احتمال دائمی شدن پخش رادیو ترتیل با تولید ترتیل‌های جدید ایرانی

احمد ابوالقاسمی مدیر رادیو قرآن در برنامه افق به ارائه گزارشی از روند پخش رادیو ترتیل پرداخت و بیان كرد: احتمالا این شبكه رادیویی در آینده دائمی می‌شود و از ترتیل‌های فاخر ایرانی نیز در آن بهره خواهیم برد.

1396/04/11
|
09:19

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی رادیو قرآن به نقل از خبرگزاری ایكنا، برنامه این هفته افق در رادیو قرآن به بررسی رادیو ترتیل كه در ایام ماه مبارك رمضان به سمع شنوندگان می‌رسید اختصاص داشت كه با حضور احمد ابوالقاسمی مدیر رادیو قرآن پخش شد.
ابوالقاسمی در مورد هدف تأسیس رادیو ترتیل بیان كرد: هدف این بود كه كسانی كه علاقه‌مند به استماع ترتیل هستند بتوانند به راحتی به آن گوش فرا دهند و این كار نیز نتیجه فعالیت جهادی كاركنان رادیو قرآن بود كه در یك مدت 20 روزه كار سنگین چند ماهه را به دوش كشیدند.
وی در ادامه افزود: در این شبكه رادیویی مجری وجود نداشت و با توجه به پخش ترتیل و رسیدن به اوقات اذانگاهی ظهر یا مغرب كه باید اذان پخش می‌شد لذا باید ترتیل‌ها طوری برنامه‌ریزی می‌شد كه به موقع هر یك از برنامه‌ها تمام شود تا تداخلی پیش نیاید، به همین دلیل و با وجود این سختی‌ها ادامه كار این شبكه جدا كار سختی است.
مدیر رادیو قرآن تصریح كرد: رادیو ترتیل به مدت یك ماه روی آنتن بود و استقبال بالایی از آن به عمل آمد و در حال حاضر نیز تا ماه رمضان سال آینده برنامه‌ای نداریم، البته شاید مدت زمان كاركرد این رادیو به بیش از یك ماه در سال برسد كه هنوز مشخص نیست.
در ادامه این برنامه سیدمحسن موسوی بلده پیشكوست قرآنی كشورمان روی خط آمد و در مورد ترتیل و رادیو ترتیل بیان كرد: تأسیس رادیو ترتیل قدم مباركی بود كه بنده نیز آن را به صورت كامل تأیید می‌كنم، اما پخش این شبكه رادیو سالی یكبار كافی نیست چراكه بنا و شاكله تلاوت قرآن ترتیل است.
وی در ادامه افزود: بین توده مردم در جهان اسلام تلاوت ترتیل مرسوم است و تلاوت با شیوه تنغیمی چند قرن بعد از آن جا افتاده است همچنین قاریان بزرگ كشور مصر نیز با ترتیل رشد كرده‌اند و قاری قرآنی كه نتواند ترتیل بخواند كارش مانند كف روی آب است.
موسوی بلده تصریح كرد: امروز قاریان كشور ما یك لایه سطحی از تلاوت را از مصر گرفته‌اند كه شاید معلمان قرآن نیز در این زمینه كوتاهی‌هایی داشته‌اند اما باید توجه داشته باشیم كه بنای تلاوت مجلسی نیز ترتیل است.
وی بیان كرد: بر همین اساس باید بحث ترتیل در كشور ما نهادینه شود و چیزی كه می‌تواند تا 90 درصد این نهادینه‌سازی را انجام دهد رسانه و ساخت برنامه‌های این چنینی است و اگر رادیو ترتیل در تمامی ماه‌های سال روی آنتن رود این هدف حاصل می‌شود.
در ادامه این برنامه احمد ابوالقاسمی به صحبت‌هایش در خصوص رادیو ترتیل ادامه داد و تصریح كرد: بخشی از این كار كه رادیو ترتیل به صورت دائمی روی آنتن برود به بنده و به امكاناتی كه در اختیار داریم بر می‌گردد اما این احتمال وجود دارد كه اگر این امكان فراهم شود ترجیح ما نیز بر این است كه به صورت دائمی این شبكه رادیویی را روی آنتن ببریم.
وی در ادامه افزود: در ایام ماه مبارك رمضان و با توجه به استقبال بالای مخاطبان، این شبكه آزمایش موفقیت‌آمیزی داشت و در ادامه نیز ترجیح ما بر این است كه به سمت تولید ترتیل‌های جدید به ویژه توسط قاریان ایرانی برویم، چنان كه این شبكه رادیویی می‌تواند مطابات مقام معظم رهبری در مورد تربیت 10 میلیون حافظ را نیز محقق سازد.
در ادامه برنامه شاهد صحبت‌های قاسم رضیعی به صورت تلفنی بودیم كه در مورد موضوع برنامه بیان كرد: رغبت مردم به استماع ترتیل بیش از سایر روش‌های تلاوت قرآن است و این نشان از جذابیت ترتیل دارد كه در این سال‌ها از آن غفلت شده است و باید یك نگاه دیگری نسبت به ترتیل ایجاد شود.
وی در ادامه افزود: قطعا اگر شبكه‌ای راه‌اندازی می‌شود باید مایحتاج آن نیز تأمین شود، امروز در زمینه تولید ترتیل‌های فاخر در كشورمان ضعف‌های بزرگی داریم و باید با استفاده از مرتلان و استعدادهای جدید ترتیل‌های فاخر تولید بشود در غیر این صورت مجبور به استفاده از ترتیل‌های خارجی خواهیم بود كه به نوعی تبلیغ كار آنها نیز شده است.
ابوالقاسمی در ادامه برنامه مجددا به ارائه صحبت‌هایش پرداخت و در خصوص كنداكتور رادیو قرآن گفت: در حال حاضر 50 درصد كنداكتور رادیو قرآن را تلاوت تشكیل می‌دهد و البته كاری كه صورت گرفت این بود كه تمام تلاوت‌های ضعیف را كه از قبل وجود داشت حذف كردیم و آن را به سمت كیفی‌سازی برده‌ایم و این تصور كه شاید برنامه‌هایی مانند تدبر و تفسیر و فهم قرآن رد رادیو قرآن كمرنگ شود نیز صحیح است.
وی در پایان بیان كرد: باید به میان مردم برویم و از طریق ارتباط با آنها به دغدغه‌هایشان پی ببریم چراكه در این صورت می‌توان برنامه‌هایی مطابق میل مخاطبان تولید كرد علاوه بر این به دنبال نظرخواهی از اساتید و قاریان ممتاز و بین‌المللی نیز خواهیم بود.

دسترسی سریع