شهید"غضنفر ركن آبادی" دیپلمات ایرانی

برنامه "حكایت جاودانگی" پنجشنبه 1 مهر ماه ، به زندگینامه شهید "غضنفر ركن آبادی" دیپلمات ایرانی در لبنان و از جان باختگان فاجعه منا خواهد پرداخت.

1400/07/01
|
02:36

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی رادیو قرآن، حكایت جاودانگی با موضوع گرامیداشت یاد و خاطره شهدای هشت سال دفاع مقدس، شهدای تفحص و شهدای مدافع حرم و نگاهی به سیره قرآنی آن عزیزان از رادیو قرآن پخش می شود.
معرفی كتاب، گزید ه ای از وصیتنامه شهید و فرازهای قرآنی آن، خاطرات شهید از زبان همسر، روایت گوشه ای از زندگی شهید با صدای وی و خانواده، پخش گوشه ای از فیلم، كلیپ و یا سریالی كه با محوریت زندگی شهید مورد نظر ساخته شده و گزارش مردمی از بخش های مختلف این برنامه مستد-تركیبی است.
بر اساس این گزارش حكایت جاودانگی در برنامه روز پنجشنبه 1 مهر ماه به زندگینامه شهید غضنفر ركن آبادی از شهدای فاجعۀ منا خواهد پرداخت.
شهید دكتر غضنفر ركن آبادی در سال 1345 همزمان با اذان صبح در خانواده ای مذهبی در شهر مقدس قم بعنوان اولین فرزند خانواده متولد شد. اهل تفكر و مطالعه بود. بیشتر وقت خود را صرف نیكی كردن به اطرافیان می‌كرد. چهره جدی و نگاه نافذش از همان اوایل كودكی به خوبی او را از دیگران متمایز می‌كرد .
شهید ركن آبادی از چهره های شناخته شده در محور مقاومت لبنان بود .سفیر ایران در لبنان، كاردار ایران در سوریه وحافظ منافع ایران در دفتر مصر بود.
همسر شهید غضنفر ركن آبادی میگوید : «بیشترین دغدغه شهید ركن آبادی محور مقاومت یعنی فلسطین، سوریه، عراق و لبنان و همچنین مبارزه با رژیم صهیونیستی بود. از همان زمان كودكی به دنیا اعتنایی نداشت. اهل درس و مطالعه و عبادت بود. اشتیاق زیادی به مسجد رفتن داشت. كمك كردن به اولیا در امور خانواده از ویژگی‌های بارز او بود. كارهای محوله را همیشه به دقت و درستی انجام می‌داد. از حدود 15 سالگی نماز شب می‌خواند. همیشه به همسایگان و دوستان كمك می‌كرد. 12 سالگی او با پیروزی انقلاب اسلامی همزمان بود. در همان سنین در صحنه‌های تظاهرات فعالانه‌ ظاهر می‌شد.

حضور در بسیج را به عنوان رسالت انقلابی خویش قلمداد می‌كرد و بیشتر ساعت‌های روز را در دوره جوانی در بسیج می گذراند. نگاه تكلیف‌گرای شهید دكتر ركن آبادی به مسئولیت انقلابی خود از او عنصر موثر و فعالی در جامعه، مدرسه و محله ایجاد كرده بود.
_____
برای اولین بار در 15 سالگی عازم جبهه‌های جنگ شد و همیشه با وجود حضور در جبهه به گونه‌ای برنامه‌ریزی می‌كرد كه هیچ گونه افت تحصیلی در مسیر تحصیلاتش رخ ندهد.آخرین باری كه از جبهه باز می‌گشت همزمان با اجرایی شدن آتش بس میان ایران و عراق بود. شهید ركن آبادی در سال 1364 در دانشگاه امام صادق (ع) در رشته علوم سیاسی و معارف اسلامی پذیرفته شد... حضور در دانشگاه امام صادق (ع) زمینه‌ساز آشنایی او با انقلابیون و تفكرات انقلابی و ارتباط‌گیری ایشان با مبارزان برجسته انقلابی زمان خود شد. هرچند بعنوان یك دانشجو لازم بود تا بیشتر وقت خود را صرف تحصیل علم كند اما با وجود صرف وقت و انرژی بسیار در حوزه های دیگر همواره دانشجوی ممتاز دانشگاه نیز بود. مهرماه 1364 فرصتی شد تا با نهضت های اسلامی بصورت عمیق تر آشنا شود و با اهتمام فراوان در كنفرانسهای قدس كه در تهران برگزار میشد شركت كند. تسلط دكتر ركن ابادی به دو زبان انگلیسی و عربی دركنار زبان تركی كه از همكلاسی هایش در دانشگاه آموخته بود و اشتیاق او به جهاد، بسرعت او را در صف حامیان جدی مقاومت فلسطین و لبنان قرار داد .
ارتباط با شهید سید عباس موسوی (دبیركل سابق حزب الله)، سید حسن نصرالله، و شیخ سعید شعبان از همان اوان جوانی برای او میسر شد. در این مسیر نیز پیشنهاد همكاری در وزارت امور خارجه به او داده شد و شهید گرانقدر از همان اوایل ورود به این وزراتخانه همواره به عنوان عنصری كلیدی ادای تكلیف كرد. بیهوده نیست كه سید حسن نصرالله در مراسم خداحافظی او در شورای حزب الله گفته بود كه طی 30 سال گذشته كه ما با ركن آبادی آشنایی داریم او همواره حامی حزب الله بوده است و ما او را عضو حزب الله میدانیم .

نفرت عمیق و جدی از صهیونیسم جهانی و رژیم اشغالگر قدس برای او كه هم مطالعات نظری درباره چگونگی شكل گیری ایده آن داشت و هم با حضور در مصر و سوریه و لبنان از نزدیك با جنایات این رژیم نژادپرست آشنا شده بود سبب شده بود تاهمواره در كنار مجاهدان فلسطینی و لبنانی مانند یك سرباز در صف مبارزه حضور داشته باشد و به افشای ماهیت ضدبشری آن بپردازد و آرزوی اضمحلال آن را به عمل نزدیكتر سازد.

هنوز تكرار عبارت سیدحسن نصرالله كه می گفت اسراییل مانند خانه عنكبوت سست است از زبان او با آن لبخند پرمعنا تداعی میشود. هیچگاه بیاد نداریم كه از هیمنه و كبكبه اسراییل و امریكا چیزی گفته باشد. انگار او به قدرت ایمان و امداد الهی از سویدای وجودش ایمان داشت و وعده های الهی را در بیش از سه دهه حضورش در جبهه های مختلف از دفاع مقدس تا سوریه و لبنان به عینه دیده بود. نمایندگان جنبش حماس و جهاد اسلامی در تهران همواره از دوستان صمیمی او بودند كه در كنار آنها همواره احساس شعف میكرد و خود را در مبارزه می دید . از این رو در حوزه مقاومت اسامی در لبنان مانند عضوی از مقاومت تلاش می كرد. خالد قدومی نماینده جنبش حماس در تهران در جملات بلندی او را این گونه معرفی می كرد: "شهید دكتر غضنفر ركن آبادی دوستدار فلسطین و مقاومت بودند و به همین دلیل سفارت جمهوری اسلامی ایران در بیروت را به خانه امنی برای فلسطینیان و رهبران مقاومت تبدیل كرده بود. ایشان نزد فعالان و رهبران مقاومت فلسطین و بویژه حماس شخصیت و چهره ای شناخته شده و محبوب بودند. شهید ركن آبادی شخصیتی فعال و خدوم و طرفدار وحدت اسامی و شجاع و مدافع سرسخت آرمان فلسطین بودند و مبارزان فلسطینی و گروههای مقاومت هیچ گاه جانفشانی ها و خدمات ایشان را به مقاومت از یاد نخواهند برد."
به رغم حضور بسیار نزدیك ایشان در لایه های موثر مقاومت به واسطه مسئولیت‌های سیاسی هیچ گاه از نقش خود در تحولات منطقه چیزی نمی‌گفت و عاشقانه از مجاهدتهای مومنانه حزب‌الله و سپاه قدس در تحولات منطقه میگفت.
شهید ركن آبادی عرصه دیپلماسی را عرصه مبارزه با ظلم و استكبار میدید و با تمام وجود تلاش می كرد با بهره گیری از همه ظرفیت های خود از مظلومان دفاع كند همین امر سبب شده بود تا دیپلمات های كشورهای دیگر او را مردی سرسخت و جدی بدانند.یكی از رسانه های عربی در اوایل جنگ سوریه كه در تحلیلی از شهید ركن آبادی از او چنین یاد كرد: غضنفر و اسد هر دو به معنای شیر هستند و به تحقیق ركن آبادی از حامیان سرسخت بشاراسد می باشد.
ولایتمداری شهید ركن آبادی همیشه نه فقط در مقام گفتار كه در عمل متجلی میشد. همواره خود را سرباز جان بركف ولایت می دانست و تمام سخنان ایشان در مجالس مختلف منطبق با سخنان مقام معظم رهبری بود . همیشه از اطرافیان خود می خواست كه پیرو خالص ولایت و در همه حال حامی رهبر باشند بطوری كه این موضوع در اولین بند وصیت نامه شهید ركن آبادی در كنار آرزوی ایشان برای شهادت درج شده است و از تمامی بستگان درخواست كرده است كه از مسیر التزام عملی به ولایت فقیه خارج نشوند.
ولایتمداری شهید ركن آبادی در زمان امام راحل نیز شایان ذكر است كه پس از فرمان امام مبنی بر تشكیل بسیج، انرژی بسیار زیادی را در این راه گذاشت تا جایی كه پس از سالها بعنوان یك دیپلمات مطرح در قضایای بین المللی همواره به بسیجی بودن خود افتخار می كرد .
بسیجی بودن ایشان در عرصه دیپلماسی به این معنا بود كه در هر میدان و عرصه ای كه به تخصص و توانمندی اش نیاز بود خالصانه حضوری فعال و موثر می یافت . نمونه بارز آن نیز زمان جنگ 33 روزه حزب الله است
سال های سال بود كه برای ترور او برنامه ریزی كرده بودند.شهادت در راه خدا همواره یكی از آرزوهای ایشان بود.
___
از ماهها قبل از موسم حج از او خواسته شده بود كه بعثه مقام معظم رهبری را در موسم حج همراهی كند. او همواره می گفت امروز حضور در این جبهه برای من تكلیف است. سراسر عمر خود را در جبهه‌های مختلف سپری كرده بود و حضورش را در موسم حج سال 94 در راستای وظایف دینی و سیاسی اش ارزیابی می‌كرد. همواره آرزوی شهادت می‌كرد. همچنانكه این آرزو اولین بند وصیت نامه این شهید بزرگوار بود.
سحرگاه دوم مهر سال 94 بود كه همراه با سایر حجاج از مزدلفه وارد سرزمین منا شد و در همان لحظات آغازین صبح عازم رمی جمرات شد. اما در صحنه سازی و برنامه ریزی صورت گرفته توسط صهیونیست های سعودی گرفتار شد، همان‌هایی كه بارها و بارها اقدام به ترورش كردند .
دولت سعودی از ساعتهای اول فاجعه منا درمورد سرنوشت ایشان ابراز بی اطلاعی میكرد.
برادر شهید ركن آبادی میگوید : هر لحظه حضور در نزد شهید برای من خاطره است زیرا هیچ گاه كلام غیرسودمند از ایشان نشنیده ایم و لحظه و گفتار و رفتار وی برای بنده درس آموز بوده است. روزی كه در حال عزیمت به لبنان به عنوان سفیر تام الاختیار جمهوری اسلامی ایران بود اطمینان داشتم كه ایشان شهید خواهد شد بنابراین عكسی را به نیت شهادتش با ایشان گرفتم اما پس از بازگشت از ماموریت حدود 5 ساله از سفارت لبنان با خود اندیشیدم كه او چگونه و در كجا شهید خواهد شد؟ شهادت در راه خدا همواره یكی از آرزوهای ایشان بود و من به هر حال خوشحالم كه خداوند مزد تلاشها و زحمات ایشان را داد و در بهترین لباس‌ها و در بهترین مكانها او را میهمان عرش كبریایی خود ساخت.
دكتر میشل كعدی از استادان مسیحی دانشگاه لبنان از شهید ركن آبادی میگوید:
من وقتی قصیده‌ای كه آن را برایتان خواهم خواند را سرودن بارها گریه كردم و نام این قصیده را غضنفر شهید انتخاب كرده‌ام .بنده او را شهید می‌دانم . غضنفر ركن‌آبادی شهید راه بشردوستی است . شهید دیپلماسی. شهید سخنانش شیرین . سخنانش شاعرانه بود شهید سیاستی بود كه وحدت می‌آفرید و به‌هیچ‌وجه تفرقه ایجاد نمی‌كرد این را می‌گویم و اطمینان كامل دارم كه غضنفر در كنار من زنده است و می‌بیند مادامی‌كه زنده‌ام او در زندگی من حضور خواهد داشت هرگز او را فراموش نخواهم كرد.

لازم به ذكر است ،برنامه حكایت جاودانگی كاری گروه اطلاع رسانی و محافل رادیو قرآن به تهیه كنندگی سمیرا قنبری، گویندگی یاسر دعاگو ، روایتگری فضه سادات حسینی می باشد كه پنجشنبه ها ساعت 16:30 به مدت 25 دقیقه از رادیو قرآن پخش می شود.


آدرس صفحات رادیو قرآن در فضای مجازی:



📻 FM 100 Mhz

🌐 www.radioquran.ir

instagram.com/radioquran_ir 🆔

http://sapp.ir/radioquran 🆔

https://www.aparat.com/radioquran.ir 🆔

📩 30000100

☎️ 02122051632_02122043017

دسترسی سریع