"قرآن،اخلاق، زندگی" شعار بیست و پنجمین نمایشگاه بین المللی قرآن كریم

حجت الاسلام و المسلمین محمدرضا حشمتی، معاون قرآن و عترت وزیر ارشاد شعار بیست و پنجمین نمایشگاه بین المللی قرآن كریم را "قرآن،اخلاق، زندگی" عنوان كرد.

1396/03/07
|
09:02

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی رادیو قرآن، حجت الاسلام و المسلمین محمدرضا حشمتی، رئیس بیست و پنجمین نمایشگاه قرآن شنبه ششم خردادماه در برنامه زنده رادیویی افق به تشریح برنامه های این دوره از نمایشگاه بین المللی قرآن پرداخت و گفت: سال گذشته شعار نمایشگاه قرآن «به سوی فهم قرآن» بود كه با استقبال بسیار خوبی از سوی متفكران و فعالان قرآنی مواجه شد، امااین شعار كلی است و ذیل آن باید جزئی‌تر به موضوع نگاه كرد.
وی ادامه داد: یكی از شعارهایی كه در موضوع فهم قرآن مطرح شده، شعار «قرآن، اخلاق، زندگی است، اخلاق در كشور از ضرورت‌ها محسوب می‌شود، به خصوص بر مبانی اخلاق كه در قرآن آمده و سیره اهل بیت(ع) است باید توجه داشت كه همه نجات بخش ما خواهند بود.
حشمتی اذعان داشت: برخی فكر می‌كنند كه قرآن یكی چیز و زندگی چیز دیگری است در حالی كه زندگی درست بر مدار قرآن است، اگر در زندگی درست رفتار كنیم در واقع قرآنی زیسته‌ایم و باید از این مسأله مراقبت كنیم.
وی گفت: تقریبا كار نمایشگاه از بهمن ماه سال گذشته با تشكیل كمیته‌های مشخص كه به مطالعه می‌پردازند آغاز به كار می‌كند، بعد از عید نیز كارمان تقریبا به صورت روزانه دنبال می‌شود و این روزهای نزدیك به نمایشگاه شاید شبانه روزی كار انجام می‌شود تا نمایشگاهی شایسته داشته باشیم كه وقتی مخاطبان به آنجا می‌آیند با آثار جدید مواجه شوند.
معاون قرآنی وزیر ارشاد افزود: نمایشگاه از تاریخ سوم رمضان المبارك مصادف با هشتم خرداد تا شب های قدر در مصلی دایر خواهد بود و از شب قدر سوم آماده جمع آوری نمایشگاه خواهیم شد، ضمنا ساعت بازدید نیز با توجه به خنكی هوا از ساعت 17 تا 24 شب خواهد بود، علاوه بر این برای سهولت بازدیدكنندگان با اتوبوسرانی و مترو هماهنگی‌هایی صورت گرفته كه تا آن ساعت شب فعال باشند و البته برخی از تاكسی‌ها نیز قرار شده كه با تخفیف مسافران را منتقل نمایند.
وی بیان كرد: علاوه بر نمایشگاه بیست و پنجم كه در تهران برگزار می‌شود، در 180 شهر و مركز استان نیز همزمان یا با فواصلی در ماه رمضان نمایشگاه داریم كه با كمك فعالان قرآنی استان برپا می‌شود، و اتفاقا نمایشگاه‌های مشهد، اصفهان و تبریز نیز از نمایشگاه‌های بزرگ ما هستند.
حشمتی در ادامه افزود: بیست و پنج دوره از نمایشگاه برپا شده است كه كارنامه بزرگی رقم خورده است و به این فكر افتادیم كه مجموعه تلاش‌های ادوار گذشته را در یك جا جمع آوری كنیم كه البته مستندسازی این دوره‌ها نیز با سختی‌هایی مواجه بوده است اما بخشی از این تلاش‌ها در قالب تصویر پخش می‌شود ضمن این كه آرشیو خوبی از ادوار گذشته نمایشگاه فراهم شده كه اتفاقا خاطره‌انگیز است چنان كه در سال‌های گذشته شاهد حضور چهره‌‌های شاخص بوده‌ایم.
رئیس نمایشگاه بیست و پنجم پیرامون مراسم تكریم از خادمان قرآنی تصریح كرد: آخرین خبر این است كه وزیر ارشاد هماهنگی‌هایی را با دفتر رئیس جمهور انجام داده است و ایشان نیز مشتاق است كه حضور یابد و امیدواریم این مراسم در ایام خودش یعنی شب میلاد امام حسن مجتبی(ع) با هماهنگی‌هایی كه صورت می‌گیرد برگزار شود لذا اگر اتفاق خاصی نیفتد شاهد برگزاری آن هستیم.
وی در ادامه افزود: نزدیك 20 كمیته محتوایی داریم كه برای ارائه محصولات خودشان برنامه ریزی می‌كنند، برخی از آنها وزارت خانه هستند مانند وزارت آموزش و پرورش، كار و امور اجتماعی و برخی نیز مانند بنیاد شهید و ... هستند كه بیشتر فعالیت یك سال گذشته و محصولات خودشان را در نمایشگاه عرضه ‌می‌كنند. البته حوزه‌های دیگری هم هستند كه مرتبط با ارگان خاص نیست مانند كمیته خانواده كه سبك زندگی قرآن را نمایش می‌دهند كه البته محور همگی آنها فهم قرآن است.
حشمتی در ادامه گفت: كمیته مفسران و مترجمان را داریم كه مردم با آخرین دستاورهای تفسیر و ترجمه آشنا می‌شوند، موضوع فهم قرآن را داریم علاوه بر این مردم می‌توانند از كمیته هنر بازدید نمایند كه در آن آثار هنری ارائه می‌شود، امسال همچنین نمایش‌های هنری مانند تئاتر نیز با مضامین قرآنی خواهیم داشت.
گزارش ایكنا حاكی است معاون قرآن و عترت وزیر ارشاد در بخش دیگری از سخنانش به بحث افطار پرداخت و بیان كرد: امكانات خوبی در مصلی برای این مسأله تدارك دیده شده و بخشی از افطار رایگان خواهد بود اما امكانات تجاری مصلی نیز طوری است كه مردم برای خرید بیشتر می‌توانند اقدام نمایند اما ما به اندازه وسع خودمان مقداری تسهیلات برای روزه داران فراهم می‌كنیم و افطاری ساده در نظر گرفته‌ایم اما به نظر می‌رسد باید در این فكر باشیم كه این افطار را گسترش دهیم كه فرضا چای و آب بیشتر در دسترس مردم قرار گیرد اما این كه شام هم بخواهیم بدهیم فعلا مقدور نیست.
وی در مورد بخش‌های مختلف نمایشگاه گفت: چهار بازارچه فروش داریم، در واقع چهار نوع محصول است كه با اعتقادات ما نیز تناسب دارد به فروش می‌رسانیم، یكی حجاب و عفاف است كه محصولات آن با تخفیف مناسب عرضه می‌شود و مردم می‌توانند مایحتاج یكساله خود را تهیه كنند، بخش دیگر مربوط به نرم افزارها است، بخش بعدی مربوط به حوزه هنری است و در نهایت نیز بخش مكتوب را خواهیم داشت.
وی در ادامه افزود: نمایشگاه قرآن محل عرضه محصولات یك ساله قرآنی است و ما نباید خودمان آثاری را خلق كنیم این مهم است كه در نمایشگاه همه حوزه‌ها و وزارتخانه‌ها و ... هر آنچه كه دارند، عرضه كنند، چنان كه برخی از آنها نیز آثاری است كه رونمایی می‌شوند، مثلا از مجموعه نرم افزارها و كارهای هنری مانند انیمیشن‌ها رونمایی خواهد شد.
حشمتی گفت: برخی از كارهای هنری كه در طول سال تولید شده عرضه می‌شوند و برخی از كتاب ها هم به نوبت و در طول نمایشگاه عرضه و رونمایی خواهند شد و رونمایی‌ها نیز متنوع خواهند بود علاوه بر این در روز افتتاحیه نیز از ساعت 18 سه اثر رونمایی خواهد شد.
رئیس بیست و پنجمین نمایشگاه قرآن در ادامه افزود: نمایشگاه تهران و نمایشگاهی كه در مركز استان‌ها برپا می‌شود در واقع محل گفت‌وگو پیرامون قرآن است و مردم می‌توانند زیبایی قرآن را در قالب هنر از نزدیك مشاهده كنند و از آنها دعوت می‌كنم كه از ابتدای شروع نمایشگاه حضور یابند تا این فعالیت فرهنگی جامعه ما را به سمت قرآنی شدن تغییر دهد همچنین در این مسأله رسانه‌ها مانند صدا و سیما و خبرگزاری‌ها نیز نقش مؤثری دارند كه از همه آنها تشكر می‌كنم.
وی در مورد بخش‌های بین‌المللی نمایشگاه امسال تصریح كرد: امسال یك بخش دیگر با همكاری سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی به نمایشگاه اضافه شده و آن هم دعوت از رسانه‌های خارجی برای پوشش نمایشگاه است، البته چون در ایام ماه مبارك رمضان خیلی از مسلمانان روزه می‌گیرند شاید خیلی به ایران سفر نكنند، اما به هر جهت هنرمندان و متفكران هم خواهند آمد علاوه بر این در حوزه تحقیق و پژوهش هم فعالیت خوبی داشته‌ایم.
لازم به ذكر است، برنامه افق كاری از گروه قرآن و اطلاع رسانی است كه روزهای شنبه هر هفته به تهیه كنندگی فاطمه رحمانی و مجری كارشناسی محمدرضا پورمعین تقدیم شنوندگان می شود.

دسترسی سریع