استاد ابوالقاسمی گفت: اگر مردم در رفتار شخصی كه به قرآن منتسب است، رفتار و اخلاقی نیكو ببینند و او را از دیگران متمایز كنند، در این صورت، كاری قرآنی انجام گرفته، اشتباه ما این است كه میخواهیم مردم را جلب قرآن كنیم، اما خودمان را نه!
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی رادیو قرآن، احمد ابوالقاسمی، قاری و داور بینالمللی قرآن كریم كه همراه با «كاروان قرآنی انقلاب» در استان خراسان جنوبی به سر میبرد، در كارگاه تخصصی تلاوت، ویژه قرآنآموزان طبس با بیان اینكه برای تربیت قاری و حافظ به ترسیم مسیر نیاز داریم، اظهار كرد: ابتدا باید استعدادیابى كنیم، در این راستا باید جلسات قرآن خانگى را كه اثرات مطلوبى هم دارند، جدی بگیریم. با حضور و رونق این جلسات ضمن اینكه به معنویت خانواده و فرزندان كمك میشود، استعدادها در زمینه قرآن شكوفا و كشف میشوند.
وی افزود: در ادامه مسیر، به برنامهریزی صحیح نهادهای مسئول در زمینه قرآن نیاز داریم. به موازىكارى در زمینه كارهای قرآنی معتقد نیستیم، اینكه مدتی است بعضی فعالیتهای قرآنی با اراده جمعی و حضور افراد مختلف از قرآنیان شكل میگیرد به دلیل همدلی و همكارى مسئولان قرآنی با یكدیگر است.
ابوالقاسمی به احتمال دلسردشدن بعضی افراد در كار قرآنی اشاره كرد و گفت: بعضی شاید بگویند اگر از فعالیتهای قرآنی نتیجه مطلوب را در جامعه نگرفتیم چه میشود؟ باید توجه كنیم قرار نیست، لزوماً پیروز شویم، پیامبران الهی و بزرگان دین الزاماً به نتیجه فكر نمیكردند.
این پیشكسوت قرآنی تصریح كرد: اگر شخصی كه فعالیت قرآنى انجام میدهد خودش قرآنى باشد، كار جلو میرود. اگر مردم در رفتار من كه به قرآن منتسب هستم، رفتار و اخلاقی نیكو ببینند و من را از دیگران متمایز كنند، در این صورت، كاری قرآنى انجام گرفته است. اشتباه ما این است كه میخواهیم مردم را جلب قرآن كنیم، اما خودمان را نه!
وی در ادامه با اشاره به آیه «وَالَّذِینَ جَاهَدُوا فِینَا لَنَهْدِیَنَّهُمْ سُبُلَنَا»(عنكبوت/ 69) گفت: خداوند كسانی را كه در راه او مجاهدت كنند، به هر طریقی كه صلاح بداند كمك میكند، ممكن نیست تلاش كنیم و ثمر آن را نبینیم، حال ممكن است نتیجه بعضی تلاشهای ما در راه خدا چندان ملموس به نظر نرسد، اما با گذشت زمان، فایده خود را بر خودمان و جامعه نشان میدهد.
ابوالقاسمی تصریح كرد: مثلا در تاریخ فوتبال چند میلیارد گل زده میشود و چه اتفاقى میافتد؟ گلزدن بهانه دویدن است. نتیجه فوتبال تقویت عضلات و سلامتی فرد است، جداى از اینكه نتیجه مطلوب به دست بیاید یا نه، سختىهاى ما در راه قرآن نیز براى رشد است و حداقلش این است كه خودمان رشد میكنیم.
این مدرس قرآن كریم یادآور شد: اكثراً این نقطه را فراموش میكنند كه در كار قرآنی باید ابتدا به فكر رشد خودمان باشیم، بعضی فكر میكنند اگر در راه خدا فعالیتی كردیم خدا هم بدون هیچ آزمایش و بیهیچ قیدی ما را رشد میدهد و موفق میكند، در حالی كه شرط خدا برای موفقكردن ما تلاش است؛ «وَأَنْ لَیْسَ لِلْإِنْسَانِ إِلَّا مَا سَعَى»(نجم/ 39)
ابوالقاسمی در پایان گفت: معامله با خدا یعنى در راه قرآن تلاش كنیم و مأیوس نشویم. شاید بعضی افراد در جامعه به هر دلیلی نسبت به قرائت قرآن موضع منفی داشته باشند، اما نباید از رفتار این عده معدود مأیوس شویم، بلكه باید قوىتر در این راه حركت كنیم.
گزارش از محمدرضا رجبی