برنامه "حكایت جاودانگی" پنجشنبه 28 مرداد ماه ، به زندگینامه شهید مدافع حرم " ناصر كاظمی" خواهد پرداخت.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی رادیو قرآن، حكایت جاودانگی با موضوع گرامیداشت یاد و خاطره شهدای هشت سال دفاع مقدس، شهدای تفحص و شهدای مدافع حرم و نگاهی به سیره قرآنی آن عزیزان از رادیو قرآن پخش می شود.
معرفی كتاب، گزید ه ای از وصیتنامه شهید و فرازهای قرآنی آن، خاطرات شهید از زبان همسر، روایت گوشه ای از زندگی شهید با صدای وی و خانواده، پخش گوشه ای از فیلم، كلیپ و یا سریالی كه با محوریت زندگی شهید مورد نظر ساخته شده و گزارش مردمی از بخش های مختلف این برنامه مستد-تركیبی است.
بر اساس این گزارش در برنامه روز پنجشنبه 4 شهریور ماه به زندگینامه شهید " ناصر كاظمی " ،قائم مقام قرارگاه حمزه سید الشهدا، پرداخته می شود.
شهید «ناصر كاظمی»در دوازدهم خرداد سال 1335 در خانواده ای مذهبی چشم به جهان گشود . دوران رشد و شكوفایی اش در زمان اوج مبارزات مردمیِ پس از خرداد 1342 بود .
از همان دوران كودكی در كارهای خانه ، مادر را یاری میداد و در مسائل درسی خانواده فعال بود. این خصوصیت اخلاقی در مدرسه نیز جلب توجه میكرد . او به خاطر همدردی با كودكان فقیر و محروم از پوشیدن لباس و كفش نو خودداری میكرد و میگفت : «دوست ندارم لباس نو بپوشم ، در صورتی كه بچههای دیگر از آن محرومند .»
در دوران دبیرستان ، شور و شوق و علاقه شدیدی نسبت به اسلام در او ایجاد شد .
با اتمام دوره متوسطه ، به سبب حاكمیت رژیم پهلوی ، از رفتن به سربازی امتناع كرد . در سال 1353 برای ورود به دانشگاه ثبت نام كرد و توانست در ورود به رشتههای «پیراپزشكی» و «تربیتبدنی» موفقیت كسب كند ، اما به خاطر علاقه به ورزش ، رشتهتربیت بدنی را ترجیح داد و به ادامه تحصیل در این رشته پرداخت .
ناصر كاظمی فردی متواضع و خوش برخورد بود.در كنار تحصیل ، به دلیل نیاز شدید جامعه به كار فرهنگی ، شغل شریف معلمی را برگزیده تا باز این راه ، دِینی را كه نسبت به جامعه به دوش خود احساس میكرد ، ادا كند.
از آنجا كه علاقه شدیدی به افراد محروم اجتماع داشت و از دیدن وضعیت آنها رنج میبرد ، فعالیتهای خود را متوجه مناطق و مدارس جنوب شهر تهران كرد و با درآمد مختصری كه از این بابت به صورت حق التدریس و كمك هزینه دانشگاهی دریافت میكرد، به تهیه كتاب و جزوه برای شاگردان خود میپرداخت .
در سال 1356 با پی بردن به ماهیت آمریكائی رژیم كه علناً دست به كشتار وحشیانه مردم میزد ، به صفوف متحد مردم پیوست و در شمار جوانان فعال انقلاب اسلامی قرار گرفت . در همین سال بود كه به دلیل فعالیتهای سیاسی در دانشگاه و به آتش كشیدن پرچم آمریكا به هنگام ورود ورزشكاران آمریكائی به مجموعه ورزشی صدهزار نفریِ آزادی ، از طرف ساواك شناسایی و دستگیر شد .
پس از دستگیری ، ابتدا او را به پاسگاه ژاندارمری و پس از 24 ساعت به دادگستری و از آنجا به زندان قصر منتقل كردند . پس از چندی ، با اوج گیری انقلاب اسلامی و فشار ملت بر دولت جنایتكار وقت ، رژیم به این امید كه خشم مردم انقلاب فرو نشیند ، ناصر كاظمی و عدهای دیگر از زندانیان سیاسی را آزاد كرد .
پس از آزادی ، ناصر نه تنها از فعالیتهای سیاسی كنار نگرفت ، بلكه به صورت فعالتر دوباره به صحنه مبارزه وارد شد و در جهت نابودی رژیم ، گامهای مؤثری برداشت .
پس از پیروزی انقلاب اسلامی ، بر اساس وظیفه شرعی و انقلابی خود در حفظ و حراست از دستاوردهای انقلاب ، در خرداد ماه 1358 ، به عضویت سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در آمد .
دورههای نظامی را در كمتر از دو هفته گذراند و به رغم عدم آموزش كافی در كلاسها و دانشكدههای نظامی ، به زودی از چنان تبحر و تجربهای برخوردار شد كه تحسین فرماندهان مجرب نظامی را برانگیخت .
او پس از آموزش ، بلافاصله به زابل عزیمت كرد و به مدت چهار ماه در آن دیار به فعالیت پرداخت . با توجه به محرومیت منطقه و وضع نابسامان مردم ، همیشه نسبت به كوشش بیشتر در جهت رفع محرومیت آنجا تأكید داشت .
پس از مدتی ، توطئههای شیاطین شرق و غرب و ایادی داخلی آنان بالا گرفت . آنان برای درهم شكستن اتحاد امت اسلامی و خاموش كردن شعلههای فروزان انقلاب اسلامی و جلوگیری از صدور آن ، در مناطق مختلف كشورمان به احساسات ناسیونالیستی ، قومیت گرایی و اختلافات مذهبی دامن زدند . ناصر در این هنگام به منظور رویارویی با توطئه تجزیه خوزستان راهی خرمشهر شد و تا خنثی شدن این توطئه ، در آنجا ماند.
او بعد از غائله خوزستان ، به لحاظ موقعیت حساس كردستان و ایجاد بلوا و آشوب توسط گروههای مزدور آمریكائی همچون دموكرات و كومله ، به پیشنهاد سردار رشید اسلام شهید محمد بروجردی ، فرمانده وقت سپاه پاسداران انقلاب اسلامی كردستان ، به همراه چند تن از برادران از جان گذشته ، در تاریخ هفدهم دیماه 1358 به پاوه اعزام شد . ناصر كاظمی با توجه به تجربیاتی كه كسب كرده بود ، فعالیت خود را در این شهر با سمت فرماندار شهرـ در كنار فعالیت در روابط عمومی سپاه ـ آغاز كرد . از آنجایی كه هنگام ورود هدفی جز پاكسازی منطقه از لوث وجود اشرار و خدمت به مردم محروم آن دیار در سر نداشت ، اهداف خود را طرح ریزی كرد .
پس از چندی ، به لحاظ شایستگی ، لیاقت و مدیریتی كه از خود نشان داد ، علاوه بر فرمانداری ، به فرماندهی سپاه پاسداران پاوه نیز منصوب شد . با قبول این مسئولیت ، بر تلاشهای شبانه روزی خود افزود و فعالیتهای خویش را در همه ابعاد گسترش داد .
او با عزمی راسخ پا در میدان مبارزه نهاد . این مبارزه دارای دو بعد بود : «پاكسازی مناطق اشغال شده از لوث ضدانقلاب» و «تصرف قلوب مردم مستضعف منطقه محروم كردستان .»
معتقد بود ، مناطق كردنشین بایستی به وسیله مردم بومی آزاد و پاكسازی شود و در صورت عدم سازماندهی آنان ، دوباره منطقه به دست ضد انقلاب خواهد افتاد . از این رو ، به سازماندهی و تشكیل نیروهای بومی پرداخت و با همكاری برادران اعزامی ، به پاكسازی جاده پاوه ، نوریان و قشلاق پرداخت.
پس از یك سال و نیم تلاش و كوشش شبانه روزی و تحمل زحمات فراوان ، در شهریور ماه سال 1360 ، از آنجا كه میبایست تجارب خود را در سطح وسیعتری به كار گیرد ، به سنندج اعزام و فرماندهی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی كردستان را عهدهدار شد. در این سمت نیز فعالیتهای درخشانی به انجام رسانید كه پاكسازی مناطق حساس و استراتژیك جاده بانه ـ سردشت ، كامیاران ـ مریوان ، تكاب و عملیاتهای دیگر از آن جمله هستند .
ناصر كاظمی در مراجعت از منطقه به تهران ، در اولین جایی كه حضور مییافت ، بهشت زهرا(س) بود : قطعه و با حسرت فراوان میگفت قطعه ای دیگر هم پرپر شد و من هنوز شهید نشدهام .آنقدر در بهشت زهرا (س) می ماند تا غروب میشد . وقتی به خانه بر میگشت ، میگفت من لیاقت شهادت را ندارم ، همه دوستانم شهید شده اند و من هنوز مانده ام .
ناصر كاظمی سرانجام پس از آخرین مأموریت خود در شمال كردستان، روز شنبه ششم شهریور ماه 1361 در حین پاكسازی محور پیرانشهر ـ سردشت ، در یكی از روستاهای پیرانشهر به آرزوی دیرینه خود نائل شد و شهد شیرین شهادت را نوشید و به سوی معشوق پركشید.
پیكر شهید ناصر كاظمی پس از انتقال به تهران ، نهم شهریور ماه سال 61 از مدرسه عالی شهید مطهری به سوی بهشت زهرا(س) تشییع شد و در كنار دیگر شهدای انقلاب اسلامی از جمله 72 تن شهدای مظلوم هفتم تیر و فرماندهان دلاور اسلام ، شهید كلاهدوز و شهید دكتر چمران ، آرام گرفت.
لازم به ذكر است ،برنامه حكایت جاودانگی كاری گروه اطلاع رسانی و محافل رادیو قرآن به تهیه كنندگی سمیرا قنبری، گویندگی یاسر دعاگو ، روایتگری فضه سادات حسینی می باشد كه پنجشنبه ها ساعت 16:30 به مدت 25 دقیقه از رادیو قرآن پخش می شود.
آدرس صفحات رادیو قرآن در فضای مجازی:
radioquran_ir@
http://sapp.ir/radioquran
https://www.aparat.com/radioquran.ir
https://b2n.ir/n60878