بخش شاهد حضور موسسات گوناگون دولتی و مردمی قرآنی كشور هستیم، سازمان های دولتی فعالیت ها و دستاوردهای خود را آنجا اجرا می كنند و موسسات مردمی زمینه آشنایی مردم با برنامه ها و محصولات را فراهم می آورند.
معاون اجرایی بیست و ششمین نمایشگاه بین المللی قرآن با بیان اینكه بخش دیگر رسانه و فضای مجازی است، اظهار كرد: در این بخش بازارچه زیبا و متمركز از تمامی نرم افزارها و برنامه های رایانه ای مربوط به قرآن و عترت فراهم شده كه در آن امكان مقایسه و خرید وجود دارد، همچنین سینمایی راه اندازی شده برای اكران فیلم های قرآنی و امكان دریافت مستقیم اپلیكیشن های قرآنی نیز فراهم شده است.
وی با اشاره به بخش بین المللی نمایشگاه كه از امروز فعالیت خود را آغاز می كند، تصریح كرد: امسال با تجمیع رسانه های قرآنی زمینه آشنایی مردم از فضای رسانه های قرآنی، خبرگزاری ها، شبكه های صدا و سیما فراهم شده است و به این ترتیب به صورت ویژه با توافق رسانه ملی 9 شبكه در حال پوشش دادن و اطلاع رسانی نمایشگاه هستند.
حجت الاسلام حسینی با بیان اینكه در بخش فعالیت های پژوهشی نشست های علمی احیا شده است، ادامه داد: در این بخش با دعوت از اساتید برجسته كشور در زمینه قرآنی شاهد استقبال بیش از انتظار هستیم، به گونه ای كه حضور اساتید بزرگ و دانشگاهیان و حوزویان فضای نمایشگاه را در عین فضای عمومی با نشاط به فضای علمی نزدیك كرده و بسیاری از نشست ها به صورت آنلاین از طریق مجازی ارائه می شود.
معاون اجرایی بیست و ششمین نمایشگاه بین المللی قرآن با اشاره به سر و صدای بسیار زیاد در فضای نمایشگاه افزود: با توجه به شور و حرارت برگزار كنندگان مسابقات و محافل سعی كردیم سر و صدا را كاهش دهیم به طوریكه باند پخش صدا را حذف كردیم، البته اگر رعایت و همكاری در كنار فعالیت ها باشد از این فرصت بیشتر می شود استفاده كرد.
وی با بیان اینكه متاسفانه فضای نمایشگاهی استاندارد و متناسبی در تهران نداریم و مصلی با كاربری و امكانات ویژه برای این منظور طراحی نشده است، گفت: همچنین اختیار بخش هایی مثل پذیرایی و فروش مواد غذایی از برگزار كنندگان نمایشگاه سلب شده و در اختیار مدیران مصلی است امیدواریم با هماهنگی بیشتر با مدیران مصلی امكانات رفاهی بهتر از الان فراهم شود، هرچند مدیران مصلی با افطاری ساده و به صورت رایگان از بازدید كنندگان پذیرایی می كنند.
حجت الاسلام حسینی با اشاره به استقبال از بخش حجاب و عفاف خاطرنشان كرد: برگزار كنندگان این بخش از ماه ها قبل بهترین تولید كنندگان را شناسایی كردند و نظارت دقیق بر كیفیت و قیمت محصولات دارند و این نظارت باعث اعتماد سازی شده، تلاش كردیم امسال حاشیه به متن تبدیل نشود و شبستان را كاملا به فعالیت های قرآنی اختصاص دادیم و یكی از رواق های كناری مصلی به موضوع حجاب اختصاص پیدا كرده و علاوه بر فروش محصولات برنامه های فرهنگی مانند مسابقات طراحی لباس اجرا می كنند به طور مثال امشب هم كه سالروز وفات حضرت خدیجه (س) است اختتامیه یكی از جشنواره های حجاب برگزار می شود.
در ادامه این برنامه دكتر واعظی، مدیر بخش بین الملل نمایشگاه قرآن در تماس تلفنی با بیان اینكه افتتاحیه بخش بین الملل فردا بعد از ظهر از ساعت 18:30 برگزار می شود، گفت: امروز در جهان اسلام، جمهوری اسلامی ایران از دو جهت مكلف است این بخش را اهتمام كند اول اینكه ایران در این چهل سال عمقی به بحث های علمی و پژوهشی در عرصه فرآن و حدیث داد كه كم نظیر است و شاهد انبوه تولیدات پژوهشی و علمی در جهان اسلام هستیم.
وی خاطرنشان كرد: نكته دوم اعلام نیاز فراوان است به طوریكه بسیاری از كشورها، دانشگاه ها و مراكز به ظرفیت قرآنی ایران اعلام نیاز رسمی دارند، همچنین ما موظفیم با جهان ارتباط برقرار كنیم و در گفتگو و تعامل باشیم و امیدواریم فرصت نمایشگاه بین المللی قرآن زمینه را برای هم افزایی نهادهای ایران برای گستره جهانی فراهم كند.
واعظی با بیان اینكه در بخش بین الملل تكیه بر ظرفیت های داخلی است، خاطرنشان كرد: به نمایش درآوردن این ظرفیت ها مهم است و ما از برخی از كشورها به صورت منتخب استفاده كردیم و در مراسم فردا میزبان سفیر كشور فلسطین و سفیر كشور الجزایر هستیم.
مدیر بخش بین الملل نمایشگاه قرآن با بیان اینكه در این بخش 20 تابلو مراكز قرآنی برتر جهان به نمایش در می آید، اظهار كرد: همچنین 20 شخصیت قرآن پژوه در حوزه اندیشه قرآنی و مجلات معتبر پژوهشی علمی جهان در تابلوهایی معرفی می شود.