دوای دردها قرآن‌خوانی و ترویج نماز است

نماینده مردم آذربایجان غربی در مجلس خبرگان رهبری گفت: اگر بتوانیم ملت خودمان را قرآن‌خوان، قرآن‌دان و نمازخوان تربیت كنیم، آن هنگام مسئله تمام است و جریان هجمه‌های بیگانگان از بین می‌رود.

1396/06/11
|
12:28

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی رادیو قرآن به نقل از خبرگزاری ایكنا، آیت‌الله قریشی، نماینده مردم آذربایجان غربی در مجلس خبرگان رهبری، مفسر، نویسنده و محقق قرآن كریم در آیین افتتاحیه چهلمین دوره مسابقات سراسری قرآن كریم اوقاف كه صبح امروز، 11 شهریورماه در حسینیه ثارالله(ع) ارومیه اغاز شد، به سخنرانی پرداخت و گفت: بنابر روایت پیامبر مكرم اسلام(ص) به خواندن و دانستن قرآن بسیار اهمیت می‌داد و خودشان هر شب سوره‌های پنج‌گانه مسبحات یعنی سوره‌های حشر، حدید و جمعه و تغابن و صف را می‌خواندند و بعد استراحت می‌كردند.
وی ادامه داد: اگر پیامبر اكرم(ص) وقت نداشتند سوره ملك را می‌‌خوانند بنا بر احادیث متعدد «پیامبر اكرم(ص) بدون خواندن قرآن استراحت نمی‌كردند» و از هرجا صدای قرآن می‌آمد پیامبر(ص) با تمام وجود به آن گوش می‌سپاردند و از استماع آن كلمات لذت می‌بردند حتی به اصحابش می‌فرمودند «برای من قرآن بخوانید، چون دوست دارم بخوانید و من لذت ببرم».
این استاد اخلاق عنوان كرد: عظمت اشخاص در نزد پیامبر اكرم(ص) با دانستن قرآن بود. در زمان پیامبر(ص) عده‌ای از جوانان به مأموریت‌های بزرگی رفتند با وجود اینكه پیران و افراد كاركشته نیز بودند اما چون این افراد قرآن را بیشتر می‌دانستند پیامبر اكرم(ص) مسئولیت‌های بزرگ را به آنها می‌سپاردند. در احادیث می‌خوانیم كه پیامبر اكرم(ص) فرمودند «بهترین امت من افرادی هستند كه قرآن را یاد می‌گیرند و یاد می‌دهند» و قلبی كه ظرف قرآن باشد خداوند آن قلب را عذاب نمی‌كند.
نماینده مردم آذربایجان غربی در مجلس خبرگان رهبری بیان كرد: در برخی دیگر از روایات آمده است «اولادتان را با سه راه تربیت كنید یكی اینكه پیامبر(ص) را دوست بدارند، اهل‌بیت(ع) را دوست بدارند و قرآن بخوانند» چون حاملان قرآن، قاریان قرآن و زحمت‌كشان در این عرصه در روز قیامت در صف پیامبران می‌ایستند این مسئله كوچكی نیست.
وی با اشاره به حدیث ثقلین، اظهار كرد: پیامبر اكرم(ص) كتاب خدا و اهل‌بیت(ع) را به عنوان دو چیز گرانمایه در میان ما گذاشتند و از ما خواستند كه اگر مادام به آنها چنگ بزنیم گمراه نمی‌شوند و این دو نیز تا ابد از هم جدا نمی‌شوند.
قریشی با تأكید بر اینكه دوای درد ما در ترویج قرآن و نماز است، عنوان كرد: اگر بتوانیم ملت خودمان را قرآن‌خوان و قرآن‌دان و نمازخوان تربیت كنیم، آن هنگام مسئله تمام است و مشكلات حل می‌شود و جریان هجمه‌های بیگانگان از بین می‌رود و اگر این دو خصیصه در مملكت تعریف شود مسئله حل است.
وی عنوان كرد: افرادی كه سنگ دشمنان را بر سینه می‌زنند و در داخل و خارج علیه انقلاب شعار می‌دهند، پیشانیشان با مهر آشنا نیست و افرادی هستند كه زبانشان با قرآن آشنا نیست و جوانانی كه فقط در روخوانی قرآن شركت می‌كنند، 70 درصد مسئولیت‌پذیر هستند.
این محقق و نویسنده ادامه داد: بنابر این حكومت و رهبر و بزرگان هر اندازه قرآن خواندن و قرآن دانستن و نماز را ترویج كنند واقعا جا دارد، چون دوای درد همین است. دوای درد در اختیار ما و در دسترس ما است و اگر این دو دوا را بكار بردیم مطمئن باشیم كه دشمنان از بین می‌روند.
وی در پایان ضمن تبریك تشكیل این مسابقات در ارومیه، از خداوند خواستار شد: رحمت واسعه‌اش را بر این مجلس وارد كند.
لازم بذكر است، این مسابقات از 11 تا 26 شهریورماه در دو بخش آقایان و بانوان برگزار خواهد شد، اما طی روزهای 11 تا 12 شهریورماه صرفاً رشته‌‌های دعاخوانی، مدیحه‌سرایی، معارف و حفظ حدیث و اذان در بخش آقایان برپا می‌شود.

دسترسی سریع