آیین رونمایی طرح ملی حفظ قرآن كریم بشارت 1452 برگزار شد

آیین رونمایی طرح ملی حفظ قرآن كریم بشارت 1452 روز، چهارم تیرماه با حضور بیش از 10 مسئول قرآنی كشور برگزار شد.

1397/04/05
|
09:39

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی رادیو قرآن؛ مراسم رونمایی و آغاز طرح ملی حفظ قرآن كریم بشارت 1452 عصر روز، چهارم تیرماه با حضور مسئولان و مدیران دستگاه‌های قرآنی كشور برگزار شد.
این برنامه كه به صورت زنده از رادیو قرآن پخش می‌شد، همراه با اجرای مهدی صفری، مجری شبكه قرآن و معارف سیما بود. در ادامه نیز محمدرضا پورزرگری، قاری بین‌المللی كشورمان آیاتی را تلاوت كرد.
سپس از پوستر طرح ملی حفظ قرآن كریم بشارت 1452 با حضور مسئولان رونمایی به عمل آمد و در ادامه نیز حجت‌الاسلام حمید محمدی، دبیر شورای توسعه فرهنگ قرآنی گفت: این طرح در سال 1397، سی هفت سوره جزء سی‌ام قرآن را مورد نظر خود قرار داده است و در سه گام تلاش می‌كند از آخر جزء سی‌ام به سمت آغاز این جزء حركت كند و در گام نخست كه در تابستان امسال است از سوره ناس تا زلزال را خواهیم داشت و در گام دوم كه پاییز امسال است از سوره مباركه طارق تا بینه و در زمستان 97 نیز سوره نبأ تا بروج را خواهیم داشت.
وی با تأكید بر اینكه در طول برپایی این طرح ملی سه مرحله آزمونی خواهیم داشت، بیان كرد: نهایتا آزمون نهایی در هفته اسفندماه 97 برپا می‌شود. پیش‌بینی ما حداقل مشاركت 5 میلیون نفر در طرح ملی حفظ است كه فكر می‌كنم این رقم را با تبلیغات شایسته و گسترده و اهتمام دستگاه‌ها و آحاد جامعه به دو برابر نیز افزایش دهیم.
محمدی با تأكید بر اینكه برای اجرای هرچه بهتر این طرح نهایت ظرفیت را برای تشویق مردم به خرج می‌دهیم، اظهار كرد: لذا برنامه‌های متنوع رسانه‌ای برای اقبال و استقبال مردم از قرآن كریم تولید شده است كه پخش خواهد شد. البته شبكه قرآن و معارف سیما و رادیو قرآن دو راهبر اصلی رسانه در اجرای این طرح خواهند بود.
سپس مهدی قره‌شیخلو، رئیس سازمان دارالقرآن الكریم گفت: با هماهنگی و تعامل خوب بین دستگاه‌های مختلف برقرار شده است یك بار دیگر شاهد طرح قرآنی در سطح ملی با عنوان 1452 هستیم.
وی ادامه داد: این طرح با محوریت حفظ جزء سی‌‌ام قرآن كریم طراحی شده است. محور این طرح سال‌هاست كه با رسانه ملی یعنی هم شبكه قرآن و معارف سیما و هم رادیو قرآن است و دیگر دستگاه‌ها بنا بر امكانات و وسعی كه دارند در اجرای این طرح كمك می‌كنند.
قره‌شیخلو عنوان كرد: اما چون كار، كار رسانه‌ای است در سازمان دارالقرآن طی سال‌های گذشته تلاشمان بر این بوده كه فضایی را برای استفاده افرادی كه دوست دارند در این طرح شركت كنند در رابطه با جلسات آموزش حضوری و رفع اشكال و استفاده از راهنمایی اساتیدی كه در حوزه حفظ كار كرده‌اند، شرایطی را فراهم كنیم.
رئیس سازمان دارالقرآن الكریم بیان كرد: امسال نیز عدد 200 هزار نفری برای این طرح از سوی سازمان دارالقرآن در نظر گرفته‌ شده است كه البته اصل اجرای این تعداد بسته به تأمین اعتبار لازم دارد. این تعداد را در نظر داریم از سوی مؤسسات و خانه‌های قرآن سراسر كشور اجرایی كنیم و بنا بر این است كه فضایی برای حضور اساتید و مربیانی كه در حوزه حفظ قرآن صاحب تجربه هستند، فراهم شود و هزینه‌هایی دارد كه حداقل آن از سوی سازمان به مؤسسات و خانه‌های قرآن پرداخت می‌شود.
در ادامه نیز حجت‌الاسلام سیدمصطفی حسینی، رئیس مركز امور قرآنی سازمان اوقاف و امور خیریه به سخنرانی پرداخت و گفت: براساس راهبردهایی كه در طرح ملی حفظ قرآن كریم مورد نظر قرار گرفت در مجموع 32 راهبرد، مسئولیت عمیات و اقدام در ذیل سه راهبرد چون تربیت معلم و مربی حفظ قرآن، استفاده از ظرفیت بقاع متبركه برای تربیت حافظان قرآن و همچنین توسعه موقوفات قرآنی به سازمان اوقاف و امور خیریه سپرده شد.
وی ادامه داد: در مجموع 16 دستگاه مأموریت‌های ویژه‌ای را برای تحقق طرح ملی حفظ قرآن برعهده داردو 192 اقدام در ذیل این سند پیش‌بینی شده است ودر نشستی كه ستاد راهبری حفظ قرآن روز گذشته، سوم تیرماه در شورای توسعه داشت قرار شد در نشست امروز هر دستگاه قرآنی اقداماتی كه در ذیل این راهبردها برای تحقق طرح ملی حفظ قرآن در سال 97 داریم اعلام كنیم و وظایف و رسالت‌ها به صورت خلاصه بیان شود.
حسینی بیان كرد: پس از فرمان مقام معظم رهبری در سال 90 مبنی بر تربیت 10 میلیون حافظ قرآن سازمان اوقاف در كنار دیگر دستگاه‌های قرآنی فعالیتش را آغاز كرد و با توجه به اهتمام ویژه‌ای كه امسال شورای توسعه فرهنگ قرآنی برای تحقق فرمایش مقام معظم رهبری داشت، سازمان اوقاف طرح حفظ قرآن را به عنوان نخستین اولویت خود در میان برنامه‌های سال 97 اعلام كرد.
وی ادامه داد: قرار شد كار ویژه همه دستگاه‌ها و همچنین سازمان اوقاف طرح حفظ جزء سی‌ام قرآن با ترجمه و تفسیر در كنار دیگر برنامه‌های قرآنی چون مراكز حفظ شبانه‌روزی، مراكز تربیت مربی و مراكز قرآنی بقاع متبركه و ... باشد. امیدواریم به نوبه خود در مجموعه اوقاف در كنار سایر دستگاه بتوانیم اقدام مؤثر برای اجرای این طرح ملی داشته باشیم.
حجت الاسلام والمسلمین حبیب رضا ارزانی، دبیر ستاد عالی كانون‌های فرهنگی ـ هنری مساجد كشور از دیگر سخنران این مراسم بود، وی با اشاره به اینكه طرح ملی بشارت 1452، طرح ارزشمندی است، اظهار كرد: بیش از 11 سال از عمر این طرح می‌گذرد و این ستاد از 1441 همراه این طرح قرآنی بوده است. همین هدف گذاری زیبایی كه توسط مقام معظم رهبری مبنی بر تربیت 10 میلیون حافظ قرآن برای این طرح ترسیم شده است، زیباست البته باید گفت مراد از حافظ، حافظ كل نیست بلكه حافظ اجزاء ممكن است باشد.
وی ادامه داد: ستاد عالی كانون‌های فرهنگی ـ هنری مساجد كشور نیز با توجه به اینكه 24 هزار كانون در كل كشور داریم و در طرح «سجای بچه‌های مسجد» تا كنون 24 هزار و 504 كانون ثبت شده‌اند و در میان كانون‌ها دو هزار كانون این طرح را اجرا می‌كنند.
ارزانی اظهار كرد: برآورد ما اینست كه حدود 30 هزار نفر در این طرح مشاركت داشته باشند كه هر كدام از این افراد با كد ملی ثبت می‌شود تا حافظ یك جزء از قرآن شوند كه در كنار حفظ قرآن، تدبر در مفاهیم و ترجه قرآن داریم.
وی ادامه داد: هنگامی كه فرزندان ما قرآنی شود و جامعه همراه با قرآن شود، یكی از راه‌های ایجابی برای كاهش آسیب‌های اجتماعی طبیعتا قرآن و انس با اهل‌بیت(ع) است كه این طرح برای كاهش آسیب‌های اجتماعی در ایران اسلامی كمك می‌كند.
سپس احمد ابوالقاسمی، مدیر رادیو قرآن به بیان نكاتی پرداخت و اظهار كرد: رادیو قرآن به عنوان بازوهای مهم اجرایی این طرح در خدمت این طرح است.
وی ادامه داد: روزانه از ساعت 17 تا 18 از شنبه تا چهارشنبه آنتن خود را به برپایی این طرح با چهار آیتم آموزش حفظ قرآن، ترجمه آیات آموزش داده شده، استفاده از قصه‌های قرآنی و همچنین پخش نمایش‌های مرتبط با آن آیات و اجرا اختصاص خواهد داد.
ابوالقاسمی بیان كرد: همچنین روزهای پنج‌شنبه از ساعت 18 تا 19:30 با همكاری اداره‌كل اوقاف استان تهران این طرح به صورت زنده از بقاع متبركه و با حضور مردمی كه در آن محل هستند، اجرا می‌شود.
وی با اشاره به همراهی دیگر شبكه‌های صدا در اجرای این طرح، ادامه داد: امید است بتوانیم در اجرای این طرح به صورت موفق عمل كنیم.
مرتضی خدمتكار به نمایندگی از معاونت قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، سخنران دیگر این نشست بود. وی گفت: خرسندیم كه پس از ماه‌ها تلاش و پیگری در ستاد راهبری طرح ملی حفظ قرآن كریم، امروز شاهد آغاز كار بزرگ دستگاه‌های دولتی، عمومی و مردمی در كنار هم هستیم.
وی ادامه داد: به وجود آمدن اراده و عزم جمعی میان دستگاه‌های قرآنی، موفقیت ارزشمندی است كه باید قدردان آن باشیم. قطعا در معاونت قرآن و عترت ارشاد هماهنگ با سایر نهادهای قرآنی و باهمكاری تام و تمام با ستاد راهبری حفظ قرآن كریم، كار ویژه خود را در سال 1397اجرای طرح ملی حفظ قرآن كریم بشارت 1452 قرار دادیم.
خدمتكار با اشاره به اینكه برای اجرای بهتر این طرح از ظرفیت مؤسسات قرآنی به نحو احسن استفاده خواهیم كرد، گفت: در كنار اجرای این طرح برنامه‌های مختلفی را پیش‌بینی كردیم كه امیدواریم براساس اسناد بالادستی و وظایفی كه برای ما تكلیف شده است، آنها را محقق كنیم كه در كنار این طرح بزرگ قرآنی، بسته خوب را برای حفظ قرآن ارائه كنیم.
وی بیان كرد: یكی از اقدامات اساسی و جدی در معاونت قرآن و عترت در كنار اجرای طرح بشارت 1452، طراحی ساز و كارهای لازم جهت پیاده‌سازی و تحقق اقدامات ملی است كه ستاد راهبری به عنوان تكلیف به ما ابلاغ كرده است و موظف به دنبال كردن آن هستیم یكی از این اقدامات ملی حمایت از تولید و توزیع محصولات و آثار ممتاز و فاخر فرهنگی، رسانه‌ای و آموزشی است.
خدمتكار عنوان كرد: به نظر می‌رسد كه در این حوزه دچار خلأ و نقص هستیم و در نظر داریم كه محصولات فاخر را ایده‌پردازی، حمایت و به صورت مناسبتی توزیع كنیم تا در بحث حفظ، آموزش و یادگیری قرآن برای گروه‌های سنی مختلف بتوان محصولات قرآنی خوبی را تولید كرد.
وی با اشاره به اینكه حمایت از بازی‌ها، اسباب‌بازی‌ها، انیمیشن‌های قرآنی از جمله برنامه‌های اصلی این معاونت است، بیان كرد: از دیگر اقدامات ملی كه قطعا دنبال می‌كنیم و مقدمات آن نیز فراهم شده است و جزو وظایفی است كه ستاد راهبری طرح ملی حفظ به ما ابلاغ كرده، توسعه آموزش حفظ قرآن در میان كاركنان دولت است.
خدمتكار عنوان كرد: با هماهنگی و همكاری كه با سازمان امور اداری و استخدامی كشور صورت گرفته مجوزهای لازم صادر و هماهنگ با طرح ملی بشارت 1452، بحث حفظ جزء سی‌ام قرآن كریم را برای كاركنان دولت آغاز می‌كنیم و مشوق‌های خوبی را برای تحقق این برنامه مهم و بزرگ پیش‌بینی می‌كنیم كه جزئیات آن به زودی اعلام می‌شود.
وی بااشاره به آزمون سراسری حفظ و مفاهیم قرآن كریم، ادامه داد: با هماهنگی در ستاد راهبری و شبكه قرآن و مدیران طرح 1452، هماهنگی سراسری با این طرح داشته باشیم كه پایان بخش این طرح با آزمون سراسری حفظ و مفاهیم قرآن هماهنگی كامل داشته باشد تا بتوانیم مثل سال گذشته، در اسفندماه شاهد برپایی بزرگترین رویداد قرآنی برای حافظان علاقه‌مند در این طرح و دركنار دیگر حافظان در مؤسسات و بقاع متبركه و .. باشیم.
خدمتكار گفت: دیگر برنامه توجه ویژه به موضوع حفظ قرآن در دیگر فعالیت‌های تبلیغی و ترویجی است كه در سال 97 پیش رو داریم، چون برپایی نمایشگاه‌های قرآن، جشنواره‌های قرآنی وهفته‌های قرآن و عترت كه رویكرد اصلی ما در این طرح‌ها ترویج حفظ قرآن در قالب‌های مختلف با استفاده از قالب‌های هنری است تا بتوانیم بحث حفظ قرآن را نه فقط در افرادی كه با قرآن انس دارند، بلكه در سایر گروه‌های مردم نیز زمینه تشویق آنها به حفظ قرآن را فراهم كنیم.
در ادامه محمدحسین محمدزاده، مدیر شبكه قرآن و معارف سیما گفت: طی تأمین اعتبار به عمل آمده جوایز برگزیدگان باقی مانده سه دوره گذشته این طرح یعنی از طرح 1449 تا 1451 به آنها طی روزهای آینده اهدا می‌شود و امیدواریم تا چند هفته آینده تمامی برگزیدگان دوره‌های گذشته جوایز خود را دریافت كنند.
مدیر شبكه قرآن و معارف سیما با اشاره به جوایز ارزنده این طرح ملی برای تشویق و ترغیب خانواده‌ها و جوانان برای حضور در این پویش بزرگ، تصریح كرد: سال 97، به نوعی تبلور اوج همكاری‌ها و تعاملات مؤسسات بین تمام نهادهای فرهنگی و قرآنی به ویژه اعضای شورای توسعه فرهنگ قرآنی است و برگزاری موفق و با تلاش همه جانبه همكاران می‌تواند تبلور این نكته باشد كه بلوغ و به اوج رسیدگی این تعاملات مختلف فرهنگی و قرآنی برای اقدام مشترك در سال 97 كه همان كمك به حفظ جزء سی‌ام قرآن خواهند داشت.
وی ادامه داد: این مربوط به افرادی می‌شود كه حافظ جزء سی‌ام قرآن باشند اما گروندگان به این طرح بزرگ و بهره‌مندی از بخشی از آموزه‌های جزء سی‌ام قرآن قاعدتا عددی بیش از 5، 10 و 20 میلیون خواهد بود و امیدواریم با تلاشی كه در دستگاه‌های مختلف می‌شود، بتوانیم به گروندگان به این طرح بزرگ به نسبت شركت‌كنندگان در طرح‌های قبلی بفزاییم.
محمدزاده بیان كرد: بیش از 9 شبكه تلویزیونی دیگر علاوه بر شبكه قرآن و معارف سیما در این طرح حضور دارند و بالغ بر هفت ساعت برنامه تلویزیونی در رابطه با این طرح برنامه‌سازی و پخش خواهند داشت و زمان برپایی و اجرای این طرح از لحاظ رسانه‌ای ابتدای هفته آینده، 9 تیرماه خواهد بود.
سپس حسن محمدی، مدیرعامل اتحادیه تشكل‌های قرآن و عترت كشور به بیان نكاتی پرداخت و گفت: وحدت و همكاری و انسجام خوبی بین دستگاه‌های قرآنی كشور برای اجرای این طرح به وحود آمده است.
وی ادامه داد: اتحادیه تشكل‌ها به عنوان نماینده مؤسسات تعاملاتی در خصوص اجرای این طرح براساس ظرفیت‌های مردمی، تبلیغات و برپایی آزمون‌ها خواهد داشت. اما باید گفت نخستین سالی است كه در استان‌ها با توجه به ادغام اتحادیه‌ها شاهد برپایی این طرح هستیم.
سرهنگ دوم مهدی میدانی، مدیر قرآن و عترت و نماز سازمان عقیدتی ـ سیاسی ارتش با اشاره به همراهی نیروهای مسلح در كنار دیگر دستگاه‌های قرآنی در اجرای طرح بشارت 1452، گفت: این طرح طی مراحل سه گانه كه تببین شد، اجرا و رصد می‌‌شود.
وی ادامه داد: نیروهای مسلح در راستای جامه عمل پوشاندن به سهم خود از فرمایش مقام معظم رهبری مبنی بر تربیت 10 میلیون حافظ قرآن، طرح‌های خوبی را اجرا و چشم‌اندازی را ترسیم كرده است كه از جمله آن طرح الحافظون و راه‌اندازی دارالتحفیظ‌ها و دیگر برنامه‌ها است. همچنین دیگر نیروهای مسلح چون نیروی انتظامی و همچنین وزارت دفاع با برنامه‌های حفظ و دارا بودن مدارس قرآن در سراسر كشور روند صعودی را در خصوص تعداد حافظان قرآنشان شاهد هستند.
سخنران پایان این مراسم حجت‌الاسلام رجبی به نمایندگی از سوی حوزه‌های علمیه برادران و بانوان بود. وی گفت: فعالیت‌های قرآنی متعددی از سوی حوزه در كنار طرح ملی بشارت 52 انجام می‌شود، امسال نیز دو طرح با دو گروه مخاطب مجزا یكی با عنوان نهصت قرآنی ویژه دانش‌آموختگان قرآنی برای فارغ‌التحصیلان حوزه علمیه در جلسات خانگی، بقاع متبركه و .. و همچنین طرح نور هدایت با هدف جزء سی‌ام قرآن كه با جامعه هدف طلاب و در حال تحصیل برگزار می‌شود.

دسترسی سریع