ابوالقاسمی عنوان كرد: ضرورت ایجاد انگیزه برای ترویج قرآن/ حاشیه مسابقات قوی‌تر از خود مسابقات باشد

مدیر رادیو قرآن گفت: برای ترویج قرآن باید در مسائل قرآنی انگیزه‌ای ایجاد شود كه افراد از هر قشری هستند خودشان پیگیر اخبار قرآنی باشند؛ لذا صدا‌و‌سیما و خبرگزاری‌ها در تولید خبر خوب، گویا و با نشاط همت كنند.

1397/07/08
|
15:26

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی رادیو قرآن، احمد ابوالقاسمی، مدیر رادیو قرآن و قاری بین‌المللی، در گفت‌و‌گو با ایكنا از استان مركزی، گفت: وظیفه خبرگزاری‌ها طبق نظام‌نامه‌ای كه دارند مشخص است، خبرنگاران در نظر داشته باشند علاوه بر اینكه برخی مواقع پرداختن به حق و حقوق مردم و جامعه چالشی است و باید باشد، اما می‌شود در انعكاس اخبار به موضوع‌ها مثبت نگاه كرد.
وی اظهار كرد: پرداختن به وجوه مثبت می‌تواند در دیگران انگیزه ایجاد كند. از خبرگزاری ایكنا بابت زحمات تشكر می‌كنم حتی استان‌ها نیز اخبار را خیلی خوب انتخاب كرده و ارسال می‌كنند، اما گاه برخی ریزه‌كاری‌ها همچون فعالیت قرآنی بانوان در منازل، ممكن است برای خبرنگار جذابیت نداشته باشد اما همان اتفاق می‌تواند برای دیگر بانوان حجت باشد و ایجاد انگیزه كند.
برای ترویج قرآن باید در مسائل قرآنی انگیزه‌ ایجاد شود
مدیر رادیو قرآن تصریح كرد: خبرنگاران از هیچ حركت قرآنی كوچك و بزرگ نباید بگذرند. باید همه آنان را انعكاس داد تا مردم بدانند فعالیت‌های قرآنی در چه مسیری در حال حركت است. در دنیا به واسطه پرداخته شدن به فوتبال این رشته ورزشی جایگاه پیدا كرده در صورتی‌كه فوتبال به خودی خود جایگاهی نداشت. چون در این رشته پول بود به آن پرداخته شد وقتی مورد توجه قرار گرفت و جزو مایحتاج عمومی شد، امروز خبر ورزشی جزو مایحتاج عمومی مردم شده است، برای ترویج قرآن باید در مسائل قرآنی انگیزه‌ای ایجاد شود كه افراد از هر قشری هستند خودشان پیگیر اخبار قرآنی باشند. صدا و سیما و خبرگزاری‌ها در تولید خبر خوب، گویا و با نشاط همت كنند. اگر رسانه‌ها خود را سرباز قرآن بدانند در این حوزه بسیار متفاوت عمل خواهند كرد.
لزوم اجابت مطالبات مردم در برگزاری مسابقات
ابوالقاسمی با اشاره به اینكه برای حاضران در مسابقات قرآن و محافل قرآنی، جز شركت‌كننده‌های مسابقه و جامعه قرآنی سهم نمی‌دهیم، گفت: گاه افراد حاضر در مسابقات كه تنها برای استفاده از تلاوت‌ها آمدند سهمی از مسابقات ندارند. تمام دغدغه‌های فكری آنان حول محور اینكه بروم آیا جا هست، آنجا نمایشگاهی هست كه قرآنی بخرم، نرم‌افزارهای تلاوت وجود دارد یا خیر، آیا نكته‌ای یاد می‌گیرم می‌چرخد. اگر به این نتیجه برسد كه مطالباتش اجابت نمی‌شود تصمیم می‌گیرد كه مسابقات را از تلویزیون تماشا كند.
وی ادامه داد: متولیان امر برگزاری مسابقات، تمام اقدامات صورت‌گرفته برای مسابقات را به سمع‌و‌نظر مردم برسانند تا ایجاد انگیزه شده و مطالبات اولیه عموم افراد اجابت شود. حتما در محل مسابقات یا محافل قرآن اتفاقی برای بیننده‌ها و افرادی كه هستند بیفتد.
در حاشیه مسابقات باید قوی‌تر از خود مسابقات عمل شود
ابوالقاسمی اضافه كرد: در حاشیه مسابقات باید قوی‌تر از خود مسابقات عمل شود تا بتوانیم حضور مردم را پررنگ‌تر در مسابقات داشته باشیم. در كرمانشاه بنده بعد از تلاوت 5 نفر قاری روی سن حاضر می‌شدم و نكاتی كاربردی برای حاضران ذكر می‌كردم كه مورد توجه آنان قرار گرفت. این نحوه آموزش مورد غفلت واقع شده است. مردم از آیه‌ای كاربردی كه بتواند در ادامه مسیر زندگی به آنان كمك كند استقبال می‌كنند.
راهكارهای جذب مخاطب برای مسابقات
وی بیان كرد: جوایز عمومی برای شركت‌كنندگان در نظر گرفته شود، در نظر گرفتن جایزه‌ای معنوی همچون سفر مشهد و ... در قالب مسابقه یا قرعه‌كشی می‌تواند به حضور آنان در مسابقات و استفاده از این فضا كمك كند. از سخنرانان خوب برای بیان نكات ناب نه تكراری دعوت شود، حضور گروه‌های تواشیح و قاریان مهمان از دیگر عوامل جذب افراد در مسابقات است.
در استان مركزی شاهد اتفافات و كم‌كاری استان‌های دیگر در مسابقات قرآن اوقاف نخواهیم بود
قاری بین‌المللی ادامه داد: قطعاً در استان مركزی شاهد اتفافات و كم‌كاری استان‌های دیگر در مسابقات قرآن اوقاف نخواهیم بود. بنده چند ماه پیش در جلسه استانداری استان حضور داشتم. وفاق خیلی خوبی بین 18 دستگاه دولتی و حكومتی برای برگزاری مسابقات در استان حاكم است. همه برای برگزاری این مسابقات به نحو شایسته انرژی می‌گذارند. قطعا وفاق به برگزاری خوب منتج می‌شود.
آداب مستمعین
ابوالقاسمی در بخش دیگر از سخنان خود به آداب مستعمین نیز اشاره و در این رابطه به آیه 204 سوره «اعراف» كه می‌فرماید؛ «وَإِذَا قُرِئَ الْقُرْآنُ فَاسْتَمِعُوا لَهُ وَأَنْصِتُوا لَعَلَّكُمْ تُرْحَمُونَ؛ و چون قرآن خوانده شود به آن گوش فرادهید و خاموش باشید، باشد كه مورد رحمت الهى قرار گیرید» استناد كرد.
وی ساكت بودن و گوش دادن همراه با دقت را از آداب مستعمین دانست و اظهار كرد: گاه مستمع سكوت كرده اما دقت ندارد این حضور بی‌توجهی به قرآن است. گوش قاری روزنامه می‌خواند و این امر در حكم بی‌ادبی به ساحت قرآن تلقی می‌شود؛ لذا گوش دادن در معنای توجه كردن است.
تشویق‌ها باید حساب شده و به دور از هرگونه افراط باشد
ابوالقاسمی اضافه كرد: تلاوت قرآن توسط قاریان اقدامی نمادین از صوت اسلام همچون اذان را با بهترین كیفیت عرضه می‌كند. قرائت هنر است و نیاز به تشویق دارد اما تشویق‌ها باید حساب شده و به دور از هرگونه افراط باشد، اگر با افراط همراه باشد مقداری آسیب می‌زند و بهتر است تعادل ایجاد شود.
تنش‌ها و اختلافات را كم كنیم
مدیر رادیو قرآن در پایان از خبرنگاران حاضر در مسابقات قرآن اوقاف خواست تا حرمت جامعه قرآنی را حفظ كنند. خبرگزاری ایكنا در قالب و فُرم خبرنگاری كار خود را اجرا نكند و به جمع قرآنی كه حضور دارند قرآنی نگاه كند چرا كه تك‌تك عناصر فرهنگی كشور هستند حتی اگر جایی خطایی سر زد سعی بر پوشش خطا داشته باشند نه بزرگ‌نمایی. این اخلاق رسانه‌ای خوبی است و كمك می‌كند كه هم مردم به خبرگزاری اعتماد كنند و هم به جامعه قرآنی. اگر قصد داریم قرآن الگو باشد باید تنش‌ها و اختلافات را كم كنیم.

دسترسی سریع