رئیس هیئت داوران بخش مدیحهسرایی مسابقات سراسری قرآن ضمن برشمردن برخی ضعفها، گفت: راهی كه مسابقات تواشیح در پیش گرفته است به سمت نابودی تواشیح میانجامد.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی رادیو قرآن به نقل از خبرگزاری ایكنا، احمد لیایی، رئیس هیئت داوران بخش مدیحهسرایی چهلمین دوره مسابقات سراسری قرآن كریم، در جمع خبرنگاران حاضر در مسابقات سراسری قرآن، گفت: همزمانی این مسابقات با مسابقات سراسری قرآن حركت خوب و قابل تقدیری است، اما نحوه برگزاری این مسابقات دارای برخی مشكلات بود.
وی در ادامه خالی بودن سالن محل برگزاری مسابقات را یكی از اشكالات وارده عنوان و اظهار كرد: موضوع حضور نیافتن علاقهمندان در سالن مسابقات بسیار جدی به نظر میرسید و از طرفی فضای بزرگی كه برای رقابتها در نظر گرفته شده بود به دلیل خالی بودن سالن هم چندان مطلوب به نظر نمیرسید.
رئیس هیئت داوران بخش مدیحهسرایی چهلمین دوره مسابقات سراسری قرآن با تأكید بر اینكه به نظر میرسد تمركز برگزاركنندگان مسابقات تنها بر روی دو مراسم افتتاحیه و اختتامیه است، خاطرنشان كرد: این در حالی است كه اصل، خود مسابقات است و مردم باید با حضور در سالن از رقابتها استقبال كنند.
لیایی در ادامه با ارائه این پیشنهاد كه موقوفات اهل بیت(ع) را میتوان در تواشیح هزینه كرد، گفت: یكی از مشكلات سازمان اوقاف برای تأمین هزینهها، كمبود موقوفات قرآنی است، اما در عین حال موقوفات مربوط به اهل بیت(ع) بسیار زیاد است و سازمان اوقاف در این زمینه درآمد خوبی دارد. با توجه به اینكه برنامههای گروههای تواشیح درباره اهل بیت(ع) است سازمان اوقاف میتواند درآمدهای موقوفات اهل بیت(ع) را برای گروههای تواشیح هزینه كند.
وی در بخش دیگری از گفتوگوی خود به كاهش شدید گروههای تواشیح شركتكننده در مسابقات این دوره اشاره و اذعان كرد: در سالهای گذشته اگر نگاهی به مرحله استانی مسابقات سراسری میكردیم شاید بیش از 250 گروه در این رقابتها شركت میكردند، اما با محدود شدن مسابقات تواشیح و حذف مرحله مقدماتی این رقابتها به صورت حضوری سبب شد كه امسال كمتر از 30 گروه از سراسر كشور آثار خود را به مسابقات ارسال كنند.
لیایی در ادامه ضمن ابراز ناراحتی خود از محقق نشدن وعدههایی مبنی بر پخش رسانهای این مسابقات، گفت: مسئولان پس از محدود كردن مسابقات، وعدههای مختلفی مبنی بر پوشش رسانهای و دیگر وعدهها داده بودند كه این وعدهها هم به خوبی محقق نشده است.
وی خروجی این گونه برنامهریزی برای مسابقات تواشیح را تضعیف آن عنوان كرد و گفت: با این نوع برنامهریزی تواشیح كشورمان روز به روز ضعیفتر شده و ممكن است نابود شود. پیشنهاد میكنم اگر دوستان سازمان اوقاف با این حركات به دنبال حذف كنند این رقابتها هستند آن را صریح بگویند.
داور بخش مدیحهسرایی چهلمین دوره مسابقات سراسری قرآن در ادامه حركت مسابقات به این سمت را راه نفوذی برای ورود موسیقی به تواشیح عنوان و خاطرنشان كرد: یكی از معضلات مسابقات امسال حذف همخوانی قرآن از مسابقات تواشیح بود و این كار سبب میشود گروهها كم كم به سمت موسیقی و خواندن سرود پیش بروند. البته همخوانی قرآن در مرحله مقدماتی وجود داشت اما در مرحله نهایی این موضوع حذف شده بود.
لیایی همچنین فارسیخوانی و عربیخوانی را از جمله آفتهای مسابقات مدیحهسرایی عنوان كرد و گفت: متأسفانه آییننامه به گونهای است كه گروهی كه فارسی میخواند با گروهی كه فقط عربی میخواند یكسان دیده شده و این یكی از اشكالات جدی است كه باید مسئولان سازمان اوقاف به سرعت آن را حل كنند.
وی در پایان با تأكید بر اینكه بیان این انتقادات برای رشد تواشیح كشور است، گفت: من به عنوان یك استاد و داور و فعال این عرصه همه تلاشم برای رشد تعالی تواشیح كشور است و اگر انتقادی مطرح میشود برای تخریب دوستان نیست و فقط برای این است كه بتوانیم مشكلات تواشیح را حل و آن را به سمت تعالی پیش ببریم.