دبیر شورای توسعه فرهنگ قرآنی كشور نقش رسانه ملی در تحقق منویات رهبر معظم انقلاب اسلامی در زمینه تربیت 10 میلیون حافظ قرآن كریم را بیبدیل توصیف كرد.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی رادیو قرآن؛ مراسم تجلیل از عوامل برنامهساز طرح تابستانی قرآن، كتاب زندگی (بشارت 1452) و افتتاحیه طرح پائیزی آن صبح امروز چهارشنبه، چهارم مهرماه با حضور حمید شاهآبادی، معاون صدای سازمان صدا و سیما، حجتالاسلام والمسلمین حمید محمدی، دبیر شورای توسعه فرهنگ قرآنی كشور، جعفری، قائممقام معاونت صدای سازمان صدا و سیما، احمد ابوالقاسمی، مدیر شبكه رادیویی قرآن، مدیران شبكه های رادیویی و همچنین عوامل برنامهساز طرح قرآنی 1452 در محل سالن جلسات ساختمان شهدای رادیو سازمان صداوسیما برگزار شد.
در ابتدای این مراسم كه با اجرای علی جباری همراه بود، پس از تلاوت آیاتی چند از كلامالله مجید توسط علی خشنود، قاری ممتاز قرآن كریم، احمد ابوالقاسمی، مدیر شبكه رادیویی قرآن در سخنانی ضمن عرض خیر مقدم به حضار در مراسم با بیان اینكه خوشحال هستیم از اینكه توانستیم قدمی هر چند كوچك در اجرای طرح قرآنی 1452 داشته باشیم، اظهار كرد: هر چند دسترسی به افقی كه رهبر معظم انقلاب اسلامی در این طرح برای ما طراحی كردهاند، سخت است و قوای بیشتری را میطلبد، ولی در همین حد نیز با توجه به تأكیداتی كه ریاست محترم سازمان بر اجرای هر چه بهتر طرح داشتند، شاید از نگاه بیرونی هنوز در حد كافی به میزانی كه بخواهیم تمام توان خود را در اجرای طرح به كار بگیریم، نگرفتهایم اما از نگاه خود ما تلاش خیلی خوبی در این زمینه بهویژه با كمك شبكههای مختلف صورت گرفت.
وی ادامه داد: امیدوارم كه این حركت آغاز خوبی برای رسیدن به قله تربیت 10 میلیون حافظ قرآن در كشور باشد، رهبر معظم انقلاب اسلامی این افق را طوری طراحی كردهاند كه برسیم به جایی كه مردم بتوانند با قرآن با هم حرف بزنند و خیلی از مشكلات خود را با خواندن یك آیه حل كرده و به نتیجه برسند و این حد مطلوب یك جامعه اسلامی است كه مردم آن باید تا این حد توانمندی استفاده از آیات الهی را داشته باشند كه بتوانند حتی سؤالات روزانه خود را با قرآن مطرح كرده و پاسخ آن را نیز از قرآن أخذ كنند.
ابوالقاسمی تصریح كرد: پیشبینی ما در این طرح قرآنی این بود كه میتوان برای آحاد مردم در هر سال یك جزء از قرآن كریم را در نظر گرفت و طبق طراحی كه صورت گرفته رادیو یكی از مجریان طرح است و شبكههای مختلف تلویزیونی، آموزش و پرورش و ... در حال اجرای طرح هستند تا هر سال یك جزء از اجزای مختلف قرآن حفظ شود كه در ابتدا 16 سوره از انتهای جزء 30 انتخاب و بهخوبی نیز اجرا شد.
مدیر شبكه رادیویی قرآن در پایان ضمن قدردانی از همه عوامل دستاندركار طرح قرآنی 1452، گفت: شاید از نگاه بیرونی توان صدا و سیما برای مشاركت در اجرای طرح بیشتر باشد ولی از نگاه درونی با سختیهایی كه ما با آن مواجه هستیم، بنده فكر میكنم كه شبكههای مختلف در حد خیلی خوبی وارد این طرح شدند و انشاءالله با همین قدرت ما را كمك كنند تا بتوانیم طرح را به خوبی اجرا كنیم.
همچنین، در ادامه برگزاری این مراسم نیز به ترتیب احمد فراهانی، مدیر گروه آموزش رادیو قرآن و دبیر علمی طرح، میرحسینی، مدیر شبكه رادیو ورزش، سیفی، مدیر شبكه رادیو جوان و محمدزاده، مدیر شبكه رادیو ایران در سخنان كوتاهی به ارائه گزارشی از عملكرد شبكه مربوطه خود در اجرای طرح قرآنی 1452 پرداختند. در ادامه این مراسم نیز امیرسرتیپ خلبان عابدی، از یادگاران هشت سال دفاع مقدس به ذكر خاطراتی از دوران جنگ تحمیلی و دفاع مقدس پرداخت.
همچنین، در ادامه، حجتالاسلام والمسلمین حمید محمدی، دبیر شورای توسعه فرهنگ قرآنی كشور نیز در سخنانی ضمن عرض تسلیت به مناسبت ایام شهادت امام حسین(ع) و یاران باوفای ایشان، برای كسانی كه مجاهدانه در طرح قرآنی 1452 حضور مؤثر در فضای رادیو داشتند، آرزوی توفیق كرد.
وی با بیان اینكه سند طرح ملی حفظ قرآن كریم در شورای عالی انقلاب فرهنگی به تصویب رسید، افزود: تحقق مطالبه مقام معظم رهبری نسبت به تربیت 10 میلیون حافظ كل قرآن كریم كاری بسیار عظیم و بزرگی است كه بیمه شدن جامعه در پناه قرآن میتواند در ذیل این خواسته محقق شود.
دبیر شورای توسعه فرهنگ قرآنی كشور بیان كرد: سازمان صدا و سیما نقش كلیدی را در تحقق این عملیات برعهده دارد البته نهادها و دستگاههای دیگر نیز در این رابطه تأثیرگذار هستند، اما پشتیبانیكننده اصلی و فرهنگساز اصلی برای این موضوع جایی جز رسانه ملی نیست. بنابر این من فكر میكنم موفقیت این كار بسیار بزرگ و اساسی منوط به یك حضور معنادار، فراگیر، اساسی و جامع رسانه ملی است.
دبیر شورای توسعه فرهنگ قرآنی كشور با بیان اینكه هنگامی كه سخن از رسانه ملی بر زبان میآوریم شاید اذهان، معطوف به تلویزیون و سازوكارهای مربوط به آن شود، اظهار كرد: نگاه بنده در این زمینه اتفاقا برعكس است و فكر میكنم كه اگر رادیو جایگاه خود و نقش خود را ایفا كند، میتواند با كاركرد قوی، مؤثر و بیبدیل خود بسیاری از نیازها و خلأها را پوشش دهد.
وی با بیان اینكه تأثیری كه سمع بر نفس دارد، به مراتب بیشتر از تأثیر بصر بر نفس است، افزود: سمع به دلیل ویژگیهایی كه دارد، واجد سطح تأثیرپذیری و تأثیرگذاری ویژهای بر نفس است، لذا به همین نسبت چون جنس رادیو جنس شنیدن و از مقوله سمع است، به همین نسبت سطح تأثیر بالاتری دارد. در حقیقت رادیو، رسانهای بسیار آسان در دسترس، فراگیر، ارزان و تأثیرگذار است.
محمدی در ادامه سخنان خود تصریح كرد: اگر ما جایگاه فاخر رادیو را درك كنیم و حرفهای كلان و اساسی خود را در حوزه فرهنگ به صورت معنادار و حسابشده متوجه این رسانه كنیم، در آن زمان نقش بیبدیل و چیرهدستی بینظیر رادیو را شاهد خواهیم بود.
دبیر شورای توسعه فرهنگ قرآنی كشور ادامه داد: یك اراده جدی در این دوره یعنی طرح 1452 در سال 1397 در سازمان مبنی بر حضور مؤثر در این طرح قرآنی شكل گرفت. این طرح قرآنی معمولاً در قالب دوماه و یا دو ماهونیم و در ارتباط با سورهای یا بخشی از قرآن اجرا میشد. در این راستا تصمیم بر این شد كه كلا صدا و سیما سالانه در چارچوب مصوبات ستاد عالی طرح ملی حفظ قرآن كشور حضور پیدا كند و حفظ جزء 30 در دستور كار قرار گیرد. در این راستا قرار بر این شد كه ما بتوانیم یك جمعیت حداقل پنج میلیونی را تحت پوشش طرح ملی حفظ قرآن در جزء 30 بیاوریم چون كلید فتح قرآن و كلید ورود به وادی حفظ همین جزء سیام قرآن كریم است.
وی در ادامه اظهار كرد: در این طرح مقرر شد كه سازمان صدا و سیما به جای ورود دوماهه و یا دوماه و نیمه یك ورود سالانه داشته باشد و تا به امروز نیز انصافاً حضور مؤثری از رسانه ملی بهویژه از سوی شبكههای رادیویی در این زمینه مشاهده شده است.
محمدی ضمن تشكر از شاهآبادی، معاون صدای سازمان صدا و سیما و احمد ابوالقاسمی، مدیر شبكه رادیویی قرآن و نیز مدیران و دستاندركاران تمامی شبكههایی كه در اجرای طرح قرآنی 1452 تلاش و همكاری لازم را داشتند، تصریح كرد: بنده به عنوان دبیر شورای توسعه فرهنگ قرآنی كشور میتوانم اینجا با سرفرازی اعلام كنم كه رسانه ملی به ویژه بخش صدا و رادیو جای تقدیر و سپاس خاصی به دلیل عملیات قرآنی امسال دارد و البته این باید سرآغازی برای گسترش دادن این حركت باشد.
دبیر شورای توسعه فرهنگ قرآنی كشور در پایان سخنان خود از تمامی عوامل و دستاندركارانی كه در زمینه اجرای هرچه بهتر و تأثیرگذارتر طرح قرآن، كتاب زندگی (بشارت 1452) تلاش و كوشش داشتهاند، تقدیر و تشكر كرد.
حمید شاهآبادی، معاون صدای سازمان صدا و سیما نیز طی سخنانی در این مراسم ضمن عرض تسلیت به مناسبت سالروز شهادت اباعبداللهالحسین(ع) و یاران با وفای ایشان و نیز تشكر از تمامی حضار در مراسم، اظهار كرد: امیدواریم این حركت قرآنی كه چند سالی است در كشور آغاز شده، روز به روز توسعه پیدا كند و بر رونق آن نیز افزوده شود.
وی اظهار كرد: قرآن به عنوان كتاب زندگی باید در تمام شئون زندگی ما نقشآفرین باشد. جامعه قرآنی زمانی محقق میشود كه سبك زندگی قرآنی بر جامعه حاكم باشد كه گام اول آن نیز انس با قرآن است. انس با قرآن، نقطه آغازین حركت در مسیر اقدامات بعدی خواهد بود.
معاون صدای سازمان صدا و سیما افزود: طرح قرآنی 1452 یك عامل مؤثر و بسیار مهم برای تسریع در تحقق این انس قرآنی است. این طرح قرآنی از زمانی كه آغاز شد، نقشآفرینی فراوانی در تحقق این مؤانست با قرآن داشته است چه برای آنهایی كه میخواهند در این رابطه معرفتی كسب كنند و چه آنهایی كه آرامآرام در پی ارتباط بیشتر با قرآن هستند.
وی در ادامه تصریح كرد: رادیو به عنوان رسانه زندگی، رسانهای همراه كه همواره در دسترس است و نیز رسانهای كه مأموریت خود را نقشآفرینی در سبك زندگی قرار داده، این حركت را به عنوان یك فرصت خوب در دست گرفت و به موضوعات مطرح شده در این طرح و نیز همراهی شایان با آن همت گمارد.
معاون صدای سازمان صداوسیما گفت: امسال گام مضاعفی در این رابطه برداشته شد و وظیفه معاونت این بود كه این حركت را به نحو احسن انجام دهد كه جا دارد در اینجا از مدیران شبكههای مختلف رادیویی به ویژه شبكه رادیوی قرآن تشكر و قدردانی داشت كه تمام همت خود را معطوف به تولید برنامههای این طرح كرده و این برنامهها را در اختیار دیگر شبكههای رادیو نیز قرار داده است.
شاهآبادی با بیان اینكه حركت جهت طرح 1452 كه مربوط به جز 30 قرآن كریم است، اهتمام ویژهای میطلبد، اظهار كرد: موضوع قرآن، موضوعی نیست كه از دستور كار شبكههای تخصصی خارج باشد و تمامی شبكههای رادیویی بنا به برنامه و وظیفه خود باید جایگاه خود در رابطه با قرآن و به ویژه طرح قرآنی 1452 را پیدا كند.
معاون صدای سازمان صداوسیما گفت: در همه حوزهها رادیو به عنوان رسانه زندگی در كنار مردم است و آموزههای زندگی را در دل جامعه توسعه میدهد. این طرح قرآنی یعنی طرح 1452 باید جای خود را در میان جامعه پیدا كند كه این امر مشاركت همه شبكهها را میطلبد. ما باید هر روز بهتر از گذشته قرآن را در رادیو گسترش دهیم.
شاهآبادی با اشاره به اینكه تهیهكنندگان و برنامهسازان ما در رادیو و شبكههای مختلف از متخصصترین افراد هستند، اظهار كرد: متخصصان ما همواره در شبكههای مختلف به نیازسنجی مخاطبان و برقراری ارتباط بیشتر با ایشان میپردازند. همانطور كه میدانید، نیازسنجی و شناخت مخاطب كار تخصصی پیچیدهای است كه تخصص و مهارتهای لازم را میطلبد.
وی با اشاره به اینكه در فصل پائیز و همچنین، زمستان به مراحل سختتر از طرح قرآنی 1452 نزدیك میشویم، از جامعه قرآنی خواست تا برنامههای مختلف این طرح قرآنی را پیگیری كرده و با ارائه نقطهنظرات و كمكهای لازم ما را در ارائه بهتر برنامهها یاری رسانند.
معاون صدای سازمان صداوسیما با بیان اینكه اجرای كامل این طرح قرآنی عزم جدی همه شبكهها را میطلبد، اظهار كرد: در این زمینه به ویژه شبكه رادیویی قرآن به عنوان شبكه اصلی و تأثیرگذار در این رابطه باید خوراك اولیه و برنامههای مربوط به طرح را آماده كرده و در اختیار شبكههای دیگر رادیو نیز جهت ارائه به مخاطبان قرار دهد.
شاهآبادی در پایان با بیان اینكه امیدواریم این طرح قرآنی به طور كامل محقق شده و مسیر خود را طی كند و بتوانیم در پایان اجرای آن به یك جمعیت میلیونی حافظ جزء 30 دست پیدا كنیم، از تمامی عوامل و برنامهسازان، مدیران شبكههای رادیویی و نیز جامعه قرآنی كه در تحقق طرح قرآنی 1452 تلاش داشتند، تشكر و قدردانی كرد.