قرآن را اول درست بخوانید و بعد زیبا

داور مسابقات سراسری قرآن در گفت‌وگو با رادیو قرآن، عنوان كرد: در مسابقات، آیین‌نامه‌ بسیار متقنی در رابطه با حوزه تجوید داریم كه مورد توجه قرار می‌گیرد و همیشه سفارش ما به قاریان این است كه قرآن را اول درست بخوانید و بعد زیبا بخوانید.

1403/09/27
|
18:27

به گزارش روابط عمومی شبكه رادیویی قرآن، استودیو رادیو قرآن كه به‌منظور پوشش رسانه‌ای چهل و هفتمین دوره مسابقات سراسری قرآن كریم تبریز در محل برگزاری این رویداد بزرگ قرآنی مستقر است، میزبان استاد مهدی قره‌شیخلو، پیشكسوت قرآنی و داور بخش تجوید رشته قرائت این دوره از رقابت‌ها بود.

قره‌شیخلو در ابتدای گفت‌وگوی خود با رادیو قرآن درباره آثار و بركات برگزاری مسابقات مختلف ملی و بین‌المللی در استان‌های مختلف كشور گفت: برگزاری مسابقات قرآن در كشور اهداف مختلفی را دنبال می‌كند كه مهمترین آن ایجاد فضای قرآنی در استان‌ها و شهرهای مختلف است. اولاً ظرفیت‌های استانی به نمایش در می‌آیند و سعی می‌شود به بهانه مسابقات، نوجوانان، جوانان و اقشار مختلف جامعه، بیشتر به سمت قرآن جلب شوند. برگزاری مسابقات در استان‌های مختلف كشور سابقه طولانی دارد و ان‌شاءالله از این فرصت ایجاد شده، بهره‌برداری لازم صورت پذیرد.

وی درباره اقدامات صورت گرفته برای دقت بیشتر و رعایت عدالت از سوی داوران در این دوره از مسابقات، اظهار داشت: از سال 1399 بحث ساماندهی داوران مسابقات قرآن در كشور مطرح شد كه برای داوران شاخصه‌هایی را تدوین كردند و آزمون‌هایی فراگیر نیز برای امر برگزار كردند. الحمدلله انتخاب داوران یك نظام مشخص و تعریف شده‌ای در كشور دارد كه به‌طبع این نظام تعریف شده، باعث ارتقای كیفی امر داوری هم در كشور می‌شود.

داور بخش تجوید رشته قرائت چهل و هفتمین دوره مسابقات سراسری قرآن كریم، ادامه داد: ما درحال حاضر در چهار سطح داور داریم كه محدوده داوری هر سطح مشخص است. در مجموع در سال‌های اخیر قدم خیلی بزرگی برای این امر در كشور برداشته شد كه هم انتخاب داور بر اساس یك مدل تعریف شده باشد و هم نظارتی كه بر عملكرد داوران صورت می‌گیرد، باعث بشود داوران آن دقت و تمركز لازم را در امر داوری داشته باشند.

این پیشكسوت قرآنی بر استفاده از ظرفیت داوران جوان تاكید كرد و گفت: داوران این دوره از رقابت‌ها همگی از اساتید و پیشكسوتان حوزه قرآن هستند و سال‌هاست كه به داوری مشغول هستند اما اعتقاد بنده این است كه باید داوران به‌صورت تركیبی انتخاب شوند و داوران پیشكسوت و جوان در كنار هم باشند تا جوانان نیز بتوانند تجربه كسب بكنند و آرام‌آرام جایگزین داوران پیشكسوت بشوند. امیدوارم این نگاه نیروسازی در تمام بخش‌های قرآنی كشور از جمله در بخش داوری ادامه‌دار باشد.

قره‌شیخلو درباره اهمیت بخش تجوید در مسابقات قرائت قرآن، بیان كرد: قرائت قرآن یك پایه و اساس دارد كه آن صحت قرائت است. اگر به این پایه و اساس كم‌توجهی بكنیم، در واقع اصالت قرآن را خدشه‌دار كردیم. در مسابقات آیین‌نامه‌ بسیار متقنی در رابطه با حوزه تجوید داریم كه با تمام ریزه‌كاری‌ها مورد توجه قرار می‌گیرد. همیشه سفارش ما به قاریان این است كه اول درست بخوانید و بعد زیبا بخوانید.

وی در پایان با تشكر از پوشش رسانه‌ای و گسترده این مسابقات از سوی رادیو و سیمای قرآن، بر اهتمام دیگر شبكه‌های رادیویی و تلویزیونی برای انعكاس این رویداد بزرگ قرآنی كشور تاكید كرد.

دسترسی سریع