رئیس هیئت داوران مسابقات بینالمللی قرآن كریم گفت: مسابقات جمهوری اسلامی از لحاظ اتقان فنی و آییننامههای بسیار دقیق و ریزبینانه، در بخشهای مختلف داوری، نسبت به مسابقات مالزی ترجیح دارد.
به گزارش روابط عمومی شبكه رادیویی قرآن، سیدعلی سرابی، رئیس هیئت داوران چهلویكمین دوره مسابقات بینالمللی قرآن كریم جمهوری اسلامی ایران با حضور در استودیوی شبكه رادیویی قرآن كه در محل برگزاری این مسابقات در تالار قدس حرم مطهر رضوی مستقر است، به صورت زنده و مستقیم با مجری و مخاطبان این شبكه به گفتوگو نشست.
سرابی درباره شرایط نمایندگان جمهوری اسلامی ایران در چهلویكمین دوره مسابقات بینالمللی قرآن كریم، گفت: الحمدالله هر سه نماینده ایران تلاوتهای خوبی داشتند. مجتبی قدبیگی از لحاظ صوت و لحن و تجوید و وقف و ابتدا خیلی خوب تلاوت كرد، هرچند كه یك اشتباه اعرابی داشتند كه به هر حال از ایشان نمره كسر میشود ولی چون فروع دیگه رو خیلی قوی خواندند فكر میكنم كه آن را جبران بكند. بر اساس قضاوت كلی كه داوران دارند، فكر میكنم هر سه نماینده جمهوری اسلامی در رتبههای ممتاز باشند.
رئیس هیئت داوران چهلویكمین دوره مسابقات بینالمللی قرآن كریم درباره سطح كیفی این دوره از رقابتها با توجه به كمشدن تعداد داوران، اظهار داشت: چند سالی است كه مرحله مقدماتی غیرحضوری برگزار میشود و قاریان در آن مرحله غربال میشوند. بالغ بر 400 نفر در مرحله مقدماتی شركت داشتند كه از این تعداد در دو بخش خواهران و برادران، حدود 60 نفر برای این مرحله انتخاب شدند و دلیل كمشدن و تقلیل داوران در رشتههای مختلف به نوعی شاید این موضوع باشد. ضمن اینكه بخش خواهران هم چند سالی است كه به این مسابقات اضافه شده است. در نهایت تعداد اعضای هیئت داوران و كمیته فنی بالغ بر 20 نفر است.
استاد سرابی درباره نظر داوران خارجی و مهمانان مسابقات راجعبه سطح كمی و كیفی و نحوه برگزاری مسابقات، عنوان كرد: همانطور كه در جریان هستید ما در مسابقات بلافاصله پس از اجرای قاریان و حافظان، كارنامه و ریزنمرات آنها را بهصورت كارنامه اعطا میكنیم و متسابقین فرصت دارند تا نیم ساعت اگر اعتراضی دارند به صورت مكتوب و در فرمهایی كه پیشبینی شده است، آن را به هیئت داوران ارائه بدهند.
وی ادامه داد: این موضوع مورد توجه و تعجب داوران خارجی میشد و عنوان میكردند در هیچ مسابقاتی ندیدهایم كه این فرصت به شركتكننده داده شود. این حاكی از آن عدالتی است كه انشاالله در این مسابقات رعایت بشود و از نظر آنها، سطح كیفی مسابقات بحمدالله خوب است. هرچند بعضی از كشورها مثل مصر، سابقا در سطوح بهتری شركت میكردند، ولی بحمدالله در سالهای اخیر، كشورهایی مثل عراق، لبنان و افغانستان را دیدیم كه رشد بسیار خوبی داشتند و قاریان بسیار برجستهای در مسابقات داشتند كه سرجمع سطح فنی مسابقات بحمدالله خوب است.
رییس هیئت داوران مسابقات بینالمللی درباره تاثیر مرحله مقدماتی بر ارتقای سطح كیفی این مسابقات كه شركتكنندگان ارزیابی و پالایش میشوند و تعداد محدودتری به مرحله اصلی راه پیدا میكنند، گفت: سطح كیفی مسابقات دو جنبه دارد. یكی فرصت مشاركت بیشتر، برای افراد بیشتری است و دیگری آن كه، افرادی كه مخصوصاً در صحنه حضوری مسابقات شركت میكنند، از سطح كیفی خوبی برخوردار باشند كه آن جاذبههای هنری تلاوت قرآن بیشتر خودش رو نشان بدهد.
این پیشكسوت قرآنی نیز درباره وجه تمایز مسابقات بینالمللی قرآن كریم جمهوری اسلامی ایران با مسابقات باسابقهای همچون مسابقات قرآن مالزی، اظهار داشت: مسابقات مالزی نسبت به خیلی از مسابقات دیگر، از ضوابط متقنتر و منطقیتری برخوردار است و برگزاركنندگان در مورد كیفیت برگزاری مسابقات اهتمام خوبی دارند. اما در عین حال مسابقات بینالمللی قرآن ایران نیز از لحاظ اتقان فنی و آییننامههای بسیار دقیق و ریزبینانه، در بخشهای مختلف داوری نسبت به مسابقات مالزی ترجیح دارد. مسابقات مالزی در عینی نسبت به اكثر مسابقات دیگر از سطح فنی و دقت فنی بهتری برخوردار است، اما بعضی از گروه به صورت كلی نمرهدهی میشود كه ممكن است با سلایق و سبكهای تلاوت منطقههای مختلف سازگاری نداشته باشد و قابل سنجش نباشد. در عین حال منصفانه عرض میكنم كه كشور مالزی اهتمام خوبی نسبت به مسابقات دارند و سابقه قابل توجهی هم دارند ولی جمهوری اسلامی روی آییننامه، عدالت داوری، ثبات، شاخصههای ارزیابی و... در طول سالیان ریزبینانه كار كردند و از این جهت فكر میكنم كه مسابقات جمهوری اسلامی برجستگی خوبی دارد.
سرابی در پایان اشارهای هم به برگزاری مراسم گرامیداشت خادمان قرآن رضوی داشت و افزود: طبق اساسنامه و روال انجمن خادمان قرآن جمهوری اسلامی، سالی یك بار مجمع عمومی خادمان تشكیل جلسه میدهد و ما از فرصت برگزاری مسابقات بینالمللی قرآن در مشهد استفاده كردیم و قرار است مجمع عمومی سالانه را روز جمعه صبح برگزار خواهیم كرد كه بالغ بر صد و بیست نفر از خادمان برجسته قرآن در رشتههای مختلف پژوهشی، هنری، مدیران قرآنی، حافظان، اساتید، مدرسان، پیشكسوتان و همچنین رسانههای مكتوب و غیرمكتوب و بهویژه مدیران باسابقه رادیو قرآن كه از خادمان قرآنی هستند، در این مجمع حضور پیدا خواهند كرد و ضمن آنكه در مورد رویدادها و مسائل مهم قرآنی كشور بحث و گفتگو میشود و مواضع انجمن نسبت به مسائل مختلف اعلام میشود، امیدواریم كه تصمیمات خوبی هم گرفته بشود.