نگاهی به زندگینامه شهید"عبدالله مداح"

برنامه "حكایت جاودانگی" پنجشنبه 25 شهریور ماه ، به زندگینامه شهید "عبدالله مداح" خواهد پرداخت.

1400/06/23
|
15:51

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی رادیو قرآن، حكایت جاودانگی با موضوع گرامیداشت یاد و خاطره شهدای هشت سال دفاع مقدس، شهدای تفحص و شهدای مدافع حرم و نگاهی به سیره قرآنی آن عزیزان از رادیو قرآن پخش می شود.
معرفی كتاب، گزید ه ای از وصیتنامه شهید و فرازهای قرآنی آن، خاطرات شهید از زبان همسر، روایت گوشه ای از زندگی شهید با صدای وی و خانواده، پخش گوشه ای از فیلم، كلیپ و یا سریالی كه با محوریت زندگی شهید مورد نظر ساخته شده و گزارش مردمی از بخش های مختلف این برنامه مستد-تركیبی است.
بر اساس این گزارش در برنامه روز پنجشنبه 25 شهریور ماه به زندگینامه شهید عبدالله مداح قاری ممتاز قرآن كریم خواهد پرداخت.
شهید عبدالله مداح معلم تربیتی و قرآنِ دبستان شاه عبدالعظیمِ میدان محمدی را اهالی محله مولوی تهران به یاد دارند كه چگونه با صوت زیبای خود برای ساكنان خیابان مولوی در مسجد بزرگ قنات‌آباد، قرآن تلاوت می‌كرد و هنوز به نوارها و لوح‌های مداحی‌ و قرائت‌های او با جان و دل به آن گوش می‌دهند.
شهید حاج‌عبدالله مداح، از قاریان معروف تهران بود. قبل از اینكه انقلاب مردم ایران به پیروزی برسد با صوت زیبایش در هیئت‌ها قرآن تلاوت می كرد. بعد از انقلاب هم در برنامه‌های مختلف تلویزیونی تلاوت قرآن را ادامه داد و به مدد صوت و قرائت زیبای خود در مسابقات اوقاف برگزیده شد و در سال 1361 به عنوان نفر برگزیده به زیارت خانه خدا نائل شد. شاید برجسته‌ترین جلساتی كه شهید قبل از شهادت در آنجا قرآن تلاوت می كرد، در جلسات مجلس شورای اسلامی بود كه در سال‌های 1361 و 1362 جلسات با تلاوت او آغاز می‌شد.

عبدالله مداح ، متولد 1343 و فرزند ششم خانواده 10 نفره‌ای بود كه پدر همه فرزندان را به دفاع از كشور امر كرده بود؛ از همان كودكی به همراه پدر به محله نازی‌آباد می‌رفتند تا در جلسات قرآن شركت كنند؛ در جلسات مرحوم مولایی و مرحوم حاج‌بیوك محمدی شاگردی می‌كرد، بعد از جلسات حاج‌بیوك بود كه شهید به مرحله‌ای رسید كه شاگردانی داشت و از همان سن پایین پا جای پای بزرگان نهاد و قبل از شهادت شاگردانی همچون سیدمحمد كرمانی، حاج‌حسین سبزعلی، گرجی و امام‌جمعه را تربیت كرد.

از دوران دبیرستان او چندین نوار مداحی در توصیف كربلا موجود است. بعد از اتمام دبیرستان شغل معلمی را برگزید و با وجود اینكه 45 روز بیشتر از آغاز زندگی مشتركش نگذشته بود تصمیم گرفت همسر را تنها بگذارد و برای دفاع از وطن و اسلام به جبهه برود. عبد الله قبل از اینكه برود گفت: «می‌خواهم زندگی‌ام را با جبهه شروع كنم.»
اولین عملیاتی كه شركت كرد فتح‌المبین بود و بعد از آن به تشخیص فرماندهان و به همراه لشكر 27 محمد رسول‌الله به بعلبك لبنان رفت تا در آنجا كنار حزب‌الله مستقر شوند و در جبهه دیگری علیه استكبار مبارزه كنند اما بعد از چند ماه به دستور امام(ره) به ایران بازگشتند و به كمك رزمندگان در جنگ رفتند.

همرزمان شهید هنوز هم صوت زیبای او را به یاد دارند كه چگونه با صوت زیبای خود فضایی معنوی در عملیات‌ها ایجاد می‌كرد. اوج آن در شب قبل از عملیات كربلای 4 بود كه در لشكر27، سوره فتح را با صوت زیبای مصطفی اسماعیل برای رزمندگان تلاوت كرد، آنها به قدری به هیجان آمده بودند كه فرمانده تذكر داد با این سروصدای زیاد ممكن است مكان استقرارمان برای بعثی‌ها معلوم شود.
آخرین عملیاتی كه شهید قرآن خواند عملیات كربلای 5 بود كه در آن به همراه محمد‌صادق، برادر دیگر خود به شهادت رسید. در عملیات كربلای 5 چهار برادر از خانواده شهید مداح شركت داشتند كه یك برادر به همراه حاج‌عبدالله به شهادت رسید تا تعداد شهدای خانواده مداح به عدد 3 برسد: مهدی ، محمد صادق و عبدالله.
حاج عبدالله در عملیات كربلای 5 می‌بیند كه به یكی از همرزمانش كه هنوز در قید حیات است تیر اصابت شده و نیاز به كمك دارد، بی‌درنگ به كمك او می‌رود اما به هنگام برگشت با تیری كه به ناحیه سر او اصابت می‌كند درهمان لحظه و در روز بیستم دی ماه سال 1365 به فیض شهادت می‌رسد.
شهید عبدالله مداح22 ساله بود كه به شهادت رسید اما زندگی او سرشار از نكات اخلاقی آموزنده برای نسلی است كه می‌خواهند الگویی مردمی داشته باشند. بعد از شهادتش معلوم شد كه شاگردان زیادی داشته و بسیار مردم‌دار بوده است. از اهالی محل نمی‌توان كسی را یافت كه وسع مالی نامناسبی داشته باشد و حاج‌عبدالله را نشناسد. به هر طریقی ممكن بود تلاش می‌كرد به ضعفا كمك كند و دستی بگیرد.
وصیت‌نامه شهید مانند همه شهدای دفاع مقدس نكات اخلاقی زیادی را در برگرفته است؛ او در وصیت‌نامه خود سفارش كرده بود كه برایش روضه حضرت عباس(ع) و حضرت زهرا(س) بخوانند. همچنین در بخش دیگری از وصیت‌نامه خود همه را به پیروی از حضرت امام خمینی(ره) دعوت كرده بود. طلب حلالیت از پدر و مادر، برادران و نزدیكان به همراه سفارش‌هایی برای همسر دیگر جزئیات وصیت‌نامه این شهید قاری قرآن را تشكیل می‌دهد. لازم به ذكر است ،برنامه حكایت جاودانگی كاری گروه اطلاع رسانی و محافل رادیو قرآن به تهیه كنندگی سمیرا قنبری، گویندگی یاسر دعاگو ، روایتگری فضه سادات حسینی می باشد كه پنجشنبه ها ساعت 16:30 به مدت 25 دقیقه از رادیو قرآن پخش می شود.


آدرس صفحات رادیو قرآن در فضای مجازی:



📻 FM 100 Mhz

🌐 www.radioquran.ir

instagram.com/radioquran_ir 🆔

http://sapp.ir/radioquran 🆔

https://www.aparat.com/radioquran.ir 🆔

📩 30000100

☎️ 02122051632_02122043017

دسترسی سریع