علت خرسندی شورای عالی قرآن از مدیریت شخصیت‌های قرآنی در شبكه‌های قرآنی صدا و سیما

سخنگوی نهاد ناظر بر برنامه‌های قرآنی سازمان صدا و سیما در جدیدترین اظهارنظر خود، حضور احمد ابوالقاسمی در رأس رادیو قرآن را سبب ایجاد ظرفیت و فضایی ممتاز دانسته، كه نشان از آسودگی خاطر شورای عالی قرآن در روان شدن مأموریت‌هایش دارد.

1396/04/25
|
12:53

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی رادیو قرآن به نقل از باشگاه خبرنگاران پویا، محمدتقی میرزاجانی، رئیس حوزه ارتباطات شورای عالی قرآن صدا و سیما روز گذشته با حضور در برنامه گفت‌وگو محور «افق» رادیو قرآن با اشاره به اینكه این شورا تمام توان خود را در اختیار صدا و سیما قرار داده است تا در تولید و پخش برنامه‌های صدا و سیما به ویژه رادیو قرآن جهش قابل توجهی اتفاق بیفتد، گفت: حضور استاد ابوالقاسمی در رادیو قرآن ظرفیت و فضای ممتازی را در این برهه زمانی ایجاد كرده و همچنین حضور آقای محمدزاده در سیمای قرآن نیز بسیار مغتنم است.
پس از انتقال مدیریت در رادیو و سیمای قرآن به نفرات جدید این اولین بار است كه یك مقام مسئول در شورای عالی قرآن در گفت‌وگویی رسانه‌ای ، نسبت به آن اظهار خرسندی می‌كند. ابوالقاسمی فروردین‌ماه امسال و محمدزاده تیرماه سال گذشته به ترتیب در مدیریت رادیو و سیمای قرآن منصوب شدند.
شورای عالی قرآن در سال 1370 به دستور رهبر معظم انقلاب اسلامی تشكیل شد كه در حكم معظم‌له در این خصوص آمده است: « ...با توجه به اهمیت قرآن مجید و نقش حیاتبخش كلام الهی در جامعۀ اسلامی و نظر به لزوم پخش قرائت صحیح و دلنشین قرآن و سایر نغمات الهی از صدا و سیمای جمهوری اسلامی و به منظور سیاست‌گذاری، نظارت، هدایت و ارتقای برنامه‌های مربوط به قرائت قرآن، اذان، مناجات، ادعیه و تواشیح، هیأتی ... تشكیل شده و وظایف مربوط را بر عهده گیرند. لازم است ترتیبی اتخاذ شود تا كلیه دستورالعمل‌های تنظیمی این هیأت به مبادی ذی‌ربط در صدا و سیما ابلاغ گردد و امكانات مناسب جهت موفقیت آنان فراهم شود»
میرزاجانی نیز روز گذشته در برنامه افق گفت: نقش اصلی و یكی از مأموریت‌های اولیه شورای عالی قرآن نظارت بر «برنامه‌های قرآنی سازمان صدا و سیما» است و بعد از آن هم به طبع ارجاعاتی كه انجام می‌شد شورا وارد امور تخصص دیگری هم شد و می‌توان گفت كه امورات مربوط به حوزه قرائت قرآن و نغمه‌های دینی و قرآنی ظرف حدود 25 سال گذشته دنبال می‌شود كه ثمرات آن را در شبكه‌ها مختلف صدا و سیما شاهد هستیم و برنامه‌های مختلف به ویژه در اوقات اذانگاهی كاملا هماهنگ با منویات شورای عالی قرآن پیش می‌رود.
یكی دیگر از نكاتی كه میرزاجانی در استودیوی رادیو قرآن به آن اشاره كرد این بود كه احمد ابوالقاسمی در طرح ارزیابی قاریان و مدرسان قرآن كریم كه اجرای آن از سوی شورای عالی انقلاب فرهنگی به شورای عالی قرآن سپرده شده است، در هر دوبخش قاریان و مردسان قرآن كریم موفق به اخذ مدرك درجه یك استادی، معادل با مدرك دكتری شده است.
با توجه به مجموع گفته‌های سخنگوی شورای عالی قرآن در برنامه افق می‌توان به نوعی به رضایت مسئولان این شورا از سپردن مسئولیت این رسانه قرآنی مورد توجه رهبر انقلاب به احمد ابوالقاسمی پی برد، چرا كه حضور شخصی در تراز تخصصی او در مدیریت رادیو قرآن تا حدود زیادی خیال این نهاد نظارتی را از تلاوت‌های پخش شده در رادیو راحت خواهد كرد و ابوالقاسمی و امثال او با توانمندی‌ها و نظرات كارشناسی خود، یاری‌رسان شورای عالی قرآن در مأموریت‌هایش خواهند بود كه از آن جمله می‌توان به:
تولید آثار فاخر صوتی و تصویری قرآنی و نغمه‌های الهی به منظور معرفی و ارائه الگوهای برتر و ترسیم استانداردها و معیارهای علمی و فنی ممتاز در این عرصه
انجام نظارت مستمر و پویا بر تولید و پخش برنامه‌های قرآنی و نغمه‌های الهی در صدا و سیما و پالایش آرشیو كلیه شبكه‌ها طراحی و برنامه‌ریزی برای تولید و اجرای برنامه‌های ترویجی با استفاده از ظرفیت و جذابیت‌های تلاوت و حفظ قرآن كریم و دیگر نغمه‌های الهی (محافل قرآنی، كرسی‌های تلاوت و... )
شورای عالی قرآن هفته گذشته با مدیر رادیو قرآن جلسه‌ای تشكیل داد كه میرزاجانی درباره آن گفته است «بنا شد تعاملات بین شورا و رادیو با تشكیل كمیته‌های تخصصی به صورت جدی‌تر پیگیری شود»؛ ابوالقاسمی هم در گفت‌وگویی كه با خبرنگار تسنیم داشت درباره این جلسه گفت: من در مدیریت رادیو قرآن قائل به حركت فردی نیستم و شیوه من استفاده از نظر تمام كارشناسان است و از شورای عالی قرآن هم دعوت كردم تا جلسه بعد در رادیو قرآن تشكیل شود تا مباحث در خصوص ضوابط تعاملات فی ما بین ادامه پیدا كند.
تشكیل گروه‌ها و هسته‌های كارشناسی جهت تدوین سیاست‌ها، راهبردها و شاخص‌های ارزیابی و نظارت بر تولید و پخش برنامه‌های قرآنی صدا و سیمای ج. ا. ا، اعم از تلاوت (تحقیق و ترتیل)، آموزش قرآن، نمایش‌های با مضامین قرآنی و دیگر نغمه‌های الهی اعم از اذان، مناجات، ادعیه، مدیحه‌سرایی و ... از دیگر مآموریت‌هایی است كه شورای عالی قرآن با استناد به حكم ابلاغی از سوی دفتر مقام معظم رهبری «مدظله‌العالی» در مهرماه 1370 و موارد ارجاعی از سوی معظم‌له در طول فعالیت شورای عالی قرآن و تقریرات ایشان ذیل گزارشات ارسالی به محضرشان به آن استناد كرده است و تشكیل جلسات دو جانبه آنها با مسئولان صدا و سیما در این راستا ارزیابی می‌شود.
آنچه مسلم است حضور متخصصان قرآنی ـ رسانه‌ای در رأس شبكه‌ها و حتی برنامه‌های قرآنی صدا و سیمای جمهوری اسلامی می‌تواند تا حدود بسیار زیادی مأموریت‌های شورای عالی قرآن را روان و برای آنها اطمینان بخش باشد.

دسترسی سریع