رئیس سازمان قرآنی دانشگاهیان كشور با بیان اینكه در این سازمان هفت مركز تخصصی فعالیت می كند، گفت: اگر می خواستیم مسابقات را بین 230 نفر برگزار كنیم هزینه زیاد می شد، لذا هزینه ها در این مدل كاهش پیدا كرد و كیفیت بالا رفت.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی رادیو قرآن، حمید صابر فرزام، رئیس سازمان قرآنی دانشگاهیان كشور در گفتگو با برنامه "افق" با بیان اینكه سازمان قرآنی دانشگاهیان كشور یكی از سازمان های فرهنگی جهاد دانشگاهی است كه با موضوع قرآن فعالیت هایی را انجام می دهد، گفت: در این سازمان هم فعالیت هایی ویژه دانشجویان و دانشگاهیان برگزار می شود و هم از ظرفیت و توانایی دانشجویان و اساتید برای ارائه برخی از خدمات در حوزه قرآن به عموم جامعه استفاده خواهد شد.
وی با بیان اینكه در این سازمان هفت مركز تخصصی فعالیت می كند كه هر كدام فعالیت های مختلفی دارند، خاطرنشان كرد: قدیمی ترین مركز ما مركز فعالیت های قرآنی دانشجویان است كه متولی برنامه های مختلف دانشجویی است، برگزاری جشنواره های هنری و فرهنگی در حوزه قرآنی، مسابقات قرآن دانشجویان و برنامه های آموزش قرآن ویژه دانشجویان و استفاده از توان دانشجوان در بحث آموزش قرآن و ریشه كنی بی سوادی قرآنی در سطح جامعه مثل طرح دانشجو معلم قرآن در این مركز صورت می گیرد.
صابر فرزام با بیان اینكه مسابقات بین المللی قرآن دانشجویان جهان اسلام جز برنامه های این مركز است، اظهار كرد: مركز دیگر خبرگزاری بین الملی ایكنا است، این مركز هم وابسته به سازمان است و پانزدهمین سال فعالیت خود را پشت سر گذاشته است، مركز دیگر مركز رشد فناوری ها و هنر قرآنی است كه با موضوع بحث كارآفرینی و حمایت از ایده ها و تولید محصولات مختلف درحوزه قرآنی تشكیل شده و استارتاپ ها و رویدادهای مختلفی را برگزار می كند.
رئیس سازمان قرآنی دانشگاهیان كشور با بیان اینكه مركز دیگر پژوهشكده مطالعات میان رشته ای قرآن كریم است، تصریح كرد: این مركز توسط اعضای هیات علمی در حال حاضر با چهار گروه علمی تحقیقات مختلف كاربردی را در حوزه بین رشته ای انجام می دهد، گروه قرآن و سلامت، قرآن و مسائل اجتماعی، قرآن و تربیت و قرآن و روش شناختی مطالعات میان رشته ای از این گروه های علمی است.
وی با بیان اینكه مركز تولیدات چند رسانه ای مبین كه برنامه های صوتی و تصویری را تولید می كنند، از مراكز دیگر سازمان می باشد، تاكید كرد: مركز آموزش های تخصصی حرفه محور كه آموزش هایی كه منجر به یك شغل مرتبط با قرآن می شود را با ارائه مدارك رسمی آموزش می دهد.
صابر فرزام با اشاره به افتتاح اولین مركز آموزش و مشاوره سبك زندگی قرآنی طی یكی دو هفته آینده ادامه داد: این مركز با همكاری سازمان نظام روانشناسی تاسیس می شود و با ارائه خدمات آموزشی و مشاوره خانواده و فرزند پروری با رویكرد دینی و قرآنی شورع به كار می كند.
رئیس سازمان قرآنی دانشگاهیان كشور افزود: جهاد دانشگاهی بعد از تاسیس در سال 59 كه مصادف بود با تعطیلی دانشگاه ها و وظیفه بازگشایی و اداره دانشگاه ها به جهاد به عنوان بازوی شورای انقلاب فرهنگی واگذار شد در حوزه فرهنگی جز اولین كارهایی كه اجرا كرد بحث فعالیت های قرآنی بود و پایه جشنواره ها و كانون های آموزشی قرآنی در دانشگاه را بنا نهاد.
وی با بیان اینكه تا الان بزرگ ترین مجموعه فرهنگی جهاد دانشگاهی، سازمان قرآنی دانشگاهیان كشور است، گفت: این سازمان در حوزه كارهای تخصصی فعالیت می كند در حالی كه باور به قرآن و برنامه های قرآنی در تمام قسمت های جهاد دانشگاهی ساری و جاری است، از پژوهشگاه رویان تا پژوهشكده نفت و دانشگاه های مختلف قرآن جز جدانشدنی برنامه هاست؛ برنامه های مختلفی كه به صورت تخصصی خدمات مختلف قرآنی را به دانشجویان و عموم جامعه ارائه می دهد.
صابر فرزام با بیان اینكه برنامه های هنری مختلفی در حوزه قرآن در جهاد دانشگاهی برگزار شده است، خاطرنشان كرد: تا كنون جشنواره های فضا سازی سوره های قرآنی، هنرهای تجسمی، جشواره خط، برگزاری تاتر و مسابقه و فیلم نامه نویسی با موضوع قرآن برگزار شده است این در حالی است كه بخش هنری فرصت بیشتر و سرمایه گذاری می خواهد، ما در بخش حامیان مشكل داریم و حمایت از این بخش كم شده است.
رئیس سازمان قرآنی دانشگاهیان كشور با بیان اینكه در بخش مسابقات شاید بعد از سازمان اوقاف ما نهادی به اندازه جهاد نداشته باشیم كه سابقه در برگزاری مسابقات داشته باشد، اظهار كرد: جهاد دانشگاهی از سال 62 با پایه گذاری مسابقات قرآن دانشجویان فعالیت خود را شروع كرد و 25 دوره را با موفقیت برگزار كرد و تقریبا كسانی كه از دوره اول مسابقات را شورع كردند تا همین الان همه آنها در مجموعه حضور دارند و این تجربه انباشته شده و یك توان تخصصی و تجربی خوبی را ایجاد كرده است.
وی با بیان اینكه مسابقات بین المللی قرآن دانشجویان جهان اسلام از سال 85 پایه گذاری شد، تصریح كرد: از اول همه بنا بود مسابقات دو سالانه برگزار شود و در طول 12 سال گذشته شش مسابقه داشتیم ولی یك فاصله بین دوره 5 و 6 به وجود آمد و یك سال اضافه شد كه دو دلیل عمده داشت یكی اینكه بحث مالی بود كه این مسابقات هیچ نوع ردیف بودجه و برنامه مصوبی را از هیچ كجا ندارد و ما هر دوره باید دنبال حامیان مالی بگردیم.
صابرفرزام ادامه داد: دلیل دیگر اینكه ما بعد از اینكه در دوره پنجم احساس كردیم در شكل سنتی مسابقات به جهت استقبال مردم، حضور متسابقین و مسئولین به كمال و پختگی رسیدیم احساس كردیم با وجود سرمایه گذاری و تلاش شاید میزان بهره برداری كه انتظار بود گرفته نشد و بعد از پایان دوره پنجم با مشورت های مختلف تصمیم بر این شد تا دوره ششم را در یك قالب جدید برگزار كنیم تا بتوانیم انتقادهایی كه وارد بود را پاسخ دهیم.
رئیس سازمان قرآنی دانشگاهیان كشور افزود: یكی از آن قالب ها این بود كه مسابقات را ببریم خارج از كشور برگزار كنیم و تلاش كردیم با چند كشور رایزنی كردیم ولی به دلایل سیاسی موفق نشدیم و شاید هفت هشت ماه دلیل تاخیر این بود و اینكه جلسات مختلف كارشناسی و اینها در داخل كشور طول كشید البته در نظر ما زمان برگزاری مسابقات هفته گذشته نبود بلكه برگزاری مسابقات از آذرماه سال گذشته كلید خورد و مرحله نهایی هفته گذشته برگزار شد.
وی با اشاره به نحوه دعوت متسابقین گفت: در قالب قبلی وقتی می خواستیم نماینده ای از كشوری دعوت كنیم اول به سفارت، رایزنی ها و اوقاف كشور مراجعه می كردیم و تقاضا می كردیم یك نفر را به ما معرفی كند اشكالی كه بود این بود كه شاید افراد خیلی قوی و مناسب شناسایی نشوند ولی این دوره علاوه بر این روش ها با انجمن های اسلامی دانشگاه های مختلف در كشورها نامه نگاری كردیم تا افرادی كه می شناسند را به ما معرفی كنند حتی با مساجد معروف شهرهای مختلف در دنیا نامه نگاری كردیم و تقاضا كردیم نماینده به ما معرفی كنند و سقف یك نفر را هم برداشتیم و خواستیم تا حتی چند نفر را هم به ما معرفی كنند.
صابرفرزام با بیان اینكه در این مرحله از 75 كشور بیش از 200 نفر در رشته های حفظ و قرائت معرفی شدند، خاطرنشان كرد: از بین 230 نفر برای شناسایی بهتر آزمون را به صورت مجازی برگزار كردیم و تقاضا كردیم در رشته قرائت یك فایلی را از فراز هایی كه ما معرفی كرده بودیم ضبط كنند و بفرستند و در بخش حفظ دوستان ما تلفنی زنگ می زدند و تلفنی آزمون ابتدایی را برگزار كردند.
رئیس سازمان قرآنی دانشگاهیان كشور با بیان اینكه مرحله مجازی از اوایل آذرماه شروع شد و تا اواسط دی ماه برگزار شد، اظهار كرد: بنابراین از این تعداد 73 نفر از 60 كشور به مرحله دوم راه یافتند و با همكاری صدا و سیما برنامه تلویزیونی اسرا را تولید كردیم به این ترتیب كه در حوزه تلاوت چند فراز مشخص شد كه به اینها اعلام كردیم كه ضبط كنند و بفرستند و در حوزه حفظ با حضور استاد معتزآقایی در استدیو از طریق نرم افزار اسكایپ شركت كننده ها به صورت آنلاین آزمون می دادند.
وی با بیان اینكه در این مرحله توانستیم 12 برنامه اسرا را تولید كنیم، تصریح كرد: در این مرحله هم كه تا پایان سال طول كشید 44 نفر از 35 كشور دعوت شوند كه حضور پیدا كنند.
صابرفرزام با بیان اینكه در صددیم از دور بعدی بخش بانوان را به مسابقات اضافه كنیم، تاكید كرد: امیدواریم همزمان با برنامه تلویزیونی صورت صوتی را هم داشته باشم این در حالی است كه با وجود تغییرات اساسی این دوره، دوره آزمایشی بود و پخش رادیویی مسابقات را خواهیم داشت.
رئیس سازمان قرآنی دانشگاهیان كشور با بیان اینكه سعی كردیم كیفی سازی را در این دوره مورد توجه قرار دهیم، گفت: با توجه به اینكه مسئولان برگزاری مسابقه كیفیت بهتر مسابقات را چه از لحاظ داوری تخصصی و جریان سازی قرآنی در سطح جامعه مورد توجه قرار داده بودند لذا تصمیم گرفتیم مسابقه را در این شكل جدید در فضای كوچكتر و بدون حضور مردم برگزار كنیم شاید شكل خام مسابقات برای استفاده مردمی جذاب نباشد اما با برنامه های مختلف پشت صحنه، نكات آموزشی و نقد و بررسی داورها تبدیل شود به یك برنامه تلویزیونی كه در وقت مناسب در تلویزیون پخش شود تا مردم استفاده كنند.
وی با اشاره به فضای تخصصی مسابقات خاطرنشان كرد: مردم ما باید برخی از اصطلاحات قرآنی را بشنوند و با تكرار با آنها آشنا شوند، فكر می كنم در آینده بهتر خواهد شد ما می خواهیم مسابقات حرفه ای برگزار كنیم كه دارای نكات آموزشی برای مردم باشد.
صابرفرزام با بیان اینكه در این دوره هزینه ها كاهش پیدا كرد، اظهار كرد: اگر می خواستیم مسابقات را بین 230 نفر برگزار كنیم هزینه زیاد می شد، لذا هزینه ها در این مدل كاهش پیدا كرد و كیفیت بالا رفت.