پیگیری مطالبه مقام معظم رهبری درباره حفظ قرآن در برنامه «انعكاس»

ششمین برنامه «انعكاس» با محوریت تحلیل و بررسی فعالیت‌های دستگاه‌های مختلف در حوزه آموزش، ترغیب و ترویج حفظ قرآن كریم به‌روی آنتن شبكه رادیویی قرآن رفت.

1404/01/27
|
12:57
|

به گزارش روابط عمومی شبكه رادیویی قرآن، ششمین برنامه «انعكاس» كه به تحلیل و بررسی تخصصی فعالیت‌های قرآنی كشور می‌پردازد، با حضور محمدحسین فریدونی، مدرس و پژوهشگر حوزه قرآن و همچنین میثم علیپور، قاری قرآن و عضو هیئت علمی دانشگاه دفاع ملی با موضوع چرایی عدم موفقیت دستگاه‌ها در تحقق مطالبه مقام معظم رهبری پیرامون تربیت ده میلیون حافظ قرآن، به‌روی آنتن رفت.

محمدحسین فریدونی در ابتدای این برنامه گفت: سندی به عنوان منشور توسعه فرهنگ قرآنی تصویب شده و این یك كار خوب است و عظم اولیه برای كارهای قرآنی در كشور مشخص كرده است. ذیل آن سند در حوزه حفظ قرآن، یك طرح ملی حفظ با كارهای مطالعاتی و كارشناسی و همچنین كار مشترك بین دستگاه‌ها و مردم آمده است كه ستادی هم دارد. بنابراین آن چیزی كه باید درحال حاضر اجرایی شود این سند است.

میثم علیپور نیز درباره راهكارهای بیرون رفت از چالش‌ها و مشكلات پیش‌رو در عدم تحقق مطالبه مقام معظم رهبری،‌اظهار داشت: ما تجربه‌های خیلی خوبی در ایجاد جریان‌های اجتماعی در كشور داریم. امروز به واسطه زیرساخت‌های فناوری كه در كشور وجود دارد و قدرتی كه رسانه دارد، راهكار اصلی از همین‌جا شروع می‌شود. در تاكیدات مقام معظم هست كه فرمودند: فضای مجازی را به عنوان یك چاقوی دولبه درنظر بگیرید، اگر دست شما باشد در دست شما كاربرد دارد و اگر دست دشمن باشد به نفع دشمن. این چاقویی است كه اختیار آن در فكر پشت آن است و بنابراین شما می‌توانید از این فضا استفاده كنید.

وی ادامه داد: حال راهكار عملیاتی چیست؟ فعالان كنونی عرصه قرآنی كه با كمبودها و كاستی‌ها در حال فعالیت هستند را حلقه اول درنظر بگیرید و این كافی نیست. برای اینكه ما به آن عدد ده میلیون حافظ قرآن برسیم باید حلقه‌های بعدی را ایجاد كنیم. حلقه‌های بعدی كسانی هستند كه انس بیشتر با قرآن دارند و این حلقه‌های می‌بایست تشكیل بشود و اینجا دو بازیگر نقش كلیدی دارند كه باید این نقش را ایفا كنند. اولی رسانه و رسانه ملی است و دومی عناصر پیمایش‌گر اجتماعی هستند.

فریدونی در تایید صحبت‌های علیپور گفت: نكته‌ای كه ایشان فرمودند نكته مهمی است. حلقه جامعه فعالان قرآنی باید باز شود و تا این كار صورت نگیرد، اتفاقی نخواهد افتاد. فیلم‌سازان و تهیه‌كنندگان باید وارد این عرصه بشوند تا فضاسازی خوبی صورت بگیرد. ما باید به سند تحول و توسعه فرهنگ قرآنی كشور تكیه كنیم و بالاخره در جامعه جریان مختلف فكری و فرهنگی هستند و باید این اقدامات تاثیر طبیعی داشته باشد. در این مسیر مشكل دیگری هم داریم كه آن مشكل اجتماعی و فرهنگی و وسواس است. متاسفانه جامعه ما به وسواس مبتلا است. یكی از راهكارها این است كه مردم قرآن بخوانند، راحت هم بخوانند و هر طور كه بلد هستند بخوانند. بنابراین باید وسواس را تو حوزه تعلیم و تعلم قرآن كنار بگذاریم و به حواشی نپردازیم.

در ادامه این برنامه گفت‌گویی هم به صورت تلفنی با خانم دكتر فاطمه شیرازی، ‌مدرس و فعال قرآنی درباره موانع ساختاری و فرهنگی دستگاه‌های مختلف در موضوع تربیت حافظ قرآن صورت گرفت.

شما مخاطبان و علاقه‌مندان به برنامه «انعكاس» می‌توانید با مراجعه به پایگاه اطلاع‌رسانی شبكه رادیویی قرآن به نشانی radioquran.ir فایل صوتی این برنامه را دریافت و بشنوید.

دسترسی سریع