مدیر رادیو قرآن با بیان اینكه معرفی الگوهایی از اخلاق قرآنی می تواند تاثیرات قرآن در زندگی را به مردم نشان دهد، تصریح كرد: معرفی الگوهای قرآنی كه هنوز بسیاری از آنها در جامعه شناخته شده نیستند، در نهادینه كردن این فرهنگ موثر است.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی رادیو قرآن، احمد ابوالقاسمی، مدیر رادیو قرآن با حضور در غرفه خبرگزاری شبستان در بیست و پنجمین دوره نمایشگاه بین المللی قرآن كریم در پاسخ به این سوال كه شعار این دوره نمایشگاه، «قرآن، اخلاق و زندگی» انتخاب شده، برای ترویج و نهادینه كردن این اخلاق قرآن در كشور باید چه كرد، اظهارداشت: بهترین امر برای ترویج هر پدیده ای نمایش نمونه ها و الگوهایی از آن در جامعه است كه در زمینه اخلاق قرآنی نیز می توان با معرفی افرادی كه از این طریق توانستند به حداقل هایی دست پیدا كنند، تلاش كرد.
وی با بیان اینكه معرفی الگوهایی از اخلاق قرآنی می تواند تاثیرات قرآن را در زندگی دیگران به مردم نشان دهد، تصریح كرد: یافتن و معرفی الگوهای خوب قرآنی كه هنوز بسیاری از آنها در جامعه شناخته شده نیستند، می تواند فارغ از شعارها در این زمینه تاثیرگذار هستند.
ابوالقاسمی با بیان اینكه برای این معرفی نباید سراغ افراد چهره و معروف در جامعه رفت، افزود: می توان فرضا از شهدای قرآنی به عنوان الگو استفاده كرد و به این پرداخت كه این افراد با ارتباط با قرآن چه میزان توانسته اند در زندگی خود تغییر ایجاد كنند كه معرفی این افراد می تواند برای مردم ملموس باشد تا جوانان نتیجه زحمت خود را در یك شكل و نمونه ببینند و بدانند فردی كه چند سال نماز خواند و اهل فرهنگ قرآنی بود، چه عاقبتی داشته است.
مدیر رادیو قرآن در پاسخ به این سوال كه اخلاق و سبك زندگی قرآنی می تواند علاجی برای مشكلات اجتماعی كشور باشد، برای ترویج این مهم در رادیو تخصصی قرآن چه برنامه هایی دارد، تصریح كرد: بسیاری از نیازها و مشكلات كشور پاسخ ها و درمان های قرآنی دارد بنابراین باید نیازسنجی در كشور صورت گیرد تا بتوان برای مشكلات، درمان های قرآنی ارائه داد و در این زمینه تمام دستگاههای فرهنگی و قرآنی وظیف دارند.
وی با بیان اینكه باید بررسی شود كه بدلیل چه مشكلات و رفتارهایی فرضا میزان اعتماد در كشور كاهش یافته است، تصریح كرد: مشكل جدی امروز جامعه، این است كه در فرهنگ عمومی كشور تحمل دیگران كاهش یافته است و بدلیل این كاهش، افراد مجبور به دروغگویی شده اند، بطور مثال فرضا زمانی كه ماشین من با ماشین فرد دیگر برخورد می كند و آسیب كمی به آن وارد می كند، جرات عذرخواهی ندارم زیرا طرف مقبال تحمل ندارد و به جای این امر دروغ می گویم.
ابوالقاسمی با بیان اینكه هر بی اخلاقی در جامعه ناشی از یك زمینه اولیه است، افزود: امروز در جامعه تكبر وجود دارد و دلیل آن، تحقیر كودك است و این در بزرگسال موجب تكبر می شود در حالی كه بارها قرآن فرموده است كه برای یكدیگر؛لقب قرار ندهید زیرا این لقب گذاشتن ها موجب می شود كه فرد در آینده دچار تكبر و بدرفتاری شود.
مدیر رادیو قرآن با بیان اینكه ترویج فرهنگ ناب قرآنی راهی برای مقابله با داعش است، قرآنیان ما در سطح بین الملل چه كرده اند؟ گفت: در سطح بین الملل كشورما ضعیف وارد شده است در حالی كه كشورما سالها قاری به خارج از كشور اعزام می كرد اما درحال حاضر اهتمام جدی در این امر نداریم.
وی با بیان اینگه گاهی اوقات تلاوت 10 دقیقه ای یك قاری ایرانی در خارج از كشور موجب تغییر ذهنیت مسلمانان دیگر كشورها برای ایران می شد، تصریح كرد: یكی از رهبران كشور می گفت؛ 20 دقیقه تلاوت یك قاری ایرانی، 20 سال تبلیغات وهابیت علیه ایران را خنثی كرد و ما نیز در این زمینه ها می توانیم خود را خوب معرفی كنیم.
ابوالقاسمی اضافه كرد: قطعا دشمنان از ایران چهره بدی ساخته اند كه یك داعشی جرات می كند با اعتقاد خود را منفجر كند تا تعدادی از این را به شهادت برساند بنابراین ما باید چهره خود و تشیع را خوب در جهان معرفی كنیم تا چنین اتفاقاتی نیفتد و در این زمینه هم رادیو قرآن و هم دیگر دستگاههای فرهنگی وظیفه دارند.