امروز طی مراسمی رادیو ترتیل با حضور قائم مقام سازمان صدا و سیما و جمعی از فعالان قرآنی در ساختمان شهدای رادیوی جام جم افتتاح شد.
امروز، 26 اردیبهشتماه طی مراسمی رادیو ترتیل با حضور قائم مقام سازمان صدا و سیما و جمعی از فعالان قرآنی در ساختمان شهدای رادیوی جام جم افتتاح شد.
حجتالاسلام والمسلمین سیدرمضان موسوی مقدم، قائممقام سازمان صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران در مراسم راهاندازی رادیو ترتیل كه صبح امروز چهارشنبه، 25 اردیبهشتماه در محل استودیوی شماره 8 ساختمان شهدای رادیوی سازمان صدا و سیما برگزار شد، طی سخنانی با اشاره به آیه «فَاقْرَءُوا مَا تَیَسَّرَ مِنَ الْقُرْآنِ» ضمن عرض خیر مقدم به تمامی حضار در مراسم و نیز تبریك به مناسبت حلول ماه مبارك رمضان، اظهار كرد: در ماه مبارك رمضان، تأكید فراوانی بر تلاوت قرآن شده است و اتفاقا بر همین قرائت نیز تأكید شده است.
قائممقام سازمان صداوسیما ادامه داد: البته در برخی از روایات به تدبر، تفكر و تعقل در آیات نیز اشاره شده، اما یك نگاه كلی كه به این توصیهها و تأكیدات میاندازیم، مشاهده میكنیم كه اصل تأكید بر نفس تلاوت است. لذا این سنت جاریه كه در ماه مبارك رمضان حداقل روزانه یك جزء خوانده میشود و یا برخی از سور را ختم میكنند، برگرفته از همین تأكیداتی است كه نسبت به تلاوت قرائت شده است.
وی افزود: برای تلاوت قرآن یعنی نفس تلاوت، صرف نظر از بحث تدبر كه در آن مستتر است، فضائل و آثار و فوائد فراوانی وجود دارد و در روایات ما نیز به این مجموعه آثار و فوائد بسیار فراوان تأكید شده است. تهذیب نفس، درمان بیماریهای روحی و روانی، عمر بابركت، استجابت دعا، صفای دل، رفع غم و اندوه در تلاوت قرآن مؤثر است، یعنی اگر انسان قرآن را تلاوت كند، همین فوائدی را كه ما به ظاهر با آن مواجه هستیم نیز نصیب آن خواهد شد.
موسوی مقدم بیان كرد: در فوائد ظاهری قرآن اگر ما تلاوت را از یك جهت برای اینكه بتوانیم حق مطلب را ادا كنیم، به عنوان ظاهر قرآن فرض كنیم، اثرات و بركات فراوانی دارد حتی بر تأكیدات فراوانش همین بس كه گفته میشود، اگر كسی حتی قادر به خواندن روخوانی قرآن نیست، میتواند در ماه مبارك رمضان همراه با كسانی كه قرآن میخوانند، قرآن را باز كند و به آن نگاه كند، زیرا در كفاره گناهان و بارورشدن ایمان و زدودن زنگار از قلب، بسیار مؤثر است.
قائممقام سازمان صدا و سیما با بیان اینكه در همین ظاهر قرآن كه ما تلاوت میكنیم، پیامهایی مستتر است كه اگر به آنها تكرار انجام شود، آثار فراوانی دارد، گفت: همانطور كه در باب تبلیغ سه اصل تمركز، تكرار و استمرار بسیار مهم است، در همین قرآن مجید اگر اندك تأملی در بسیاری از موضوعاتی كه ما از آن میخوانیم، داشته باشیم، پیام آن به ما منتقل شده و آن را به راحتی درك میكنیم.
وی با اشاره به حدیثی از امام صادق(ع) كه در پاسخ به سؤال فردی كه به ایشان عرض كرد كه در قرآن موضوعات مختلفی مطرح است، اما درباره مسئله طب چیزی نیامده است، افزود: امام صادق(ع) در جواب این فرد فرمودند كه در قرآن كریم آیهای است كه تمام طب در آن نهفته است و آن آیه نیز «كُلُوا وَاشْرَبُوا وَلَا تُسْرِفُوا» است.
موسوی مقدم در ادامه اظهار كرد: اگر همین آیه از قرآن كریم كرارا تكرار شود و استمرار پیدا كند و كانون و تمركز پیدا كند، آثار و بركات و تأثیرات فراوانی خواهد داشت. بنابر این قرآن مجید از حیث ظاهر نیز دارای آثار و بركاتی است كه میتوان بهرههای فراوانی از آن برد.
قائممقام سازمان صدا و سیما تصریح كرد: درست است كه ما از طریق ظاهر قرآن به باطن آن دست پیدا میكنیم، اما در همین ظاهر قرآن نیز بركاتی وجود دارد كه باید به آن توجه شود. بنابر این ظاهر قرآن و تلاوت و قرائت قرآن فی نفسه موضوعیت دارد. برخی از سخنان مطرح میشود كه باید به قرآن عمل شود و تنها نباید به تلاوت آن اكتفا كرد كه البته بحثی در آن نیست و باید به فهم قرآنی نیز دست پیدا كرد، اما در یك شرایطی كه مانند ماه مبارك رمضان كه دلها و اذهان آماده هستند و شرایط برای پرواز روح مهیا است، اگر با قرآن مأنوس شویم و با آن ارتباط برقرار كنیم، میتوانیم از این فضای به وجود آمده در ماه مبارك رمضان حداكثر استفاده را داشته باشیم.
موسوی مقدم با اشاره به حدیثی از پیامبر اكرم(ص) كه فرمودند برای از بین بردن زنگار دلها چیزی جز تلاوت و قرائت قرآن مجید تأثیرگذار نیست، افزود: بنابراین بسیار مهم است كه تلاوت قرآن كرارا و مكررا وجود داشته باشد، اما این امر در ماه مبارك رمضان از جایگاه ویژهای برخوردار است و باید از این فرصت استفاده كرد.
وی با اشاره به اینكه اگر بتوانیم رادیو ترتیل را به صورت دائمی و 24 ساعته و در طول سال داشته باشیم، این امر بسیار خوبی است، گفت: اگرچه میزان تلاوتها و قرائتهایی كه هماكنون در شبكههای صدا و سیما قابل ملاحظه است و در بهترین زمانها نیز از آیات الهی با موضوعات مربوط به برنامهها استفاده میشود، اما ترتیل جایگاه خاص خود را دارد و تأكید بر ترتیل، بسیار زیاد شده است. امروز هیچ مشكلی وجود ندارد كه ما بتوانیم رادیو ترتیل را دائمی كنیم و تنها احتمالا در یك بخش مشكل داشته باشیم و آن نیز در تهیه قرائت قاریان است كه باید به اندازه كافی ترتیل در آرشیو موجود باشد كه بتوان در طول سال از آنها استفاده كرد.
قائممقام سازمان صدا و سیما در پایان سخنان خود ضمن تشكر فراوان از دستاندركاران و تهیهكنندگان رادیو ترتیل به ویژه معاونت صدا و مدیریت شبكه رادیویی قرآن، تصریح كرد: امروز كارهایی كه باید برای قرآن انجام دهیم در مقایسه با آنچه انجام دادهایم، مانند قطرهای در مقابل اقیانوس بیكران است. قرآن، نسخهای شفابخش است و میتواند از بروز بسیاری از فتنهها و مشكلات در جامعه جلوگیری كند.
یادآور میشود، در پایان سخنان حجتالاسلام والمسلمین موسوی مقدم، قائممقام سازمان صدا و سیما، برنامههای رادیو ترتیل با برنامه تلاوت جزء اول قرآن كریم توسط محمدحسین سعیدیان، به طور رسمی آغاز شد.